דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים תעשיות מסוכנות מוכנות לזינוק ענק לסיכון דינמי ועם הדמיה
תעשיות מסוכנות מוכנות לזינוק ענק לסיכון דינמי ועם הדמיה
חיים נוי 02/09/20 |  צפיות: 2611

תעשיות מסוכנות מוכנות לזינוק ענק לסיכון דינמי ועם הדמיה

בסקר האחרון של ספרה, מנהלים בתעשייה מביעים צורך בפתרונות טכנולוגיים שעוזרים להשיג עמידות תפעולית

שיקאגו, 1 בספטמבר 2020, (GLOBE NEWSWIRE) :

ספרה, Sphera, הספקית הגלובלית המובילה של תוכנה, נתונים ושירותי ייעוץ בניהול סיכונים משולב (IRM), פרסמה את התוצאות האחרונות של הסקר השנתי שלה על ניהול בטיחות תהליכים/ ניהול סיכונים תפעוליים.

הסקר של 2020 הוא הדוח החמישי ברציפות של התעשייה על המגמות בבטיחות תהליכים וניהול סיכונים תפעוליים. התוצאות מאשרות שעסקים מבצעים את הזינוק לזיהוי וניהול סיכונים דינמי בזמן אמת במקום הערכות הסיכונים המבודדות הסטטיות הרגילות. "הזינוק" הזה להתקנות של תוכנה וטכנולוגיה חדשניות מאפשר לחברות לקבל החלטות עסקיות טובות יותר בכל הארגון. גישה מבוססת נתונים עם יכולת עבודה הדדית לבטיחות תהליכים וסיכונים תפעוליים מבטיחה תובנות מנבאות חדשות שאי אפשר היה להשיג בעבר.

המגיפה יחד עם התנודות במחירי הנפט והסחורות השפיעו על שולי הרווח התפעולי, אבל נתנה לחברות רבות הזדמנות לשקול את היכולות הטכנולוגיות שלהן שקשורות להחזיה, חיזוי, הדמיה והפחתת אירועי סיכונים גדולים תוך הערכת העמידות התפעולית של החברה.

"עמידות מבחינה תפעולית משמעה יכולת לשמר או למטב את הפעילות בזמן זעזועים עסקיים בלתי צפויים", אמר סקוט לימן, סגן הנשיא לניהול מוצרים של ניהול סיכונים תפעוליים בספרה, שהיה ממחברי דוח הסקר של 2020. "חברות רבות מצאו עצמן תוהות: אם הן היו מאמצות כלי ניהול סיכונים דינמיים עם הדמיה מוקדם יותר, האם הן היו רואות פחות זעזוע בתעשייה כשהמגיפה האיצה ומחירי הנפט נחלשו".

כמו בסקר הקודם, התוצאות מדגישות את החשיבות של הטכנולוגיה לשיפור בטיחות תהליכים וניהול סיכונים תפעוליים. כמעט כל המשיבים (91%) אמרו שהטכנולוגיה הפכה את החברות והעובדים שלהם לבטוחים יותר (עלייה של 11 נקודות אחוז לעומת השנה שעברה).

החברות מתייחסות ברצינות לבטיחות -- 88% אומרים שבטיחות היא חלק ממבנה הערכים של החברה -- אבל המנהלים בתעשייה מדווחים על פערים גדולים (81%) בין הכוונה והמציאות בבטיחות תהליכים. מחצית מהמשיבים (51%) סוקרים סיכונים רק כל שנה עד שש שנים, 53% מעריכים רק חלק מהמתקנים שלהם, ורק 68% מסוגלים להשלים את בדיקות תקינות הנכסים המתוכננות שלהם. התוצאה היא שהאינדיקטורים של הסיכונים לא שלמים ומתמהמהים ורק 37% מנהלים את בטיחות התהליכים באופן פרואקטיבי.

הדיגיטציה מאפשרת לחברות לבצע זינוק חסר תקדים באיסוף וניתוח של נתוני סיכונים תפעוליים בזמן אמת. שלא במפתיע, שישה מעשרה משיבים לסקר אמרו שהם משקיעים בטכנולוגיות כדי ליצור תהליכים עסקיים מבוססי נתונים בארגון, ומשלבים נתוני סביבה, בטיחות, גהות וקיימות (EHS&S) וניהול סיכונים תפעוליים (ORM), ומחצית (52%) אמרו שהם משקיעים בפתרונות למיפוי מסלולי סיכונים דינמיים.

"הטכנולוגיה שמחברת את הנקודות, מקשרת בין התהליכים וזרימות העבודה הנפרדים ושופכת אור על המציאות התפעולית בזמן אמת, פשוט לא הייתה קיימת עד עכשיו", הוסיף לימן. "חברות שמאמצות את הטכנולוגיות האלה יצליחו סוף סוף להשיג מבט הוליסטי מקצה לקצה על הסיכונים התפעוליים שלהם".

המתודולוגיה של הסקר

סקר 2020 של ספרה על ניהול בטיחות תהליכים/ ניהול סיכונים תפעוליים התבצע דרך האינטרנט בין 27 באפריל ו-29 ביוני 2020. 192 אנשי מקצוע בסך כל השתתפו בסקר השנה, מהם 82% עבדו בניהול בטיחות תהליכים, ניהול סיכונים תפעוליים או תקינות נכסים יותר מחמש שנים. קצת יותר משליש (36%) מהמשיבים אמרו שהם עובדים בתעשיית הנפט והגז, 19% בתעשייה הפטרוכימית ו-17% בייצור. יותר מ-30% מהמשתתפים עובדים בחברות עם יותר מ-10,000 עובדים ויותר מ-25 מפעלים ומתקנים תעשייתיים. בנוסף, 44% אמרו שהעבודה שלהם ממוקדת באמריקות ואילו 24% אמרו אסיה פסיפיק, ו-32% אמרו אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.

אודות ספרה

Sphera יוצרת עולם יותר בטוח, יותר מקיים ויותר יצרני. פלטפורמת ניהול הסיכונים מבוססת הענן החדשנית שלנו מחברת כמות מידע חסרת תקדים שמוביל לתובנות עמוקות יותר בכל הארגון. אנחנו מפעילים, מגדילים וממטבים אסטרטגיות של ניהול סיכונים תפעוליים כדי לעזור ללקוחות לזהות, לנהל ולהפחית סיכונים בתחומים של סביבה, בטיחות, גהות וקיימות (EHS&S), סיכונים תפעוליים ואחריות למוצרים.

למידע נוסף:

Ellen Bremseth, Manager,

Marketing Comms, Sphera,

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: יותר ממסע: כיצד עומס הנסיעות בפסטיבל האביב משקף את סין המשתנה
עומס הנסיעות של פסטיבל האביב 2026 התחיל ב-2 בפברואר ויימשך 40 יום, ויסתיים ב-13 במרץ. לקראת ההגירה השנתית הזו, CGTN פרסם כתבה מרכזית שבוחנת כיצד האירוע עבר את תפקידו כתופעה תחבורתית, והפך לעדשה ייחודית דרכה ניתן לצפות בשינוי החברתי של סין.

QNA Marcom and Events מחזקת את הנוכחות שלה באסיה פסיפיק עם השקת משרד במומבאי
מטה חדש באזור אסיה-פסיפיק יקדם כנסים מגוונים ורחבי היקף ואירועים מרכזיים בתעשייה, ובניית מותגים עבור חברות מובילות ברחבי האזור.

100 בתי הקפה הטובים בעולם 2026 עם DaVinci Gourmet: דירוג בתי הקפה העולמי ייחשף במדריד
הרשימה תוכרז ב-16 בפברואר במהלך CoffeeFest מדריד, לאחר הערכת יותר מ-15,000 בתי קפה מרחבי העולם מדד מפתח לקהילת הקפה העולמית: למעלה מ-800 מומחים בתעשייה ו-350,000 קולות ציבור עיצבו את הדירוג הסופי

WENDEL: הסכם למכור את Stahl, המובילה העולמית בציפויים מיוחדים לחומרים גמישים, להנקל
חברת Wendel (Euronext: MF.FP) מודיעה כי חתמה על הסכם למכירת אחזקותיה ב-Stahl (לא כולל Muno) תמורת שווי ארגוני של 2.1 מיליארד אירו ל- Henkel, חברה מובילה עולמית בתחום הציפויים והדבקים שבסיסה בגרמניה, המשרתת מגוון רחב של שווקים תעשייתיים וצרכניים.

אנדוספן מודיעה על נתונים חיוביים של שנה אחת ממחקר ה-FDA המרכזי של TRIOMPHE עבור מערכת NEXUS® Aortic Arch Stent-Graft
Endospan (אנדוספן), חברה בבעלות פרטית עם פתרונות חלוציים לתיקון אנדווסקולרי של מחלת קשת אבי העורקים (aortic arch disease), הכריזה היום על תוצאות המחקר השנתי שלה TRIOMPHE Investigational Device Exemption (IDE), אשר בחן את מערכת השתלת התומכן של קשת אבי העורקים NEXUS (NEXUS® Aortic Arch Stent-Graft System) שהוצגה במהלך המפגש השנתי של אגודת מנתחי בית החזה (STS) בניו אורלינס

סימה גנוואני וד אירחה ערב VIP בלעדי לציון השקת קולקציית Kay Beauty × FSP Kay Kouture של Nysaa באיחוד האמירויות הערביות
סימה גנווני וד, מייסדת ויו"ר Apparel Group, אירחה ערב VIP בלעדי בביתה כדי לחגוג את השקת קולקציית Kay Kouture של Kay Beauty × Falguni Shane Peacock (FSP) באיחוד האמירויות הערביות, הזמינה כעת ב- Nysaa, יעד יופי רב-ממותגי רב-ערוצי, שנוצר כמיזם משותף בין Nykaa, חברת היופי והלייף סטייל המובילה בהודו, לבין Apparel Group, תאגיד בשווי מיליארדי דולרים מאז 1996 שבסיסו בדובאי, איחוד האמירויות הערביות.

לאן באמת נוסעים הנוסעים העסקיים ב-2026, לפי Holafly
מרכזי עסקים מובילים לשנת 2026 לפי Holafly

Cronos Group משיקה את מותג הפרימיום Lord Jones® בישראל ומקדמת אסטרטגיית מוצרים גלובלית חוצת גבולות
חברת Cronos Group Inc. (נאסד"ק: CRON; TSX: CRON) (“קרונוס” או “החברה”), מהחברות הגלובליות המובילות בעולם הקנאבינואידים, הודיעה היום על השקת מותג הקנאביס פרימיום Lord Jones® בישראל.

EZVIZ פורצת דרך באבטחה חיצונית עם משפחת מצלמות מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi
EZVIZ פורצת דרך באבטחה חיצונית עם משפחת מצלמות מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi, ומתמודדת עם אתגרים יומיומיים עם השראה לתרחישים חדשים, מבתים ועד לטבע משפחת מצלמות EZVIZ מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi – השקת בכורה

Atos מוקמה כמובילה ב- IDC MarketScape™: הערכת ספקים בניהול זיהוי ותגובה (MDR) במזרח התיכון לשנת 2025
Atos דורגה בקטגוריית המובילים בדו"ח IDC MarketScape לשנת 2025: שירותי זיהוי ותגובה מנוהלים (MDR) במזרח התיכון (מסמך #META53011825, אוקטובר 2025). הכרה זו משקפת את המחויבות וההשקעה המתמשכת של Atos במתן שירותי אבטחה מנוהלים במזרח התיכון, המשלבים נוכחות מקומית חזקה עם קנה מידה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI