דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: תשוקה, בבית צבי ברמת גן
ביקורת: תשוקה, בבית צבי ברמת גן
חיים נוי 30/01/12 |  צפיות: 2517

ביקורת: "תשוקה" – דרמה קומית על בגידות וחיי נישואין – "בית צבי" ברמת גן

מאת חיים נוי

"תשוקה", דרמה קומית מאת המחזאי הבריטי פיטר ניקולס, המועלית בבית צבי ברמת גן עוסקת במשולש הנצחי של זוג נשוי והמאהבת , המפילה ברשתה בעלים והורסת את הנישואין. הגרסה הנוכחית של ניקולס (בן 85) קצת יותר מסובכת וטומנת בחובה פיתולים נוספים ואם נוסיף לכך להקת שחקנים משובחת, הברקות בימוי ותנועה, הרי שמדובר בביצוע מוצלח ובהפקה מעולה, גם אם הנושא עצמו קצת מעיק ועלול להפריע לצופים השלווים.

ניקולס היה בעברו מורה ושחקן והפך מחזאי מוכשר. "תשוקה" הועלה לראשונה בארץ, כנראה, בהבימה ב-1983 ושם נטלו חלק בהצגה חנה מרון וליא קניג, שלמה בר שביט ויהודה אפרוני ועוד. הפקה אחרת עלתה בבית ליסין ב-2001 עם ששון גבאי ויונה אליאן.

הבימאית נתי בן חנן, שגם עיבדה את המחזה לעברית, הפיקה ביצוע מוקפד ומעולה מלהקת השחקנים הצעירה. הבימוי שלה הוא מוצלח , מקצועי ומענג.

העלילה מספרת על ג'יימס ואלינור, זוג בריטי שלו, כאשר אל שלוות חייהם פורצת קיית' הסוחפת את הבעל לרומן , המטלטל את חיי המשפחה. אהבה ותשוקה, נקמה ובגידה משולבים בהמשך וגם גילויים נוספים התורמים לסיפור האהבים.

המחזה מאופיין בתצורה ייחודית של מעין כפילים לבני הזוג , המשמיעים בקול רם את הגיגיהם ומחשבותיהם הנסתרים, עד שכל הסיפור הופך למרקחה אחת שאין להבחין בה בין הגיבורים לבין הצללים שלהם. הסוף – פתוח, ייתכן שגם קצת מאולץ, אבל אין ספק שהוא נוקב.

הטקסט קולח ומשובץ פניני לשון , האסורים בדרך כלל בבית ספרנו. גם מעשנים על הבמה. למה? ככה. נכון, שקיימת אזהרה מתאימה לקהל על הסיגריות האומללות העתידות להעשן עד אפר על הבמה, אבל אין להן שום חשיבות בעלילה. הייתי מעדיף פחזניות קטנות כמו שזולל ג'יימס ובתנאי שגם יחלקו מהן לצופים.

אושר בית הלחמי מגלם את ג'יימס הבוגדני. אושר שנראה מאושר למדי במחיצתה של קיית' הסקסית, הוא שחקן אופי מוצלח שצולח את התפקיד הנעים שנפל בחלקו באורח מסור ומעולה. אושר הוא שחקן עם פוטנציאל טוב מאוד.

שירן גרוס כאלינור האישה הנבגדת היא מעולה ומשחקה ללא רבב. היא מוכשרת ומגלמת את התפקיד בצורה אמינה ונפלאה.

רותם שוורץ כקיית' הפתיינית היא טובה מאוד ונהדרת, מגלמת את התפקיד באורח משובח ומקסים.

בר פלד הוא הצל של גי''מס והוא משחק מדהים. יש לו כשרון תנועה חלקלק שהוא חלק מהתפקיד, גינונים מהוקצעים. סצנת פריעת שערותיו של ג'יימס והתמונה שבה כאילו הוא צופה בסרט ובולס פופקורן הן שתי תמונות לכאורה שוליות , אך הן מדויקות ומעולות מבחינת עיצוב הדמות. בר הוא שחקן מחונן.

נופר ברקול היא מדהימה בתפקיד הכפילה של אלינור. הוא טופפת בגמישות כצללית דביקה והתפקיד שהיא מגלמת הוא פשוט נפלא. אפילו איפור העיניים שלה הוא מיוחד ותורם לביצוע. נופר היא שחקנית עם כישרון חורג למצוינות ונהדרת.

אפרת שנפ מוצלחת כאגנס שבעטייה בעצם הכול נחשף והיא מעולה ומצוינת בתפקידה.

התפאורה של אבי שכוי היא בעצם ספה מסכנה אחת ושני לוחות מראה ניידים. לדעתי, יכלו לצייד את הבמה בריהוט מלא יותר, כיון שלעיתים היא פשוט ריקה  וזה לא מועיל במיוחד.

התאורה של דולב ציגל ממלאת יעודה כהלכה.

עיצוב התלבושות של לירון מינקין הוא נפלא. בנוסף לבגדי הנשים הסקסיים והאגרסיביים, ודווקא הלבוש השטחי של ג'יימס- הרי שלצללים יש ביגוד נהדר. במיוחד מובלטת חליפתו השחורה של הכפיל, מבריקה והדורה, נחשית.

הייתי גם דואג לתחלופה נוספת של גרביונים לנופר שנאלצת לחלוץ נעל ולהציג חורים בכף הרגל.

המוזיקה של מורן מייזלס היא ענוגה ומפעימה.

הכוריאוגרפיה של לור דליון היא נהדרת. ריקוד תערוכת הצילומים ומחול הדמויות בדירה הם פשוט שמימיים.

"תשוקה" היא הצגה מיוחדת שגם אם התוכן שלה לא מקובל על כולם, אין ספק שאלה הם חלק מהחיים בעולם וכהצגה – היא מענגת, מבדרת, מעוררת חומר למחשבה ובעיקר מספקת לנו חוויית צפייה בכישרונות מצוינים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
פרס TERA מרחיב את טווח ההגעה הגלובלי עם שיתופי פעולה בין האומות המאוחדות לאוניברסיטת קיימברידג'
פרס TERA לשנת 2026 יושק עם פרסים בסך 1.15 מיליון דולר, ומתרחב ברחבי העולם באמצעות שיתופי פעולה אסטרטגיים עם ארגון הסחר והפיתוח של האו"ם (UNCTAD) ומכון אוניברסיטת קיימברידג' למנהיגות קיימות (CISL) במטרה להאיץ טכנולוגיות אנרגיה פורצות דרך לפתרונות אקלים.

Datavault AI הכריזה על ההשקה מעוררת הציפיות של המטבע היציב על שם ג'וש גיבסון
Datavault AI הכריזה על ההשקה מעוררת הציפיות של המטבע היציב על שם ג'וש גיבסון ועל אסטרטגיות NIL של ג'וש גיבסון עבור בורסת NIL שלה ההולכת ומתקרבת

פקיסטן מבססת את מעמדה הריבוני בתחום הבינה המלאכותית עם אימוץ הצהרת הבינה המלאכותית של אסלאמאבאד
ראש ממשלת פקיסטן הורה לרשות הדיגיטלית של פקיסטן ליישם ולאכוף מסגרת פיקוח לאומית על בינה מלאכותית התואמת את ההצהרה ולפתח את הארכיטקטורה המשפטית והממשלתית הנדרשת כדי להבטיח אימוץ מובנה ואחראי של בינה מלאכותית ברחבי המדינה.

טלפוניקה ומאבניר יוצרות שותפות אסטרטגית להאצת חדשנות בתחום הבינה המלאכותית בתקשורת
הצגת חדשנות בבינה מלאכותית בקונגרס העולמי למובייל ((#MWC26 עם הדגמות חיות של מקרי שימוש מהדור הבא

ExaGrid משיגה אבן דרך משמעותית בתחום הלקוחות
מעל 5,000 ארגונים ברחבי העולם משתמשים באופן פעיל באחסון גיבוי מדורג ב-ExaGrid

Project B ממנה את ויליאם קים, ותיק בתעשיית האופנה, לתפקיד מנהל הלייף-סטייל הראשי
פלטפורמת הכדורסל הגלובלית משלבת ספורט עילית עם אופנה, עיצוב ותרבות

Andersen Consulting מרחיבה את תחום הייעוץ לנכסים פיזיים באמצעות שיתוף פעולה עם Grinity
Andersen Consulting חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם Grinity, חברת ייעוץ לנכסים פיזיים המספקת שירותים טכניים, סביבתיים ופיתוח בר-קיימא לשוקי הבנייה והנדל"ן.

שילובים לוגיסטיקה ממנה את יובל סביץ' למנכ"ל החברה
שילובים לוגיסטיקה, ספקית שירותי הפצת ציוד רפואי ומעבדתי, מודיעה על מינויו של יובל סביץ' למנכ"ל החברה.

מכבדים את מורשתו של נלסון מנדלה להעצמה והכלה פיננסית
Datavault AI וחברי משפחת נלסון מנדלה, Re Mandela Dlamini ו-Manaway L.L.C, מודיעים על הקמת Mandela Digital Ventures לפיתוח מוצרי נכסים דיגיטליים התואמים את מורשתו של נלסון מנדלה

קובנטרי מכריזה על הרחבת קשרים עם NAIFA
קובנטרי (Coventry), המובילה והיוצרת של השוק המשני לביטוח חיים וחלוצה בתחום נכסי הביטוח המגובים בביטוח חיים, הודיעה היום על הסכם חסות לאומי חדש בלעדי לקטגוריה עם האגודה הלאומית ליועצי ביטוח ופיננסים (NAIFA). על פי ההסכם, קובנטרי תשמש כנותנת החסות הבלעדית של NAIFA בקטגוריית הסדרי חיים, ותתמוך בייעוץ, חינוך ומעורבות בשוק המשני של ביטוח חיים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI