תקליטנים
כיום כל בעל אירוע המכבד את עצמו דואג לתקליטן. תקליטנים הופכים כיום למקצוע מאוד מבוקש, הן כהכנסה צדדית והן כהכנסה עיקרית. תקליטנים אינם רק נחלתם הבלעדית של אירועים כגון חתונה ובר מצווה אלא, תקליטן מתקלט כמובן במועדונים, בארים ואף במסעדות ובתי קפה. כמו גם בחגיגת ימי הולדת וסיבות אחרת למסיבה....אין ספק כי תקליטנים טובים הופכים את האירוע לבלתי נשכח וכיפי מעין כמוה, אירוע כזה שבו החוגגים רוצים להישאר עוד ועוד.
תקליטן לחתונה
כאחד שהתחתן לפני כמעט 4 שנים (איך שהזמן עובר מהר..), אני זוכר שעל דבר אחד אני ואשתי לא היינו מוכנים להתפשר- תקליטן לחתונה. אין ספק שתקליטן לחתונה טוב הופך את החתונה לבלתי נשכחת, תקליטן לחתונה טוב מרקיד את האורחים עד כלות וגורם להם להישאר באירוע כמה שיותר. נכון כי תקליטן לחתונה עולה לא מעט כסף ,בין 5,000- 10,000 ₪, תלוי במוניטין של התקליטן וכמובן אזור המגורים. כדאי תמיד לבחור תקליטן על- פי המלצות מחברים ומשפחה וכמובן אין טוב ממראה עיניים- כדאי להיות נוכח באירוע שבו הוא מתקלט על-מנת לאמוד את טיבו של התקליטן.
חינה
רבים מהזוגות יוצאי עדות המזרח מקפידים לקיים את טקס או מסיבת חינה לפני החתונה. חינה זו מסורת בקרב יוצאי עדות המזרח ו מהווה מעין מעבר מחיים כיחידים לחיי זוגיות. בטקס חינה מורחים בחומר אדום-כתום המופק מצמח ששמו העממי הוא "חִינָה" בצורה עגולה על כפות ידי החתן והכלה כרמז לצורתו של מטבע, כברכת שפע. יש הסוברים, שמקור המילה חינה הוא צירוף המילים למצוא חן, כך, שבערב החינה צריכה הכלה למצוא חן בעיני חתנה המיועד. את טקס החינה מבצעים לרוב באולם אירועים, בדרך כלל, כמות המוזמנים קטנה יותר מאשר בחתונה עצמה, ואם בחתונה הזוג מקבל כמתנה כסף, אזי בחינה המתנות הניתנות הם לרוב כלי בית, כלי מיטה ועוד.