עיסוי רקמות לספורטאים, ומה עם כל השאר?
נכתב על ידי: אלישבע הניג
תאריך: 01/06/09

מדי פעם פונים אליי אנשים עם אותה השאלה: "מה ההבדל בין עיסוי שבדי לבין עיסוי רקמות עמוק לבין עיסוי ספורטאים? למי מתאים כל סוג? ואיך את יודעת איזה סוג להתאים לכל אחד"?

 

מניסיון לימודיי ועבודתי בשטח, אני יכולה לומר שישנם עוד סוגים נוספים של עיסוי מלבד עיסוי שבדי, עיסוי רקמות עמוק ו- עיסוי ספורטאים. למה אם כן שלא נשאל את השאלה גם לגבי העיסויים האחרים?

 

כמטפלת - אני יכולה לומר שגם עיסוי שבדי, עיסוי רקמות עמוק, עיסוי הספורטאים ושאר השיטות (כמו שיאצו) המוכרות יותר או פחות משיגות למעשה את אותה מטרה: עבודה על מערכות בגוף: שריר, לימפה, דם עצבים ועוד, תוך נגיעה בערוצי אנרגיה ופתיחת חסימות, המעניקות את התחושה של רוגע, גם מבחינת תחושת ההקלה בכאב כזה או אחר.

 

בעבר, עת למדתי, אמרו לי שכל התנועות בשעת עיסוי מבוססות על התנועות הבסיסיות של העיסוי השבדי. ואכן כך הוא הדבר. אם לא תדע את כיווני השריר, את נקודות המוצא והסיום שלו, את הקשר שלו לאיבר כזה או אחר – לא תוכל להשתמש בשום טכניקת עיסוי.

 

ובכל זאת- מה מבדיל בין הדברים?

 

עיסוי שבדי הוא עיסוי רך ועדין יותר בתנועות המטפל ובאופן מגעו בגוף המטופל. בדרך כלל מלווה במריחת שמנים שונים, לעיתים גם שמנים ארומאטיים, שמנים חמים וכדומה. זה עיסוי קליל ומרגיע והמטופל מאוד נינוח במהלכו. זה אחד מן העיסויים שמתאימים גם כטיפולי ספא. אינו עוסק באופן מהותי בבעיה כמו פריצת דיסק או כל בעיה אורתופדית אחרת. כחלק מפנק לעיסוי השבדי ניתן להוסיף גם טיפול באבנים חמות, עיסוי קרקפתי עדין ועוד.

 

עיסוי רקמות עמוק ועיסוי ספורטאים מבוססים אמנם על התנועות הבסיסיות של העיסוי השבדי, אך המגע הוא יותר אינטנסיבי וחודר לשכבות ולרבדים העמוקים יותר של השריר.

ברב המקרים- הטיפול הוא מקומי ומתייחס לאיבר או רקמה מסוימים, ולא לכל הגוף בטיפול אחד. עבודת המטפל איטית וממוקדת, ונדרשת ממנו שימת לב מירבית גם לתגובות המיידיות של המטופל.

 

הן בעיסוי רקמות עמוק והן בעיסוי ספורטאים משתמש המעסה לפעמים בשילוב של טכניקות חימום, מתיחות, ומניפולציות (בתנאי שהוא מיומן ויודע איך לעשות זאת!) כמו גם בעזרים המצויים בידו כולל מערכות TENS (אלקטרודות) – לייעול עבודתו.

 

בעוד שבעיסוי השבדי משתמש המטפל כאמור בשמנים, הרי שלא בהכרח כל טיפול ברקמות עמוק או בספורטאים מחייב זאת, וניתן לעבוד גם בדרכים אחרות. אחת השיטות היותר טובות שאני מכירה ומשתמשת בה היא שיטת yo-crt. לפיכך, עיסוי רקמות עמוק ועיסוי ספורטאים אינם עיסויים המתאימים לספא, ונעשים בקליניקות השונות על מיטת המטפל.

 

מן האמור לעיל מתקבלת גם התשובה לשאלה בפתח דבריי: העיסוי השבדי מתאים לכל אחד כולל ילדים וקשישים, ואילו עיסוי רקמות עמוק או עיסוי ספורטאים מתאים לאוכלוסיה מסוימת בלבד.

 

בקליניקה שלי, אתם יכולים לחוות את כל האמור לעיל, ולהתנסות גם בשיטת yo-crt .

בינתיים, תיהנו ממה שאתם עושים או בוחרים בו, והעיקר כמו שאומרים: בבריאות ולבריאות.

 

 

 

אלישבע הניג,

מטפלת בכירה: טיפולי IPEC , אירידולוגיה ואבחון אירידולוגי, עיסוי רפואי, עיסוי ספורטאים, עיסוי רקמות

Rcp-mi-11367


 
אודות המחבר

אלישבע הניג עיסוי רפואי (ללא אופי מיני) אבחון אירידולוגי בן גוריון 254, גבעתיים 03-7322668, 054-4657977 www.elisheva.co.il

http://www.facebook.com/ehenig                            

http://www.youtube.com/results?search_query=elishevahenig&aq=f

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4761.aspx