דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים קרן ויינברג בוחרת נאמן חדש
קרן ויינברג בוחרת נאמן חדש
חיים נוי 03/08/19 |  צפיות: 3320
קרן ויינברג בוחרת נאמן חדש נמרוד גור הוא הנאמן הישראלי הראשון בתולדות הקרן

בולטימור, מרילנד, 1 באוגוסט 2019, (GLOBE NEWSWIRE):

קרן הארי וג'נט ויינברג, אחת מהקרנות הפרטיות הגדולות ביותר בארצות הברית, שמחה להודיע על בחירת הנאמן החדש שלה,  נמרוד גור. מר גור הוא הנאמן הישראלי הראשון בתולדות קרן ויינברג. המינוי שלו אושר פה אחד על ידי חבר הנאמנים ב-29 ביולי 2019. מר גור יתחיל את כהונתו מייד. חבר הנאמנים של הקרן כולל חמישה אנשים מצוינים, שארבעה מהם מונו מאז 2016: השגרירה (בדימוס) פיי הרטוג-לוין שהתחילה את כהונתה במאי 2016, פולה ב. פריטלאו שהתחילה את כהונתה בינואר 2018, גורדון ברלין שהתחיל את כהונתו בינואר 2019 ועכשיו נמרוד גור שזה עתה התחיל את כהונתו. רוברט ט. קלי הבן משמש כיו"ר חבר הנאמנים.

"הבחירה במר גור כנאמן היא שיאו של תהליך שנמשך 13 שנים של העברת מבנה המימשל של הקרן למבנה שמנוהל על ידי נאמנים בלתי תלויים", אמר רוברט ט. קלי הבן, יו"ר חבר הנאמנים של קרן ויינברג. "המינוי של מר גור לא רק משלים את הרכב חבר הנאמנים מבחינת גיוון ג"ג, הוא גם מאשר את המחויבות ארוכת הטווח של הקרן לישראל".

הקרן תחלק מענקים בסכום של 125 מיליון דולר ב-2019, כולל 12 מיליון דולר בישראל, שממוקדים בשלוש עדיפויות: לאפשר לקשישים להזדקן בקהילות שלהם עם עצמאות ואיכות חיים, לעזור לאנשים להשיג עבודות איכותיות ולענות על הצרכים של נשים וילדים בסיכון. ישראל הייתה ותמשיך להיות קהילה עם עדיפות עבור קרן ויינברג. קהילות עם עדיפות הן ערים עם קשר אישי לחיים ולמורשת של הארי ויינברג, וגם ערים שבהם הנאמנים הנוכחיים גרים ומשמשים כמנהיגים. הערים האלה הן בולטימור, מרילנד, שבה נמצא המטה של הקרן, הונולולו, הוואי, שבה הקרן מנהלת תיק נדלן, צפון מזרח פנסילבניה, שיקאגו, סן פרנסיסקו, ניו יורק וקהילות כפריות.

"אני נרגש ולכבוד הוא לי להצטרף לחבר הנאמנים של קרן ויינברג", אמר מר גור. "התרשמתי מאוד מהאיכות של חבר הנאמנים ואנשי המקצוע בקרן. בביקורי האחרון בבולטימור, התרשמתי במיוחד מהמחויבות של הקרן לסייע לאנשים ומשפחות מעוטי הכנסה ומוחלשים בארה"ב וישראל. תהיה זאת זכות לתרום למשימה כל כך משמעותית ומשפיעה".

חמשת הנאמנים של קרן ויינברג אחראים לקביעת המדיניות שמנחה את תוכניות הענקת המענקים וההשקעות של הקרן. מר גור הוא שותף מייסד בהליוס השקעות אנרגיה, קרן ההשקעות הפרטיות הגדולה ביותר בישראל שמתמחה בייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות באירופה וישראל.

"נמרוד גור יוסיף עומק רב לוועדת ההשקעות שלנו, והניסיון הנרחב שלו בפילנתרופיה בארצות הברית ובישראל ישלים את אסטרטגיות המענקים של הקרן", אמרה רייצ'ל גרבאו מונרו, הנשיאה והמנכ"לית של קרן ויינברג. "המינוי שלו מדגיש את המחויבות של הקרן להשיג אנשים מוכשרים יוצאי דופן בחבר הנאמנים ובדרג המקצועי. עם המינוי של נמרוד, חבר הנאמנים יכול עכשיו לתת לקרן שנים רבות של מנהיגות חזקה והמשכיות".

לפני הליוס, מר גור היה שותף ב-Precede Technologies, שהשקיעה במגזר הטכנולוגיות הנקיות. הוא מילא תפקידים ניהוליים רבים בחברות טכנולוגיה ותעופה שונות בארה"ב ובישראל, בכללן Model N ("MODN" NYSE), מדסים הדמיה רפואית ו-Banner Aerospace ("BAR" NYSE). בנוסף לפעילות העסקית שלו, מר גור פעיל בארגונים שונים שלא למטרות רווח בארה"ב ובישראל, בכללם הפדרציה של סן פרנסיסקו, אייפאק ובית הספר היומי האוזנר של הקהילה היהודית בפאלו אלטו, קליפורניה. הוא משמש עכשיו כיו"ר עמותת גוונים בשדרות, ישראל, וגם בוועד המנהל של מכון שלום הרטמן. הוא גם חבר בוועדת ההיגוי של The American Jewish Joint Distribution's Lay Leadership Center in Israel.  מר גור שירת שבע שנים בחיל האוויר הישראלי כטייס קרב. יש לו תואר בוגר במדעים בהנדסה מאוניברסיטת תל אביב ו-California Coast, וגם MBA מבית הספר למינהל עסקים של הרווארד. מר גור הוא בוגר של תוכנית המורשת של ווקסנר מסן פרנסיסקו. הוא ואשתו, דורותי גור, הורים לשלושה ילדים.

אודות קרן הארי וג'נט ויינברג

קרן הארי וג'נט ויינברג, אחת מ-50 מקרנות הצדקה הפרטיות הגדולות ביותר בארצות הברית, מוקדשת למילוי הצרכים הבסיסיים של אנשים ומשפחות מוחלשים שחווים עוני. ב-2019 הקרן תעניק מעניקים בסכום של בערך 125 מיליון דולר לארגונים ללא מטרת רווח שמספקים שירותים ישירים בתחומים של דיור, בריאות, משרות, השכלה ושירותים קהילתיים. הקהילות עם עדיפות של הקרן הן בולטימור, שיקאגו, הוואי, העיר ניו יורק, צפון מזרח פנסילבניה, סן פרנסיסקו, וקהילות כפריות (בעיקר אזורים כפריים שקרובים לקהילות עם עדיפות). חבר הנאמנים של הקרן כולל את רוברט ט. קלי הבן, יו"ר חבר הנאמנים, השגרירה (בדימוס) פיי הרטוג-לוין, פולה ב. פריטלאו, גורדון ברלין ונמרוד גור. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.hjweinbergfoundation.org.

צרופה

Megan Franey
The Harry and Jeanette Weinberg Foundation
4102944366
[email protected]
 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הוקרה ליעדי התיירות יוצאי הדופן ביותר בעולם: הגשת המועמדויות למהדורה השנייה של פרסי TOURISE פתוחה כעת
· פרסי TOURISE מציגים את יעדי התיירות המשפיעים ביותר בעולם, תוך הדגשת עושר התרבות, עוצמת הקשר האנושי והחידושים פורצי הדרך בתחום התיירות והנסיעות

פאטון ו- alfanar Partner™ משתפות פעולה להאצת ההמרה הדיגיטלית המאובטחת של תשתיות החשמל בערב הסעודית
הסכם אסטרטגי משלב את טכנולוגיית הרשתות התעשייתיות והסייבר-אבטחת של פאטון עם המומחיות של אלפנאר בתחום תשתיות האנרגיה כדי למודרניזציה של פעילות רשת חכמה ותחנות משנה ברחבי ערב הסעודית

מרי קיי חשפה פלטפורמת מותג גלובלית חדשה – Beauty Is More Beautiful Shared™‎ – ומגדירה מחדש את היופי כחוויה משותפת
עם קמפיין הצרכנים הגדול ביותר בתולדות החברה, Mary Kay נכנסת לעידן חדש של חשיפה והשפעה

ZEDEDA ו- VAS Limited חתמו על הסכם הפצה להבאת פתרונות בינת קצה לערב הסעודית
· VAS Limited מביאה פריסה מקומית בממלכה ושירותי הנדסה בעלי הסמכה מטעם היצרנים עבור הטמעת פתרונות ZEDEDA באתרי ממשלה, ארגונים ולקוחות מסחריים ברחבי ערב הסעודית

Aukera משלימה מסגרת אשראי מובנית בהיקף של 460 מיליון אירו, בהובלת EIG, לתמיכה בתיק תשתיות האנרגיה שלה באירופה
Aukera, פלטפורמה כלל-אירופית לאגירת אנרגיה באמצעות סוללות ולאנרגיה מתחדשת, הנתמכת על ידי AtlasInvest, Reggeborgh ו-SFPIM (קרן העושר הריבונית של בלגיה), הודיעה על השלמת מסגרת אשראי מובנית בהיקף של 460 מיליון אירו, אשר בה EIG, משקיעה מוסדית מובילה בתחומי האנרגיה והתשתיות ברחבי העולם, שימשה כמשקיעה המובילה במסגרת האשראי.

גרדיאנט זכתה בחוזה מים משמעותי עבור קמפוס של מרכז נתונים לבינה מלאכותית של ספק ענן בהיקף הייפרסקייל במערב טקסס
חוזה HyperSolved חדש מחזק את מעמדה של Gradiant כשכבת המים עבור מרכזי נתונים לבינה מלאכותית

התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO
התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO: רוזן, משרד עורכי דין לליטיגציה, קורא למשקיעי GPGI, Inc. f/k/a CompoSecure, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב- 14 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPGI, CMPO

התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST
התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי Microvast Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – MVST

מחר המועד אחרון לתביעה נגד PLAB
מחר המועד אחרון לתביעה נגד PLAB: רוזן, משרד המתמחה בייצוג משקיעים, קוראים למשקיעי Photronics, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב-4 בספטמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PLAB

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HTZ
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HTZ: רוזן, יועץ למשקיעים גלובלי, קורא למשקיעי Hertz Global Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – HTZ
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI