דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: למות או לא, לראשונה בישראל, בבית צבי ברמת גן
ביקורת: למות או לא, לראשונה בישראל, בבית צבי ברמת גן
חיים נוי 10/04/12 |  צפיות: 2948

 

ביקורת: "למות – או לא" – לראשונה בישראל – בית צבי – שעשועון תיאטרלי מקאברי על החיים

מאת חיים נוי

"למות (או לא)" מאת המחזאי הספרדי סרז'י בלבל (49), המועלה לראשונה בישראל, בבית צבי ברמת גן – הוא שעשועון תיאטרלי ייחודי, שופע הומור שחור והמספר בשבעה סיפורים קטנים על אירועים שוליים בעיר עם מבט על החיים ועל החידלון.

זהו מחזה השזור במעין מערכונים קצרים, המסתיימים באורח טרגי, אך החוזרים ומסופרים שנית ועם סיום שונה. כל האירועים משתלבים לבסוף זה בזה, כמו סיפור בזיג-זג, והופכים לחוויה מעניינת בביצוע נפלא של להקת השחקנים המוכשרת.

הבימוי של מיכה לבינסון ויונתן אסתרקין מצליח להפיח הפקה קולחת, מותחת, מרגשת ועם נגיעות של הומור שחור והם מלהטטים עם השחקנים המוצלחים ומעניקים לנו ערב מיוחד ושונה.

בלבל כתב 15 מחזות , חלקם גרף פרסי תיאטרון בספרד ובדרום אמריקה ואולם המחזה הזה שנכתב ב-1994, הועלה לראשונה ביוון והוצג גם בפסטיבל מחזות בלימה.

שבעה סיפורים מועלים במחזה וכל אחד מהם מוצג בשתי גרסאות ואולם התצורה המיוחדת היא מקסימה ומבוצעת באורח מצויין.

הסיפורים עוסקים בתסריטאי מתוסכל , בנרקומן ואחיותיו המנסים לגמול אותו,באם דאגנית  וכוחנית ובתה, בחולה ובאחות בבית חולים, בגברת קשישה המכורה לכדורים, בזוג שוטרים הנקלעים לתאונה, ובמנהל וברוצח שכיר הבא להתנקש בו.

נועה צפריר מצוינת בגילום דמותה של האחות בבית החולים ובדמות הנערה המרדנית. שתי הדמויות שונות בצורה קוטבית ונועה מצליחה להביא בפנינו משחק מקצועי , נפלא ומוצלח.

מורן מלכה, מקצועית ומשחקת בצורה נהדרת את אחותו של הנרקומן ויש לה יכולות משחק מצוינות ביותר.

ניצן רנגיני מצוינת בתפקיד השוטרת  והקטע בו היא נאבקת בבן זוגה למשמרת הוא מלאכת מחשבת נפלאה.

בר פלד משחק בצורה נפלאה את דמותו של המתנקש , בונה את התפקיד באורח מוצלח ומשובח ביותר.

צחי לוק הוא שוטר, חולה ותסריטאי וכל הדמויות משוחקות על ידו בצורה יפה מאוד , אמינה ומוצלחת .

כמו כן נוטלים חלק נעמה חזון,אלעד קונפינו, מיטל סגל, הגר זיידל כהן, ומשחקם ראוי ויפה.

הנוסח העברי של לי-היא ברזל מלמד הוא קולח ועכשווי. התפאורה של עלי וילדמן-קפלן היא פונקציונאלית ומוצלחת. דנה ברלינר אחראית לתלבושות היפות  ודניה זמר לעיצוב התאורה הנאותה. אפי שושני עיצב את פס הקול הנעים.

המחזה "למות- או לא" הוא קצבי, שנון ורווי בהומור ,חלקו שחור, וזוהי חוויה תיאטרלית שונה ומיוחדת ובהחלט מהנה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
גמר אליפות ארצות הברית הפתוחה בפולו היוקרתי סיים עונת פולו אמריקאית שוברת שיאים, בתמיכת U.S. Polo Assn. ו-ESPN
התקיים ביום ראשון, 26 באפריל, במרכז הפולו הלאומי של USPA במחוז פאלם ביץ', פלורידה

אנאקווה רוכשת את פטריקס כדי להרחיב את מנהיגותה בניהול קניין רוחני
לאחר הרכישה יתקבלו בברכה כמעט 400 לקוחות תוכנה לניהול IP (IPMS) לקהילת הלקוחות של Anaqua

Bitget משיקה את Blockchain4Youth Learning Hub לחיזוק כוח העבודה העתידי של ה-Web3
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הכריזה על השקת Blockchain4Youth Learning Hub: Semester 1, יוזמה חינוכית חדשה שנועדה לעזור ללומדים צעירים לחקור את בלוקצ'יין לא רק כתחום לימוד, אלא כנתיב קריירה בר-קיימא בכלכלה הדיגיטלית.

iCAUR מקדמת את אסטרטגיית ההתרחבות הגלובלית שלה, ומכוונת לשוק עם צמיחה של 7.5 מיליון יחידות
תוך שהיא מנצלת הזדמנויות חדשות בקטגוריית רכבי השטח בעיצוב בקווים ישרים, iCAUR מקדמת את אסטרטגיית ההתרחבות הגלובלית שלה, ומכוונת לשוק עם צמיחה של 7.5 מיליון יחידות

איתיחאד מציגה שיא של EBITDA שנתי מלא עם צמיחה של 22 אחוזים
Ittihad International Investment LLC ("איתיחאד" או "הקבוצה"), קונגלומרט תעשייתי מגוון מוביל באיחוד האמירויות הערביות, פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לשנה המלאה שהסתיימה ב-31 בדצמבר 2025.

CGTN: אמנות הממשל: כיצד סין מעצבת דרך חדשה לפיתוח בר-קיימא
בעוד העולם מתמודד עם צמיחה כלכלית בת קיימא, סין משתמשת בהצלחה בטכנולוגיה כדי לשפר את פרנסתם של אנשים תוך שמירה על הסביבה.

מהדור הבא של הניידות ועד להתרחבות עולמית: iCAUR הציגה את החזון שלה בתערוכת הרכב בבייג'ינג 2026
התערוכה Beijing Auto Show 2026, שיצאה לדרך ב-24 באפריל, סימנה רגע מפתח עבור iCAUR כאשר החברה הציגה שני מוקדי התעניינות: מכונית הקונספט ROBOX ודגם V27 עם הגה ימני (RHD), ושניהם הוצגו על ידי ד"ר סו ג'ון (Dr. Su Jun), מנכ"ל iCAUR.

ביטגט מפרסמת את הוכחת הרזרבות האחרונה, תוך שמירה על גיבוי של 130% בפלטפורמה מרובת נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח הוכחת הרזרבות (PoR) האחרון שלה, המספק תמונה שקופה של יתרות הפלטפורמה בנכסי הליבה ככל שתנאי השוק ממשיכים להתפתח.

WeRide ולנובו משתפות פעולה לפריסת 200,000 כלי רכב אוטונומיים ברחבי העולם במשך חמש שנים
חברת WeRide (נאסד"ק: WRD, HKEX: 0800), מובילה עולמית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הכריזה על שיתוף פעולה מורחב עם לנובו (HKSE: 0992) בתערוכת Auto China 2026 במטרה להאיץ את המסחור בקנה מידה גדול של נהיגה אוטונומית ברמה 4 ברחבי העולם.

השקה חכמה בקהיר, יוקרה קלה מובילה את הדרך: Kaiyi X7 Hybrid מושקת רשמית במצרים
ב-14 באפריל, קיימה KAIYI Auto אירוע השקה גדול בקהיר עבור ה-KAIYI X7 Hybrid, רכב שטח SUV היברידי חכם ואלגנטי בעל 7 מושבים שנוצר עבור השוק הגלובלי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI