מצוות לימוד תורה
נכתב על ידי: בתיה כץ
תאריך: 26/05/19

שלושת הרגלים הם שלושה חגים מרכזיים בשנה:

חג הסוכות, חג פסח וחג השבועות

חג שבועות הידוע גם בכינויו חג הביכורים וחג מתן תורה מגיע לאחר ספירת העומר, שבעה שבועות בדיוק לאחר חג הפסח, את שבועות חוגגים בתאריך ו' בסיון והחג הנפלא הזה הינו החג האחרון החותם את מועדי ישראל.

בתקופה שבית המקדש היה קיים, בחג השבועות הקריבו קורבן מיוחד - קורבן שתי הלחם ובו החלה העונה של הבאת הביכורים. לפי רבותינו ז''ל, התאריך הזה מזוהה עם זמן מתן תורה ובהתאם לזאת, מציינים את יום קבלת התורה בתפילות, בקריאה בתורה בפרשה של מעמד הר סיני ועשרת הדברות וכמובן ע''י לימוד תורה ועוד מנהגים כמו אכילת מאכלי חלב ודבש כאשר המצווה המרכזית היא להיות ערים כל הלילה של חג השבועות וללמוד ולעסוק בתורה.

מצוות לימוד תורה

יש ערך גדול ללימוד תורה לא רק בחג השבועות אלא לאורך כל השנה כולה.

לימוד תורה היא מצוות עשה מהתורה, לפי המקורות, מצווה זו עומדת נגד כל יתר המצוות כמו שנאמר תלמוד תורה נגד כולם, הערך של לימוד התורה, מלבד היותו מצווה, הוא ידוע בהשפעה העצומה שיש לו על נפש האדם, הלימוד נוטע בנפש האדם יושר, מידות טובות, ערכים של יושר אהבת ישראל, חסד ורחמים.

במשך החיים נבנה אצל האדם סולם ערכים, הדברים הוא נתקל במהלך חייו מעצבים את התנהגות ומשפיעים עליו ואדם שעולמו הפנימי נבנה על ידי שהוא מקדיש את זמנו ללימוד תורה זה מעצים ומעשיר אותו מבחינה רוחנית

הכנסת ספר תורה

בודאי אתם שמים לב שבתקופה שבין ל"ג בעומר לחג השבועות מתקיימים בתדירות גבוהה של טקסים של הכנסת ספר תורה.
אנשים רבים שהזמינו מסופר סת''ם שיכתוב להם ספר תורה, בדרך כלל מעוניינים לעשות את ההכנסה סמוך לחג השבועות שהוא זמן מתן תורתינו והרי מה יותר סמלי מהתקופה הזו של קבלת התורה להכניס ספר תורה, הם מסכמים מראש עם הסופר על תאריך זמן סיום הכתיבה שיעמוד לתקופה הנ''ל, ועושים את כל ההכנות הצריכות, קנייה של תיק לספר תורה, תכנון וארגון ההכנסה, ארגון סעודת המצווה ועוד.

התהליך של טקס הכנסת ספר תורה מורכב מכמה שלבים ולכן עוד טרם ההכנסה הם בוחרים מתוך מבחר של תיקים לספר תורה תיק יפה ומהודר, מסכמים עם קייטרינג על תפריט, מדברים עם מנחה שינחה את האירוע החשוב ועוד.
והכל כמובן לכבודה של התורה הקדושה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article55680.aspx