דף הבית בידור ופנאי תיאטרון בלוז לחופש הגדול – מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה
בלוז לחופש הגדול – מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה
חיים נוי 27/09/23 |  צפיות: 1273

בלוז לחופש הגדול

מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה

מאת חיים נוי

המחזמר בלוז לחופש הגדול, העולה בחודש הבא בתיאטרון בית ליסין, מספר את סיפורו של הדור הצעיר בתקופה ביטחונית קשה והוא מבוסס על סרט הפולחן באותו השם שהופק ב-1987 ובוים בידי רנן שור ודורון נשר. המחזמר הוא השלישי במספר שעלה בבית ליסין בידי אותם יוצרים של אפס ביחסי אנוש ולעבור את הקיר.

המחזה המוזיקלי נכתב בידי אורן יעקובי על פי הסרט וביים אותו הפעם יותם קושניר. המוזיקה הולחנה גם הפעם על ידי עילי בוטנר ומילות השירים בידי בוטנר ויעקובי.

העלילה עוסקת בחבורה של בוגרי תיכון בחופש הגדול שבין בחינות הבגרות לבין הגיוס לצה"ל, בתקופת מלחמת ההתשה בשנת 1970. הצעירים מתכוננים למסיבת הסיום של התיכון ומתמודדים עם עתידם: מלחמת ההתשה, האהבה הראשונה, הנאמנות לחברים וכיצד מנציחים חבר קרוב שלא חזר מהצבא. הקיץ הזה הופך עבורם לגורלי שישנה את חייהם לעד. קווי הסיפור והתקופה משליכים גם על תקופתנו אנו והדור הצעיר מתמודד עם אותם בעיות הרות גורל.

פרט מרגש הוא ההחלטה להנציח את זכרה של השחקנית הנודעת עדנה פלידל ששיחקה בסרט בתפקיד המנהלת ושמה הונצח במחזמר כשם המנהלת: עדנה שאותה מגלמת חני נחמיאס.

בפרזנטציה לתקשורת שנערכה בבית ליסין , התייחסה המנכ"לית ציפי פינס למחזמר החדש ולמה שמתרחש גם בתקופתנו.

"הסרט שמתרחש בתקופת מלחמת ההתשה, ‫מלווה אותי כל השנים. הוא מושפע ממה שקרה בוודסטוק ובווייטנאם- ‫וזה בעצם מין 'שיער' ישראלי. ‫זאת פעם ראשונה ‫שקבוצת נערים ונערות מסוגלים להגיד: 'אני לא הולך לצבא'", ציינה פינס מנכ"לית התיאטרון, בפרזנטציה למחזמר שנערכה באולם החזרות של התיאטרון. פינס סיפרה, כי "במחזמר יש שיר שאומר 'אם אני מספיק גיבור בשביל להיות לוחם, אז אני מספיק גיבור להילחם בכם / אם אני מספיק גדול כדי למות בקרב, אז אני מספיק גדול כדי לחיות עכשיו'. על זה, על המחזה. על נעורים, על הפחד, על הגעגוע, על השמחה, על האושר ועל העצב".

המחזמר שזור בשירים ובקטעי תנועה מרהיבים. הלהקה הצעירה והמוכשרת מורכבת בכוכבי סדרות ובכוחות חדשים, בוגרי בתי ספר למשחק כבית צבי ולוינשטיין.

חני נחמיאס מגלמת ברגש ובכישרון מקצועי את המנהלת עדנה ומדגימה כי היא אחת מטובות בשחקני מחזות הזמר על הבמה הישראלית. נועם קליינשטיין מגלמת את נעמי ושירתה ענוגה ונעימה מאוד. דור הררי כמוסי מפגין יכולת משחק ושירה מוצלחים מאוד. טל גרושקה כמרגו הוא שחקן עם יכולות מצוינות. אבירם אביטן מגלם את צוויליך ביכולת תיאטרלית נהדרת. סתיו צוברי בולטת ביכולת שירה ותנועה. גל דרורי מוצלחת בתפקיד אפיזודי. יש לציין את דור אלמקייס, איתמר אלבז, דורון אורן, אלינור וייל, רדה קנטרוביץ, שגיב לוי, עמית מוריס, עומרי פלד, רוני אקרמן, אופיר מרדכייב.

הבמאי יותם קושניר להטט עם הלהקה המוכשרת ואין ספק שמדובר בלהיט תיאטרלי מוזיקלי.

אמיר לקנר אחראי לניהול המוזיקלי והעיבודים המרשימים. תומר יפרח עצב את התנועה הנפלאה. ריקי בוגוטין אחראית להדרכה הקולית.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – רפי דלויה


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI