דף הבית בידור ופנאי מוסיקה ביקורת: מופע מחווה לשיריו של מתי כספי – "בלילות הקיץ החמים" – תיאטרון הספרייה , רמת גן
ביקורת: מופע מחווה לשיריו של מתי כספי – "בלילות הקיץ החמים" – תיאטרון הספרייה , רמת גן
חיים נוי |  05/09/11 |  צפיות: 2717

ביקורת: מופע מחווה לשיריו של מתי כספי – "בלילות הקיץ החמים" – תיאטרון הספרייה , רמת גן

מופע ססגוני, מבדר , ענוג ומוצלח המצדיע לשיריו הגדולים של המלחין מתי כספי

מאת חיים נוי

"בלילות הקיץ החמים" הוא מופע מחווה לשיריו של מתי כספי המועלה בבכורה בתיאטרון הספרייה ברמת גן . זהו מופע שכולו צליל וצבע, מהנה ומענג, מוגש בטוב טעם וקוצר מחיאות כפיים לשמע השירים המרגשים, הקצביים והמלודיים שאותם הלחין מתי כספי.

מתי כספי (62) הוא מלחין,זמר, מעבד מוזיקלי ופזמונאי ונחשב לאחד המוזיקאים המחוננים והמוכשרים בארץ. כספי הלחין וכתב יותר מאלף  שירים, חלקם לזמרים אחרים וחלקם ביצע בעצמו.

סגנונו המוזיקלי הוא ייחודי ומושפע ממרכיבים רבים. שיריו הפכו במשך השנים לנכס צאן ברזל של הזמר העברי וללהיטים , חלקם היו משיריהם המפורסמים של זמרים נודעים בארץ. כספי הושפע ממוזיקה קלאסית, ממוזיקת קצב ברזיליאנית, משירים יווניים, ג'אז, רוק ועוד.

אלון אופיר ערך וביים את המופע הססגוני והמשובח כשלצידו צוות זמרים ותיק, יוצאי בית צבי.

המופע בתיאטרון רמת גן מהמם ראשית לכל בזכות התפאורה המדהימה שעיצב אבי שכוי של פינה ירוקה בפארק ירוק ומלבלב, משובץ בעצים ובדשא, בריכת מים זעירה ושולחנות קפה.

28 שירים מבצעת הלהקה, כולה או חלקה, סולנים וצמדים. רוב המילים הן לפזמונים ש ל אהוד מנור , אולם גם של נתן זך, חנוך לוין, יורם טהר לב,יהונתן גפן, שמרית אור, יענקלה רוטבליט, תרצה אתר,רחל שפירא, דן מיינסטר , יעקב גלעד עידית חכמוביץ וגם יצחק לאור.

כל הזמרים הם גם שחקנים, פרפור מרים משובחים, היודעים להגיש שיר באורח מהוקצע וענוג.

אדיר מור הוא זמר אדיר, בעל כישרון רב וייחודי, פרפורמר מעולה שמצליח להפעים אותנו בשיר נחליאלי,סליחה, ובמיוחד בשיר ילדותי השנייה ביחד עם דניאל אפרת. דניאל הוא במאי, שחקן, מתרגם של רוב מחזות הזמר העכשוויים בארץ וזמר מעולה. הביצוע שלו, למשל, לשיר ילד אסור,ילד מותר היה מרגש וענוג.

אוהד יהודאי התברך בקול בריטון עמוק ומיוחד והצליח לעורר התפעלות. הביצוע שלו ביחד עם נועה גודל לשיר "מקום לדאגה" היה מדהים.

נועה גודל היא זמרת נעימה ומוצלחת שהצליחה להפיק מחרוזות של שירים בסגנונות שונים בצורה של חוויה לעין ולאוזן.

רויטל זלצמן היא זמרת ושחקנית נהדרת. הביצועים שלה הם מעוררי התפעלות. בין היתר בשיר "בצער לא רב" המהמם ביחד עם ניצן אשל.

ניצן אשל היא זמרת מדהימה וכשרונית ושיר היונה ו"אישה" היו בבצוע נפלא במיוחד.

הזמר המוכשר גלעד שמואלי הנעים והענוג הגיש ביצועים משובבי עין ואוזן ובמיוחד ללהיט כלבלב הו בידי בם בם , היא חזרה בתשובה,וברית עולם הקסום שהפליא בביצועו.

מונה מור התבלטה בשיר נערת רוק הקצבי והנועז ויש לה נוכחות כובשת וביצוע קולי רב עוצמה ומקצועי.

במספר הצגות יש לזמרים מחליפים והם גלעד קמחי, אלון אופיר,רן גוזי אדווה פרץ ונועה כרמל, שהיא זמרת מקצועית .

המופע ננעל בצורה ייחודית כאשר במאי המופע אלון אופיר עלה כהדרן וביצע את השיר מי שם שומר עלי בלילה, בבצוע מרגש במיוחד.

הניהול המוזיקלי של אמיר לקנר הוא מוצלח והנגנים פועלים בהרמוניה ובמקצועיות רבה. חבל רק שעדיין ישנן בעיות סאונד שייפתרו כנראה במרוצת השנה , כאשר תירכש מערכת סאונד חדישה.

עיצוב התלבושות של לירון מנקין הוא ססגוני ונהדר. התאורה שעיצב דולב ציגל היא יעילה ומוצלחת.

אין ספק כי מדובר במופע שהוא בגדר חוויה, לאוזן ולעין, מופע בידור במיטבו, סולידי ומרגש בביצוע להקת זמרים מוכשרת ומשובחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מפעילה רובוט שירות אירוח במלון Aloft by Marriott Langkawi Pantai Tengah במלזיה
רובוט הנושא את המיתוג של YY Circle Malaysia מיישם את גישת החברה לשילוב כוח אדם אנושי ורובוטי בסביבת הפעילות של בית מלון

American Wave Machines הגישה תביעה בגין הפרת פטנט נגד WhiteWater West Industries
American Wave Machines, Inc. (AWM), חברת טכנולוגיית הגלישה העומדת מאחורי מתחמי הגלישה PerfectSwell® ברחבי העולם, הודיעה על הגשת תביעה בגין הפרת פטנט נגד WhiteWater West Industries, Ltd. (WhiteWater).

FREELANDER מתחילה את ההשקה הבינלאומית שלה במזרח התיכון
מותג FREELANDER, שפותח במשותף על ידי JLR ו-Chery, מציב את המזרח התיכון במוקד ההשקה הבינלאומית שלו, ומציג את הגרסה הבינלאומית בעלת הגה שמאלי של דגם ה-FREELANDER 8 במסגרת אירוע ההשקה העולמי של המותג באבו דאבי.

ALIF Holding מניחה את אבן הפינה לשלב הראשון של הפארק התעשייתי באום אל קוויין
קבוצת ALIF Holding, הזרוע התעשייתית של חברת Robo.ai (נאסד"ק: AIIO), קיימה ב-25 בספטמבר את טקס הנחת אבן הפינה לשלב הראשון של הפארק התעשייתי של הקבוצה באום אל קוויין.

אנדרסן גלובל מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן באמצעות פירמה חברה חדשה סן פרנסיסקו, 2 באוקטובר 2026, (BUSINESS WIRE): Andersen Global מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן, כאשר Samdani & Qureshi, מ
Andersen Global מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן, כאשר Samdani & Qureshi, משרד המשתף פעולה עם הארגון מאז 2021, משנה את שמו ל-Andersen Legal in Pakistan והופך למשרד החבר החדש ביותר המצטרף לארגון

דו"ח של Templafy מצא ש-95% מעובדי הידע עורכים מסמכים שנוצרו בידי בינה מלאכותית לפני שהם מוכנים לשימוש עסקי
כמעט מחצית מהעובדים בארה"ב ובבריטניה מציינים כי בחינת מסמכים עסקיים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית עשויה להותיר מעט מאוד חיסכון ממשי בזמן

Nift מינתה את גיא גונן, מנהל תחום הבינה המלאכותית הקודם של Taboola, להוביל את מרכז הבינה המלאכותית החדש בישראל
Nift, פלטפורמת הטכנולוגיה המסייעת לעסקים להודות ללקוחותיהם עם מתנות בהתאמה אישית החושפות אותם למותגים חדשים, הודיעה היום על השקת מרכז בינה מלאכותית בישראל ועל מינויו של גיא גונן למנהל תחום הבינה המלאכותית.

CompoSecure פתחה מרכז עיצוב חדש בלונדון כדי לענות על הביקוש הבינלאומי הגובר לכרטיסי מתכת יוקרתיים
סטודיו חדש ללקוחות, הממוקם במרחק צעדים ספורים מטאואר ברידג', מאפשר למנפיקים לעצב, לבחון, להפיק דוגמאות ולשכלל תוכניות של כרטיסי מתכת – בזמן אמת ובאופן אישי

MidOcean משלימה גיוס הון ל-2026 ומבטיחה התחייבויות הון בסך למעלה מ-4 מיליארד דולר להאצת אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית בתחום ה-LNG
MidOcean Energy, חברת גז טבעי נוזלי (LNG) שהוקמה ומנוהלת על ידי EIG, הודיעה היום על השלמת גיוס ההון שלה לשנת 2026, שבמסגרתו הבטיחה התחייבויות הון בהיקף של יותר מ-4 מיליארד דולר, הכוללות התחייבויות שהושלמו והתחייבויות שטרם הושלמו במהלך 12 החודשים האחרונים, ממשקיעים אסטרטגיים ומוסדיים חדשים, וכן השקעות המשך משמעותיות מצד משקיעים קיימים

EMGA ממשיכה להצליח בברזיל
EMGA מארגנת מימון בסך 100 מיליון אירו עבור BTG Pactual מטעם COFIDES
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI