דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"
עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"
חיים נוי 25/05/22 |  צפיות: 868

עכשיו על מדפי החנויות: כתב העת Breakthrough Journal מפרסם את גיליון אביב 2022: "גיאופוליטיקה אקלימית"

ברקלי, קליפורניה, 24 במאי 2022, (GLOBE NEWSWIRE):

לראשונה בתולדותיו בני העשור, כתב העת Breakthrough Journalעבר מהפך וכעת הוא נמצא על מדפים בארה"ב ובעולם, כולל בקנדה, אירופה והמזרח התיכון. הגיליון החדש, "גיאופוליטיקה אקלימית" (Climate Geopolitics), מתמקד באופן שבו מאמצי הפעולה האקלימיים העולמיים מפרקים לעתים קרובות בעיות גיאופוליטיות מההקשרים ההיסטוריים שלהן כדי להתאים אותם במסגרת של שינוי האקלים.

כתב העת Breakthrough Journalהוא כתב העת הרבעוני של מכון Breakthrough Institute המספק חוות דעת וניתוח פרגמטיים, המבוססים על האמונה שאפילו לבעיות הסביבתיות המרושעות ביותר שלנו יש פתרונות טכנולוגיים.

עכשיו על המדפים בארה"ב, קנדה, אירופה והמזרח התיכון.

חפשו אותו בבארנס אנד נובל ובקמעונאי מגזינים אחרים.

לחצו כאן למהדורה המקוונת.

הגיליון כולל 7 מאמרים, 3 תגובות וסקירת משחק לוח אחד. המחברים כוללים את:

*טד נורדהאוס, מייסד Breakthrough ומנכ"ל החברה;

*נילס גילמן, סמנכ"ל תוכניות במכון ברגרואין;

*ויג'איה ראמאצ'נדרן, מנהלת תחום אנרגיה ופיתוח ב- Breakthrough;

*ארתור בייקר, מנהל שותף במעבדת החדשנות לפיתוח של אוניברסיטת שיקגו;

*יאקיו וואנג, חוקר בכיר בסין בארגון Human Rights Watch;

*ועוד!

הצצה לפרשנות הנוקבת של הגיליון הזה:

מנכ"ל Breakthroughטד נורדהאוס פותח את הנושא עם "האם אני רוצח ההמונים?" מבט צורב על המאמצים להכפיש את כל החזיונות האפוקליפטיים ביותר של עתידו של כדור הארץ מלבד החזיונות האפוקליפטיים ביותר. עדיף בהרבה, הוא קורא, להבין את ההשלכות האפשריות של שינוי האקלים כמרוץ בין שתי מגמות: כדור הארץ מתחמם, כן, אבל עושר חברתי גדול יותר גם מגביר את החוסן שלנו מפני השינויים שההתחממות תביא. הבחירה, הוא מסכם, אינה בין הישרדות להכחדה, אלא " דווקא בין עתיד טוב יותר לרע יותר - עתידים שיעצבו על ידי קליידוסקופ של כוחות, שלרובם אין כל כך קשר לשינויי אקלים".

ב"תותחי ההתחממות", נילס גילמן ממכון ברגרואין בוחן את ראשית הרעיון שלשינויי האקלים יהיו השלכות חמורות על הביטחון הלאומי – מאמץ, הוא כותב, בהובלת אנליסטים ביטחוניים המעוניינים לגרום לממשלה להתייחס להתחממות ברצינות. "ככל שהזמן עבר", אם כי, "אסטרטגיה זו הפכה יותר ויותר מפוקפקת". במקום "להניע מלחמה גדולה בשינויי האקלים", הוא טוען, "ההתמקדות של מערכת הביטחון באתגרים ביטחוניים הקשורים לאקלים שימשה במקום זאת לא יותר מהצדקה להעשרת הקומפלקס הצבאי-תעשייתי" לתמיכה באותן מטרות ישנות שתמיד היו לה.

בספרו "האגרוף הירוק של בייג'ינג", יאקו וואנג מטעם ארגון Human Rights Watchמציין כי בשל היקף הפליטות הסיניות, רבים נואשים לשיתוף הפעולה של סין ושיבחו את התחייבויותיה הנועזות להגיע לנייטרליות פחמנית עד שנת 2060. לפני שאנשים "יתעצבנו מעבודה עם הרשויות הסיניות בנושא שינויי האקלים", מזהיר וואנג, "הם צריכים להבין טוב יותר את העבודה שהרשויות הסיניות באמת מתכוונות לעשות, ואת הפרות זכויות האדם המובנות בה". מהקלטת מכשירים במכסי פחי אשפה ועד לעבודות כפייה בשינג'יאנג, "ברור יותר ויותר שממשלת סין מנצלת גורמים סביבתיים כדי לבסס שליטה פוליטית ולהרחיב את כוחה על חשבון זכויות האדם".

ב"תנו להם לאכול פחמן", ויג'איה ראמאצ'נדרן של BTI וארתור בייקר מאוניברסיטת שיקגו מגלים שהבנק העולמי ואחרים נכנעים יותר ויותר ללחץ לאסור על הלוואות למדינות הפחות מפותחות לדלקים מאובנים. זה לא הגיוני, אם כי, כמו גם אסטרטגיית פיתוח או דרך להילחם בשינוי האקלים, הם כותבים "תן להם לאכול פחמן." "ללחץ על מדינות בעלות הכנסה נמוכה להחליף תוכניות לאנרגיית גז באנרגיית שמש או רוח יהיו יתרונות אקלימיים מוגבלים", שכן "הפליטות של מדינות אלה הן טיפות בדלי". בינתיים, "הפחתת העוני אינה אפשרית ללא גישה לאנרגיה זולה ואמינה", וכי אנרגיה לא תבוא ללא השקעה בתשתיות אנרגיה קיימות.

מהעורכת הראשית, קתרין סלאם:

"לפני שהגעתי כעורכת של כתב העת פורץ הדרך, ביליתי שנים בעיתונות מדיניות חוץ. מאותו מוט, כיסוי האקלים תמיד היווה אתגר. היה ברור שחשוב לעשות זאת, אבל איך לעשות זאת גם באחריות וגם באופן שימשוך עיניים היה פחות פשוט.

"הסיפורים שעשו את הטוב ביותר היו באופן שגרתי אלה שזלזלו בתחושת שיטות העבודה המומלצות שלי. הם קטסטרופליים, הם דה-קונטקסטואלציונים, הם התייחסו לשינוי האקלים כמנותקים מהמושגים הגדולים של היחסים הבינלאומיים – ריבונות, ריאלפוליטיק, אינטרס עצמי – שהוחלו בקפדנות רבה יותר על נושאים אחרים בעניינים גלובליים.

"בתורו, האקלים הפך פחות נושא לבחון באמצעות מסגרות קיימות ויותר מסגרת שבה כל נושא אחר עשוי להיות תקוע. הסיקור בחן את ההשלכות של ההתחממות הגלובלית על סכסוך, דמוקרטיה, פיתוח, שיתוף פעולה בינלאומי וכדומה, ולא מה המשמעות של גיאופוליטיקה, למשל, להתמודדות עם האקלים.

אני חושבת שזה לא מועיל – או לכל הפחות, לא מספיק. ואני מקווה שהחלקים שנאספו בגיליון זה יציעו תיקון.

"מביטחון, לפיתוח, לזכויות אדם ומעבר לכך, מאמרים אלה מראים כיצד נושא גדול בגיאופוליטיקה היה עטוף בציפוי אקלים, מדוע זה מזיק להתקדמות הבינלאומית ולאקלים, וכיצד עשויה להיראות גישה רצינית יותר לשניהם".

קובץ מצורף:

  • Breakthrough Journal

לפרטים נוספים:

Sean Trambley

Breakthrough Institute

[email protected]

Kathryn Salam

Breakthrough Institute

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קבוצת EBC Financial Group והמחלקה לכלכלה של אוניברסיטת אוקספורד מחדשות את השותפות בנושא חינוך כלכלי ציבורי
שיתוף פעולה בן שלוש שנים להרחבת הגישה למחקר כלכלי באמצעות סדרת הוובינרים "מה כלכלנים באמת עושים"

CGTN: מהעם ולמען העם: מה מסמלת מדליית 1 ביולי
CGTN פרסמה מאמר הבוחן את הערכים המגולמים במדליית ה-1 ביולי. באמצעות סיפוריהם של המועמדים המומלצים לשנה זו, במאמר מודגש כיצד דורות של חברי המפלגה הקומוניסטית של סין (CPC) שמרו על קשר איתן עם העם, הקדישו את עצמם לשירות הציבור והמשיכו לשמר את הרוח המכוננת של המפלגה.

מדיסקה פותחת פרק חדש בהובלת המייסד אנטוניו דוס סנטוס
Medisca הודיעה היום כי המייסד ויו"ר החברה, אנטוניו דוס סנטוס, שב לתפקיד המנכ"ל עם כניסת החברה לפרק הצמיחה הבא שלה

ריסקיפייד מכריזה על צירוף רונן אסיה למועצת המנהלים של החברה
Riskified (NYSE: RSKD), מובילה עולמית בזיהוי הונאות במסחר האלקטרוני ובמודיעין סיכונים, הכריזה על צירוף רונן אסיה כדירקטור עצמאי למועצת המנהלים שלה. המינוי נכנס לתוקף ב-25 ביוני 2026.

Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך
בהתאם לסעיף 15 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מניות גדולים, Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: (NYXH מפרסמת את המידע הבא בעקבות הנפקת 146,531 מניות חדשות ב-30 ביוני 2026 בעקבות הפעלת מה שמכונה "יחידות מניות מוגבלות".

Autheo מציגה את מערכת ההפעלה של האינטרנט: שכבת תיאום מבוזרת עבור האינטרנט, הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית
לאחר חמש שנות פיתוח, Autheo משיקה את מערכת ההפעלה המבוזרת שלה ב-Mainnet - לאחר שאימוץ רשתות הבדיקה הציבוריות עבר את סף ה-1.8 מיליון ארנקים, עם כמעט מיליון חוזים חכמים ו-8.8 מיליון עסקאות

חברת בת של Pacific Avenue Capital Partners משלימה את רכישת ESE World מאמקור
Pacific Avenue Capital Partners ("Pacific Avenue"), חברת השקעות פרטית גלובלית המתמקדת בהפרדות תאגידיות ועסקאות מורכבות אחרות בשוק הביניים, הודיעה היום כי חברה בת של Pacific Avenue השלימה את רכישת ESE World ("החברה" או "ESE") מאמקור (Amcor), אחת מחברות האריזה המובילות בעולם.

ניתוחים חדשים מקדמים את ההבנה של תוצאות הישרדות ארוכות טווח עם מוגמוליזומאב במיקוזיס פונגואידס ותסמונת סזארי
שיטות אנליטיות מתקדמות המשלבות נתונים מניסויים קליניים ונתונים מהעולם האמיתי מטפלות בפערים מרכזיים בראיות בסרטן דם נדיר וקשה לטיפול

מותג הספורט הגלובלי המוערך בשווי מיליארדי דולרים, U.S. Polo Assn, זכה בפרסים והוקרה בינלאומיים בקטגוריות עסקיות, ספורט ותוכן.
U.S. Polo Assn.®, מותג הספורט הרשמי של United States Polo Association - איגוד הפולו של ארצות הברית (USPA), ממשיך לצבור תאוצה עולמית בשנת 2026, וזכה בסדרה של אותות והוקרה בולטים המשקפים את נוכחותו המתרחבת של המותג, את העמקת אמון הצרכנים ואת השפעתו הגוברת על תוכן וסיפור סיפורים המונעים על ספורט.

מאבו דאבי לאימולה: התרחבות בינלאומית של A2RL עם הופעת בכורה היסטורית במרוצים אוטונומיים במסלול האיטלקי האייקוני
המרוץ הבינלאומי הראשון של A2RL מסמן צעד משמעותי לקראת מיצוי שאיפתה להפוך לאלופה הבינלאומית הראשונה בעולם למכוניות מרוץ אוטונומיות לחלוטין
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI