דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "החגיגה" - דרמה נוקבת בעקבות הסרט הדני הנודע על הצביעות בחברה המטייחת ניצול מיני במשפחה - בית צבי
ביקורת: "החגיגה" - דרמה נוקבת בעקבות הסרט הדני הנודע על הצביעות בחברה המטייחת ניצול מיני במשפחה - בית צבי
חיים נוי 30/10/14 |  צפיות: 2773

ביקורת: "החגיגה" - דרמה נוקבת בעקבות הסרט הדני הנודע על הצביעות בחברה המטייחת ניצול מיני במשפחה -  בית צבי

מאת חיים נוי

"החגיגה" היא דרמה משפחתית נוקבת על הצביעות בחברה הבורגנית-מערבית המטייחת תופעות של ניצול מיני במשפחה. ההפקה בבית צבי ברמת גן היא מרגשת, מעניינת ומבוצעת בכישרון רב.

ההצגה נכתבה בידי המחזאי הבריטי דיוויד אלדריג' בעקבות הסרט הדני הנודע שכתבו תומס וינטרברג , מוגנס רוקוב ובו האנסן ושבויים בידי לארס פון טרייר.

 העלילה עוסקת  במשפחה דנית המתכנסת לחגוג יום הולדת 60 לאבי המשפחה הנערץ הלגה. לחגיגה מגיעים בני המשפחה ובהם הילדים כריסטיאן, מיכאל והלן כשברקע מרחף אסון התאבדותה של הבת הרביעית, לינדה, מספר חודשים קודם לכן.

 בעיצומה של המסיבה, מנפץ כריסטיאן,האח התאום של לינדה את האוירה החגיגית ופותח תיבת פנדורה גדושה באישומים קשים כלפי אביו וגם כלפי אימו על מעשי אונס שביצע בו ובאחותו בהיותם ילדים, ובשתיקתה של האם. העניינים מתפתלים והנפשות הפועלות פותחות את חרצובות לשונן והלילה השמח הופך לנקודת מפנה בחיי המשפחה.

הבמאית אתי רזניק הצליחה ללהטט עם להקת השחקנים הצעירה והכישרונית והמחזה הוא קולח, מותח וגדוש פעילות.

המחזה מתרכז בעצם בחדר האורחים של המשפחה וברובו סביב שולחן הארוחה החגיגית ושם נישאים ברכות שהופכות לנאומים קצרים וטעונים ובהם כתב אשמה נורא נגד האב שהתעלל מינית בילדיו , מעשים שהיו ידועים לאשתו ששתקה והפכה בעצם לשותפה לפשע.

ההצגה שזורה האבקות ותגרות בין האחים, קטעי זיכרונות וגם קטע ייחודי המתרחש בעצם על מיטה אחת בסצנה המערבת כמה עלילות משנה בו זמנית.

יהושע אינדירסקי מגלם את כריסטיאן, האח התאום, שפותח את אשר צפן כל העת בסוד ומטיח את טענותיו הקשות נגד אביו קבל כל המשפחה. יהושע מגיש משחק דרמטי מצוין ומוקפד, קולח ומרגש.

שחר פולאק מגלם את הלגה , אבי המשפחה הנחשף בקלונו מול כל בני הבית. שחר מגיש משחק תיאטרלי משובח, במקצועיות ובאורח אמין ומוצלח.

גיל כהן הוא מיכאל, אח נוסף, ומשחקו יפה מאוד , קולח, ומשכנע.

נועה לבנת מגלמת את מטה, אשתו ומשחקה הוא מעולה ויפה והיא מפגינה מקצועיות רבה.

קסניה מרקוזה הנהדרת ,משחקת את העוזרת דריפה ומשחקה מושלם ומוקפד. היא משתלבת במהומה על הבמה באורח מצוין.

אנסטסיה פיין היא הלן האחות השלישית ומשחקה טוב מאוד , מקצועי ומרגש בעיקר בחלק האחרון של המחזה.

סיון רוזנברג היא אלסה אשתו של הלגה , שידעה ושתקה על מעשיו, כך לדברי כריסטיאן. סיון היא מוצלחת ומשחקה הוא יפה מאוד.

מיטל נוטיק נפלאה בתפקיד העוזרת פיא העוגבת על כריסטיאן ומשחקה הוא מאוד מקצועי .

גל זמיר כהלמוט מנהל העסקים הוא קולח ומהוקצע ומשחקו משובח.

חני יחזקאל היא הדודה פאולה ומשחקה הוא מרנין, אמין ובעל יכולות קומיות נאות.

דין עובדיה הוא החבר שחור העור העכשווי של הלן ומשחקו הוא ראוי ויפה.

בתפקיד קים הטבח משחק נאור מזרחי והוא בעל יכולות יפות מאוד.

עומר דויד היא הילדה ויש לה פוטנציאל משובח.

התרגום של שלומי מושקוביץ הוא קולח ועכשווי. דלית ענבר עיצבה תפאורה ותלבושות יפות ומוצלחות. אורי רובינשטיין אחראי לתאורה הראויה. אפי שושני חיבר מוזיקה מקורית נעימה ולעיתים קודרת ומותחת. גנדי בביצקי אימן את השחקנים בקטטות שלרגע נראו מאיימות להרוס כל חלקה טובה שעל הבמה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חברת Learning Tree International זכתה בחוזה רב שנתי יחיד של נאט"ו NCIA לשירותי הדרכה מסחריים – IFB-CO-423236
חברת Learning Tree International, מובילה עולמית בתחום שינוי כוח אדם והכשרה טכנולוגית קריטית למשימה, זכתה בחוזה רב שנתי יחיד מסוכנות התקשורת והמידע (NCIA) של ארגון האמנה הצפון אטלנטית (נאט"ו) כשותפה בתעשייה לחינוך והכשרה.

משתתף ראשון בהגרלת הלוטו של איחוד האמירויות זכה בפרס משנה חיים של 5 מיליון דירהם
לאחרונה, הגרלת "יום המזל" של הלוטו של איחוד האמירויות הערביות חגגה ציון דרך משמעותי בכך שהעניקה לזוכה הראשון אי פעם בפרס השני סך של 5 מיליון דירהם, רגע מרגש עבור ההגרלה השבועית הפופולרית.

Mavenir משתפת פעולה עם TextNow כדי לפתח שירות 5G MVNO מבוסס אפליקציה
אימוץ ה-BSS ו-Core של Mavenir, הפועלים בענן, מתיישר עם ההתמקדות של TextNow בחדשנות לטווח ארוך

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה באמצעות Assure Consulting
חברת Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה שלה עם הצטרפותה של הפירמה משתפת הפעולה Assure Consulting, חברת ייעוץ ניהולי שמבוססת בגרמניה ומתמחה בניהול פרויקטים וניהול תיקי פרויקטים.

קיימברידג' מובילה עידן חדש של בשלות דיגיטלית בעידן הבינה המלאכותית
תוכניות הלימודים המעודכנות של קיימברידג' לאוריינות דיגיטלית לבתי הספר היסודיים ולחטיבות הביניים מספקות מסגרת עתידנית ללמידה אחראית של בינה מלאכותית ואוריינות מדיה

Vasion Output™ של Vasion מגיעה לאינטגרציה הסמכה ל-SAP® עם GROW עבור SAP ועם RISE ו-S/4HANA® Cloud
‏Vasion, חברה מובילה להדפסה ללא שרתים ולאוטומציית הדפסה חכמה, הכריזה היום כי Vasion Output קיבל את אישור SAP® כמוצר המשולב עם GROW עם SAP ומשולב עם RISE עם SAP S/4HANA® Cloud . הפתרון של Vasion נבנה במיוחד כדי למנוע את הצורך בניהול פלט מיושן המהווה חסם למעבר לענן.

ExaGrid זכתה בפרס חדש בתעשייה
אחסון גיבוי מדורג זכה להכרה בפרסי StorageNewsletter הראשונים

SheltonAI ממנה את עלי טאריק לראש תחום המזרח התיכון
SheltonAI, פלטפורמת הבינה המלאכותית המוסדית לקרנות פנסיה וקרנות עושר ריבוניות, מודיעה על מינויו של עלי טאריק למנהל בפועל וראש תחום המזרח התיכון.

זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI