דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי
ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי
חיים נוי 27/06/22 |  צפיות: 1647

ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי

מאת חיים נוי

הנה באים ימי הקיץ, ערב מערכונים ושירים מאת חנוך לוין, העולה בבית צבי ברמת גן, הוא מופע קסום, בועט ושועט, פרי לשונו החדה והייחודית של מי שנחשב לגדול המחזאים בתקופתנו.

הבמאי עידו רוזנברג, מהבולטים והמוכשרים בבמאי התיאטרון,הצליח ללהטט עם להקת השחקנים הגדולה והתוצאה היא ססגונית, גרוטסקית, נוקבת וקולחת והיא לא תשאיר אף עין ללא לחלוחית של צחוק וגם דמע.

עידו רוזנברג רקח מופע ייחודי שבו שזורים קטעים ממיטב היצירה של חנוך לוין, מהצגות וכן שירים שלא רבים יודעים שלוין חיבר אותם. לונדון, מה אכפת לציפור, אני חיה לי מיום ליום ועוד. בנוסף, חיבר לוין קטעים מושחזים בנושאים פוליטיים, תרבותיים ויחסים בין המינים. היו לו שירים מעודנים ואולם היו לו שירי זימה ושירים המוגדרים בשפה עדינה שירים גסים ואפילו מאוד . בספר המופת חיי המתים כונסו כל אותם שירים יוצאי הדופן הללו. גם במופע כלולים פה ושם שירים הדנים באברי גוף וטקסטים מתוך מחזותיו הנודעים, השופעים התייחסות מרנינה בלשונו של לוין.

כבר כאן המקום לציין לשבח את מעצב התלבושות המדהימות וההזויות, אביעד הרמן שהלביש את השחקנים בגדים ססגונים, מחלצות מוזרות וצבעוניות ואפילו חצאית בלט קלאסי ורודה לשחקן עטור שיער רגליים.

יונס אמבאו בולט מאוד בהצגה ויש לו יכולות תיאטרליות נפלאות. אורלי טבג'ה מגלמת, בין השאר, את גברת ביג-טוכעס הנודעת והדיאלוג עם אסיף בנדק המוצלח , סוחף ומשעשע. עלמה שילון ולירי בנדר מקסימות בקטע אודות ביטול חוקי הפיזיקה והוכחה שכדור הארץ בעצם שטוח. קטע השירה "מכתב מהקייטנה" שמובילה טל בלנק עם אורי שלו, שקד פרקש ודניאל החנוכי מוצלח מאוד, מבדר וסוחף. ליהיא פרץ מעולה בקטע איך הכרתי את בעלי עם עמיחי כספי . הקטע שלהם מעולה.

עמית חן, שירה בן חמו, ענאל שדה, שקד פרקש נפלאות בקטעי שירה וקטעים מהצגות.

ענאל שדה היא גם זמרת מעולה ואין ספק שיש לה פוטנציאל רב.

דניאל החנוכי בולטת בקטעים בביצועה והיא בעלת כישרון תיאטרלי משובח.

דקל חייק לוי נהדר במונולוג שלו וכמו כן ביכולת ווקאלית והופעתו מרשימה מאוד.

אביחי סזנר מצוין בטקסטים הנפלאים ואפילו שכל הופעתו על הבמה היא בחצאית בלט, יש לו נוכחות חזקה.

אבירן עדן ליווה את המופע בפסנתר במקצועיות רבה. מתן תלמי אחראי לעיבודים ולניהול המוזיקלי המוצלחים. קרן גרנק עצבה את התאורה היפה. רועי ואטורי עצב תפאורה נפלאה של בר רחב ידיים, תמונות שהופכות לאשנבים מהם בוקעים הדמויות. תומר יפרח עצב את התנועה היפה.

אוהבי חנוך לוין ימצאו נחת רבה בהצגה הזו, וגם הקהל הרחב ישבע נחת בזכות משב הרוח הלויני המוצלח והייחודי, ואין ספק שזו הצגה נהדרת לתאבי ההצגות הנפלאות שלו.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום –יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget משיקה את קמפיין השותפים Score Your 40% עם מאגר פרסים בהיקף של מיליון דולר
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את Score Your 40%, קמפיין שותפים גלובלי חדש המציע מאגר פרסי USDT בהיקף של מיליון דולר, שנועד להאיץ את צמיחת השותפים ולתגמל בוני קהילות לקראת אחת מעונות הספורט הגדולות ביותר של השנה.

קיווה קירין תציג ראיות משלימות חדשות המגדירות עוד יותר את התועלת הקלינית של מוגמוליזומאב בלימפומה עורית של תאי T בכנס WCCL 2026
Kyowa Kirin, Inc, חברת בת בבעלות מלאה של Kyowa Kirin Co. Ltd (TSE: 4151), הודיעה היום כי נתונים חדשים המגדירים עוד יותר את הפוטנציאל של מוגמוליזומאב בטיפול במיקוזיס פונגואידס חוזרת או עמידה ותסמונת סזארי, שני תת-סוגים של לימפומה של תאי T עוריים, יוצגו בקונגרס העולמי ללימפומות עוריות (WCCL) במונטריאול, קנדה.

ביקורת: בין עבר להווה: "קיר זכוכית" - מסע מטלטל בתיאטרון בית ליסין
10/06/26 | תיאטרון
התיאטרון הוא לעיתים קרובות מראה שבורה של המציאות שלנו. לעיתים הוא מצליח לייצר "קיר זכוכית" - אותו קיר פיזי וסמלי שמאחוריו מוצג הר האפר של הנספים. דרכו אנו מביטים אל עברנו ואל הפצעים הפתוחים של השואה, ובו-זמנית פוגשים את האנושיות המזוקקת שנותרה מאחור. המחזה העולה בתיאטרון בית ליסין, פרי עטו של המחזאי אורן יעקובי הוא יצירה שמהלכת על התפר הדק שבין קומדיה שחורה לדרמה אנושית מרטיטה..

פרויקט קומפלקס האנרגיה פנג'ראנג של ChemOne מעניק עבודות EPCC ל-CNCEC
חברת Pengerang Energy Complex Sdn. Bhd. ("PEC") שמחה להודיע ​​על זכייתה בעבודות ההנדסה, הרכש, הבנייה וההפעלה ("EPCC") עבור פרויקט Pengerang Energy Complex - מתחם האנרגיה פנגרנג ("הפרויקט") בג'והור, מלזיה, לחברת ההנדסה הכימית הלאומית של סין - China National Chemical Engineering Company Limited ("CNCEC")

Bitget משיקה את חודש המלחמה בהונאות 2026, מחזירה 32.3 מיליון דולר עבור משתמשים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את חודש המלחמה בהונאות לשנת 2026 תחת הכותרת "יותר נכסים, מגן חזק יותר. הישארו בטוחים בעידן מרובה הנכסים". היוזמה השנתית מתמקדת בסיוע למשתמשים לנווט בנוף איומים מורכב יותר ויותר, כאשר פלטפורמות נכסים דיגיטליים מתרחבות מעבר לקריפטוגרפיה לאקוסיסטם שמורכב מאפשרויות נכסים רחבות יותר.

500 Global ממנה את סונג וו אהן לשותף בקוריאה, שיוביל את סניף סיאול ויסייע בהרחבת טכנולוגיות קוריאניות לשווקים גלובליים
המינוי משקף את האמון של 500 Global ‎בשוק הקוריאני ומקדם את שאיפותיה של קוריאה בתחום החדשנות הגלובלית, תוך הבאת תשתית השקעות חוצת-גבולות ברמה מוסדית לענפי הטכנולוגיה התחרותיים ביותר במדינה

VeriSilicon מקדמת אימוץ מסחרי של AV2 ביישומי וידאו וסטרימינג מהדור הבא
VC9800D מספקת יכולות עיבוד וידאו בפורמטים שונים עבור בינה מלאכותית במולטימדיה, בנייד ובהתקני קצה חכמים

Mavenir ו-TextNow זוכות בפרס ה-MVNO והתעשייה לשיתוף הפעולה הטוב ביותר בטקס פרסי ה-MVNO העולמי
שיתוף פעולה עטור פרסים מביא לתוצאות ממירות: הפעלות eSIM זינקו מ-2% ל-94% בשישה חודשים ומספר המנויים בתשלום יותר מהוכפל משנה לשנה

U.S. Polo Assn. חזר למרכז לונדון כשותף רשמי של ביגוד וחולצות של צ'סטרטון פולו בפארק
מעל 30,000 משתתפים חגגו את ספורט הפולו ו"אייקון שנולד מהמשחק"

Holafly משתפת פעולה עם שחקן הזוגות המוביל ב-ATP, פרנסיסקו קברל
פרנסיסקו קברל, שחקן הזוגות המדורג בטופ 20 ב-ATP, הצטרף ל-Holafly כשגריר מותג עולמי. כחלק מהשותפות, שחקן הזוגות הפורטוגלי המדורג הגבוה ביותר בתולדות ה-ATP ישתף רגעים מהחיים בסבב ה-ATP. תוכן זה יציג כיצד ספורטאים נשארים מוכנים במהלך נסיעות מתמשכות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI