דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: אחרון ימיה, בכורה בבית ליסין
ביקורת: אחרון ימיה, בכורה בבית ליסין
חיים נוי |  25/10/11 |  צפיות: 3058

ביקורת: אחרון ימיה – בכורה בתיאטרון בית ליסין – הצגה משובחת העוסקת בעולם התרופות ובחיי משפחה קרועה

מאת חיים נוי

"אחרון ימיה" המועלה בבית ליסין בתל אביב הוא מחזה משובח, עטור כוכבים, העוסק בעולם התרופות, עסקים אפלים בחסות מדעית ובמשפחה קרועה הנוטפת תהפוכות גורל.

למען האמת, העלילה היא קצת מופרכת , אבל ייתכן שזה דווקא הנתון שגורם למחזה להיות ייחודי ולצופים לצאת ממנו עם הורדת המסך כשהם שקועים במין הלם-קרב קטן.

המחזה עוסק במדענית המגלה שלקתה במחלה ממארת סופנית והיא מארגנת פגישה מיוחדת של בני משפחתה שאת טיבה אין אנו יודעים בהתחלה.

אפשר רק לספר, כי מדובר בין היתר בפיתוח תרופה למחלת האלצהיימר, בגניבת הפטנט למחקר וברומן סודי בין המדענית לבין מדען אחר .

גדי ענבר חיבר את המחזה כבסיס לטרגדיה אישית. אביו לקה במחלה סופנית ועל ערש דווי ביקש לארגן פגישה עם מספר אנשים. הפגישה לא התקיימה וכפועל יוצא, נכתב המחזה שכמובן נעטר בתסבוכות מדעיות ומשפחתיות שאינן קשורות כמובן למחזאי. ענבר הצליח להעמיד מחזה קולח ומעניין העוסק בסוגיות שאינן מנת חלקם של המחזות הרגילים.

הבמאי משה קפטן העמיד הפקה מוצלחת ומותחת שאין בה רגע דל.  קפטן השכיל למצות את המקסימום מלהקת השחקנים המשובחת.

מרים זוהר מגלמת את המדענית שעל סף פרידתה מעולמנו מחליטה לעשות קצת סדר בחייה ולפתוח תיבת פנדורה ישנה. מרים זוהר היא שחקנית דגולה, המלהטטת במכמני המחזה בצורה מוצלחת ובוטחת. משחקה הוא מופתי , מושקע ומענג.

אילן דר כעמיתה המדען שמסתבר שגם היה לו רומן עימה, מגלם דמות מפוקפקת שסוגדת לכסף, אך לבסוף הוא מצטייר כחוזר בתשובה , תחת לחץ. אילן דר הוא שחקן מקצועי מעולה, משחקו הוא מדויק ואמין ומושלם.

ליאת גורן כעוזרת וסוכנת הבית מגלמת דמות נפלאה, הגונבת את ההצגה. ליאת מגישה משחק נפלא, בהומור ובטעם והתוצאה היא מרנינה ביותר.

שמעון מימרן כמדען הנשוי לבתה הבכורה של המדענית משחק באופן מהוקצע ומצוין. שמעון מימרן מדייק בגילום הדמות, בצורה אמינה, נפלאה ולפעמים מרגשת.

הדס קלדרון כבתה של המדענית היא הבת שרוטנת תמיד ומנסה לשמור על יציבות הפינה הקטנה שלה. הדס קלדרון מגישה משחק ראוי ונהדר, באורח מקצועי וקולח.

ענבר גל היא בת הזקונים הזקוקה לסיוע נפשי, אך נראה שהיא אולי הדמות היציבה היחידה בעולם המוזר סביבה. ענבר גל מגישה משחק יוצא דופן ונפלא, גם היא משתדלת ומצליחה לגנוב את ההצגה .

התפאורה של במבי פרידמן היא מוצלחת ויפה. הריהוט והאביזרים הם ללא דופי.

מוני מדניק אחראי לתלבושות הנאותות ואפילו למגוון המעילים המוצלח ביותר.

המוזיקה של אפי שושני היא מפעימה ומקורית, מוצלחת ומשתלבת כהלכה בעלילה.

עדי שימרוני עיצבה תאורה והיא נפלאה במיוחד ועל כך יש לשבחה באופן מיוחד.

"אחרון ימיה" הוא מחזה קולח ומרתק, למרות התסבוכת המשפחתית והפתלתלות של העלילה הוא בהיר ומעניין ובהחלט מעניק חומר למחשבה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק

BYD Energy Storage מאיצה את הרחבת רשת השירות לאחר מכירה הגלובלית של BESS
BYD Energy Storage בנתה רשת שירות לאחר מכירה מקיפה במסגרת רב-שכבתית: תחנות תפעול ותחזוקה, מרכזי פרויקטים, מרכזים אזוריים ומטה עולמי

DCO משיקה את המהדורה השנייה של פרסי שגשוג דיגיטלי להוקרה על פתרונות הבונים את העתיד הדיגיטלי
The Digital Cooperation Organization ‏(DCO) השיקה את המהדורה השניה של פרסי השגשוג הדיגיטלי Digital Prosperity Awards ‏(DPA) ופתחה את האפשרות להגשת מועמדויות ובקשות עבור פתרונות דיגיטליים במגזר הציבורי והפרטי וכן העירוני-חברתי בארצות החברות ומעבר להן.

בומי רוכשת את אלמנטרי דאטה הישראלית ומביאה נתונים מהימנים ומפוקחים אל עידן הבינה המלאכותית
הרכישה מוסיפה יכולות צפייה ואמינות נתונים המאומצות באופן נרחב לפלטפורמת Boomi Enterprise, ומעניקה לארגונים את איכות הנתונים ויכולות הפיקוח הנדרשים להפעלת בינה מלאכותית

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולות המיסוי ללקוחות פרטיים באמצעות KTA Tax
Andersen Global מרחיבה את יכולות המיסוי שלה בתחום הלקוחות הפרטיים באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם KTA Tax, משרד המתמחה במיסוי וממוקם בדבלין, המעניק ייעוץ ליחידים ולמשפחות מזה כמעט שלושה עשורים.

CGTN: מ"בירת תפוחי האדמה" ל"עיר אסימונים": כך עוברת עיר בצפון סין תהליך של שינוי
רשת CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד העיר אולאנצאב (Ulanqab), הממוקמת בצפון סין, ממירה את יתרונותיה הטבעיים למנועי צמיחה חדשים על רקע הפריחה העולמית בתחום הבינה המלאכותית; זאת, תוך יצירת איזון בין קידמה טכנולוגית וצמיחה כלכלית לבין שמירה על הסביבה, במטרה להתוות נתיב לפיתוח ירוק יותר

GTCFX ממנה את עבדולרחמן אחמד אל-עלי למנכ"ל, ומחזקת את ההנהגה באמצעות מומחיות רגולטורית נרחבת
חברת GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של עבדולרחמן אחמד אל עלי למנכ"ל. מינוי זה מהווה צעד משמעותי במסגרת מחויבותה המתמשכת של החברה לחיזוק ההנהגה, שיפור המצוינות התפעולית וקידום צמיחה בת-קיימא.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI