דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי
ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי
חיים נוי 27/06/22 |  צפיות: 1685

ביקורת: מערכונים ושירים של גדול המחזאים בתקופתנו חנוך לוין– בית צבי

מאת חיים נוי

הנה באים ימי הקיץ, ערב מערכונים ושירים מאת חנוך לוין, העולה בבית צבי ברמת גן, הוא מופע קסום, בועט ושועט, פרי לשונו החדה והייחודית של מי שנחשב לגדול המחזאים בתקופתנו.

הבמאי עידו רוזנברג, מהבולטים והמוכשרים בבמאי התיאטרון,הצליח ללהטט עם להקת השחקנים הגדולה והתוצאה היא ססגונית, גרוטסקית, נוקבת וקולחת והיא לא תשאיר אף עין ללא לחלוחית של צחוק וגם דמע.

עידו רוזנברג רקח מופע ייחודי שבו שזורים קטעים ממיטב היצירה של חנוך לוין, מהצגות וכן שירים שלא רבים יודעים שלוין חיבר אותם. לונדון, מה אכפת לציפור, אני חיה לי מיום ליום ועוד. בנוסף, חיבר לוין קטעים מושחזים בנושאים פוליטיים, תרבותיים ויחסים בין המינים. היו לו שירים מעודנים ואולם היו לו שירי זימה ושירים המוגדרים בשפה עדינה שירים גסים ואפילו מאוד . בספר המופת חיי המתים כונסו כל אותם שירים יוצאי הדופן הללו. גם במופע כלולים פה ושם שירים הדנים באברי גוף וטקסטים מתוך מחזותיו הנודעים, השופעים התייחסות מרנינה בלשונו של לוין.

כבר כאן המקום לציין לשבח את מעצב התלבושות המדהימות וההזויות, אביעד הרמן שהלביש את השחקנים בגדים ססגונים, מחלצות מוזרות וצבעוניות ואפילו חצאית בלט קלאסי ורודה לשחקן עטור שיער רגליים.

יונס אמבאו בולט מאוד בהצגה ויש לו יכולות תיאטרליות נפלאות. אורלי טבג'ה מגלמת, בין השאר, את גברת ביג-טוכעס הנודעת והדיאלוג עם אסיף בנדק המוצלח , סוחף ומשעשע. עלמה שילון ולירי בנדר מקסימות בקטע אודות ביטול חוקי הפיזיקה והוכחה שכדור הארץ בעצם שטוח. קטע השירה "מכתב מהקייטנה" שמובילה טל בלנק עם אורי שלו, שקד פרקש ודניאל החנוכי מוצלח מאוד, מבדר וסוחף. ליהיא פרץ מעולה בקטע איך הכרתי את בעלי עם עמיחי כספי . הקטע שלהם מעולה.

עמית חן, שירה בן חמו, ענאל שדה, שקד פרקש נפלאות בקטעי שירה וקטעים מהצגות.

ענאל שדה היא גם זמרת מעולה ואין ספק שיש לה פוטנציאל רב.

דניאל החנוכי בולטת בקטעים בביצועה והיא בעלת כישרון תיאטרלי משובח.

דקל חייק לוי נהדר במונולוג שלו וכמו כן ביכולת ווקאלית והופעתו מרשימה מאוד.

אביחי סזנר מצוין בטקסטים הנפלאים ואפילו שכל הופעתו על הבמה היא בחצאית בלט, יש לו נוכחות חזקה.

אבירן עדן ליווה את המופע בפסנתר במקצועיות רבה. מתן תלמי אחראי לעיבודים ולניהול המוזיקלי המוצלחים. קרן גרנק עצבה את התאורה היפה. רועי ואטורי עצב תפאורה נפלאה של בר רחב ידיים, תמונות שהופכות לאשנבים מהם בוקעים הדמויות. תומר יפרח עצב את התנועה היפה.

אוהבי חנוך לוין ימצאו נחת רבה בהצגה הזו, וגם הקהל הרחב ישבע נחת בזכות משב הרוח הלויני המוצלח והייחודי, ואין ספק שזו הצגה נהדרת לתאבי ההצגות הנפלאות שלו.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום –יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
בית הספר למנהל עסקים של לונדון מכריז על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט
בית הספר למנהל עסקים של לונדון (London Business School - LBS) הודיע היום על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט.

מפסולת פלסטיק ועד עטיפות שוקולד: LYB ו-Mondelez משתפות פעולה בפיתוח אריזות גמישות עבור החטיף Marabou שמקורן בפלסטיק ממוחזר
LyondellBasell (NYSE: LYB), מובילה גלובלית בתחום הכימיקלים, הכריזה על פתרון אריזה גמיש וחדשני לחטיפי השוקולד Marabou, שפותח בשיתוף פעולה עם Mondelez International, Amcor, Taghleef Industries וחברות מרכזיות אחרות בתעשייה

LIFEPODS חושפת את קפסולות ההישרדות מהדור הבא שלה בתערוכות VivaTech ו-Eurosatory 2026
Momentum Technologies, חברת דיפטק צרפתית המתמחה בפתרונות הגנה והישרדות בסיכונים גדולים, חשפה באופן רשמי את הקפסולות LIFEPODS שלה בגרסת 2026 של התערוכות VivaTech (Innovation Gallery, 17-20 ביוני) ו-Eurosatory (אולם 5B, דוכן E150, 15-18 ביוני).

VertiGIS Neo נכנסת לשלב הבא ומניעה תהליכי עבודה גיאו-מרחביים בזמן אמת המבוססים על בינה מלאכותית.
היכולות של VertiGIS Neo המבוססות על בינה מלאכותית יוצגו בכנס המשתמשים של Esri, שייערך בסן דייגו בין ה-13 ל-17 ביולי.

אזטיק מקדמת את דיוויד אולפסון, דני מייג'ור ואונסון צ'וי לשותפים
Aztiq הודיעה היום על קידומם של דיוויד אולפסון, דני מייג'ור ואונסון צ'וי לשותפים, כהוקרה על תרומתם המשמעותית לצמיחה, לפעילויות ההשקעה וליצירת הערך ארוך הטווח של Aztiq במערכת הבריאות.

CGTN: מדוע העולם שואל – מה גורם למפלגה הקומוניסטית הסינית לפעול בהצלחה?
במלאת 105 שנה להקמת המפלגה הקומוניסטית של סין, פרסם CGTN מאמר הבוחן מדוע CPC ממשיכה למשוך תשומת לב בינלאומית גוברת. במאמר נבחן כיצד נתיב הפיתוח של סין, מודל הממשל והחזון הגלובלי שלה מעצבים מחדש את התפיסות הגלובליות לגבי המפלגה הקומוניסטית של סין ומציעים נקודות מבט חדשות על מודרניזציה וממשל עולמי.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHR
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHR: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי חברת Phreesia, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב- 13 ביולי במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PHR

התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד FSK
התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד FSK: רוזן, משרד עורכי דין מוערך ברחבי העולם, מעודדים משקיעים ב- FS KKR Capital Corp. עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי בתביעה ייצוגית בניירות ערך – FSK

מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד CHX
מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד CHX: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי ChampionX Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-14 ביולי בתביעה ייצוגית בניירות ערך - CHX

מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK
מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד משקיעים בחברת Graphic Packaging Holding עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – GPK
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI