דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: זוג - התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין
ביקורת: זוג - התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין
חיים נוי 24/05/22 |  צפיות: 3118

ביקורת: זוג -התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין

מאת חיים נוי

ההצגה זוג, העולה בתיאטרון בית ליסין, היא הצגת חובה דרמטית ומרגשת, העוסקת בהתעללות מילולית ונפשית, פרי עטה של המחזאית עדנה מזי"א.

הבמאי אילן רונן להטט עם שחקנים מוכשרים והתוצאה היא הצגה קולחת ומותחת, המבוצעת באורח מעולה ומותירה בידי הצופים טעם של חוויה תיאטרלית , המחייבת צפייה בידי זוגות ואפילו תלמידי בית ספר.

העלילה עוסקת ביחסיהם של יורם נריה, איש עסקים, ואודי , אישה גרושה הנישאת ליורם וכלפי חוץ אלה הם יחסים אידיאליים, רצופים בתענוגות החיים. למעשה, אודי כלואה בתוך ביתה וכל רצונותיה הם עפר לרגליה, שבויה בידי גבר שלכאורה מרעיף עליה אהבה, אך למעשה מתעלל בה נפשית – עד שכלו כל הקצין.

לאחר ריב שגרתי ביניהם בעניין הטיפול בפרחים, מזמין יורם זר פרחים לריצוי פניה של אשתו, אך היא מתנפלת עליו בסכין שלופה ופוגעת בו בירכו.

המקרה מגיע לטיפולו של אסי, תובע מהפרקליטות המאשים את האישה בגרימת חבלה ולידיה של סנגורית צעירה , תמר, המסרבת להשלים עם מה שאירע ועם הודאתה של האישה. מסתבר, כי שני הפרקליטים הם בעצם בני זוג ועם קשר רומנטי חשאי וטרי. עתה עליהם להתמודד זה לצד זה בבית המשפט, שם גם נחשפים סודות ושקרים.

רמי הויברגר מגלם בצורה נפלאה את דמותו של יורם נריה והוא מעצב את הדמות החולנית באורח מושלם, חוויה של משחק תיאטרלי. רמי הוא אחד מטובי השחקנים כיום על במת התיאטרון ובתפקידו זה הוא מתעלה על עצמו.

שירי גולן מגלמת נפלא את דמותה של אודי, האישה שאתו, הבולעת את כל ההתעללויות הנפשיות שבעלה גורר אותה אליהם. שירי היא שחקנית מצוינת ומשחקה מעורר הערצה.

תום חגי מגלם במשחק נהדר את אסי, התובע במשפט . תום מגיש משחק רווי תובנות משפטיות ואינו בוחל בשום מאמץ לסיים את המשפט בהרשעה. תום הוא שחקן מקצועי ומשחקו הקולח, מוצלח ומשובח.

דניאל גל, הסנגורית של אודי, מגלמת את תפקידה באורח ראוי לשבחים ולמחיאות כפיים. מאבקה עד לבירור יסודי של הפרשה ראוי להערצה ומשחקה הוא אמין, מרגש, ייחודי ומרשים.

ניב מנור עצב תפאורה סמלית של כיסאות שכן ההצגה מתרחשת בעצם בבית המשפט עם פלאש בקים למה שהתרחש בבית בני הזוג נריה. נדב ברנע עצב מוזיקה נאה ותאורה נפלאה, חלק מהותי מהעלילה. אביה בש עצבה תלבושות יפות. שרון גל עצבה תנועה מוצלחת בקטעי ריקוד.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI