דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: זוג - התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין
ביקורת: זוג - התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין
חיים נוי |  24/05/22 |  צפיות: 3598

ביקורת: זוג -התעללות נפשית – הצגת חובה דרמטית ומרגשת – בית ליסין

מאת חיים נוי

ההצגה זוג, העולה בתיאטרון בית ליסין, היא הצגת חובה דרמטית ומרגשת, העוסקת בהתעללות מילולית ונפשית, פרי עטה של המחזאית עדנה מזי"א.

הבמאי אילן רונן להטט עם שחקנים מוכשרים והתוצאה היא הצגה קולחת ומותחת, המבוצעת באורח מעולה ומותירה בידי הצופים טעם של חוויה תיאטרלית , המחייבת צפייה בידי זוגות ואפילו תלמידי בית ספר.

העלילה עוסקת ביחסיהם של יורם נריה, איש עסקים, ואודי , אישה גרושה הנישאת ליורם וכלפי חוץ אלה הם יחסים אידיאליים, רצופים בתענוגות החיים. למעשה, אודי כלואה בתוך ביתה וכל רצונותיה הם עפר לרגליה, שבויה בידי גבר שלכאורה מרעיף עליה אהבה, אך למעשה מתעלל בה נפשית – עד שכלו כל הקצין.

לאחר ריב שגרתי ביניהם בעניין הטיפול בפרחים, מזמין יורם זר פרחים לריצוי פניה של אשתו, אך היא מתנפלת עליו בסכין שלופה ופוגעת בו בירכו.

המקרה מגיע לטיפולו של אסי, תובע מהפרקליטות המאשים את האישה בגרימת חבלה ולידיה של סנגורית צעירה , תמר, המסרבת להשלים עם מה שאירע ועם הודאתה של האישה. מסתבר, כי שני הפרקליטים הם בעצם בני זוג ועם קשר רומנטי חשאי וטרי. עתה עליהם להתמודד זה לצד זה בבית המשפט, שם גם נחשפים סודות ושקרים.

רמי הויברגר מגלם בצורה נפלאה את דמותו של יורם נריה והוא מעצב את הדמות החולנית באורח מושלם, חוויה של משחק תיאטרלי. רמי הוא אחד מטובי השחקנים כיום על במת התיאטרון ובתפקידו זה הוא מתעלה על עצמו.

שירי גולן מגלמת נפלא את דמותה של אודי, האישה שאתו, הבולעת את כל ההתעללויות הנפשיות שבעלה גורר אותה אליהם. שירי היא שחקנית מצוינת ומשחקה מעורר הערצה.

תום חגי מגלם במשחק נהדר את אסי, התובע במשפט . תום מגיש משחק רווי תובנות משפטיות ואינו בוחל בשום מאמץ לסיים את המשפט בהרשעה. תום הוא שחקן מקצועי ומשחקו הקולח, מוצלח ומשובח.

דניאל גל, הסנגורית של אודי, מגלמת את תפקידה באורח ראוי לשבחים ולמחיאות כפיים. מאבקה עד לבירור יסודי של הפרשה ראוי להערצה ומשחקה הוא אמין, מרגש, ייחודי ומרשים.

ניב מנור עצב תפאורה סמלית של כיסאות שכן ההצגה מתרחשת בעצם בבית המשפט עם פלאש בקים למה שהתרחש בבית בני הזוג נריה. נדב ברנע עצב מוזיקה נאה ותאורה נפלאה, חלק מהותי מהעלילה. אביה בש עצבה תלבושות יפות. שרון גל עצבה תנועה מוצלחת בקטעי ריקוד.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון בנוגע ל-UWMC
מועד אחרון בנוגע ל-UWMC: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי UWM Holdings Corporation להצטייד בייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – UWMC

מועד אחרון בעניין XTI Aerospace
מועד אחרון בעניין XTI Aerospace: רוזן, המייצג משקיעים וזוכה להערכה ברמה הארצית, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA

Henley & Partners – ארגנטינה מכריזה על תוכנית חדשה לקבלת אזרחות באמצעות השקעה
מסגרת חדשה מוסיפה ממד משמעותי לתמונה המתפתחת של ניידות ההון באמריקה הלטינית, בעוד ארגנטינה פועלת למשוך הון בינלאומי, יזמים וכישרונות

YYForce מפעילה רובוט שירות אירוח במלון Aloft by Marriott Langkawi Pantai Tengah במלזיה
רובוט הנושא את המיתוג של YY Circle Malaysia מיישם את גישת החברה לשילוב כוח אדם אנושי ורובוטי בסביבת הפעילות של בית מלון

American Wave Machines הגישה תביעה בגין הפרת פטנט נגד WhiteWater West Industries
American Wave Machines, Inc. (AWM), חברת טכנולוגיית הגלישה העומדת מאחורי מתחמי הגלישה PerfectSwell® ברחבי העולם, הודיעה על הגשת תביעה בגין הפרת פטנט נגד WhiteWater West Industries, Ltd. (WhiteWater).

FREELANDER מתחילה את ההשקה הבינלאומית שלה במזרח התיכון
מותג FREELANDER, שפותח במשותף על ידי JLR ו-Chery, מציב את המזרח התיכון במוקד ההשקה הבינלאומית שלו, ומציג את הגרסה הבינלאומית בעלת הגה שמאלי של דגם ה-FREELANDER 8 במסגרת אירוע ההשקה העולמי של המותג באבו דאבי.

ALIF Holding מניחה את אבן הפינה לשלב הראשון של הפארק התעשייתי באום אל קוויין
קבוצת ALIF Holding, הזרוע התעשייתית של חברת Robo.ai (נאסד"ק: AIIO), קיימה ב-25 בספטמבר את טקס הנחת אבן הפינה לשלב הראשון של הפארק התעשייתי של הקבוצה באום אל קוויין.

אנדרסן גלובל מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן באמצעות פירמה חברה חדשה סן פרנסיסקו, 2 באוקטובר 2026, (BUSINESS WIRE): Andersen Global מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן, כאשר Samdani & Qureshi, מ
Andersen Global מחזקת את הנוכחות המשפטית שלה בפקיסטן, כאשר Samdani & Qureshi, משרד המשתף פעולה עם הארגון מאז 2021, משנה את שמו ל-Andersen Legal in Pakistan והופך למשרד החבר החדש ביותר המצטרף לארגון

דו"ח של Templafy מצא ש-95% מעובדי הידע עורכים מסמכים שנוצרו בידי בינה מלאכותית לפני שהם מוכנים לשימוש עסקי
כמעט מחצית מהעובדים בארה"ב ובבריטניה מציינים כי בחינת מסמכים עסקיים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית עשויה להותיר מעט מאוד חיסכון ממשי בזמן

Nift מינתה את גיא גונן, מנהל תחום הבינה המלאכותית הקודם של Taboola, להוביל את מרכז הבינה המלאכותית החדש בישראל
Nift, פלטפורמת הטכנולוגיה המסייעת לעסקים להודות ללקוחותיהם עם מתנות בהתאמה אישית החושפות אותם למותגים חדשים, הודיעה היום על השקת מרכז בינה מלאכותית בישראל ועל מינויו של גיא גונן למנהל תחום הבינה המלאכותית.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI