דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: רווקים ורווקות מאת חנוך לוין
ביקורת: רווקים ורווקות מאת חנוך לוין
חיים נוי 15/05/11 |  צפיות: 3007

 

ביקורת: רווקים ורווקות מאת חנוך לוין, בכורה בבית צבי ברמת גן

מאת חיים נוי

"רווקים ורווקות" מאת חנוך לוין הוא מחזה על צעירים הכמהים לאהבה ולא מצליחים להגשים אותה. בדרך החנוך לוינית האופיינית, מנתר המחזה כאפוף תזזית מתמונה לתמונה , משבץ כדרכו הגיגים פילוסופיים הזויים בחלקם ולא שוכח לעסוק בהפרשות הגוף ועוד מכמנים השמורים ללוין והעושים את הצגותיו לייחודיים כל כך.

המחזה המועלה בבכורה בבית צבי ברמת גן הוא קומדיה מצחיקה, מרירה , עצובה ומרגשת כאחד, הבועטת בצורה נוקבת בחיים של רווקים ורווקות המנהלים חייהם בין מיטה למיטה , עוסקים בתשוקות שלהם ולבסוף נותרים בודדים בעולם עצוב.

אלדד זיו הצליח להעלות מחזה נוקב ועולץ שאין בו רגע דל, בזכות להקת השחקנים הצעירה, התוססת והמוצלחת. זיו כבר העלה את המחזה לפני כ-8 שנים בקאמרי . בהוראות הבימוי כתוב שזה מחזה לשחקנים בני 30 פלוס. השחקנים של בית צבי הם צעירים מאוד וחרף זאת, מעבירים את אופי ההצגה ואת רוחו של לוין בצורה מושלמת.

גיבוריו של לוין מאופיינים כתמיד בשמות הזויים, אך עם פשר שלעיתים צריך לדעת כיצד לפרש אותם. זניידוך מחפש כלה מסעירה אבל משתוקק לישון כל הזמן. פלוציקה רוצה ללכת מחר השכם בבוקר לרבנות, להתחתן. חראבינו רוצה את פלוציקה ואויסטווינד הדביל רוצה את בולבה (וייתכן שהיה נכון להגות את שמת וולווה על סמך כישוריה המיוחדים). זניידוך רוצה ולא רוצה את פלוציקה ואת בולבה , אבל גם פלוציקה רוצה ולא רוצה את זניידוך וייתכן שגם את חראבינו. בקיצור, מה רוצים הגברים ומה תאוות הנשים, מקבלת במחזה תשובה לוינית פשוטה: הגברים רוצים לישון והנשים להתחתן.

דניאל סטיופין מגלם את זניידוך. גיבורנו חי עם פלוציקה ומואס בה , במיוחד כשהיא מדברת על חתונה, אך שוב חושק בה עם הופעת המתחרה – חראבינו. סטיופין ניצב כמעט כל העת על הבמה ומצליח להתגבר על טקסטים ארוכים ומפותלים ובמיוחד הוא עשוי לזכות בשיא גינס על הסרת מכנסיו וחולצתו , קיפולם ושוב לבישתם , בקצב מעורר השתאות. סטיופין הוא שחקן מעולה ומוצלח.

אנה צ'רנוב-צנחני היא פלוציקה והיא שחקנית מדהימה. אנה מחליפה הבעות ומצבים, שולטת בכל נפתולי העלילה והבמה, משחקת בכישרון יוצא דופן. יש לציין את לבושה: כולה עוטה צבעי טורקיז, לרבות הלאק שעל ידיה ורגליה, השלט שלה ואפילו הדג המשכשך באקווריום הסמלי בחדרה הוא בצבע טורקיז.

הראל אלקלעי הוא חראבינו המצטלב בדרכו של זניידוך. הראל כולו נופת צופים ובין לבין בוחן עם פלוציקה למי יותר ארוך... סצנת הריקוד שלו ושל אנה היא נהדרת. הראל הוא שחקן בעל פוטנציאל טוב מאוד.

ימית אטיאס היא השכנה בולבה שמתמחה בתחיבת אצבע למקום מוצנע בגופו של הגבר תוך לפיתה איתנה באיבר אחר והכול בתנועות מחול.

ימית היא שחקנית בדם, קטעי הפרסומות הם מצוינים. יש לה כישרון נפלא. הריקוד שלה ושל סטיופין הוא מצוין. לימית יש נוכחות בימתית והיא טובה מאוד.

עדי שיר כאויסטוינד , שחקן מצויין, מצליח לגלם להפליא את דמות הדביל הסובל תדיר מעצירות. תפקיד אפיזודי אך כובש. הכובע שהוא חובש נושא כותרת לוינית : נוד זקן , באנגלית. עדי שהוא זמר מחונן, מגלם בסצנות הקצרות שלו דמות של טמבל ,אבל למעשה זו דמות טרגית ומרגשת.

דני סנדרסון חיבר את המוזיקה להפקה הראשונית והיא מושמעת גם הפעם והיא הולמת ומצוינת.

אבי שכוי עיצב את התפאורה הסמלית של שני חדרי רווקים, אך היא קומפקטית וראויה.

ברק חודריאן אחראי לתלבושות המצוינות, חלקן הזויות.

שולי זיו עיצב את התאורה המוצלחת.

"רווקים ורווקות" הוא מחזה קומי מעניין ובועט, כולו חנוך לוין. זהו מחזה קטן , אך עם ניחוח של תקופות בחיים שלנו, לטוב ולרע ובצורה נוקבת ומכאיבה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI