דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים WeRide Robotaxi מבטיחה רישיון נהיגה אוטונומית בערב הסעודית, מוצריה מורשים כעת בשש מדינות
WeRide Robotaxi מבטיחה רישיון נהיגה אוטונומית בערב הסעודית, מוצריה מורשים כעת בשש מדינות
חיים נוי 28/07/25 |  צפיות: 227

WeRide Robotaxi מבטיחה רישיון נהיגה אוטונומית בערב הסעודית, מוצריה מורשים כעת בשש מדינות

ריאד, ערב הסעודית, 28 ביולי 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

WeRide (נאסד"ק: WRD), מובילה עולמית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הודיעה היום כי הרובוטקסי שלה קיבל את רישיון הנהיגה האוטונומי הראשון של ערב הסעודית, מה שהופך אותה לחברת הטכנולוגיה היחידה בעולם עם מוצרים המחזיקים בהיתרי נהיגה אוטונומית בשש מדינות: ערב הסעודית, סין, איחוד האמירויות, סינגפור, צרפת וארה"ב.


רובוטקסי של WeRide בריאד, ערב הסעודית

עם אישור זה, WeRide מורשית להפעיל עסק של רכב אוטונומי (AV) ולפרוס את Robotaxis ברחבי המדינה בערב הסעודית, החל מפעילות הפיילוט שלה בריאד עם Uber והשותפה המקומית Ai Driver.

הפיילוט, שהושק מוקדם יותר החודש, מכסה את נמל התעופה הבינלאומי המלך חאלד ומספר מיקומים מרכזיים ברחבי ריאד, כולל כבישים מהירים ראשיים ויעדים נבחרים במרכז העיר. שירות רובוטקסי מסחרי בקנה מידה מלא צפוי להיות מושק עד סוף 2025 באמצעות שותפות בין WeRide ו-Uber.

הרובוטקסי של WeRide קיבל את האישור בטקס רשמי בשבוע שעבר, בהשתתפות אינג' סאלח בן נאסר אל-ג'אסר, שר התחבורה והשירותים הלוגיסטיים ויו"ר הרשות הכללית לתחבורה (TGA); ג'ניפר לי, סמנכ"לית כספים ומנהלת בינלאומית ב-WeRide; ובכירים אחרים בממשל הסעודי.

WeRide היא חברת טכנולוגיית ה-AV הראשונה ש-Robotaxi שלה השלימה את ארגז הכלים הרגולטורי של TGA לפיילוט AV בערב הסעודית. תהליך האישור, המתבצע בתיאום עם מספר סוכנויות ממשלתיות, כולל בדיקות קפדניות, הערכות ואימות טכנולוגי כדי להבטיח את היתר הנהיגה האוטונומית של רובוטקסי, כדי להבטיח את הסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות וביצועים.

"היתר זה מסמן צעד גדול בהתרחבות הגלובלית שלנו, ומאפשר לנו להרחיב את שירותי רובוטקסי ולפתוח הזדמנויות מסחריות חדשות בערב הסעודית. היא מניעה פריסה בקנה מידה גדול, פותחת זרמי הכנסה חדשים ומחזקת את המחויבות שלנו להפוך ניידות אוטונומית למציאות ברחבי העולם. אנו מודים ל-TGA על תמיכתה בחזון שלנו לתחבורה בטוחה וחכמה יותר בקנה מידה גדול", אמרה ג'ניפר לי (Jennifer Li), סמנכ"לית כספים וראש החטיבה הבינלאומית ב-WeRide.

הודעה זו מגיעה בעקבות כניסתה של WeRide לערב הסעודית במאי 2025. בנוסף לתוכניות הרובוטקסי שלה, WeRide בוחנת ומפעילה את רובובוס (Robobus ) שלה במיקומים מרכזיים כולל עיר הרפואה המלך פאהד, קהילות המגורים של ארמקו, אל-אולה וריץ-קרלטון, ריאד. ה-Robosweeper S1 שלה פועל גם בעיר הרפואית המלך פאהד, אשכול הבריאות השני של ריאד, ומסמן את פרויקט התברואה האוטונומי הראשון בערב הסעודית ובמזרח התיכון הרחב יותר.

מעבר לערב הסעודית, WeRide מתרחבת במהירות ברחבי האזור בחודשים האחרונים. ה-Robotaxis שלה עוברת כעת בדיקות רובוטקסי ללא נהג באבו דאבי - הפריסה הראשונה מסוגה במזרח התיכון - ובקרוב גם תרחיב את שירות הרובוטקסי שלה לדובאי.

אודות WeRide

WeRide היא מובילה עולמית ומובילה ראשונה בתעשיית הנהיגה האוטונומית, כמו גם חברת רובוטקסי הציבורית הראשונה. הרכבים האוטונומיים שלנו נבדקו או הופעלו בלמעלה מ-30 ערים ב-10 מדינות. אנחנו גם חברת הטכנולוגיה הראשונה והיחידה שמוצריה קיבלו אישורי נהיגה אוטונומית בשישה שווקים: סין, צרפת, ערב הסעודית, סינגפור, איחוד האמירויות וארצות הברית. מועצמת על ידי פלטפורמת WeRide One החכמה, הרב-תכליתית, החסכונית והניתנת להתאמה גבוהה, WeRide מספקת מוצרים ושירותים לנהיגה אוטונומית מ-L2 עד L4, הנותנים מענה לצרכי תחבורה בתעשיות הניידות, הלוגיסטיקה והתברואה. WeRide נבחרה ברשימת "The Future 50" של מגזין Fortune לשנת 2024.

למידע נוסף – מדיה:

[email protected]

תמונה הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/68d8e7b7-f0e9-4056-a03e-d76112c629d6

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
פורטגרה מחזקת את ההובלה האקטוארית שלה עם מינויו של אנתוני כץ לסגן נשיא בכיר, הזמנות
Fortegra Group, Inc.‎, חברת ביטוח ייעודית גלובלית, הודיעה היום על מינויו של אנתוני כץ לתפקיד לסגן נשיא בכיר, הזמנות. כץ יוביל את צוות האקטוארים המקצועיים של Fortegra, ויהיה אחראי על הזמנות, ביטוח אשראי, דיווחים סטטיסטיים, ויוזמות מרכזיות, כולל תקן IFRS 17.

חדשות למשקיעים ב-TruBridge
חדשות למשקיעים ב-TruBridge: אם סבלתם הפסדים ב-TruBridge, Inc (נאסד"ק: TBRG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד משקיעים ב-Zoetis Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – ZTS

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – LCID

Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI