דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה
ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה
חיים נוי 13/02/22 |  צפיות: 2450

ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה

מאת חיים נוי

חיים בסרט, העולה בתיאטרון הספרייה ברמת גן , מיסודו של בית צבי, הוא מופע מוזיקלי תוסס, מרגש, מלהיב ופשוט: כייף של הצגה בימים טרופים אלה של קורונה, ענני מלחמה באירופה, יוקר מחייה וחיים שאינם שגרה.

הבמאי אבישי בן גל רקח מחוה מוזיקלית לקולנוע הישראלי השזור שירים שלא נס ליחם, ולהטט עם להקת שחקנים-זמרים-רקדנים מוכשרים והתוצאה היא הפקה נעימה וסוחפת.

על הבמה המתפרצת בתיאטרון רמת גן הוקם מעין אולם קולנוע קטן וספסלי ישיבה ועל המסך מוקרנים לאורך המופע קטעי סרטים השזורים בשירים שהפכו לפס הקול של חיינו מתוך הסרטים האהובים בעיבודים צעירים וסוחפים עליהם אחראי חזי שקד.

הצופים מתמוגגים מנחת מרצף השירים, המתובלים בקטעי קישור, מתוך גבעת חלפון אינה עונה, הלהקה, קזבלן, שלאגר ודיזינגוף 99, סלאח שבתי ועפולה אקספרס ועוד ועוד.

מיכל שי אחראית לתנועה היפה וזהר אלמליח עיצב את שלל התלבושות המקסימות והתפאורה הפרקטית.

אסף לוי מגלם את דמות הסדרן המספר והמקשר בין כל קטעי השירים במופע. אסף הוא אחד מכותבי הטקסט ביחד עם עמית מינסטר. אסף הוא שחקן מוכשר ובעל יכולות ווקאליות נעימות.

נופר אליהו היא זמרת מקצועית נפלאה ושחקנית מוכשרת שמרגשת מאוד בקטעים המוזיקליים ובמיוחד השיר הענוג תן לי יד. שובל עמיאל ודניאל דדון מקסימות בשלל שירים. הדר דדון מרטיטה בשיר יפו, מקזבלן וטיפת מזל מהסרט בשם זה של זאב רווח שביצעה במקור זהבה בן. הדר היא פרפורמריתמצוינת עם יכולת ריקוד ושירה מקסימים.

ברק תמם , שחקן וזמר רב כישרונות ,מעולה כקוני למל וסלאח שבתי .

יפעת זהר כהן היא שחקנית, זמרת ורקדניתמקצועית בעלת יכולות נהדרות והקטע בביצועה מתוך גבעת חלפון, הוא מקסים.

זהר בדש אחד מהזמרים המשובחים על הבמות נפלא בקטעים מתוך קזבלן, השוטר אזולאי.

ניר שיבר , זמר נפלא, מצוין בשיר שתי אצבעות מצידון. ישראל ארנסט המוכשר מרטיט בשירים בביצועיו. אלון ברקוביץ וטל שדות עצבו סאונד בהיר ונעים. ירון שוש עיצב תאורה נאותה.

זיו עוז ארי הוא עוזר הבמאי וליאורה גלברג ניהלה את ההצגה (לסירוגין עם מאיה פופלינגר).

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Grand Challenges Canada ו-AVPN משיקים את Nexa Lighthouse למימון חדשנות בתחומי האקלים והבריאות ברחבי אסיה ואזור האוקיינוס​​השקט
— Nexa, היוזמה העולמית לחדשנות בתחומי האקלים והבריאות, משלבת כוחות עם קרן The Lighthouse Fund כדי לתמוך בפתרונות בהובלה מקומית לאיומים בריאותיים הנובעים משינויי האקלים ברחבי אסיה והאוקיינוס ​​השקט

Slangit Technologies ו-GADEF International משיקות יוזמת אוריינות בינה מלאכותית באפריקה כדי להגיע לחמישה מיליון איש
הבנייה של מנהיגי העתיד באפריקה מועצמת בינה מלאכותית

רשימת נותני החסות של IPS 2026 משקפת את מלוא הספקטרום של חדשנות ומומחיות גלובלית בתחום הנדל"ן
IPS 2026 מרחיבה את רשימת נותני החסות שלה למהדורה ה-22 שלה, ומאגדת קבוצה מגוונת של יזמי נדל"ן, מומחי PropTech ועסקי נדל"ן משולבים, המשקפים את רוחב המומחיות המעצב את תעשיית הנדל"ן העולמית של ימינו.

Axi מרעננת את זהות המותג שלה עם השקת אתר אינטרנט חדש
Axi, ברוקרית גלובלית למסחר מקוון, הודיעה היום על השקת זהות מותג רעננה, הכוללת אתר אינטרנט חדש עם שפה חזותית מעודכנת במלואה, שנועדה לשקף את מעמדה של הברוקרית כשותפה מסורה לסוחרים בכל השווקים.

נותר שבוע אחד לפתיחה: תערוכת Saudi WoodShow מביאה לריאד חברות מובילות בתחומי העץ והנגרות
מציגים בינלאומיים מציגים עץ, רכיבי ריהוט ופתרונות מיכון מתקדמים, ובכך יוצרים הזדמנויות חדשות לאיתור ספקים ולשיתופי פעולה בתעשייה בשוק הסעודי

Danube Properties מצטרפת ל-IPS 2026 כנותנת חסות בדרגת יהלום, ותציג את פורטפוליו הנדל"ן המתרחב שלה
חברת Danube Properties, גורם מוביל במגזר הנדל"ן הפרטי באיחוד האמירויות, מצטרפת למהדורה הקרובה של תערוכת IPS כנותנת חסות בדרגת יהלום; בכך היא מחזקת את תפקידה של הפלטפורמה בקידום הזדמנויות השקעה גלובליות, בטיפוח חדשנות בתעשייה ובאפשור שותפויות אסטרטגיות חוצות-גבולות.

Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר
Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר, לאחר שקבוצת SBI הובילה גיוס של 68 מיליון דולר בסבב C להרחבת שירותי הנאו-בנקאות בתחום המטבעות היציבים מבוססי הבינה המלאכותית

Jetex מודיעה על פתיחת פעילות בסופיה
Jetex Sofia צפויה לקבל את פני אורחיה הראשונים ברבעון הרביעי של 2026.

מחלקת הקרקעות של דובאי ו-IPS מחזקות את נוכחותה של דובאי על מפת ההשקעות העולמית בנדל"ן
המהדורה ה-22 תתקיים במרכז הסחר העולמי של דובאי בין ה-7 ל-9 בספטמבר 2026

מוטורולה סולושנס משלימה את רכישתD-Fend Solutions
מאיצה את ההגנה על המרחב האווירי עבור גופי ביטחון הציבור ותשתיות קריטיות באמצעות טכנולוגיית השתלטות סייבר ייחודית, לא-קינטית, מבוססת RF
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI