דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "חברות הכי טובות" מאת ענת גוב –תיאטרון הספרייה– מרגש ומוצלח
ביקורת: "חברות הכי טובות" מאת ענת גוב –תיאטרון הספרייה– מרגש ומוצלח
חיים נוי 10/03/20 |  צפיות: 4485

ביקורת: "חברות הכי טובות" מאת ענת גוב –תיאטרון הספרייה– מרגש ומוצלח

מאת חיים נוי

"חברות הכי טובות" המחזה המוצלח של המחזאית המנוחה ענת גוב, שוב עולה על הבמה והפעם בתיאטרון הספרייה מיסודו של בית צבי ברמת גן והוא מרגש , מבדח ומעניק לצופים חוויה תיאטרלית מענגת. זוהי הפקה קטנה ומוצלחת שבה מגלמות 6 שחקניות מוכשרות את מהלך חייהן כאשר ההצגה במקביל מוצגת בשני מישורים, ההווה והעבר של דמויות המחזה.

המחזה של גוב הועלה לראשונה בקאמרי ב-1999 ,בבית צבי ופעמיים בתיאטרון הספרייה ברמת גן ולפני 5 שנים בבית ליסין בשיתוף הקאמרי.

מדובר בשלוש חברות נפש וסיפור חייהן המשתרע על פני 30 שנה, מחוויות בית הספר והנעורים ועד היותן נשים בשלות ומנוסות.

שלוש הנשים שהיו החברות הטובות ביותר או בלשון המחזה "חברות הכי טובות", נועדות שוב מספר שנים לאחר שכל אחת מהן הלכה לדרכה ולקריירה או לחוסר הקריירה שלה.

כאשר הן נפגשות שוב , נחשף הקשר הייחודי שלהן ומתגלים כל אותם סיפורים קטנים שהיוו כל העת את מרקם היחסים המיוחד שלהן, לטוב ולרע. עילת הפגישה המחודשת היא גילוי שחפצה לספר אחת החברות ומהותו המפתיעה. עד לחשיפת הסוד, הן שבות ונזכרות בכל האירועים שעיצבו את חייהן כשהעלילה מוצגת בשילוב של עבר והווה.

שלוש שחקניות מגלמות את החברות בנעוריהן ושלוש אחרות – בבגרותן.

על הבמה הן מציגות את הסיפורים הקטנים, המרגשים, החוויות המשותפות מן העבר ומן ההווה, הכול בתמהיל אחד זורם, שנון ומעניין.

נוי קלימן מגלמת את סופי הבוגרת. נוי היא שחקנית רבת כישרון ומוצלחת. היא שנונה ומקצועית.

סתיו בן יוסף היא סופי הצעירה ומשחקה הוא מעולה . היא מרשימה במיוחד בסצנת ההיריון ובדיאלוגים השנונים . משחקה נהדר ומבדר .

הגר אנגל מגלמת את ללי הבוגרת. משחקה מהוקצע ומגולם בטוב טעם.

נופר אליהו מגלמת את ללי הצעירה. משחקה נפלא ומלא חן. נופר מצוינת ובעלת יכולת מקצועית משובחת.

מיכל לוינטון הנהדרת היא תרצה הבוגרת. מיכל מגלמת נפלא את החברה המוצלחת כביכול והעשירה מבין השלוש. הסצנה שלה בו היא מתוודה כי מזלה צלל, הוא טוב מאוד.

סופי נוז'יקוב היא תרצה הצעירה. סופי היא שחקנית מעולה ומוכשרת מאוד.

גולת הכותרת של ההצגה נעוצה בסוד של ללי וחשיפתו היא מרגשת מאוד.

ההצגה שזורה בהברקות לשון וגם בטקסטים שיגרמו למספר צופים לסומק עז בלחיים. סצנת החליל למשל שהיא אמנם נועזת וישירה אך גורפת פרצי צחוק, גם ואולי במיוחד בקרב כמה גמלאיות שישבו לצידי.

גמא פריד הבמאי ועורך המוזיקה הצליח להפיק הצגה תוססת ומענגת שאין ספק שמעניקה לצופים קורת רוח וחוויה תיאטרלית משובחת.

עיצוב התלבושות של זוהר אלמליח הוא מעולה. החברות הבוגרות לבושות בשחור ואילו הצעירות מרצדות על הבמה בבגדים צבעוניים ומלאי חן.

שמעון קסטיאל עיצב תפאורה יפה ופונקציונאלית , רובה ככולה סביב שולחן וכיסאות ומספר אלמנטים מתחלפים.

עיצוב התאורה של רותם אלרואי הוא ראוי ויפה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
The Retail Marketeers ו-PDI Technologies מכריזות על זוכות פרסי המנהיגות הנשית האירופיות בתחום הנוחות לשנת 2026.
שש נשים זכו להוקרה על קידום מנהיגות, חדשנות וצמיחה במגזרי קמעונאות הנוחות והניידות באירופה.

אסטרהזנקה ו-OMP מדגימות תכנון בקצב השינוי ב-Gartner Supply Chain Symposium/Xpo™ 2026
כיצד האצת מהירות קבלת ההחלטות סוגרת את הפער בין תובנה לפעולה בשרשראות אספקה ​​מורכבות שנעות במהירות

Kraken Robotics חתמה על מזכר הבנות עם SEFINE SISAM
חברת Kraken Robotics Inc ("קראקן" או "החברה") (TSX-V: PNG, OTCQB: KRKNF) מודיעה על חתימה על מזכר הבנות (MOU) עם SEFINE SISAM (מרכז המחקר למערכות בלתי מאוישות אסטרטגיות) במהלך תערוכת SAHA בטורקיה.

סטונשילד קפיטל מצטרפת לדירקטוריון של מלון מליה אינטרנשיונל
סטונשילד קפיטל (Stoneshield Capital ) היא בעלת המניות השנייה בגודלה בחברת Meliá Hotels International ("מליה") עם 9.5% ממניותיה, וחואן פפה, מייסד שותף של סטונשילד, מונה לדירקטוריון של מליה.

ריסקיפייד חושפת חבילת בינה מלאכותית מהדור הבא בכנס Ascend 2026, המעניקה לסוחרים נראות ושליטה חסרות תקדים על סיכוני מסחר אלקטרוני
יכולות חדשות כוללות את Riskified ARIA - אנליסט סיכונים מבוסס בינה מלאכותית, את Identity Explore 2.0 ואת Decision Studio המשודרג, המעניקים לסוחרים את היכולת לראות, להבין ולפעול על בסיס מודיעין סיכונים מהרשת באופן שלא היה קיים בעבר

Workvivo משיקה את Seer לקידום בינה של אנשים ולסגירת פער ההקשבה של העובדים
סקר עולמי חדש חושף פער בין משוב עובדים לפעולה, כאשר Workvivo מציגה את Seer כפתרון עצמאי, עם ותיק התעשייה ג'סטין בלאק בראש.

אנדרסן גלובל מוסיפה את NetExpat כחברה משתפת פעולה
Andersen Global אנדרסן גלובל מחזקת את הפלטפורמה שלה ברחבי אסיה-פסיפיק, אירופה וארה"ב באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם NetExpat, חברה המתמחה בסיוע לעובדים, הכשרה בין-תרבותית ופיתוח מנהיגות עבור עובדים המתניידים ברחבי העולם.

Bullish תרכוש את Equiniti מ-Siris בעסקה של 4.2 מיליארד דולר, וכך תיצור סוכנות העברות גלובליות של אסימוני ניירות ערך
חברת Bullish (NYSE: BLSH) חתמה על הסכם סופי לרכישת Equiniti, סוכנות העברות גלובלית מובילה המשרתת כמעט 3,000 לקוחות מנפיקים, כמות כוללת של 15,000 לקוחות תאגידיים, 20 מיליון בעלי מניות, ומעבדת תשלומים שנתיים בשווי 500 מיליארד דולר.

המקום בו אסתטיקה פוגשת טכנולוגיה - LEPAS Milan Public Days הגדירה מהי ניידות אלגנטית
LEPAS, בין ה-20 ל-26 באפריל, הגיעה להופעה מרשימה במילאנו תחת הכותרת "הנה האלגנטיות", וסימנה את הופעת הבכורה של המותג באזור האירופאי

Transoft Solutions רוכשת את CADaptor Solutions
Transoft Solutions מרחיבה את פורטפוליו ניהול הסדרי התנועה הזמניים שלה עם הרכישה האחרונה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI