דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "קול ששון וקול כלה" – הצגה מרגשת המשלבת שחקנים עם פיגור ותסמונת דאון עם שחקנים מקצועיים (צוותא)
ביקורת: "קול ששון וקול כלה" – הצגה מרגשת המשלבת שחקנים עם פיגור ותסמונת דאון עם שחקנים מקצועיים (צוותא)
חיים נוי 08/06/15 |  צפיות: 3070

 

ביקורת: "קול ששון וקול כלה" – הצגה מרגשת המשלבת שחקנים עם פיגור ותסמונת דאון עם שחקנים מקצועיים (צוותא)

 

מאת חיים נוי

"קול ששון וקול כלה" היא הצגה מרגשת מאוד וייחודית, המשלבת שחקנים עם פיגור ותסמונת דאון ("שחקני כנפיים") עם שחקנים מקצועיים. ההצגה , שעלתה בצוותא בתל אביב, עוסקת בסוגיה של חריגים במשפחה וכיצד להתמודד עם דעות קדומות ועם אירועים שהם מציאות שכיחה בחיינו.

טלי אלוני כתבה את המחזה העוסק בערב חתונתם של מיקי ושי , זוג מאושר שהיום הגדול בחייהם מופר בשל השתתפותם של בני משפחה חריגים בשמחה, עד שהחתונה כמעט ומתבטלת.

קרן משה כהן ביימה, ערכה והפיקה את המחזה והצליחה ללהטט עם שחקנים שבהם שחקנים מקצועיים ושחקנים עם פיגור ותסמונת דאון, באורח מופלא, סוחט דמעות ומרגש מאוד. ההפקה היא מוקפדת מאוד, מקצועית ונראה שעמלו עליה רבות. אין היא מתיימרת להיות הצגה מקצועית מבית הפקה של תיאטרון רפרטוארי או מסחרי , אלא שהייחוד בליהוק והביצוע של השחקנים – הוא שהופך את ההצגה הסולידית הזו למשהו מיוחד, אחר, נועז והמעניק לחלוחית בעיניים של הצופים באולם.

לכלה מיקי יש אח תאום, בעל פיגור קל, השוהה בהוסטל. חבריו להוסטל, מפגרים ובעלי תסמונת דאון, אמורים להגיע אף הם לחתונה. במקביל, לחתן יש אחות, נערה מרדנית, שתיינית ובלתי צפויה.

אימו של החתן מקבלת את הסעיף כשהיא שומעת על בואם של דיירי ההוסטל ועוד יותר היא לוקה בהיסטריה כאשר האח המפגר של הכלה מנפץ ואזה משפחתית יקרה וגונב את הכוס המיוחדת שאותה אמור לנפץ החתן.

בין לבין, מוחלפים עלבונות וקיתונות של רותחין הדדיים, כל השדים האפלים צצים ועולים מהמחשכים. הדעות הקדומות חוגגות והחתונה עומדת להתפוגג. אולם, ברור הוא שיש סוף טוב והולם גם הפעם.

למען האמת, ההפקה הצליחה לרגש אותי. לצפות בשחקנים החובבים כשהם מבצעים פעלולים מסובכים או מתמודדים עם טקסטים קשים לצפייה, זו בהחלט מטלה מרגשת. אולם ההפתעה האמיתית הייתה לקראת הסוף ולאחריה, בעיון ברשימת השחקנים ושם באמת גיליתי דברים בלתי צפויים אודות חלק מהמשתתפים שראוי שלא לחשוף אותם.

נועה צפריר מגלמת את מיקי הכלה באורח מופלא ונהדר. נועה, שחקנית מקצועית, שובת לב ומקסימה, מצליחה לעורר אמפטיה רבה למצב המיוחד שבו היא נקלעת. נועה מגלמת את הדמות בכישרון רב וראויה לתשואות רבות.

רוני רוקט (ארל) מגלם את שי, החתן, באורח  מצוין, במשחק אמין ומקצועי.רוני הוא שחקן מקצועי משובח.

אריק מורדוך מגלם את דורון, אחיה המפגר של הכלה והוא מבצע את התפקיד בכישרון רב ובמשחק מושלם. סצנת השירה שלו היא ייחודית וסוחטת את בלוטת הדמעות.

אסי יצחקי מגלם את אב החתן במשחק יפה ומוקפד, באותנטיות רבה ומלאת הבעה.

אמליאן עמנואל כהן מגלמת את אם החתן בהופעה מרגשת ומקצועית. היא מצליחה להפגין משחק ראוי ומעולה.

הסבתא הרתוקה לכסא הגלגלים היא אביגיל ארנהיים שמשחקה קולח ומפעים, מרגש ומעולה.

קייטלין פינקל, מגלמת את ליבי, אחותו המרדנית והשתיינית של החתן. משחקה הוא משובח ורב כישרון. היא נעימה ומשחקת במקצועיות רבה.

אם הכלה היא עירית גיל ומשחקה הוא אמין ויפה מאוד, מעורר אהדה ומוצלח.

דנית פור מוצלחת מאוד כמאפרת ומדריכת דיירי ההוסטל.

אנסמבל כנפיים הנהדר והמוצלח מונה את  בנצי ראובן, יהודית סייר,יחיאל כהן, מאשה אלין, סימונה עידן,שמרית קרויטרו, תמיר מילר.

הלחן ושיר הפתיחה המצוינים הם של זאב פלדמן. הכוריאוגרפיה והתלבושות היפים עוצבו בידי יעל פלדמן.אורי רובינשטיין עיצב את התאורה הנאותה.

אין ספק שמדובר בהצגה קטנה וסולידית, אך המעלה לעיני הצופים דילמות ואירועים חשובים ומשמעותיים שלפעמים מנסים לטייח אותם, אך ראוי שהם ילובנו והצופים יקבלו את מה שקיים מעבר לדעות קדומות . אם יש מקום למחיאות כפיים סוערות הן מגיעות במיוחד לאותם שחקנים מרגשים שמביאים את סיפורם האמיתי לפני הציבור.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חברת Learning Tree International זכתה בחוזה רב שנתי יחיד של נאט"ו NCIA לשירותי הדרכה מסחריים – IFB-CO-423236
חברת Learning Tree International, מובילה עולמית בתחום שינוי כוח אדם והכשרה טכנולוגית קריטית למשימה, זכתה בחוזה רב שנתי יחיד מסוכנות התקשורת והמידע (NCIA) של ארגון האמנה הצפון אטלנטית (נאט"ו) כשותפה בתעשייה לחינוך והכשרה.

משתתף ראשון בהגרלת הלוטו של איחוד האמירויות זכה בפרס משנה חיים של 5 מיליון דירהם
לאחרונה, הגרלת "יום המזל" של הלוטו של איחוד האמירויות הערביות חגגה ציון דרך משמעותי בכך שהעניקה לזוכה הראשון אי פעם בפרס השני סך של 5 מיליון דירהם, רגע מרגש עבור ההגרלה השבועית הפופולרית.

Mavenir משתפת פעולה עם TextNow כדי לפתח שירות 5G MVNO מבוסס אפליקציה
אימוץ ה-BSS ו-Core של Mavenir, הפועלים בענן, מתיישר עם ההתמקדות של TextNow בחדשנות לטווח ארוך

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה באמצעות Assure Consulting
חברת Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה שלה עם הצטרפותה של הפירמה משתפת הפעולה Assure Consulting, חברת ייעוץ ניהולי שמבוססת בגרמניה ומתמחה בניהול פרויקטים וניהול תיקי פרויקטים.

קיימברידג' מובילה עידן חדש של בשלות דיגיטלית בעידן הבינה המלאכותית
תוכניות הלימודים המעודכנות של קיימברידג' לאוריינות דיגיטלית לבתי הספר היסודיים ולחטיבות הביניים מספקות מסגרת עתידנית ללמידה אחראית של בינה מלאכותית ואוריינות מדיה

Vasion Output™ של Vasion מגיעה לאינטגרציה הסמכה ל-SAP® עם GROW עבור SAP ועם RISE ו-S/4HANA® Cloud
‏Vasion, חברה מובילה להדפסה ללא שרתים ולאוטומציית הדפסה חכמה, הכריזה היום כי Vasion Output קיבל את אישור SAP® כמוצר המשולב עם GROW עם SAP ומשולב עם RISE עם SAP S/4HANA® Cloud . הפתרון של Vasion נבנה במיוחד כדי למנוע את הצורך בניהול פלט מיושן המהווה חסם למעבר לענן.

ExaGrid זכתה בפרס חדש בתעשייה
אחסון גיבוי מדורג זכה להכרה בפרסי StorageNewsletter הראשונים

SheltonAI ממנה את עלי טאריק לראש תחום המזרח התיכון
SheltonAI, פלטפורמת הבינה המלאכותית המוסדית לקרנות פנסיה וקרנות עושר ריבוניות, מודיעה על מינויו של עלי טאריק למנהל בפועל וראש תחום המזרח התיכון.

זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI