דף הבית חוק ומשפט כללי פניה חוזרת לועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים והליכי פונדקאות
פניה חוזרת לועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים והליכי פונדקאות
אלעד שניר 20/05/14 |  צפיות: 3074

הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים פועלת בכפוף למשרד הבריאות ויש לה תפקיד משמעותי בתהליכי פונדקאות. ועדה זו היא הגורם היחיד המוסמך לאשר הסכם נשיאת עוברים בין הורים מיועדים לבין האם הנושאת. תהליך האישור הוא ארוך מכפי שנהוג לחשוב, כאשר השאיפה היא לגלות כמה שיותר רגישות כלפי הצדדים המעורבים. בעת גיבוש ההחלטה על הליכי פונדקאות מומלץ לקרוא את המלצות משרד הבריאות ובעיקר להתייעץ עם גורמים רפואיים, משפטיים ופסיכולגיים על מנת להבין את משמעות הנושא.

אחת הסוגיות הטעונות הקשורות אל אישור הסכמים לנשיאת עוברים היא פניה חוזרת לועדה. יש להבחין בין פניה חוזרת של בני זוג לבין פניה חוזרת של אם נושאת. בעת פניה חוזרת של בני זוג, הועדה דורשת להמציא בפניה מסמכים הכוללים כתב ויתור על מחויבות הדדית, או לחילופין סיום הסכם חתום על ידי הצדדים לגבי תהליך פונדקאות קודם. עוד דורשת הועדה מכתב בקשה להליך נוסף עם ציון סיבת סיום התהליך באופן ברור, ואישור רפואי לגבי מספר ההחזרות שבוצעות בתהליך הקודם. ללא מסמכים אלו לא ניתן להגיש פניה חוזרת של בני זוג לועדה. גם בעת פניה חוזרת של אם נושאת יש צורך בהמצאת מסמכים קונקרטיים. המסמכים דומים לאלו שמוגשים על ידי ההורים המיועדים, אולם הפניה מתבצעת בנפרד ובהליך מקביל. למידע מלא על כל המסמכים שיש להגיש ניתן להתייעץ בפורום פונדקאות.

כיצד ניתן להאריך הסכם?

הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים מאפשרת הגשת בקשה להארכת תוקף הסכם לצורך ניסיונות החזרה נוספים, או בשל שינוי נסיבות והמשך תהליך עם תרומת ביצית. בעת הגשת בקשה כזו מחייב החוק צירוף של הסיבה לבקשת הארכת ההסכם, אישור מרופא נשים ורופא משפחה בדבר מצבה הבריאותי של האם הנושאת, אישור רפואי לגבי מספר ההחזרות שבוצעו ואישור על קיום חשבון נאמנות. לבסוף מחייבת הועדה הצגת אישור על קיומה של פוליסת ביטוח תקפה המהווה תנאי לקיום הסכם נשיאת עוברים.

לסיכום, הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים עוסקת בתחומים רבים. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על הנחיות הועדה ולצרף מסמכים ואישורים בכל הגשת פניה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אלעד שניר

כותב מאמרים משפטיים



 


מאמרים נוספים מאת אלעד שניר
 
מהי רשלנות רפואית בלידה?
רשלנות רפואית בלידה מתייחסת לכל מה שסובב את הלידה כולל ההיריון ואף טיפול בילוד לאחר הלידה. מהן התכונות של רשלנות רפואית בלידה?

הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה
תהליך ההכשרה והשגת הרישיון עבור עורך דין המעוניין להיות נוטריון כולל קשיים רבים ונחשב לתהליך מסובך. מהם הקשיים העומדים מול נוטריון במהלך ההכשרה?

ההיבט הרגשי של רשלנות רפואית בלידה
ההיבט הרגשי של תהליך תביעת רשלנות רפואית בלידה חשוב לא פחות מההיבט המשפטי. כיצד על ההורים לנהוג כדי להצליח לעבור את החודשים הקשים של ניהול התביעה?

בקשה לביטול רישיון נוטריון
למרות שמשרד המשפטים מאפשר לעורכי דין בעלי רישיון נוטריון להגיש בקשה לביטול הרישיון, הליך זה כרוך בשורה ארוכה של השלכות. כיצד מגישים את הבקשה?

סוגיות במתן שירותים נוטריוניים
סעיף 7 לחוק הנוטריונים מונה את תפקידיו של הנוטריון אך לא כולל הבהרה לגבי סוגיות חשובות בנוגע לתפקידיו. במאמר זה נעמוד על הסוגיות הללו.

ליטל יעקובוביץ על הסדרי ראייה ומשמורת
02/02/15 | משפחה
אחד הנושאים החשובים עליהם חובה להגיע להסכמה הוא משמורת על הילדים. בד"כ המשמורת תינתן לאם, אך כיצד מתקבלת ההחלטה לגבי ההורה המשמורן?

מה הורים מיועדים צריכים לדעת על פונדקאות?
במאמר זה נמנה מספר דברים שעל הורים מיועדים לדעת בכל הקשור בתהליך פונדקאות ומה משמעותו בטווח הקצר והארוך.

מה עושים אחרי רשלנות רפואית בלידה?
חשוב כי כל אזרח ידע כי הוא זכאי למימוש זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה ואל לו לוותר על התמודדות משפטית. מה כדאי לעשות אחרי רשלנות רפואית בלידה?

האם על פי דיני צבא חייל יכול לדרוש ייצוג של עורך דין אזרחי?
נאשמים בבית דין צבאי יכולים לבחור בייצוג עורך דין אזרחי. מדוע כדאי לבחור ייצוג של עורך דין אזרחי וכיצד הוא יכול לעזור בהליכי משפט צבאי?

רשלנות רפואית בהריון חוץ רחמי
הריון חוץ רחמי מעמיד את האישה ההרה ואת העובר בסכנה והוא מחייב אבחון מוקדם ומקצועי. מהן התלונות העיקריות במהלך הריון חוץ רחמי?
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI