פניה חוזרת לועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים והליכי פונדקאות
נכתב על ידי: אלעד שניר
תאריך: 20/05/14

הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים פועלת בכפוף למשרד הבריאות ויש לה תפקיד משמעותי בתהליכי פונדקאות. ועדה זו היא הגורם היחיד המוסמך לאשר הסכם נשיאת עוברים בין הורים מיועדים לבין האם הנושאת. תהליך האישור הוא ארוך מכפי שנהוג לחשוב, כאשר השאיפה היא לגלות כמה שיותר רגישות כלפי הצדדים המעורבים. בעת גיבוש ההחלטה על הליכי פונדקאות מומלץ לקרוא את המלצות משרד הבריאות ובעיקר להתייעץ עם גורמים רפואיים, משפטיים ופסיכולגיים על מנת להבין את משמעות הנושא.

אחת הסוגיות הטעונות הקשורות אל אישור הסכמים לנשיאת עוברים היא פניה חוזרת לועדה. יש להבחין בין פניה חוזרת של בני זוג לבין פניה חוזרת של אם נושאת. בעת פניה חוזרת של בני זוג, הועדה דורשת להמציא בפניה מסמכים הכוללים כתב ויתור על מחויבות הדדית, או לחילופין סיום הסכם חתום על ידי הצדדים לגבי תהליך פונדקאות קודם. עוד דורשת הועדה מכתב בקשה להליך נוסף עם ציון סיבת סיום התהליך באופן ברור, ואישור רפואי לגבי מספר ההחזרות שבוצעות בתהליך הקודם. ללא מסמכים אלו לא ניתן להגיש פניה חוזרת של בני זוג לועדה. גם בעת פניה חוזרת של אם נושאת יש צורך בהמצאת מסמכים קונקרטיים. המסמכים דומים לאלו שמוגשים על ידי ההורים המיועדים, אולם הפניה מתבצעת בנפרד ובהליך מקביל. למידע מלא על כל המסמכים שיש להגיש ניתן להתייעץ בפורום פונדקאות.

כיצד ניתן להאריך הסכם?

הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים מאפשרת הגשת בקשה להארכת תוקף הסכם לצורך ניסיונות החזרה נוספים, או בשל שינוי נסיבות והמשך תהליך עם תרומת ביצית. בעת הגשת בקשה כזו מחייב החוק צירוף של הסיבה לבקשת הארכת ההסכם, אישור מרופא נשים ורופא משפחה בדבר מצבה הבריאותי של האם הנושאת, אישור רפואי לגבי מספר ההחזרות שבוצעו ואישור על קיום חשבון נאמנות. לבסוף מחייבת הועדה הצגת אישור על קיומה של פוליסת ביטוח תקפה המהווה תנאי לקיום הסכם נשיאת עוברים.

לסיכום, הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים עוסקת בתחומים רבים. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על הנחיות הועדה ולצרף מסמכים ואישורים בכל הגשת פניה.


 
אודות המחבר

כותב מאמרים משפטיים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article42901.aspx