דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים סטונשילד קפיטל סוגרת את Opportunity Fund IV שזכתה לרישום יתר בסכום תקרה קשיחה של 1.5 מיליארד אירו
סטונשילד קפיטל סוגרת את Opportunity Fund IV שזכתה לרישום יתר בסכום תקרה קשיחה של 1.5 מיליארד אירו
חיים נוי 28/05/26 |  צפיות: 194

סטונשילד קפיטל סוגרת את Opportunity Fund IV שזכתה לרישום יתר בסכום תקרה קשיחה של 1.5 מיליארד אירו

לוקסמבורג, 28 במאי 2026 (GLOBE NEWSWIRE) –

סטונשילד קפיטל (Stoneshield Capital ), חברת השקעות אירופאית מובילה המתמקדת בבנייה והרחבת פלטפורמות בשוק נכסי הנדל"ן, הודיעה היום על הסגירה הסופית של Stoneshield Opportunity Fund IV, עם התקרה הקשיחה שלה שעומדת על 1.5 מיליארד אירו בהתחייבויות הון כוללות, לא כולל השקעות משותפות, ועברה את היעד המקורי של 1.0 מיליארד אירו. הקרן נסגרה תוך שישה חודשים בגודל כפול מקרן קודמתה, מה שמדגיש את עוצמת אסטרטגיית ההשקעה המובחנת של Stoneshield, את הפלטפורמה המוסדית ואת רקורד הביצוע. קצב גיוס הכספים היה בולט במיוחד בסביבה הנוכחית, שבה, על פי Preqin, קרנות נדל"ן ברחבי העולם סגרו בממוצע 17 חודשים.

הקרן הייתה בעלת ריבית יתר משמעותית, כאשר הריבית הכוללת עלתה על 2.0 מיליארד אירו. גיוס הכספים עוגן על ידי תמיכה חזקה מצד שותפי Stoneshield הגלובליים הקיימים, עם שיעור גיוס מחדש של 100%, והורחב באמצעות התחייבויות מקבוצה נבחרת של משקיעים גלובליים חדשים, כולל קרנות עושר ריבוניות מובילות, יועצים גלובליים, פנסיות, חברות ביטוח, קרנות, משרדי משפחה וקרנות ברחבי צפון אמריקה, אירופה, המזרח התיכון ואסיה.

קרן IV תתמקד בהשקעות מוכוונות שליטה בנכסים ריאליים באירופה ובפלטפורמות תאגידיות קשורות, תוך שימוש בבעלות על בסיס הנכסים הבסיסי כבסיס לבנייה והגדלת עסקים תפעוליים. הקרן תתמקד במגזרים הנתמכים על ידי שינויים מבניים, אילוצי אספקה ​​ומורכבות תפעולית, כולל תשתיות אנרגיה, מגורים, דיור לסטודנטים, אירוח ותשתיות קריטיות. עד כה, קרן IV השלימה את השקעותיה הראשוניות, אלה כוללות מיזם משותף של 150 מיליון אירו עם Neinor Homes לפיתוח פרויקט המגורים היוקרתי הגדול ביותר שהושק במרבלה בשנים האחרונות; רכישת 9.5% ממניות Meliá Hotels International, מה שהופך את Stoneshield לבעלת המניות השנייה בגודלה בחברה ומעניק לחברה ייצוג בדירקטוריון באחת מפלטפורמות האירוח המובילות באירופה; ורכישת 15% ממניות Exolum, אחת מפלטפורמות התשתית המובילות באירופה בתחום הלוגיסטיקה של האנרגיה ותשתית ביו-דלקים קריטיים.

השותפים המנהלים של Stoneshield, פליפה מורנס בוטין(Felipe Morenés Botín)וחואן פפה (Juan Pepa), אמרו: "אנו אסירי תודה על התמיכה החזקה מצד המשקיעים הקיימים והחדשים שלנו, אשר אמונתם משקפת אמון בגישתה המובחנת של Stoneshield לנכסים ריאליים באירופה. האסטרטגיה שלנו היא להביא ספר נהלים של הון פרטי אמריקאי לאירופה, ולהשקיע במקומות בהם בעלות על נכסים, יכולת תפעולית ומורכבות תאגידית מתכנסות, ובמקומות בהם חיתום ממושמע וביצוע מעשי יכולים לשחרר ערך יוצא דופן. קרן IV מעניקה לנו את קנה המידה להמשיך ליישם אסטרטגיה זו: איתור הזדמנויות קנייניות, הרחבת פלטפורמות סביב בסיסי נכסים איכותיים, ושיתוף פעולה פעיל עם צוותי ניהול כדי לשחרר צמיחה באמצעות שיפור תפעולי ומיצוב מחדש אסטרטגי. אירופה נותרה שוק אטרקטיבי ביותר עבור משקיעים שיכולים לשלב גישה מקומית עם ביצוע מוסדי וחשיבה של בעלות מוכוונת שליטה".

PJT Park Hill ובנק ההשקעות UBS שימשו כיועצים פיננסיים וסוכני השמה לסטונשילד.

אודות סטונשילד קפיטל

Stoneshield Capital היא חברת השקעות אירופאית מובילה עם למעלה מ-8 מיליארד אירו בנכסים תחת ניהול. החברה, שבסיסה בלוקסמבורג, מעסיקה צוות ייעודי של למעלה מ-30 אנשי מקצוע בתחום ההשקעות הפועלים בערים אירופאיות, כולל מדריד, ליסבון ודבלין, ומעל 30,000 אנשי מקצוע בחברות פורטפוליו.

סטונשילד נוסדה בשנת 2018 על ידי חואן פפה ופליפה מורנס בוטין ("השותפים המנהלים") במטרה לנצל נכסים ריאליים לטווח ארוך והזדמנויות הון פרטי באירופה באמצעות גישת השקעה המונחית על ידי פלטפורמה. סטונשילד דורגה לאחרונה בין 100 זכיניות גיוס הכספים המובילים בעולם של PERE.

הערות לעורכים:

1. סטונשילד קפיטל מצטרפת לדירקטוריון מלון מליה אינטרנשיונל (https://www.globenewswire.com/news-release/2026/05/07/3290322/0/en/stoneshield-capital-joins-meli%C3%A1-hotel-international-s-board-of-directors.html)

2. סטונשילד קפיטל תרכוש 15% מאחזק אקסולום מ-OMERS (https://www.globenewswire.com/news-release/2026/05/22/3300241/0/en/stoneshield-capital-to-acquire-15-stake-in-exolum-from-omers.html)

3. Neinor Homes ו-Stoneshield Capital משיקים שותפות בסך 150 מיליון אירו לפיתוח פרויקט מגורים יוקרתי במרבלה (https://www.neinorhomes.com/en/news/neinor-homes-and-stoneshield-capital-launch-150mn-partnership )

למידע נוסף - מדיה
Claudia Suárez
E: [email protected]
T: +353 (0) 87 465 4410

תמונות המצורפות להודעה זו זמינות בכתובת:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/f14ac2ad-4cee-4472-8d2d-ac58fdef4c2e
http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/e94dacde-674b-4a0f-b68e-436f8167bd92

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Russell Investments מודיעה על בעלים חדשים לטווח ארוך
קונסורציום משקיעים בהובלת B Capital, הכולל גם את CalPERS, יעמיד הון לטווח ארוך שיאפשר ל-Russell Investments להרחיב את השירותים והיכולות המוצעים ללקוחותיה ולהאיץ את תהליכי החדשנות

רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודדים את משקיעי Nano-X Imaging Ltd לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודדים את משקיעי Nano-X Imaging Ltd לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – NNOX

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של מעל 100,000 דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - LCID

רוזן, עורך דין מוביל בתחום המשפט, מעודד את משקיעי מיקרוסופט לקבל ייעוץ
רוזן, עורך דין מוביל בתחום המשפט, מעודד את משקיעי מיקרוסופט לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – MSFT

חדשות למשקיעים ב- GIL:
חדשות למשקיעים ב- GIL: אם סבלתם הפסדים ב- Gildan Activewear Inc. (NYSE: GIL), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין בנוגע לזכויותיכם

הרובוטים ההומנואידים של Booster Robotics זכו בכל תארי האליפות ב-RoboCup 2026
ב-RoboCup 2026, תחרות הרובוטיקה המובילה בעולם, קבוצות שהתחרו באמצעות הרובוטים ההומנואידים של Booster Robotics זכו בכל תארי האליפות בקטגוריות הקטנות, הבינוניות והגדולות.

רוזן, חברת שפתחה בהליכים ראשונה, מעודדת את המשקיעים ב-ADMA BIOLOGICS, Inc לקבל ייעוץ
רוזן, חברת שפתחה בהליכים ראשונה, מעודדת את המשקיעים ב-ADMA BIOLOGICS, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי החברה – ADMA

DEWA International יוצאת לדרכה כחברת בת עצמאית בבעלות מלאה של DEWA, לפיתוח פרויקטים גלובליים בתחום האנרגיה והמים
שייח' אחמד בן סעיד אל מקטום, יו"ר מועצת האנרגיה העליונה של דובאי, הודיע ​​על הקמת 'DEWA International', חברת בת עצמאית בבעלות מלאה של רשות החשמל והמים של דובאי (DEWA).

EarthDaily Constellation נכנסת לפעילות מסחרית עם ההצלחה של Launch III
EDC-08 שוגרה על סיפונה של SpaceX Transporter-17, כאשר EarthDaily משחררת תמונות ראשונות מ-EDC-02 עד EDC-07; פעילות מסחרית צפויה בהמשך השנה

פרסו את Zoom Virtual Agent Receptionist בכל סביבת טלפוניה
הפתרון העצמאי החדש מרחיב את יכולת השימוש ב-Zoom Virtual Agent Receptionist מעבר ל-Zoom Phone, ומביא יכולות טיפול בשיחות מועצמות בינה מלאכותית לכל מערכת טלפוניה קיימת
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI