דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: היורשת - רבקה מיכאלי בדרמה ישראלית של גורן אגמון על צוואה שמפרקת משפחה
ביקורת: היורשת - רבקה מיכאלי בדרמה ישראלית של גורן אגמון על צוואה שמפרקת משפחה
חיים נוי 16/07/18 |  צפיות: 3606

ביקורת: היורשת - רבקה מיכאלי בדרמה ישראלית של גורן אגמון על צוואה שמפרקת משפחה - מרגש ומרטיט - תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

היורשת, דרמה ישראלית מאת המחזאית גורן אגמון, העולה בתיאטרון בית ליסין,  מגוללת סיפורה של משפחה שמתפרקת בעקבות צוואה. רבקה מיכאלי מככבת בהצגה המרגשת והמרטיטה , הנוקבת והמעניינת , המבוססת על אירועים הלקוחים מן המציאות והחיים .

הבמאי אלון אופיר הצליח להעלות הצגה שאין בה רגע דל, קולחת ומלוהקת בידי להקת שחקנים מוכשרת.

העלילה עוסקת באח ובאחות, משני אבות שונים, על סף מותה של אימם ממחלה קשה. סבתם, מלכה, רודה במשפחה ביד קשה והיא מנווטת דרכם של בני הבית לפי מיטב הבנתה הפגומה, אך הצודקת לפי דרכה. כאשר מתה האימא, מתגלה צוואתה שבה היא מורישה את הבית ורכושה לבתה, נגה, סטודנטית לרפואה העומדת להינשא ולהמשיך השתלמותה בארה"ב - ומנשלת לחלוטין את בנה עופר. נגה מנסה לשקם את הפגיעה שחווה אחיה, אך בהמשך פורצת בין השניים ויתר בני המשפחה, חילוקי דעות נוקבים שמגיעים לכמעט אלימות וכך גורמת הצוואה לפירוקה של המשפחה. לקראת הסיום חושפת נגה את הסיבה האמיתית להתנהלותה של האימא ומגלה גם מה עשוי היה להתרחש.

רבקה מיכאלי מגלמת את מלכה, ה"סבתא הפולנייה", השולטת בבני הבית ומנסה לעשות בכל המתרחש ככל העולה בדעתה . היא מחליטה במקומם ומסייעת בעצם למשבר הקשה במשפחה. מלכה רואה רק את טובת נגה וסבורה גם שאינה חייבת להינשא עתה ומוטב שתיסע לארה"ב ושם תמשיך בקריירה שלה.

רבקה מיכאלי היא חיית במה ותיקה, המצליחה לגלם את הדמות הרודנית באורח מעולה , מקצועי ושנון. אין ספק כי התפקיד מבוצע על ידה באורח נפלא והיא אכן זוכה למחיאות כפיים נלהבות על משחקה.

תגלית ההצגה היא מאי קשת, שכבר הפציעה בכמה הצגות בעבר ואולם תפקידה כנגה, מאפשר לה לגלם דמות מיוחדת, עדינה ורגישה ומאי יודעת למצות את התפקיד באורח נפלא. מאי היא שחקנית מצוינת ומרגשת והביצוע שלה לא מותיר עין יבשה בקרב הקהל.

יניב לוי מצוין בדמות אחיה, עופר והביצוע שלו הוא נוקב, עוצמתי ואין ספק שזהו אחד מתפקידיו הבולטים והמשובחים ביותר. יניב הוא שחקן מעולה עם כישרון משובח.

נעה בירון מגלמת היטב ובאורח טוב מאוד את רעייתו של עופר, עורכת הדין גלי. נעה היא שחקנית נעימה ומעולה והסצנות בגילומה הן מוצלחות מאוד.

אלירן הרוש בדמותו של אריק, החתן המיועד של נעה, מגיש משחק ראוי ונאה בדמות הצעיר העומד על פרשת דרכים ואינו מוצא מקומו בדרמה המשפחתית. אלירן הוא שחקן מוכשר ובעל פוטנציאל נכבד.

לילי בן נחשון עצבה תפאורה נהדרת. אורן דר עיצב תלבושות יפות והולמות. שמוליק נויפלד אחראי למוזיקה המוצלחת. עדי שימרוני עיצבה את התאורה הראויה.

ההפקה שהעלה הבמאי אלון אופיר היא מוצלחת, מעוררת עניין רב, נוקבת ומענגת בזכות השחקנים ובהחלט מהווה חוויה תיאטרלית משובחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום-  כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חדשות למשקיעים ב-TruBridge
חדשות למשקיעים ב-TruBridge: אם סבלתם הפסדים ב-TruBridge, Inc (נאסד"ק: TBRG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד משקיעים ב-Zoetis Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – ZTS

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – LCID

Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.

יפן ודרום קוריאה מובילות את השינוי במגמות התיירות העולמיות בקיץ, על פי נתוני Holafly
טרנדים בטיולי קיץ 2026 של Holafly: עלייתה של אסיה מטייל חוקר מורשת תרבותית עשירה באסיה. על פי דו"ח הנסיעות של Holafly לקיץ 2026, יעדים כמו יפן ודרום קוריאה מובילים שינוי משמעותי בהעדפות הטיולים העולמיות, ומושכים תיירים המחפשים חוויות מגוונות וסוחפות. (צילום Holafly)
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI