לאכול מאבות המזון או לא לאכול? האם זו שאלה בכלל?
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 20/12/11

דיאטה היא עניין אשר צריך לשים בראש ובראשונה את בריאות הגוף. ולמה? כי עקב חוסר המחשבה על בריאות הגוף ועודף המחשבה על צמצום ההיקפים, פוגש האדם דיאטה אשר מקנה לו מרווח נשימה רגעי. לאחר דיאטה, בהרבה מיקרים, הרבה מידיי, הגוף חוזר אל תצורתו המקורית. לעיתים אף מתרחשת עלייה במשקל. העיסוק האובססיבי בדיאטה מקיים, הרבה פעמים, את מעגל הקסמים אשר אף אחד מאתנו לא מעוניין בו ונכנס אליו כמו ללא שליטה.

במהלך דיאטה, כל מה שחושבים עליו הוא הארוחה הבאה. הקושי הוא רב. במהלך שבירת דיאטה, כל מה שאוכלים הוא פיצוי על אותה התקופה. אז מה עשינו בזה? אולי כדאי לחשוב על כל העניין בצורה אחרת לגמרי?

חברה טובה אמרה לי פעם שכשהיא רוצה לפצוח בכל דיאטה שהיא, היא לוקחת נשימה עמוקה וחושבת אחרת: היא מוצאת לה את הפרויקט הבא. משהו מסוים שתאהב לעשות בתקופה הקרובה וייקח את כל תשומת ליבה. העניין בדבר מסיט את תשומת ליבה מאוכל ורק כך היא יורדת במשקל. מצחיק שאמרה כי גילתה זאת ,לאחר כמה וכמה דיאטות בהן אכלה ללא היכר, דווקא באותה התקופה.

אז מה עכשיו? ברור, פעילות גופנית סדירה. ומה עוד? אבות המזון ובצורה מאוזנת בכל ארוחה: אבות המזון הם המרכיבים הנחוצים עבור התפקוד התקין והטוב של הגוף האנושי. הם המשמשים עבור תזונה נכונה ובריאה:

·         פחמימות הם מקור האנרגיה הראשון של הגוף. חשוב לספק אותו באופן קבוע ממוצרים מלאים ואיכותיים מבחינה תזונתית.

·         חלבונים וגם חומצות אמינו הינם אלה המשמשים חומר גלם עבור בניית התאים של הגוף וגם הם יכולים להיות מקור לאנרגיה. אך אל נא תחליפו אלה באלה. לכל אחד מהם איכויות שונות ותפקידים נוספים.

·         שומנים. גם זו קבוצה וחשובה לא פחות. השומנים משמשים עבור קרומי התאים.

·         מינרלים וקפקטורים אשר משמשים כחומר הדרוש לאנזים על מנת לזרז תגובה כימית מסוימת.

·         ויטמינים וקואנזימים אשר משמשים כזרזים עבור חילוף החומרים.

לסיכומו של דבר, אבות המזון נצרכים על מנת לאפשר לגוף לעבוד נכון ובצורה יעילה. חסכון שאינו מאוזן בהם עלול לגרום לבעיות שונות ומגוונות.

המאמר בחסות Dreamview  המציעה פתרונות בתחום בניית אתרים ו קידום אתרים


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article24118.aspx