דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון – תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי
ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון – תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי
חיים נוי 30/12/23 |  צפיות: 716

ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי

מאת חיים נוי

תשע בכיכר, ערב שירי דני סנדרסון, העולה בבית צבי ברמת גן, הוא מופע תוסס ומבדר, משב רוח חיוני בימים קודרים העוברים עלינו .

דני סנדרסון הוא מוזיקאי ייחודי שהטביע חותמו על עולם התרבות בארץ, בשירים רבים נפלאים, פורצי דרך בלחנים ופזמונים, חוצי דורות , ישראלים, שרבים הפכו לנכסי צאן ברזל בעולם המוזיקה. המופע כולל את מיטב השירים המוכרים מהלהקות כוורת, גזוז, דודה וגם מיצירותיו העצמאיות ובביצועים סוחפים של להקת השחקנים.

הבמאי שוקי וגנר, מהבולטים בבמאי מחזות הזמר בארץ, גם כתב את קטעי המעבר והתוצאה היא מופע מוזיקלי מענג וחיוני , המאפשר לצופים טיפה של אוירה אחרת מהימים המדכדכים והעצובים שבהם אנו שרויים.

השירים המושמעים בידי הלהקה הם מהידועים בשיריו של סנדרסון. תשע בכיכר פותח את המופע ומבוצע בידי כל המשתתפים. אלף כבאים והמגפיים של ברוך כובשים בזה אחר זה את הבמה. היא כל כך יפה שהלחין יצחק קלפטר למילים של סנדרסון מבוצע ברגש בידי שגיא פומרנץ. מדינה קטנה וילד מזדקן שוצפים כובשים את הבמה. שיר המכולת מבוצע באורח קסום עם העמדה ותנועה נהדרים שיצרה הכוראוגרפית תות מולאור (ולגביה יגיע קטע נפרד). עוד מושרים ילד מזדקן, נתתי לה חיי, רק עם אופנוע, לידיה הלוהטת, לכבוד הקיץ, רוני וציפי פרימו, תה עושה סחרחורת ויו יה המקסים, לקינוח.

כל המשתתפים מפגינים משחק מעולה, ריקודים משלהבים ויכולות ווקאליות נעימות ואפילו מרגשות. ניצן כבירי, נועה ביאער, רוני שושן וספיר נווה, מוצלחות מאוד ועם פוטנציאל רב. יש לציין במיוחד את סימון ג'וזף, חיית במה ופרפורמרית בולטת, השולטת ברזי המשחק, התנועה והשירה.

עידן כבירי, מתן ברדה, חגי ויה, עדן ביטון, שגיא פומרנץ, מעולים בגילום התפקידים במחול, משחק ותנועה.

העיבודים והניהול המוזיקלי נעשו בידי חזי שקד והם מצוינים. נופר דרזנר עיצבה תפאורה מעולה ופרקטית. רונה משעול עיצבה את התלבושות המקסימות והצבעוניות. דן גלזר עיצב תאורה נפלאה שהפכה את הבמה לחגיגה. גלי צמח אחראית לסאונד המקצועי. למי שמגיעות תשואות מיוחדות היא הכוראוגרפית תות מולאור, שחוללה תנועה קסומה עם הלהקה והיו תמונות שבלטו במפגן עיצוב נפלא ונחרתו בזיכרון.

הבמאי שוקי וגנר הצליח ללהטט עם להקת השחקנים והתוצאה היא חגיגה נהדרת שאנו כל כך זקוקים לה כדי לקחת פסק זמן מהימים העגומים שבהם אנו שרויים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Mavenir משלימה היוון מחדש מקיף
העסקה מבטלת חוב קיים של יותר מ-1.3 מיליארד דולר ומבטיחה מימון ראשי חדש בסך 300 מיליון דולר, פעולה שמחזקת באופן משמעותי את המאזן של Mavenir

הצלת ציפורים בחוות רוח עם בינה מלאכותית: Boulder Imaging ו-Oikon משיקות את IdentiFlight בקרואטיה
Boulder Imaging שיתפה פעולה עם Oikon Ltd, חברת הייעוץ הסביבתי המובילה בקרואטיה, כדי להביא טכנולוגיה להגנה על ציפורים המופעלת על ידי בינה מלאכותית לחוות רוח ברחבי דרום מזרח אירופה.

Meltwater מציגה לראשונה את GenAI Lens הראשון בתעשייה, ופותחת תובנות מותג משופרות
Meltwater, מובילה עולמית במדיה, מדיה חברתית ומודיעין צרכני, הכריזה היום על השקת GenAI Lens, כלי פורץ דרך ראשון בתעשייה המעניק לחברות נראות חסרת תקדים לגבי האופן שבו המותג, המתחרים והתעשייה שלהן נדונים בכל עוזרי הבינה המלאכותית וה-LLMs (מודלים של שפה גדולה) העיקריים, כולל ChatGPT, Claude, Gemini, Perplexity, Grok ו-Deepseek.

נתוני המחקר הפיבוטלי DREAM של Nyxoah פורסמו בכתב העת לרפואת שינה קלינית
Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: NYXH) , חברת טכנולוגיות רפואיות שמתמקדת בפיתוח ומסחור של פתרונות ושירותים חדשניים לדום נשימה בשינה (OSA) הודיעה כי נתונים מהמחקר הפיבוטלי שלה DREAM פורסמו באינטרנט בכתב העת Journal of Clinical Sleep Medicine.

Biolog נכנסת לשוק האבחון האירופי, ומביאה עמה 45 שנות מצוינות באורגניזם אנארובי
Biolog, ספקית מובילה של כלים ושירותים לזיהוי מיקרוביאלי ואפיון פנוטיפי, הודיעה כי המדיה האנאירובית וכן התאים האנאירוביים שלה קיבלו סימון CE, מה שסולל את הדרך לשימוש בינלאומי רחב יותר

הקאדילק הוורוד והאייקוני של מרי קיי הופך לחשמלי עם OPTIQ החדש
רכב הקריירה של הדור הבא מניע חדשנות, קיימות והזדמנות עסקית אל העתיד

GEN ו-Sulfateq BV מכריזות על נתונים חיוביים שהושגו בניסוי שלב 1 בתרופה הניסיונית SUL-238 לטיפול באלצהיימר ומחלות ניווניות אחרות
תוצאות שלב 1 מראות כי SUL-238, תרופה ראשונה מסוגה, הנלקחת דרך הפה ומכוונת מיטוכונדריה, בטוחה ונסבלת היטב בידי מתנדבים קשישים ובריאים, ומציגה פרופיל פרמקוקינטי חיובי וחדירה גבוהה למוח. ממצאים אלה תומכים בקידום SUL-238 אל המשך פיתוח קליני עבור אלצהיימר ומחלות ניווניות אחרות

אנטרה ביו קיבלה את אישור ה-FDA על BMD כנקודת קצה עיקרית לרישום EB613,
אנטרה ביו קיבלה את אישור ה-FDA על BMD כנקודת קצה עיקרית לרישום EB613, מחקר שלב 3 בנשים לאחר גיל המעבר עם אוסטאופורוזיס

WeRide Robotaxi מבטיחה רישיון נהיגה אוטונומית בערב הסעודית, מוצריה מורשים כעת בשש מדינות
WeRide (נאסד"ק: WRD), מובילה עולמית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הודיעה היום כי הרובוטקסי שלה קיבל את רישיון הנהיגה האוטונומי הראשון של ערב הסעודית, מה שהופך אותה לחברת הטכנולוגיה היחידה בעולם עם מוצרים המחזיקים בהיתרי נהיגה אוטונומית בשש מדינות: ערב הסעודית, סין, איחוד האמירויות, סינגפור, צרפת וארה"ב.

Berkshire Hathaway Specialty Insurance בסבב קידום במזרח התיכון
Berkshire Hathaway Specialty Insurance ‏(BHSI) הכריזה היום על קידום אייסלינג מאלון לתפקיד סגנית מנהל בכירה וראש תחום קשרי לקוחות וברוקרים, ואת ג’ו סאאב לתפקיד סגן נשיא, ראש תחום ביטוח מנהלים ומקצועות חופשיים במזרח התיכון.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI