דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: כטוב בעיניכם - מעדן שייקספירי בתיאטרון הקאמרי
ביקורת: כטוב בעיניכם - מעדן שייקספירי בתיאטרון הקאמרי
חיים נוי 12/02/17 |  צפיות: 3578

ביקורת: כטוב בעיניכם - מעדן שייקספירי בתיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

"כטוב בעיניכם" העולה בהפקה חדשה בתיאטרון הקאמרי הוא מעדן שייקספירי וחוויה תיאטרלית נעימה.

העלילה מתרחשת ביער קסום המשמש בגרסה החדשה שהעלה הבמאי אודי בן משה כאתר מפלט מפני עולם מודרני שבו קיים שיעבוד להון ולכוח. זהו עולם שבני האדם איבדו את פרטיותם והם בעצם עבדים נרצעים למעין אח גדול ברודנות נטולת רגשות. רק ביער הם יכולים שוב להיות אנושיים, לאהוב, לפתח יכולות רגשיים , צער וחמלה. רק ביער הקסום פורחת האהבה ושם גם שוזר שייקספיר את המונולוג המופלא מפיו של זאק המלנכולי ש"כל העולם במה וכל אישה וגבר רק שחקנים הם".

ויליאם שייקספיר כתב את המחזה כנראה בהשראת הרומן רוזילנד מאת תומס לודג' שהוא עצמו התבסס על שיר סיפורי "סיפורו של גמלין" שנכתב במאה ה-14 על ידי מחבר אלמוני. הצגת הבכורה של כטוב בעיניכם עלתה בתיאטרון הגלוב ב-1599 ומאז עלתה בכל רחבי תבל, עלתה מספר פעמים בארץ ונחשבת לאחת מההצגות הידועות והנחשבות של המחזאי הנודע.

ההצגה שזורה במוטיבים חדשניים , לבוש חדש וגם ישן, טכנולוגיית וידאו-ארט ותפאורה שמרצדת ומבליחה באותות דיגיטליים. זוהי חגיגה של ממש שבה נוטלים חלק שחקנים רבים ואנשי הפקה שהבמאי אודי בן משה הצליח ללהטט עימם ולהפיק הפקה שכולה חדווה ומעדן ענוג ובשרני.

חלק הארי של החוויה נעוץ עדין בתרגום המופלא של דן אלמגור שכולל פניני לשון , דקויות וחדות משפטית מקסימים.

אולה שור סלקטר מעולה בתפקיד רוזלינד, בתו של הדוכס המגורש. אולה מצליחה לגלם את התפקיד בזהויות הכפולות שלה באורח נהדר .

אודי רוטשילד מגיש משחק טוב מאוד כאורלנדו בנו הצעיר של סר רולנד המנוח. אודי הוא שחקן מצוין ובעל יכולת מקצועית משובחת.

דנה מיינרט כסיליה בתו של הדוכס פרדריק מגלמת את התפקיד באורח מקסים והיא משכנעת, מוצלחת ומלבבת בכל מכמני התפקיד ומובילה אותו בצורה מקצועית יוצאת דופן.

שמואל וילוז'ני כז'אק המלנכולי מגיש משחק מעולה וכובש את הבמה במיוחד במונולוג המפורסם שלו אודות כל העולם במה.

ערן מור מצוין כאמיין בן הלוויה של הדוכס המגורש וכן כלה בו מאנשי החצר ומשחקו היתולי ומוצלח, נעים וראוי למחמאות. הוא מוצלח במיוחד כשהוא מאופר כהיפי עם רעמת שיער עבות.

אוהד שחר כדוכס הטוב והרע, פרדריק והמגורש ומגלם את התפקידים באורח טוב מאוד והוא נפלא במיוחד כדוכס הטוב.

עזרא דגן הוותיק מגיש משחק מושלם וכובש כאדם המשרת.

נטע פלוטניק מוצלחת מאוד כבת לוויה של הדוכס ומיה לנדסמן משובחת כרועת הכבשים המזמרים.

המוזיקה של יוסף ברדנשווילי היא מעולה ויפה. התפאורה של לילי בן משה ראויה למחיאות כפים. אורן דר עיצב את התלבושות היפיפיות . חני ורדי עצבה תאורה ראויה ומוצלחת. יואב כהן ערך את הוידיאו ארט המשובח.

ההפקה הזו של כטוב בעינכם היא בהחלט חוויה תיאטרלית ואין ספק שאם היה שיקספיר צופה בה מן האולם, היה מוחא לה כפיים ברוב רגש ועוצמה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חדשות למשקיעים ב-TruBridge
חדשות למשקיעים ב-TruBridge: אם סבלתם הפסדים ב-TruBridge, Inc (נאסד"ק: TBRG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד משקיעים ב-Zoetis Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – ZTS

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – LCID

Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.

יפן ודרום קוריאה מובילות את השינוי במגמות התיירות העולמיות בקיץ, על פי נתוני Holafly
טרנדים בטיולי קיץ 2026 של Holafly: עלייתה של אסיה מטייל חוקר מורשת תרבותית עשירה באסיה. על פי דו"ח הנסיעות של Holafly לקיץ 2026, יעדים כמו יפן ודרום קוריאה מובילים שינוי משמעותי בהעדפות הטיולים העולמיות, ומושכים תיירים המחפשים חוויות מגוונות וסוחפות. (צילום Holafly)
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI