התנהגות למלצרים במסעדות, פרסום מודעות דרושים, ומה בעצם הקשר..
נכתב על ידי: ראובן
תאריך: 02/06/09


פעם בכמה זמן אני נתקל בכתבה שאני מוכרח לחלוק עם אנשים אחרים. שאני אומר לעצמי כי לפחות שלושה אנשים שאני מכיר, צריך שיקראו את זה. כתבה כזו יצא לי לקרוא לאחרונה והיא דנה במה שאתה יכול לגלות על מועמד לעבודה או לצורך העניין על כל אדם שהוא, על פי ההתרשמות שלך ממנו במהלך ארוחה במסעדות. ידוע כי מעסיקים רבים המחפשים מועמדים למשרת דרושים כלשהי, משתמשים שאכילה יחדיו במסעדות כדי לעמוד על טיבם של המועמדים הדרושים ומסיקים מסקנות שונות לגביהם במהלך הארוחות המשותפות במסעדות.

בארצות הברית ראיונות עבודה במסעדות עם מועמדים למשרת דרושים, נפוצים מאוד. ראיונות עבודה נערכים במהלך ארוחת צהריים באחת המסעדות בעיר. בשנים בן התגוררתי בארצות הברית, יצא לי לחוות בעצמי ראיון עבודה למשרת "דרושים תותחי מכירות" באחת ממסעדות היוקרה של ניו יורק. בשונה מהמסעדות על ידה, המסעדה אירחה נשיאי חברות גדולות ומנהיגים ידועים. בהתחלה רק התרשמתי מהסלקציה שלא ראיתי דומה לה במסעדות אחרות, אך מהר מאוד נדהמתי מחוסר הנימוס של מנהל המכירות שראיין אותי, שכלל שתייה מופרזת ביותר של אלכוהול, דיבור קולני בליווי תנועות ידיים לכל עבר, כשפיו מלא אוכל והגרוע מכל, רוטב זלג לו על סנטרו מבלי שישים לב. בנוסף לכל אלו, המראיין התנהג בגסות לצוות המלצרים. תהיתי אם המנהל שלו יודע כיצד הוא מייצג את החברה כשהוא אוכל במסעדות ומנסה להרשים לקוח פוטנציאלי חשוב. התעניינותי בחברה הסתיימה באותו יום.

הכתבה שקראתי לאחרונה לגבי ראיונות עבודה במסעדות והיחס לצוותי המסעדות, הביאה אותי לתובנה מעמיקה. בעוד המראיין שלי היה אדיב אלי, הוא נהג במלצרים כאילו היו עבדים אישיים שלו. הוא דרש עוד ועוד בלי הפסקה ולא טרח להיות מנומס. התנהגותו רמזה לי על ההתנהלות בחברה והיחס לעובדים והרתיעה אותי. יש קונסנזוס לפיו התנהגות מנהל אל מלצרים במסעדות, היא מראה מצוינת להתנהגותו לעובדים. כמעט לכל מנהל יש סיפור מסעדות מאחוריו, ולהלן כמה דוגמאות.

יש את טיפוס המנהל הדורש בלי הפסקה ולא יכול להתנהל בלי שיחזיקו לו את היד כל הזמן. זהו הטיפוס שיצעק על מלצרי המסעדות האומללים ולא יחשוב כי מחובתו להשאיר טיפ.. היזהר במיוחד ממנהלים המדליקים ומכבים את הקסם האישי שלהם בהתאם למי שנמצא מולם ולמעמדו. אלו אולי לא ינהגו בגסות מוחצנת כלפי מלצרים במסעדות אך הם יתעלמו מהם, ההתנשאות והיוהרה יזלגו משפתותיהם באם יהיו מוכרחים להחליף עם מלצרי מסעדות מילים ובגדול, לא ייחסו להם חשיבות יותר מאשר ככלי שרת עבורם. היזהר גם ממנהלים הנוהגים בגסות כלפי אנשים הנתפסים בעיניהם כנחותים - מלצרי מסעדות ואחרים שעיסוקם ומעמדם הסוציו אקונומי נמוכים. גם אם עברת כבר על כל מודעות הדרושים בכל לוח דרושים באינטרנט ועל כל מודעות הדרושים בעיתונים ובמדורי הדרושים בארץ, המנע מעבודה עם אנשים כאלה ובייחוד כעובד תחתם.

יש מנהלים של חברות קטנות וגדולות כאחד המתייחסים לכל אדם בראש ובראשונה כאדם. יש את המנהל שיישב לאכול באחת המסעדות בעיר, המלצר יכול לשפוך כוס יין אדום על חליפתו המהודרת ותגובתו תהיה, חיוך ובדיחה. הוא יספר בדיחה כדי להפיג את תחושת האשמה של המלצר. זהו האופי שלו וכך הוא נוהג גם בעובדיו. חפש לך אדם כזה לעבוד תחתיו גם אם המשמעות שעליך לבקר במדורי הדרושים ובלוחות הדרושים עוד פעמים רבות ולא תצטער.

בדיקת היחס למלצרים במסעדות טובה גם כבדיקת יחס לאיש האבטחה, לחדרניות במלון ולאחרים. אז לפני ההחלטה הגורלית, לאיזו מודעת דרושים לענות בחיוב, עם איזה שותף להתחבר או אילו מועמדים דרושים לשכור לחברה, אולי כדאי להזמין את האדם לסעודה איתך באחת המסעדות בעיר. צפה בו כשהוא אוכל, בחן את נימוסי השולחן שלו ואת התנהגותו למלצרי המסעדות. בדוק באותה הזדמנות גם את עצמך, את התנהגותך במסעדות כלפי המלצרים ואת נימוסי השולחן שלך..


 
אודות המחבר

ראובן אזולאי, מנכ"ל בונסייט מור אינטראקטיב - בניית אתרים.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article4767.aspx