דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים ניוסטאר: מספר התקפות ה-DDoS "מתחת לרדאר" גדל ב-158 אחוז ברבעון השני של 2019 לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת
ניוסטאר: מספר התקפות ה-DDoS "מתחת לרדאר" גדל ב-158 אחוז ברבעון השני של 2019 לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת
חיים נוי 14/08/19 |  צפיות: 2942

ניוסטאר: מספר התקפות ה-DDoS "מתחת לרדאר" גדל ב-158 אחוז ברבעון השני של 2019 לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת

מחקר של ניוסטאר על המגמות האחרונות מגלה את הפנים המשתנים של התקפות DDoS, כולל גודל, אופי ומשך

לונדון, 14 באוגוסט 2019, (BUSINESS WIRE):

התקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS) בקנה מידה קטן הופכות יותר תכופות ומתוחכמות, לפי מחקר חדש של מרכז המבצעים של האבטחה (SOC) של Neustar. דוח האיומים והמגמות בסייבר ברבעון השני של 2019 שפורסם היום מגלה שבין אפריל ויוני השנה, יותר מ-75 אחוז מכל ההתקפות שניוסטאר הפחיתה היו 5 גיגה-ביט בשנייה (Gbps) או פחות, ואילו התקפות גדולות -- אלה של 100 Gbps ויותר -- קטנו ב-64 אחוז.

במבט ראשון, נראה שיש דפוס בהתפתחות של התקפות DDoS על ארגונים. המספר הכולל של ההתקפות ברבעון השני של 2019 לעומת השנה הקודמת גדל ב-133 אחוז, ולמרות הירידה לעומת הגידול של 200% ברבעון הקודם, זה עדיין גבוה. אבל כשעוברים מניתוח של מספר ההתקפות למבנה שלהן, רואים כמה שינויים מעניינים, לדברי ניוסטאר.

קטנות וחשאיות

התקפות DDoS נחשבות מזמן לאיומים מכריעים וקשורות באופן מסורתי עם קצבי תעבורה גבוהים. התקפות כאלה ממשיכות להתרחש, אבל חדירות יותר קטנות וממוקדות בקפידה רבה יותר גדלות בכמות, העוצמה והמשך שלהן. ההתקפות האלה לא מנסות להביא את חיבור הרשת לרוויה -- ולמשוך תוך כדי כך תשומת לב -- אלא להגריע או להשבית תשתית ספציפית בתוך המטרה. החדירות בנפח נמוך יותר האלה יכולות לאפשר לתוקף להיכנס ולצאת מבלי שיבחינו בו, או לאפשר להתקפה להימשך זמן רב מבלי שיבחינו בה. למעשה, המשך הארוך ביותר של התקפה יחידה ברבעון השני היה קרוב ליומיים.

ההתקפות הקטנות האלה מהוות איום גדול, כי הן מתחת לסף הטיפוסי שארגונים עם אסטרטגיית הפחתת DDoS של "לגלות ולהתריע" עשויים להגדיר. תוקף יכול לכן לפגוע במטרות שנעות מתשתית ועד לשרתים ספציפיים ללא עונש יחסית.

המצב נעשה יותר מטריד כשמביאים בחשבון את היכולת של ארגון לזהות איומים כאלה כשהם התבצעו. כשנשאלו מה הסבירות שיבחינו בהתקפות הקטנות שהכי נפוצות היום, אחוז מדהים - 72- ממנהלי התפעול, מנהלי מערכות המידע ומנהלי האבטחה ממועצת האבטחה הבינ"ל של ניוסטאר (NISC) ענו שהסבירות מאוד נמוכה, נמוכה או גבוהה במקצת. 28 האחוזים הנותרים של המשיבים חשו שמאוד סביר שיבחינו בהתקפות מניעת שירות מבוזרות בקנה מידה קטן.

"העלייה במספר התקפות ה-DDoS הקטנות עוברת מתחת לרדאר, ועכשיו זה הזמן שארגונים יתקינו שירות הפחתת DDoS "שפועל כל הזמן" שמנטר כל הזמן את התעבורה כדי להבטיח שאיומים מכל גודל מזוהים, מטופלים ומפוזרים", אמר רודני ג'ופי, סגן נשיא בכיר, טכנולוג בכיר ועמית בניוסטאר.

עכשיו, כשרוב ההתקפות כיום מכוונות לשירותים, שערים ויישומים ספציפיים - ולכן צריך פחות תעבורה כדי לשתק אותם - רמה גבוהה יותר של הבנה מצד עסקים חיונית כדי לקבוע את ההגנה שהם צריכים. השלב הראשון של זה הוא לקבוע מה בעל ערך, לא מה פגיע. אחת הדרכים הטובות להפריד בין פגיעות וערך היא ליצור "רשימת סיכונים" שמתחילה מבפנים ומתמקדת בנכסים העסקיים הכי קריטיים שלכם", הוסיף ג'ופי.

עותק חינם של דוח האיומים והמגמות בסייבר ברבעון השני של 2019 של ניוסטאר אפשר להשיג כאן.

אודות ניוסטאר בע"מ

ניוסטאר בע"מ היא ספקית שירותי מידע גלובלית מובילה שמניעה את העולם המחובר קדימה באמצעות יישוב זהויות אמין. בהיותה חברה שבנויה על בסיס של עיצוב לפרטיות, החברות הגדולות ביותר בעולם סומכות על ניוסטאר שתעזור לפתח ולהנחות את העסק שלהם ולהגן עליו באמצעות ההבנה הכי מלאה איך לחבר אנשים, מקומות ודברים. מערכת הזהויות הייחודית, המדויקת ובזמן אמת של ניוסטאר, שמאומתת כל הזמן באמצעות מיליארדי טרנזקציות, מאפשרת ללקוחותינו לקבל החלטות קריטיות בכל הצרכים הארגוניים שלהם. למידע נוסף, בקרו באתר https://www.home.neustar.

אנשי קשר

Hotwire for Neustar
Jenny Morris
[email protected]
02076082500

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Mavenir מוסיפה את היכולות בזמן אמת של Speech AI של Sanas לפורטפוליו MAVcore Voice AI שלה עבור מפעילות תקשורת
השותפות האסטרטגית מביאה שדרוג באיכות הדיבור בזמן אמת, בשינויי מבטא והבנת שפה לרשתות של המפעילות, ופותחת חזית חדשה לבינה מלאכותית קולית מאובטחת ברמת הספקית

Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך
בהתאם לסעיף 15 לחוק מיום 2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מניות גדולים, Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: (NYXH מפרסמת את המידע שלהלן בעקבות הנפקת 1,767,402 מניות חדשות ב-20 באוגוסט 2026, וזאת בהקשר לתרומה בסוג של חוב קבלה המוחזקת בידי המחזיק באגרות החוב להמרה שהנפיקה החברה ב-18 בדצמבר 2025.

Grand Challenges Canada ו-AVPN משיקים את Nexa Lighthouse למימון חדשנות בתחומי האקלים והבריאות ברחבי אסיה ואזור האוקיינוס​​השקט
— Nexa, היוזמה העולמית לחדשנות בתחומי האקלים והבריאות, משלבת כוחות עם קרן The Lighthouse Fund כדי לתמוך בפתרונות בהובלה מקומית לאיומים בריאותיים הנובעים משינויי האקלים ברחבי אסיה והאוקיינוס ​​השקט

Slangit Technologies ו-GADEF International משיקות יוזמת אוריינות בינה מלאכותית באפריקה כדי להגיע לחמישה מיליון איש
הבנייה של מנהיגי העתיד באפריקה מועצמת בינה מלאכותית

רשימת נותני החסות של IPS 2026 משקפת את מלוא הספקטרום של חדשנות ומומחיות גלובלית בתחום הנדל"ן
IPS 2026 מרחיבה את רשימת נותני החסות שלה למהדורה ה-22 שלה, ומאגדת קבוצה מגוונת של יזמי נדל"ן, מומחי PropTech ועסקי נדל"ן משולבים, המשקפים את רוחב המומחיות המעצב את תעשיית הנדל"ן העולמית של ימינו.

Axi מרעננת את זהות המותג שלה עם השקת אתר אינטרנט חדש
Axi, ברוקרית גלובלית למסחר מקוון, הודיעה היום על השקת זהות מותג רעננה, הכוללת אתר אינטרנט חדש עם שפה חזותית מעודכנת במלואה, שנועדה לשקף את מעמדה של הברוקרית כשותפה מסורה לסוחרים בכל השווקים.

נותר שבוע אחד לפתיחה: תערוכת Saudi WoodShow מביאה לריאד חברות מובילות בתחומי העץ והנגרות
מציגים בינלאומיים מציגים עץ, רכיבי ריהוט ופתרונות מיכון מתקדמים, ובכך יוצרים הזדמנויות חדשות לאיתור ספקים ולשיתופי פעולה בתעשייה בשוק הסעודי

Danube Properties מצטרפת ל-IPS 2026 כנותנת חסות בדרגת יהלום, ותציג את פורטפוליו הנדל"ן המתרחב שלה
חברת Danube Properties, גורם מוביל במגזר הנדל"ן הפרטי באיחוד האמירויות, מצטרפת למהדורה הקרובה של תערוכת IPS כנותנת חסות בדרגת יהלום; בכך היא מחזקת את תפקידה של הפלטפורמה בקידום הזדמנויות השקעה גלובליות, בטיפוח חדשנות בתעשייה ובאפשור שותפויות אסטרטגיות חוצות-גבולות.

Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר
Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר, לאחר שקבוצת SBI הובילה גיוס של 68 מיליון דולר בסבב C להרחבת שירותי הנאו-בנקאות בתחום המטבעות היציבים מבוססי הבינה המלאכותית

Jetex מודיעה על פתיחת פעילות בסופיה
Jetex Sofia צפויה לקבל את פני אורחיה הראשונים ברבעון הרביעי של 2026.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI