דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: תמיד עולה המנגינה – ערב קסום משירי יורם טהרלב – בית צבי
ביקורת: תמיד עולה המנגינה – ערב קסום משירי יורם טהרלב – בית צבי
חיים נוי 30/10/22 |  צפיות: 907

ביקורת: תמיד עולה המנגינה – ערב קסום משירי יורם טהרלב – בית צבי

מאת חיים נוי

תמיד עולה המנגינה , ערב קסום משירי הפזמונאי יורם טהרלב, העולה בבית צבי ברמת גן, הוא משב רוח רענן ומופע מוזיקלי קולח, תוסס וצבעוני, המעביר לנגד עיני הצופים קורטוב מהמבחר הבלתי נדלה שעולה על אלף שירים פרי עטו של טהרלב שנפטר בינואר השנה. תומר יפרח ביים, כתב ועצב את התנועה של להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא ערב ענוג , מתאים במיוחד לשלהי הסתיו וענני הבחירות .

השירים שכתב טהרלב הפכו כבר מזמן לחלק מנכסי צאן הברזל של הזמר הישראלי. הוא כתב שירים ופזמונים למבוגרים ולילדים, ללהקות צבאיות ולאירועים משמעותיים.

טובי המלחינים חיברו את המוזיקה לשירים הנפלאים . אין כמעט שיר שאינו שגור בפי כל והדבר הורגש במיוחד בערב הנעים כאשר הצופים מזמזמים את השירים המונצחים לפניהם על הבמה.

עיקר המופע מתרכז בכוריאוגרפיה היפה ובהעמדה על הבמה , בתלבושות היפות בעיקר של הבנות, פחות אהבתי את מופע גופיות הבנים ברוב הקטעים.

אחד הקטעים הקסומים והיפים היה השיר בואי נשוב אל הטנגו שהלחין שייקה פייקוב. הלהקה חוללה למקצב הטנגו עם חולצות לבנות לבנים ושמלות אדומות מרהיבות לבנות. סולן השיר הוא כפיר מדניצקי בעל קול מרשים.

ביצועים יפים היו במיוחד בשירים ישנן בנות עם ליאור פרוטר, שיר ארביב, ושיר מרגליות. על כפיו יביא עם נוי דרור ועמית מוריס. כולם הלכו לג'מבו עם לינוי יעקובי. פשוט שריונר עם ליאור פרוטר ושיר מרגליות. חסקה עם הסולן דן טויטו. גבעת התחמושת עם אלון קורן. עוד לא תמו כל פלאיך עם שיר מורג. נערות מחכות עם גארי נופין. הדרך אל הכפר עם נוי דרור, איתי גולדשטיין, שיר מרגליות, ליאור פרוטר, שיר ארביב. הורה עם כפיר מדניצקי, שיר מרגליות ועמית מוריס, שיר ארביב. המספר עם יצחק חובה.

ניר שלו לוגסי אחראי לעיבודים ולניהול המוזיקלי המעולים. נופר דרזנרעצבה תפאורה פרקטית וסולידית. דן גלזר עצב תאורה ראויה. לנה רומננקו עצבה את התלבושות הקסומות. טל שדה עצב את הסאונד.

לפני או במיוחד אחרי הבחירות, בין הגשם לשביבי החום ולסתם קצת נחת מהסובב אותנו, אין כמו ערב נעים זה שבו אתם תתרפקו על השירים שלא נס ליחם.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
SOUEAST משיקה את S06, S07 ו-S09 בערב הסעודית, ומאיצה את ההתרחבות במזרח התיכון
SOUEAST הודיעה על התרחבות משמעותית למזרח התיכון, והשיקה את חברת הבת שלה בערב הסעודית יחד עם אסטרטגיית מותג חדשה.

הוכחת הרזרבות של Bitget מדגישה יחס כיסוי של 199% ביוני 2025
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, פרסמה את דו"ח הוכחת הרזרבות שלה ליוני 2025, וחשפה יחס רזרבות כולל של 199%, עלייה מ-192% במאי.

Bitget מעצימה את מסע הבלוקצ'יין בהודו בהיידראבאד, אחמדאבאד ומומבאי
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, הצטרפה למהדורת 2025 של מסע הבלוקצ'יין ההודי (IBT) כשותפת בלעדית ברמת "בהעצמה של" עבור הסיורים בהיידראבאד, אחמדאבאד ומומבאי.

Bitget הגיעה למילאנו כנותנת החסות ב-ETHMilan 2025
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, הצטרפה בגאווה ל-ETHMilan 2025 כנותנת חסות רשמית ברמת Viscoti, בהתאם לאסטרטגיית ההתרחבות שלה באירופה ומעבר.

Mitiga חושפת את Helios AI: מנוע SecOps אוטומטי המקצר את תהליך סדרי העדיפויות בחירום ב-90%
Helios AI מבוסס על מחקר מתקדם של Mitiga Labs, והוא מאיץ את תהליך ההתראות בזמן חירום ואת זמן המענה בסביבות ענן, SaaS, וזהות - תוך הגדרה מחדש של המהירות ושל ההיקף עבור צוותי האבטחה

Newpark Fluids Systems מחזקת את המנהיגות הביצועית ואת מועצת המנהלים לעידוד המשך הצמיחה
Newpark Fluids Systems ‏("Newpark" או "החברה"), ספקית עצמאית, גלובלית ומובילה של פתרונות נוזלים לתהליכי השלמה בקידוחים, יחד עם SCF Partners ‏("SCF") שמחות להכריז על כמה תוספות חשובות למנהיגות הביצועית של החברה ולמועצת המנהלים שלה.

GA-ASI מכריזה על השקעה בחברת החדשנות הטכנולוגית ההולנדית Arceon
הבחירה מגיעה בעקבות הצעה מוצלחת במהלך אירוע Blue Magic Netherlands

במלאת מאה שנה להיווצרה: האירוע של החלפת הכיסווה של הכעבה מגלם את הדאגה המתמשכת של ממלכת ערב הסעודית לשני המסגדים הקדושים
הרשות הכללית לטיפול בשני המסגדים הקדושים, המיוצגת על ידי מתחם המלך עבד אל-עזיז לכעבה כיסווה הקדושה (King Abdulaziz Complex for the Holy Kaaba Kiswa), ניהלה את האירוע של החלפת הכיסווה (Kiswa ) ביום הראשון של חודש מוחרם (היג'רי). זה התרחש בתוך מערכת מבצעית משולבת המשקפת את הנכונות והמסירות של ממלכת ערב הסעודית לשרת את שני המסגדים הקדושים - המשך מורשת של למעלה מ-100 שנות טיפול בייצור הכיסווה לבית העתיק.

Andersen Consulting משפרת את יכולות הטרנספורמציה העסקית שלה באמצעות צירוף The Clearing
Andersen Consulting מוסיפה עומק לפלטפורמה שלה באמצעות שיתוף פעולה עם The Clearing, סוכנות ייעוץ ניהולי המתמחה בטרנספורמציה ארגונית ובפיתוח מנהיגות.

Expensify מרחיבה את התמיכה הגלובלית בכרטיסי החברה, בשפות, בחיובים ובהחזרים
יישום העל הפיננסי תומך כעת בכרטיסים ארגוניים של אלפי בנקים נוספים ברחבי העולם, יחד עם מגוון שדרוגים בינלאומיים חשובים אחרים
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI