שילובם של לימודי משאבי אנוש עם תחומים משיקים
נכתב על ידי: mlaoryehuda
תאריך: 27/01/13

ההתמחות בניהול משאבי אנוש הינה מבוקשת בקרב סטודנטים רבים המעוניינים לעסוק בתחום, או המבקשים לפתח את כישורי הניהול הארגוני שלהם. במספר מצומצם של מוסדות אקדמיים ניתן ללמוד כיום ניהול משאבי אנוש עבור תואר ראשון בחוג נפרד, ואולם, במרבית המוסדות מוצעים הלימודים כתחום התמחות המתווסף על מגמות לימוד אחרות, ביניהן לימודי מנהל עסקים, כלכלה, ניהול, וחוגים שונים במדעי ההתנהגות.

ההשקעה במשאבי האנוש בעולם העסקי

התפיסה העסקית בימינו מתייחסת אל הגורם האנושי כחלק חשוב מסך המשאבים והנכסים העומדים לרשות הארגון.

על פי הגישות העכשוויות יש לנהל ולהוביל את המשאב האנושי בקפדנות וביעילות, וזאת במטרה להעלות את תרומתו ולמקסמם את הצלחתו. בנוסף לכך, התחרות החריפה במשק עתיר ידע, והרצון של עסקים וחברות להצליח ולהוביל בתחומם, דורשים מהם להשקיע במשאבי אנוש מתקדמים ומוצלחים יותר בהשוואה למתחריהם. מיצוי הפוטנציאל הגלום במשאב זה כרוך בניהול נכון שלו בתוך הארגון, ובשמירה וטיפוח של כוח אדם איכותי לטווח הארוך. לכן, ידע בתחום ניהול משאבי אנוש מהווה יתרון משמעותי לפיתוח וקידום קריירה בכל תחום ארגוני.

מסלולי התמחות בניהול משאבי אנוש

עקב הביקוש הרב בשוק לאנשים בעלי ידע מעמיק בתחום משאבי האנוש וניהולם, אוניברסיטאות ומכללות רבות מציעות לסטודנטים להתמחות בתחום זה במגוון מסלולים, כגון:

• התמחות בניהול  משאבי אנוש במסגרת לימודי כלכלה -  במסלול זה ההתמקדות היא בפיתוח והכשרת כוח אדם שהינו בעל יתרונות מובהקים בתחומים המעניקים לארגון יתרון על פני מתחריו. כמו כן לומדים הסטודנטים לבחור שיטות ניהול משאבי אנוש המתאימות לצרכיו הכלכליים של הארגון.

• התמחות בניהול משאבי אנוש במסגרת לימודי מנהל עסקים לתואר ראשון או שני, אשר מטרתה היא לפתח מיומנויות מעמיקות בניהול עובדים בארגון.

• התמחות במשאבי אנוש והתנהגות ארגונית במסגרת לימודי מדעי ההתנהגות – בלימודים אלו מושם הדגש על בדיקה וחקירה של ההיבטים הסוציולוגיים והפסיכולוגיים של הגורם האנושי בארגונים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35994.aspx