דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: משפחה חמה -תיקי דיין בדמות האימא הפולנייה בקומדיה של ענת גוב על משפחה ישראלית- מצחיק ומרגש - תיאטרון בית ליסין
ביקורת: משפחה חמה -תיקי דיין בדמות האימא הפולנייה בקומדיה של ענת גוב על משפחה ישראלית- מצחיק ומרגש - תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 24/03/19 |  צפיות: 3896

ביקורת: משפחה חמה -תיקי דיין בדמות האימא הפולנייה בקומדיה של ענת גוב על משפחה ישראלית- מצחיק ומרגש - תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

משפחה חמה היא קומדיה מצחיקה מאוד ומרגשת מאת המחזאית המנוחה ענת גוב , העולה בתיאטרון בית ליסין ומגוללת את סיפורה של משפחה ישראלית טיפוסית המונהגת על ידי "אימא פולניה" . תיקי דיין "חיית במה" ותיקה מככבת בקומדיה הרלבנטית לימים אלה של ההכנות לסדר פסח.

מדובר בקומדיה מעט פרועה ואפילו מופרכת, אבל היא מספקת היטב את הסחורה: צחוק פרוע ונחת מהמתרחש על הבמה , המשכיחים מהצופים את ימי טרום הבחירות, האביב המתעתע והסוגייה הקשה - היכן מתארחים בליל הסדר.

הבמאי רוני פינקוביץ' הצליח ללהטט עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא ערב מענג שלא מרפה משרירי הלסת , בטעם טוב ותרבותי.

תיקי דיין מגלמת את מלכה, אלמנה המארחת את בני משפחתה לארוחת ליל שבת והיודעת לנווט את רצונותיה כמיטב יכולותיה של דמות האימא הפולנייה הטיפוסית.

הארוחה עולה על שרטון כאשר הבת מאשה מודיעה שהפעם אין בכוונתה ליטול חלק בליל הסדר, כיון שהיא טסה לנוח בפינלנד. ההודעה מטלטלת את מלכה, הרואה בכך את קץ שלטונה הבלתי מעורער ופירוק המשפחה שכאילו מלוכדת. היא תעשה הכול, כדי שהדברים לא ייצאו משליטתה ואפילו תגיע לרמות על של שטיקים ותפניות בעלילה - עד לסיום הבלתי צפוי, הכפול ומכופל.

תיקי דיין היא חיית במה ותיקה והיא מגלמת כאן תפקיד שעשתה בשעתו רבקה מיכאלי. תיקי מצליחה לגלם תפקידה באורח מעולה , מקצועי ושנון. אין ספק כי התפקיד מבוצע על ידה באורח נפלא והיא אכן זוכה למחיאות כפיים נלהבות על משחקה שהוא גם מצחיק וגם מרגש.

רוברט הניג הוותיק מפציע על הבמה כאליק ז"ל, בעלה המנוח של מלכה. הוא מגלם את תפקיד המספר והדמות מאחורי הקלעים, המפרש והיודע כל. רוברט הוא שחקן מצוין המלמד מהו משחק תיאטרלי מוצלח.

לימור גולדשטיין מגלמת את מאשה, בתה של מלכה, גרושה ואם לבת קצינה במשמר הגבול. לימור מגישה משחק ראוי ומוצלח, רגיש ומוקפד. אין ספק שלימור היא שחקנית משכמה ומעלה.

לירון ברנס מגלם את בנה של מלכה, ד"ר אריה , רופא פרוקטולוג והוא משובח בתפקיד. לירון הוא אחד השחקנים המעולים על הבמות, המצליח לגרום לפרצי צחוק במשחק רציני עם להטוטי במה נהדרים. אפילו קטע קצר של הרכבת משקפיים הוא מיוחד ומצחיק עד מאוד.

עדי גילת מגלמת בהצלחה את מירי אשתו, מומחית ליוגה צחוק , המפגינה משחק מוקפד ונאה.

לורין מוסרי מגלמת את תמרה, בתה של מאשה, קצינה במשמר הגבול, המפגינה משחק ראוי וטוב מאוד, נסחבת עם נשקה האישי כל העת ובמהלך זלילת החסה בארוחה. לורין היא שחקנית מצוינת המתברגת בהצלחה בדייסה הזו של בני משפחה מטורללים לפעמים , בקור רוח ובמשחק נעים.

יותם קושניר מגלם את הנכד עומר ששינה את שמו לחליק בעקבות ביקור בהודו. משחקו הוא טוב מאוד ובמיוחד הוא גורם לפרצי צחוק כאשר הוא מתרגם לאנגלית רצוצה פניני לשון ישראליים.

שירן הוברמן מגלמת את נטלי, אשתו של עומר, עולה מבלגיה שהכיר בהודו והיודעת רק אנגלית. שירן היא שחקנית נהדרת והקטע בו היא מפגינה יכולת שירה הוא מוצלח במיוחד.

אלכסנדרה נרדי עצבה תפאורה יפה של חדר אורחים. אורנה סמורגונסקי עצבה את התלבושות היפות. טל בלכרוביץ עיצב את המוזיקה המוצלחת. עדי שימרוני עיצבה תאורה ראויה.

אין ספק כי ההצגה היא מצחיקה וגם מרגשת. קטע המאבק בין בני הבית הוא מיוחד ומוצלח. הסיום הטוב והכפול הוא בהחלט מענג הגורם לתשואות חן חן ללהקה וליוצרים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום-  כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI