לימודי פסיכולוגיה
נכתב על ידי: mlaoryehuda
תאריך: 21/02/13

הבנת נפש הפסיכולוגיה הינה תחום חדש יחסית, שהתחיל להתפתח בשלהי המאה ה-19 והתרחב והתעצם במאה ה-20. זיגמונד פרויד נחשב כאבי הפסיכולוגיה מאחר והוא פיתח את התאוריה הראשונה על נפש האדם. עד אז לא הוענק יחוס לנפש האדם ולשינויים בין אדם זה לאחר, כמו גם בנוגע להפרעות נפש ומחלות נפש אפשרויות. התפיסה הנוצרית והדתית בכלל היא זו שתפסה את קידמת הבמה והאל הוא זה שכיכב כשחקן הראשי על הבמה.

במאה ה-20 התפיסה השתנתה ולא רק בתחום הפסיכולוגיה, החלו לעלות גישות מדעיות בכל התחומים, על מנת לפענח את האנושות ואת הקיום. התאוריה הפסיכולוגית שברה גבולות ושינתה את פני העולם. לאחר פרויד, החלו להתפתח עוד ועוד תאוריות פסיכולוגיות, וממשיכות להתפתח תאוריות כאלו עד היום. בגלל שהתחום הפסיכולוגי הוא אחד התחומים המרתקים והחשובים בתקופתנו אנשים רבים בוחרים ללמוד לימודי פסיכולוגיה, לא רק על מנת למצוא קריירה מרתקת ומעניינית, אלא גם על מנת להבין את נפש האדם, להבין את עצמם ולבסס את עצמם באופן טוב יותר בחיים.

מסלול לימודי הפסיכולוגיה איננו מסתכם רק בלימודי התואר הראשון, על מנת להתמקצע ולהבין את התחום בצורה מלאה, יש ללמוד לימודי תואר שני. שבהם נבחרת התמקצעות האדם בתחומים שונים כגון: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגית שיקומית, פסיכולוגיה ארגונית ופסיכולוגיה מחקרית. על מנת להפוך למטפלים יש להתמקצע בפסיכולוגיה קלינית ולבצע סטאז' של ארבע שנים שבו מתנסים בטיפול ולומדים כיצד יש לטפל בנפש האדם. כמובן שהסטאז' מתבצע על ידי ליווי צמוד של פסיכולוגים ותיקים המנחים את הפסיכולוגים המתלמדים.

חווית הטיפול הקלינית יכולה להעשיר מאד את המטפל וכמובן את המטופל, ואין ספק שבימינו אנשים רבים מעדיפים לפנות לטיפול פסיכולוגי מקצועי בשל סיבות רבות ומגוונות. חלקן קשורות לרצונם של המטופלים לבצע שינויים בחייהם, לשנות דפוסי התנהגות, דפוסי מחשבה ואת אופן תפיסתם את עצמם ואת העולם. ואכן, הטיפול הפסיכולוגי הינו הדרך המועדפת ביותר על ידי אנשים לפתור את חייהם ואת הקונפליקטים הסובבים אותם.

לסיכום, ניתן להבין כי תחום הפסיכולוגיה הוא תחום חי, דינאמי ומתפתח תדיר אשר יכול רק להועיל לתלמידיו ומאפשר ביסוס קריירה מעניינת ומאתגרת שלא רק תורמת למטפל עצמו כי אם גם לחברה כולה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36578.aspx