מההר לעמק עם SMS - מאת יורם קראוס
נכתב על ידי: יורם קראוס
תאריך: 08/06/09

בחברת SMS ספורט אקסטרים הוא חלק מהאסטרטגיה העסקית, שמאפשר גיבוש, התמקצעות ופתרונות מקוריים. האתגר הבא מחכה להם ביום חמישי ה-4 ליוני, אז יזנק צוות הרצים של SMS למרוץ "מההר לעמק", מרוץ שליחים לאורך 200 ק"מ! מקלעת נמרוד שלמרגלות החרמון ועד תמרת שבעמק יזרעאל 

 

 

החיבור בין ספורט אקסטרים לניהול פרויקטים, הפך כבר מזמן לחלק מהאסטרטגיה הניהולית של חברת SMS. מי שמכיר את יורם קראוס, שייסד את SMS לפני כ-15 שנה ומשמש מאז כמנכ"ל שלה, יודע שמבחינתו מתקיימת קורלציה טבעית בין ערכי החברה שלו לבין ליבת הפעילות העסקית שלה - ניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי. כאשר יורם קראוס, יחד עם צוות חברת SMS, הניפו את דגל החברה והצטלמו מחובקים, תחילה על פסגת הר הקילימנג'ארו, ואח"כ על פסגת המון-בלאן והמק'קינלי, היה זה עבורם אקט טבעי ומתבקש. כי כמו בניהול, כך גם בטיפוס הרים - יחסי אנוש טובים, מקצועיות ועבודת צוות הם הבסיס לעבודה. בלעדיהם, יסביר לכם קראוס, אף צוות לא יגיע לפסגה ואף מנהל לא יוכל להוביל להצלחה.

אז בין טיפוס לטיפוס, החברה' ב-SMS לא מפסיקים לחפש אתגרים חדשים. לכן, כשיורם קראוס הודיע לפני כחודש לצוות של SMS שהוא רשם את החברה להתחרות במרוץ "מההר לעמק", אף אחד לא התפלא ולא הרים גבה. כי הרי ספורט אקסטרים ו-SMS הם כבר כמעט מילים נרדפות, אז פשוט ניגשו לעבודה כמו על עוד פרויקט שהם מנהלים בשגרה.

אבל ככל שה-D-DAY הולך ומתקרב, עולה המתח במשרדי חברת SMS. כלפי חוץ, כולם שם מנסים להיראות רגועים ובטוחים בעצמם, מתבדחים על מה שצפוי, מנסים לגמד את רמת הקושי. אבל למי שמבין במה מדובר, זה נשמע יותר כמו בדיחות שחורות, שמספרים חיילים בדרך אל הקרב. 

מדובר במרוץ. אבל לא סתם מרוץ, אלא מרוץ שליחים ולא סתם מרוץ שליחים, אלא מרוץ שליחים למרחק של 200 ק"מ! הנקרא "מרוץ מהר לעמק'". המרוץ יתחיל בקלעת נמרוד למרגלות החרמון שברמת הגולן, ימשיך לאורך נופי עמק החולה, הכנרת, בקעת בית נטופה, יחצה את עמק יזרעאל ויסתיים בישוב הקהילתי תמרת המשקיף על נהלל. 

את הרעיון למרוץ השאילו כמה מטורפים לעניין מתמרת, ממרוצים דומים הנערכים בעולם כולו בעיקר בארה"ב. המרוץ מתוכנן לקבוצות של 2, 4, או 8 משתתפים, והוא מתחלק ל-24 מקטעים של 5 עד 14 ק"מ כל אחד, כאשר כל אחד מהרצים מתוכנן לרוץ מקטע אחד בכל פעם ואז הוא מתחלף עם החבר האחר בקבוצה שרץ את המקטע הבא. כאשר חבר בקבוצה רץ את קטע שלו, שאר אנשי הקבוצה מדלגים עם הרכב המלווה ומחכים לרץ בנקודת ההחלפה, כלומר בקטע הבא של המרוץ.

מסביב לרצים עובדת קבוצה שלמה - "תומכי ריצה", שאמורה לדאוג לכל הלוגיסטיקה הנדרשת לרצים במרוץ, כמו רכב מלווה שמקפיץ את הרצים בין המקטעים, שתייה, מזון ועזרה ראשונה, ומכיוון שהמרוץ מתוכנן להימשך כ-20 שעות, אז יש לדאוג גם לארגון מקום לינה לקבוצה.

הקבוצה של SMS כוללת 4 רצים: יורם קראוס, מנכ"ל החברה, מטפס הרים מושבע, ה'חולה' על כל מה שקשור למושג "ספורט אקסטרים".  יחד איתו ירוצו אחיו, מוטי קרן, יוצא יחידת הצוללנים של חיל הים, חבר של כבוד בקהילה הצפונית של רוכבי האופניים למרחקים ארוכים, שמצטרף אל יורם כמעט לכל מסע טיפוס. יואב נוסבאום, רץ מרתון שלא מפספס אף אירוע אקסטרים הנערך בישראל, ואמנון חביב, שגם הוא רוכב אופניים למרחקים ארוכים ועוסק בסוגים שונים של ספורט אקסטרים.     

ביום חמישי בצהריים יינתן האות לזינוק. הוא נקבע לסופשבוע הסמוך לימים של ירח מלא. מדוע ירח מלא..? כי המרוץ כאמור מתוכנן להימשך כ-20 שעות, מה שאומר שירוצו גם בלילה.

יורם קראוס אומר שבאתרים שנותנים תחזית ארוכת טווח, יום חמישי יהיה יום שרב, שהטמפרטורות הצפויות בו ינועו סביב 28-34 מעלות! זה אומר שצריך להתארגן נכון על הספקה אופטימאלית של שתייה לאורך המסלול, כי כלל האצבע לריצות מרתון/ אולטרא, ממליץ על שתייה של כ-3/4 ליטר לשעה, תוך כדי ריצה.

SMS אותה הקים וייסד יורם קראוס לפני כ-15 שנה, היא כיום חברת הניהול הגדולה ביותר במרכז הארץ, אבל חברה קטנה במושגים של כוח אדם - 8 עובדים בלבד. לכן, היה ברור שמרגע שיורם הודיע ש-SMS נרשמה למרוץ ועד ליריית הזינוק, כל החברה מתגייסת לאירוע ועוסקת רק בזה (טוב.. פרט לעבודה השוטפת שחייבת להמשיך). "אנחנו ממוקדי מטרה", מסביר יורם, "גם בעסקים וגם בספורט - ברגע שהצבנו מטרה אנו נשיג אותה ולא משנה כמה זמן, אנרגיה או כסף זה ייקח מאיתנו, זה חלק מהקוד העסקי והספורטיבי שלנו".  

 

אז עכשיו יש ב-SMS חלוקה ברורה - יש את הרצים ויש את תומכי הריצה. כך שפרט לרצים, כל אחד בחברה קיבל משימה לה הוא אחראי. האחד על האוכל, השנייה על הפקת האירוע ותזמון הקפצת הרצים מנקודה לנקודה, מישהי אחרת הופקדה על נושא המים והלינה.

 והרצים עצמם..? הם אמורים להגיע למרוץ בכושר שיא, כשכל אחד לוקח אחריות על עצמו ומתאמן למרוץ בזמנו החופשי. "בכדי להגיע מוכן למרוץ שכזה, צריך להגיע עם יכולת לרוץ 3-4 ריצות ב-24 שעות", אומר יורם קראוס. "זה לא כושר שיש להרבה אנשים, גם אם הם בכושר טוב. זה כושר שצריך לבנות".

- כיצד בונים כושר למרוץ שליחים של 200 ק"מ?

יורם קראוס: "בשלב ראשון מומלץ לרוץ פעם או פעמיים בשבוע ריצת בוקר וריצת ערב. אחרי שרצים את זה מספר פעמים במסלולים לא מאוד קשים, מגבירים את המאמץ בהדרגה - הן את המרחק והן את סוג המסלול (שילוב של עליות והגברת המהירות). חייבים להקפיד לשמור על תדירות של פעמיים בשבוע ואז, אם יש זמן, להעלות ל-3 פעמים בשבוע.

"צריך לזכור שלמרות שהמרחק המצטבר לא קטן (200 ק"מ!), יש זמן להתאוששות בין הקטעים, זמן לאכול, לשתות ולנוח, שעוזר להתמודד עם הקושי. עבורנו, כמו גם לכל הקבוצות האחרות שמשתתפות במרוץ, זו תהיה הפעם הראשונה להשתתף במרוץ שכזה, כי זו הפעם הראשונה שמרוץ בסגנון שכזה בכלל מתקיים בישראל".

"אנחנו באים קודם כל ליהנות מהמרוץ ולקבוע איזושהי נקודת ייחוס שתאפשר לנו לשפר את יכולת הקבוצה בשנה הבאה. מבחינה קבוצתית-חברתית, אין לי ספק שזהו הגיבוש האולטימטיבי וצפויה לנו חוויה מיוחדת ולא שגרתית והרי זה מה שאנו ב-SMS שוקדים כל הזמן - חשיבה מחוץ לקופסא שמאפשרת לנו להגיש ללקוחות שלנו פתרונות מקוריים".  

אגב, עד סיום ההרשמה נרשמו למרוץ למעלה מ-600 משתתפים, נשים  וגברים כאחד, הרבה מעבר לציפיות הראשוניות של המארגנים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4799.aspx