דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"
עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"
חיים נוי 25/05/22 |  צפיות: 809

עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"

ברקלי, קליפורניה, 24 במאי 2022, (GLOBE NEWSWIRE):

לראשונה בתולדותיו בני העשור, כתב העת Breakthrough Journalעבר מהפך וכעת הוא נמצא על מדפים בארה"ב ובעולם, כולל בקנדה, אירופה והמזרח התיכון. הגיליון החדש, "גיאופוליטיקה אקלימית" (Climate Geopolitics), מתמקד באופן שבו מאמצי הפעולה האקלימיים העולמיים מפרקים לעתים קרובות בעיות גיאופוליטיות מההקשרים ההיסטוריים שלהן כדי להתאים אותם במסגרת של שינוי האקלים.

כתב העת Breakthrough Journalהוא כתב העת הרבעוני של מכון Breakthrough Institute המספק חוות דעת וניתוח פרגמטיים, המבוססים על האמונה שאפילו לבעיות הסביבתיות המרושעות ביותר שלנו יש פתרונות טכנולוגיים.

עכשיו על המדפים בארה"ב, קנדה, אירופה והמזרח התיכון.

חפשו אותו בבארנס אנד נובל ובקמעונאי מגזינים אחרים.

לחצו כאן למהדורה המקוונת.

הגיליון כולל 7 מאמרים, 3 תגובות וסקירת משחק לוח אחד. המחברים כוללים את:

*טד נורדהאוס, מייסד Breakthrough ומנכ"ל החברה;

*נילס גילמן, סמנכ"ל תוכניות במכון ברגרואין;

*ויג'איה ראמאצ'נדרן, מנהלת תחום אנרגיה ופיתוח ב- Breakthrough;

*ארתור בייקר, מנהל שותף במעבדת החדשנות לפיתוח של אוניברסיטת שיקגו;

*יאקיו וואנג, חוקר בכיר בסין בארגון Human Rights Watch;

*ועוד!

הצצה לפרשנות הנוקבת של הגיליון הזה:

מנכ"ל Breakthroughטד נורדהאוס פותח את הנושא עם "האם אני רוצח ההמונים?" מבט צורב על המאמצים להכפיש את כל החזיונות האפוקליפטיים ביותר של עתידו של כדור הארץ מלבד החזיונות האפוקליפטיים ביותר. עדיף בהרבה, הוא קורא, להבין את ההשלכות האפשריות של שינוי האקלים כמרוץ בין שתי מגמות: כדור הארץ מתחמם, כן, אבל עושר חברתי גדול יותר גם מגביר את החוסן שלנו מפני השינויים שההתחממות תביא. הבחירה, הוא מסכם, אינה בין הישרדות להכחדה, אלא " דווקא בין עתיד טוב יותר לרע יותר - עתידים שיעצבו על ידי קליידוסקופ של כוחות, שלרובם אין כל כך קשר לשינויי אקלים".

ב"תותחי ההתחממות", נילס גילמן ממכון ברגרואין בוחן את ראשית הרעיון שלשינויי האקלים יהיו השלכות חמורות על הביטחון הלאומי – מאמץ, הוא כותב, בהובלת אנליסטים ביטחוניים המעוניינים לגרום לממשלה להתייחס להתחממות ברצינות. "ככל שהזמן עבר", אם כי, "אסטרטגיה זו הפכה יותר ויותר מפוקפקת". במקום "להניע מלחמה גדולה בשינויי האקלים", הוא טוען, "ההתמקדות של מערכת הביטחון באתגרים ביטחוניים הקשורים לאקלים שימשה במקום זאת לא יותר מהצדקה להעשרת הקומפלקס הצבאי-תעשייתי" לתמיכה באותן מטרות ישנות שתמיד היו לה.

בספרו "האגרוף הירוק של בייג'ינג", יאקו וואנג מטעם ארגון Human Rights Watchמציין כי בשל היקף הפליטות הסיניות, רבים נואשים לשיתוף הפעולה של סין ושיבחו את התחייבויותיה הנועזות להגיע לנייטרליות פחמנית עד שנת 2060. לפני שאנשים "יתעצבנו מעבודה עם הרשויות הסיניות בנושא שינויי האקלים", מזהיר וואנג, "הם צריכים להבין טוב יותר את העבודה שהרשויות הסיניות באמת מתכוונות לעשות, ואת הפרות זכויות האדם המובנות בה". מהקלטת מכשירים במכסי פחי אשפה ועד לעבודות כפייה בשינג'יאנג, "ברור יותר ויותר שממשלת סין מנצלת גורמים סביבתיים כדי לבסס שליטה פוליטית ולהרחיב את כוחה על חשבון זכויות האדם".

ב"תנו להם לאכול פחמן", ויג'איה ראמאצ'נדרן של BTI וארתור בייקר מאוניברסיטת שיקגו מגלים שהבנק העולמי ואחרים נכנעים יותר ויותר ללחץ לאסור על הלוואות למדינות הפחות מפותחות לדלקים מאובנים. זה לא הגיוני, אם כי, כמו גם אסטרטגיית פיתוח או דרך להילחם בשינוי האקלים, הם כותבים "תן להם לאכול פחמן." "ללחץ על מדינות בעלות הכנסה נמוכה להחליף תוכניות לאנרגיית גז באנרגיית שמש או רוח יהיו יתרונות אקלימיים מוגבלים", שכן "הפליטות של מדינות אלה הן טיפות בדלי". בינתיים, "הפחתת העוני אינה אפשרית ללא גישה לאנרגיה זולה ואמינה", וכי אנרגיה לא תבוא ללא השקעה בתשתיות אנרגיה קיימות.

מהעורכת הראשית, קתרין סלאם:

"לפני שהגעתי כעורכת של כתב העת פורץ הדרך, ביליתי שנים בעיתונות מדיניות חוץ. מאותו מוט, כיסוי האקלים תמיד היווה אתגר. היה ברור שחשוב לעשות זאת, אבל איך לעשות זאת גם באחריות וגם באופן שימשוך עיניים היה פחות פשוט.

"הסיפורים שעשו את הטוב ביותר היו באופן שגרתי אלה שזלזלו בתחושת שיטות העבודה המומלצות שלי. הם קטסטרופליים, הם דה-קונטקסטואלציונים, הם התייחסו לשינוי האקלים כמנותקים מהמושגים הגדולים של היחסים הבינלאומיים – ריבונות, ריאלפוליטיק, אינטרס עצמי – שהוחלו בקפדנות רבה יותר על נושאים אחרים בעניינים גלובליים.

"בתורו, האקלים הפך פחות נושא לבחון באמצעות מסגרות קיימות ויותר מסגרת שבה כל נושא אחר עשוי להיות תקוע. הסיקור בחן את ההשלכות של ההתחממות הגלובלית על סכסוך, דמוקרטיה, פיתוח, שיתוף פעולה בינלאומי וכדומה, ולא מה המשמעות של גיאופוליטיקה, למשל, להתמודדות עם האקלים.

אני חושבת שזה לא מועיל – או לכל הפחות, לא מספיק. ואני מקווה שהחלקים שנאספו בגיליון זה יציעו תיקון.

"מביטחון, לפיתוח, לזכויות אדם ומעבר לכך, מאמרים אלה מראים כיצד נושא גדול בגיאופוליטיקה היה עטוף בציפוי אקלים, מדוע זה מזיק להתקדמות הבינלאומית ולאקלים, וכיצד עשויה להיראות גישה רצינית יותר לשניהם".

קובץ מצורף:

  • Breakthrough Journal

לפרטים נוספים:

Sean Trambley

Breakthrough Institute

[email protected]

Kathryn Salam

Breakthrough Institute

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ
רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPK

יונו מספקת עדכון תאגידי לקראת השקה, מרחיבה את צוות ההנהגה עם כישרונות מ- Binanceוממקמת עמדות לצמיחת שוק חיזוי עולמי
יונו (Yuno), פלטפורמת שווקי חיזוי מתפתחת המתמקדת בבניית תשתיות גלובליות למסחר מבוסס אירועים והשתתפות חברתית, סיפקה היום עדכון ארגוני המדגיש ציוני דרך מרכזיים שהושגו לפני ההשקה, כולל התרחבות ההנהלה, התקדמות בפיתוח מוצרים, אסטרטגיית שוק בינלאומי והמשך השקעה בתשתיות רגולטוריות

ריסקיפייד מודיעה על אישור מועצת המנהלים לתוספת של 75 מיליון דולר לתוכנית הרכישה החוזרת של מניות
ריסקיפייד Riskified Ltd.‎ ‏(NYSE: RSKD) ("החברה"), חברה מובילה בתחום מניעת ההונאות ומודיעין הסיכונים במסחר האלקטרוני, הכריזה היום כי ב-4 ביוני 2026, מועצת המנהלים של החברה אישרה רכישה חוזרת של מניות רגילות נוספות בסיווג A בסך 75 מיליון דולר, בכפוף להשלמת ההליכים הנדרשים מצד הרגולציה בישראל.

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-8 ביוני בתביעה ייצוגית בניירות ערך – UPST

Mobix Labs תרכוש את יצרנית הרחפנים האמריקאית Vision Aerial, ובכך תרחיב את פעילותה לשווקי הרחפנים והמודיעין האווירי הגלובליים
Mobix Labs, Inc.‎ (נאסד"ק: MOBX) הודיעה היום כי חתמה על מכתב כוונות מחייב לרכישת Vision Aerial, Inc.‎, יצרנית רחפנים ממדינת מונטנה, ארה"ב, המייצרת רחפנים מתוצרת אמריקאית אשר זוכים לאמון ולשימוש בתחומי הביטחון הלאומי, הממשל, האנרגיה, הבטיחות הציבורית והפעלת תשתיות קריטיות.

Fortegra ממנה את מארק רטנר לנשיא
Fortegra Group, Inc.‎ ("Fortegra" או "החברה"), מבטחת ייעודית גלובלית וחברה ב-DB Insurance Co., Ltd.‎, הודיעה היום על מינויו של מארק רטנר לנשיא. רטנר, אשר שימש בעבר כסגן נשיא בכיר ומנהל חיתום ראשי בתחום הביטוח, מביא לתפקידו המורחב עשור של מנהיגות ב-Fortegra ויחסים ארוכי טווח עם שותפי הפצה אמינים.

Bitget מוציאה לדרך את חודש המאבק בהונאות לאחר שהפסד מהונאות מרובות נכסים הגיע ל-442 מיליארד דולר
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הוציאה לדרך את Anti-Scam Month 2026, יוזמת האבטחה הגלובלית השנתית שלה שתפעל לאורך כל יוני תחת הכותרת "יותר נכסים, מגן חזק יותר: הישארו בטוחים בעידן מרובה הנכסים".

ניקסואה מודיעה על תמחור של הנפקה ציבורית בשווי 95 מיליון דולר
Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: NYXH), חברת טכנולוגיות רפואיות המתמקדת בפיתוח פתרונות חדשניים לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (OSA), הודיעה היום על תמחור הנפקה ציבורית בארצות הברית, הכוללת מניות שנמכרו בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים או כשירים מסוימים מחוץ לארצות הברית, כולל בתוך האיחוד האירופי, של 55,232,558 מניות רגילות במחיר הנפקה של 1.72 דולר (1.48 אירו) למניה, לפני הנחות ועמלות חיתום.

Multi-Color מודיעה על שיחת ועידה בנוגע לתוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2026
התוצאות הפיננסיות של Multi-Color Corporation ‏("MCC") ‏לרבעון הראשון של שנת 2026 ידווחו בשיחת ועידה המכסה את ביצועי MCC לרבעון המסתיים ב-31 במרץ 2026.

רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי Immutep Ltd. לקבל ייעוץ משפטי
רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי Immutep Ltd. לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך - IMMP
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI