דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: צלילי המוזיקה -תיאטרון הספרייה בתיאטרון רמת גן
ביקורת: צלילי המוזיקה -תיאטרון הספרייה בתיאטרון רמת גן
חיים נוי 20/12/11 |  צפיות: 2782

ביקורת: צלילי המוזיקה, תיאטרון הספרייה, בתיאטרון רמת גן – מחזמר מרגש, סוחף וחוויה לכל המשפחה

מאת חיים נוי

המחזמר "צלילי המוזיקה" בתיאטרון הספרייה , המועלה בתיאטרון רמת גן הוא מרגש, סוחף, קולח ומהווה חוויה לכל המשפחה. מבין שלל המופעים שנתברכנו בהם בתקופת חג החנוכה, מהווה "צלילי המוזיקה", מחזמר תרבותי, ברמה גבוהה ומוקפד ועם להקת שחקנים, זמרים ורקדנים משובחת במיוחד.

תיאטרון הספרייה הוא מיסודו של בית צבי, בית הספר הגבוה לאמנויות הבמה ובו משחקים שחקנים מבוגרי בית הספר.

צלילי המוזיקה הוא אחד ממחזות הזמר הידועים ביותר והוא מבוסס על סיפורה האמיתי של משפחת פון טראמפ האוסטרית בתקופת עליית הנאצים לשלטון.

להצלחה תרם זוג מחברי מחזות הזמר הנודעים ריצ'ארד רוג'רס (המלחין) ואוסקר האמרשטיין (פזמונים). המחזמר עלה לראשונה בברודווי ב-1959 עם מרי מרטין ותיאודור ביקל וגרף 8 פרסי טוני ורק ב-1965 יצא הסרט לאקרנים ובו לוהקה ג'ולי אנדריוס, שהגיעה היישר מהסרט מרי פופינס ועימה כריסטופר פאלמר (שהיה בכלל שחקן שייקספירי).שלושה שירים שהיו במחזמר המקורי, הוסרו בסרט ובמקומם כתב והלחין רוג'רס שני שירים חדשים (כי האמרשטיין מת בינתיים). הסרט זכה ב-5 פרסי אוסקר וזכה לתהודה עולמית והוא עד היום אחד הסרטים האהובים בכל הזמנים.

ההפקה עלתה מספר פעמים בעבר בישראל. המחזמר כולל שורה של שירים מוכרים וקליטים ובהם "אדלוייס", "דו רה מי" ,"בת 16 – עוד מעט בת 17" (ובעצם כל השירים מוכרים ומושמעים אין ספור).

הבמאי ארתור קוגן הצליח להפיק מחזמר מרשים, איכותי, קולח ומעוצב בצורה מקצועית, לא שונה בהרבה מהפקות דומות בחו"ל. להצלחה תרמו כמובן השחקנים-זמרים וקבוצת הילדים, שתמיד גונבת את ההצגה (למרות שהפעם שולבו בה שלוש שחקניות מתלמידות בית הספר).

בהפקה נוטלים חלק עשרים משתתפים שגורפים מחיאות כפיים מהקהל שמזמזם את להיטי המחזמר.

מריה מגולמת בידי ניצן אשל, שתחילה נראה היה כי הליהוק אולי קצת משונה. עם זאת לניצן ישנה נוכחות בימתית ועצמה קולית משובחת. יש לה יכולת שירה טובה מאוד ומשחקה קולח.

הילה מערבי – אלמוג מגלמת את אם המנזר והיא בולטת במשחקה ובקולה המשובח. הילה היא זמרת מדהימה, בעלת קול מיוחד במינו ואחת הכישרונות הבולטים שיצאו מבית צבי.

דודי פרידמן הוא הקפיטן פון טראמפ והוא מצליח להיכנס למסלול השוצף-קוצף של העלילה בצורה מבריקה ועם קול נפלא.

ארז וייס כדוד מקס הוא מצוין. ארז מושחז וצולח את התפקיד בצורה צוהלת ומשובחת.

סיון קרצ'נר היא הברונית שריידר שנאלצת לפנות מקומה כאשת הקפיטן לטובת מריה. סיון מגלמת את התפקיד בצורה נהדרת, משחקה אמין ומוצלח, יש לה נוכחות נעימה על הבמה והיא עושה אותו בצורה טובה ביותר.

הגר זיידל כהן כסוכנת הבית היא טובה מאוד ומוצלחת והיא מגישה משחק ראוי ומוקפד.

נוי הלפרין היא ליזל וניר שיבר הוא קורט , בני הזוג המאוהבים. הם משחקים בהצלחה רבה. דואט השיר שלהם והריקוד – הוא מקסים.

סיון כהן המוצלחת מאוד והמתבלטת בחבורת הילדים ויחד עימה שי חורש,עדי הררי,איתי חורש,גאיה קלם ויעל וייס הפצפונת החייכנית המקסימה.

עוד יש לציין את טל גינת, בעלת הקול הייחודי (שמגלמת לסירוגין את מריה), ניצן קרביץ המקסימה והכישרונית (שמגלמת לסירוגין גם את אם המנזר), מיטל סגל, המוכשרת,בר פלד ודורון רכליס המצוינים ואבישי בן גל שמגלם יפה מאוד את הקצין הגרמני.

עוז מורג אחראי לכוריאוגרפיה המקסימה ובמיוחד לריקודים התקופתיים המרהיבים.

אלה קולסניק אחראית לתלבושות המוצלחות ואפילו לנעליים היפות.

הנוסח העברי של אבי קורן לא נס ליחו והוא מבריק ומוצלח. רוני וייס אחראי לניהול המוזיקלי המעולה. עיצוב התפאורה הוא של סשה ליסיאנסקי ומתאפיין במינימליזם פרקטי ומצטיין ביופיו וגם בתמונות הרקע של הרי הטירול באוסטריה.

דוקי עצמון אחראית להדרכה הקולית המצטיינת. דניאל שוורצמן אחראי להדרכה המוזיקלית של הלהקה והיא נהדרת.

"צלילי המוזיקה" הוא מחזמר מעולה וההפקה של תיאטרון הספרייה היא מוצלחת ומענגת , בעלת רמה גבוהה וראויה לצפייה לכל המשפחה שכן אין כל צל של ספק שגם הסבים והסבתות ועד אחרון נכדיהם יזמזמו את צלילי השירים עוד תקופה ארוכה אחרי שירד המסך. (טוב, אין מסך בתיאטרון רמת גן).

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
"אזרחי האקלים" הראשונים אושרו על ידי נאורו בתוכנית הראשונה בעולם
הרפובליקה של נאורו קיבלה בברכה את אזרחיה החדשים הראשונים במסגרת תוכנית האזרחות הכלכלית והאקלימית של הממשלה, שהוכרזה ב-COP29 בסוף השנה שעברה.

ביונסה וליווייס משיקות את The Denim Cowboy
מציינים את פסגת הקמפיין Levi’s® REIIMAGINE, בחלק האחרון שכולל פריטים מקולקציית הדנים של BEYONCÉ X LEVI’S ® החדשה.

פסיפיק גרין חתמה על הסכם התחייבות עם ZEN Energy לקליטת BESS באוסטרליה עבור 1.5GWh
פסיפיק גרין שמחה להודיע כי עסקי אחסון אנרגיית הסוללות שלה באוסטרליה חתמו על הסכם התחייבות עם ZEN Energy ("ZEN") להסדרי אגרה ל-10 שנים בשלושה פרויקטים של מערכת אחסון אנרגיה סוללות (BESS) הממוקמים בויקטוריה, ניו סאות' ויילס וקווינסלנד בהיקף כולל של 1.5 ג'יגה-ואט שעה של קיבולת אחסון.

Traveller Care משיקה פלטפורמת מוקד רפואי גלובלית שתעזור לחברות ביטוח נסיעות להפחית את תביעות חדר המיון ב-80%
Traveler Care, פלטפורמת מוקד רפואי פורצת דרך המספקת טיפול דחוף ישירות למטיילים בבתי מלון, דירות Airbnbs ודירות נופש, הושקה רשמית ברחבי העולם - והיא מציעה לחברות ביטוח נסיעות פתרון בעל השפעה גבוהה להקטנת כמות תביעות חדר מיון ובתי חולים שניתן להימנע מהן.

Dialight חוגגת את חנוכת המתקן החדש בפנאנג במלזיה
אתר חדש מאחד קווי מוצרים ומחזק את אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית באסיה-פסיפיק

סטודנטית למשחק בבית צבי גברה על עשרות שחקניות ונבחרה לתפקיד ראשי במחזמר סיפור הפרברים בבית ליסין –הסתיימו הליהוקים למחזמר שיעלה בסתיו
04/08/25 | תיאטרון
לינוי כהן, סטודנטית שסיימה שנה שניה בבית הספר לאמנויות הבמה בית צבי ברמת גן, גברה על שחקניות רבות ונבחרה לתפקיד הראשי של מריה במחזמר סיפור הפרברים שיעלה בסתיו בתיאטרון בית ליסין . התיאטרון הודיע ביום ב' על סיום שלב הליהוקים להפקה של המחזמר הנודע ומציג קאסט מגוון ומסקרן.

Kepler Cheuvreux ו-Halo Investing מאחדות כוחות כדי להרחיב את היצע המוצרים המובנים במזרח התיכון; בנק אבו דאבי הראשון יהפוך למשתתף עוגן
Kepler Cheuvreux Solutions, חטיבת פתרונות ההשקעה של Kepler Cheuvreux והספקית העצמאית המובילה באירופה של השקעות מותאמות אישית, ו-Halo Investing (Halo), הפלטפורמה עטורת הפרסים לפתרונות להשקעות מוגנות, שמחות להכריז על שותפות אסטרטגית לפיתוח והפצה משותפת של מוצרים מובנים ברחבי המזרח התיכון.

Andersen Consulting משפרת את יכולות הפיתוח הארגוני עם Omni HR Consulting
Andersen Consulting מרחיבה את יכולות ההון האנושי שלה באמצעות הסכם לשיתוף פעולה עם Omni HR Consulting, חברת ייעוץ מדרום אפריקה המתמחה בפתרונות לפיתוח אנושי ועסקי.

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד VSTS: רוזן, משרד עורכי דין מוביל לזכויות משקיעים, מעודד את משקיעי Vestis Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר להבטיח ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד VSTS: רוזן, משרד עורכי דין מוביל לזכויות משקיעים, מעודד את משקיעי Vestis Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר להבטיח ייעוץ לפני המועד האחרון החשוב של 8 באוגוסט בתביעה ייצוגית בניירות ערך - VSTS

אנדרסן גלובל מוסיפה פירמה חברה בבוטסואנה להרחבת הכיסוי האזורי
Andersen Global אנדרסן גלובל משיקה את שם החברה בבוטסואנה כ-AccPro Accountants ומצרפת אותה לארגון. הוספת הנוכחות של Andersen בבוטסואנה משפרת את מודל השירות הרב תחומי של הארגון באזור אפריקה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI