שיתוף פעולה של Mavenir עם Three UK ו-Red Hat מכפיל את מהירויות ה-5G בגלזגו בפריסת תאי Open RAN קטנים ראשונה בבריטניה
· לתאים הקטנים תואמי Open vRAN ו-O-RAN של Mavenir יש חלק מרכזי בהצלחת הפריסה של Three UK במרכז גלזגו - שמחזקת את הכיסוי והקיבולת בסביבה עירונית צפופה בה הביקוש גבוה
· ניסוי פורץ דרך מדגים את היתרון של פריסת תאי Open RAN קטנים לצד רשתות מאקרו קיימות כדי לפתור בעיות של נקודות ללא קליטה
גלזגו, סקוטלנד, 29 במאי 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –
Mavenir, ספקית תשתית הרשתות הפועלות בענן, בשיתוף פעולה עם המפעילה Three UK וספקית פתרונות הקוד הפתוח המובילה בעולם, Red Hat, הדגימה בהצלחה את יתרונות הביצועים של תאים קטנים תואמי O-RAN עבור רשת 5G לא עצמאית במרכז העיר גלזגו - והכפילה את מהירויות ה-5G בזמני שיא העומס.
ניסוי Open RAN זה, הראשון מסוגו בבריטניה בסביבה עירונית צפופה, מסמן גם את הפריסה החיה הראשונה של תאים קטנים תואמי O-RAN הפועלים לצד תאי מאקרו מדור קודם של ספקיות מסורתיות בסביבה הזו - מה שמביא להפחתה משמעותית בעומסי התעבורה בזכות אספקת כיסוי איכותי וקיבולת נוספת. במהלך השלב הראשוני של הניסוי, מהירויות ה-4G וה-5G הוכפלו בשעות העמוסות ביותר של היום, כאשר מהירויות ה-5G שהציעה Three UK הגיעו לקצב מרשים של 520 מגה-ביט/לשנייה ברחבי אזור הניסוי. גידול הקיבולת התבטא גם בשיפורים נוספים בביצועים ובחוויית המשתמש באתרים מסביב.
לאחר ניסוי מוצלח ב-18 אתרים חיים במרכז גלזגו, הפרויקט יעבור כעת לשלב הפריסה הסופי שלו, ויביא את המספר הכולל של אתרי תאי Open RAN קטנים ל-34.
פריסת שכבת הציפוף של תאים קטנים בידי Mavenir, עבור Three UK, מתבצעת כחלק מפרויקט SCONDA (ר"ת של Small Cells O-RAN in Dense Areas) - יוזמת מפתח לקידום הקישוריות שזוכה לתמיכה של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה (DSIT) של ממשלת בריטניה. הפרויקט מייצג צעד משמעותי קדימה עבור Open RAN בבריטניה על ידי ניסוי - לראשונה - לשלב ארכיטקטורת Open RAN מבוזרת לחלוטין עם תשתית מסורתית קיימת בסביבה עירונית עם תנועה רבה של רכבים והולכי רגל.
Mavenir מספקת פתרון O-RAN מלא עבור רשתות ל-4G ו-5G, כולל מכשירי רדיו קטנים מסוג OpenBeam המריצים את Red Hat OpenShift, פלטפורמת יישומי הענן ההיברידי המובילה בתעשייה המבוססת על תשתית קוברנטיס. מכשירי הרדיו של Mavenir עבור רשתות תאים קטנים ל-4G ו-5G נפרסים על עמודי תאורה ברחבי גלזגו כדי להוריד עומסי תעבורה ממערכות המאקרו ולאפשר מיכון ביצועי רשת בסביבת רדיו מאתגרת מרובת ספקיות וטכנולוגיות. Three UK ממנפת את Red Hat OpenShift כדי לבנות ולספק את רשת ה-Open vRAN, המשולבת בליבת ה-4G הקיימת של Three UK, ופועלת לצד רשת ה-RAN המסורתית של המפעילה.
ברנדון לרסון, סגן נשיא בכיר לענן ובינה מלאכותית ב-Mavenir, אמר: "פרויקט ציפוף הרשת הזה מוכיח ששכבת ה-Open RAN שנבנתה בידי Mavenir יכולה לספק מענה יעיל לצרכים של Three UK ולקוחותיה באחת הערים העמוסות ביותר בבריטניה. הפתרון שלנו סיפק שיפור כפול במהירויות 5G, עלייה ניתנת למדידה בקיבולת, ותמסורת התעבורה של הלקוחות הייתה יוצאת מן הכלל. זה מדגים בצורה חזקה שניתן לשלב באופן מלא את Open RAN לצד ספקיות מסורתיות - פריצת דרך שתמשוך את תשומת ליבם של צוותי תכנון רשתות רדיו ברחבי העולם בזכות החיסכון בעלויות והגמישות שהיא מציעה".
איאן מיליגן (Iain Milligan), מנהל רשת ראשי ב-Three UK אמר: "Mavenir ו-Red Hat היו שותפים יוצאי דופן בפרויקט פורץ הדרך הזה - ניסוי ה-Open RAN הראשון בבריטניה להתמודדות עם המורכבות בעולם האמיתי של סביבה עירונית צפופה. דחפנו את הגבולות והוכחנו שגישת ה-Open RAN היא תוספת בעלת ערך עצום לתכנון ופריסת הרשת".
הוא הוסיף: "פריסות עירוניות מביאות רמה שונה של אתגר טכני ותפעולי בהשוואה לסביבות כפריות. נאלצנו לנווט באינטגרציה עם מערכות מדור קודם, שכבות אבטחה ותוכנות מתפתחות - כל זאת תוך מתן שיפורים מדידים ללקוחות. תוצאות הניסוי מעודדות ומספקות בסיס חזק להמשך הרחבה ואופטימיזציה של Open RAN בערים".
הונורי לה-בורדט(Honoré LaBourdette), סגנית נשיא, אקו סיסטם גלובלי לתחום הטלקום ב-Red Hat, אמרה: " Red Hat ו-Mavenir חולקות מחויבות לספק פתרונות Open RAN ממוטבים לספקיות שירותים כדי להשיג ביצועי רשת משופרים ולפתוח את הדור הבא של תרחישי שימוש ב-5G. אנו שמחים לשתף פעולה עם Mavenir כדי ליישם פתרון Open RAN עצמאי משולב של 5G, המופעל באמצעות Red Hat OpenShift, כדי לסייע ל-Three UK לספק חוויות לקוח משופרות ולייעל את הפעילות עבור גלזגו".
עם הפריסה האחרונה הזו, Mavenir ו-Red Hat ממשיכות להציע פתרונות ענן טלקום ברמת ספק למפעילי רשתות סלולריות, תוך מינוף עשור של שיתוף פעולה מבוסס היטב. עומסי העבודה של Mavenir RAN ב-Red Hat OpenShift מציעים הצעת ערך אטרקטיבית עבור מפעילי הרשתות הסלולריות.
היתרונות העיקריים שמספקת Mavenir באמצעות Red Hat OpenShift כוללים:
*מיכון ערמת תוכנה מלא: שילוב של Red Hat Advanced Cluster Management עבור Kubernetes עם Cloud-Native Automation של Mavenir מספק מיכון מלא ערמת תוכנה מלא וניהול תפעולי יעיל מהיום הראשון והשני של ההתקנה.
*ארכיטקטורות ייחוס משולבות מראש שנבדקות מראש: Red Hat ו-Mavenir מסייעות למזער את המורכבות ולקצר את הזמן המושקע באינטגרציה באמצעות ארכיטקטורת ייחוס משותפת שמשולבת מראש.
*עיצוב ניתן להרחבה וזמן לשוק מהיר יותר: מציע גמישות עיצובית להרחבת הארכיטקטורה עם עומסי עבודה של Mavenir ב-Red Hat OpenShift ומינוף כלים נוספים לפריסה מהירה יותר.
*יכולות אבטחה מקיפות: פתרון Open RAN של Mavenir על Red Hat OpenShift מספק לרשתות סלולריות בקרות אבטחה בליבת הפלטפורמה, כולל בקרות כניסה, בידוד קונטיינרים באמצעות אילוצי הקשר אבטחתיים (SCC), הגנת זמן ריצה באמצעות מודולי אבטחה ברמת הליבה (seccomp, SELinux), בקרות גישה מבוססות תפקידים (RBAC) ופילוח רשת באמצעות CNI/OVN. יכולות אלו תואמות לנוהלי התעשייה ומאפשרות למפעילות ליישם תצורות קשוחות ליעדי תאימות.
הערות לעורכים
פרויקט SCONDA הוא שותפות עם Three UK, Mavenir, AWTG, Freshwave, PI Works, 5G Scotland Centre ו-Accenture, בתמיכת מועצת העיר גלזגו ובמימון המחלקה למדע, חדשנות וטכנולוגיה (DSIT) של ממשלת בריטניה.
Three UK מכפילה את המהירות במרכז גלזגו עם פריסת ה-Open RAN הראשונה בבריטניה
אודות Three UK:
Hutchison 3G UK Limited (באנגלית: Hutchison 3G UK Limited) , נסחרת תחת השם Three UK, היא חברת טלקומוניקציה בריטית שבסיסה ברדינג, אנגליה. זוהי חברת בת עקיפה בבעלות מלאה של CK Hutchison Holdings, חברה בערבון מוגבל מאיי קיימן הרשומה בהונג קונג. Three היא מפעילת הרשת הסלולרית הרביעית בגודלה בבריטניה, עם כ-10.9 מיליון מנויים נכון לנובמבר 2024. למידע נוסף, בקרו באתר https://www.three.co.uk/
אודות Mavenir
Mavenir בונה את עתיד הרשתות כיום עם פתרונות מבוססי ענן, מבוססי בינה מלאכותית, ירוקים מעצם עיצובם, המאפשרים למפעילים לממש את היתרונות של 5G ולהשיג רשתות חכמות, אוטומטיות וניתנות לתכנות. כחלוצת Open RAN וכמחדשת מוכחת בתעשייה, Mavenir מתגאה בפתרונות עטורי פרסים שמספקים מיכון ומוניטיזציה ברחבי רשתות סלולריות ברחבי העולם, והיא מאיצה את ההמרה לשימוש ברשתות מבוססות תוכנה עבור יותר מ-300 שירותי תקשורת ביותר מ-120 מדינות, המשרתים יותר מ-50% מכלל המשתמשים בעולם. למידע נוסף, אנא בקרו באתר www.mavenir.com.
Red Hat, הלוגו של Red Hat ו-OpenShift הם סימנים מסחריים או סימנים מסחריים רשומים של Red Hat, Inc או חברות הבת שלה בארה"ב ובמדינות אחרות.
למידע נוסף – מדיה: Emmanuela Spiteri [email protected]
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire
חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים