דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "מאמי" – אופרת-רוק – גרסה חדשה למופע המיתולוגי – בית צבי ברמת גן
ביקורת: "מאמי" – אופרת-רוק – גרסה חדשה למופע המיתולוגי – בית צבי ברמת גן
חיים נוי |  13/06/12 |  צפיות: 3206

ביקורת: "מאמי" – אופרת-רוק – גרסה חדשה למופע המיתולוגי – בית צבי ברמת גן -  סאטירה פוליטית נוקבת

מאת חיים נוי

אופרת הרוק "מאמי" עלתה לפני 25 שנים והפכה למעין מופע פולחן שהקהל היה שב ונוהר אליו, למרות שחוותה כשלון מוחץ בהצגות הראשונות ושיריה נאסרו להשמעה ברדיו הממלכתי.

הגרסה החדשה למופע המיתולוגי, שהוא סאטירה פוליטית נוקבת, עולה מחדש בבית צבי ברמת גן ומאפשרת ללהקת השחקנים-זמרים לבצע מפגן של עוצמה תיאטרלית, הגשה מבריקה ומשחק ושירה מקצועיים ומבריקים.

"מאמי" מכונה אופרת רוק, אבל אין לה שום קשר לאופרה, זהו יותר מופע קברט מוזיקלי קצבי בסגנון רוק . התוכן הוא אמנם פוליטי, אבל די מוטרף. מה שברור הוא שאותן הוויות שהעסיקו את הציבור לפני 25 שנים , עדיין שרירים וקיימים.

המופע נכתב ובויים במקור על ידי הלל מיטלפונקט והולחן בידי אהוד בנאי ויוסי מר-חיים. ההפקה הראשונה עלתה ב-1986 בצוותא ולתפקיד הראשי שובצה הזמרת מזי כהן, שהשתתפה לפני כן בלהקת גזוז,  ועימה אהוד בנאי ואריה מוסקונה. 40 ההצגות הראשונות, מספר לא מבוטל, לא נסקו שחקים וההפקה יצאה לפגרה. לאחר שהתיאטרון הזמין כמה עשרות חיילים כאורחי ההפקה, החל הכיוון להשתנות והמופע צבר תאוצה ועלה במשך שנתיים בהצלחה רבה. שנה לאחר הבכורה, הופק אלבום של השירים שהיו פופולאריים בקרב הצעירים, למרות שהשירים נאסרו להשמעה ברדיו הממלכתי בשל האופי שלהם שעסק בשטחים הכבושים, המלחמות, פצועי צהל ועוד . השיר על המלצרים הפלשתינים שמבצעים ניסיון אונס במאמי – זכה להצלחה רבה במיוחד.

ב-2002 עלתה הפקה חדשה בהבימה עם אורית שחף מלהקת היהודים ועם תצורה תיאטרלית חדשה.

עלילת המופע עוסקת בצעירה בשם מאמי, מעיירת פיתוח  בדרום. בליל כלולותיה, נקרא בעלה לשרות מילואים, נפצע באימונים והופך לצמח. מאמי ובעלה עוברים לתל אביב ושם היא מועסקת כמלצרית ועוברת ניסיון אונס בידי 7 מלצרים פלשתינים מעזה. הם נרצחים בידי פעיל ימין קיצוני (במקור איש כך) . מאמי עוברת לעבוד במקצוע העתיק ונתקלת במדען שמצליח לשדרג את מוחה ולהפכה לסופר-וומן. היא יוצאת נגד הפלגים השונים בציבור, זוכה לאהדה, מקימה תיאטרון סטירי ולבסוף עולה לשלטון. היא מקימה משטר פאשיסטי המשבח את המלחמות ומשגרת את הצבא למלחמה נוספת ומיותרת. ועדת חקירה גוזרת עליה לשוב לדרום יחד עם בעלה המרותק לכסא גלגלים.  

הגרסה הנוכחית בבית צבי בוימה בידי דניאל אפרת שהצליח להפיק ביצועים מצוינים וסצנות מרשימות מלהקת השחקנים. הניהול המוזיקלי והעיבודים של עובד אפרת (אבי הבמאי ומלחין מצטיין ).

המופע מסופר בידי כתב המעלה את אירועיה של מאמי מראשית דרכה ועד לסיום דרכה בפוליטיקה.

מי שמוביל את המופע המוזיקלי הוא בוגר בית צבי ושחקן הבימה, אמיר הלל, שהוא שחקן וזמר אדיר שמצליח לגלם את תפקידי הכתב, הרב, התולעת הימנית והמדען בצורה מצוינת. אמיר הוא ברוך כישרון , פרפורמר בדמו ובעל יכולת קולית ומשחק יוצאים מן הכלל. אין ספק שהוא אחד הכישרונות המוצלחים ביותר בתיאטרון כיום.

יפעת כהן כמאמי היא מדהימה ואוצר בלום של כישרון משחק, שירה ותנועה. יכולותיה כזמרת הן מרשימות ביותר והביצועים שלה לשירים הם מושלמים. הביצוע שלה ל"כל הנחלים" הוא מרגש ומוצלח במיוחד.

מונא חוה מגלמת את סיגי והיא בולטת במיוחד בזכות משחקה ושירתה המצוינים . מונא היא כישרונית ביותר , בעלת קצב ומשחק מוצלחים שמותירים רושם עז.

ניצן רנגיני כויויאן היא טובה מאוד ומוצלחת, בעלת יכולת תיאטרלית ומוזיקלית כבירים.

בר פלד כחייל הפצוע הוא מוצלח ומוכשר ביותר. יכולת השירה הכובשת שלו, משחקו וכל התנהלותו הם רבי רושם ועזי חוויה.

את המופע מלווה להקת נגנים משובחת ומורחבת. עידו מנור בפסנתר, אופיר צנחני בכלי הקשה. להקת דה ג'נדרס עם אמיר נויבך בגיטרה ושירה, אור כחלון בתופים, רז בליצלאו בגיטרה בס ויוחאי פורטל בגיטרה.

הליווי המוזיקלי הוא מצוין ורב עוצמה. הסאונד בדרך כלל מוצלח, אבל לעתים רבות עולה התזמורת על קולות הזמרים וקשה להבחין במילים בבירור (ואולי זה דווקא טוב לחלקים מהקהל).

הסצנה קח, קח היא אחת הבולטות במופע ומבוצעת בצורה מבריקה.

עומר זימרי אחראי לכוריאוגרפיה המוצלחת והיפה.

אלווירה כוחנוף, זמרת האופרה והמורה המיתולוגית לפיתוח הקול,  אחראית להדרכה הקולית המרשימה.זאב לוי אחראי לעיצוב התפאורה הפרקטית והיעילה. התלבושות של לירון מינקין הן נהדרות וקברטיות בצורה יפה ביותר. התאורה של דולב ציגל  מוצלחת מאוד , למרות שלפעמים האורות עזים מדי לעבר הקהל.

"מאמי" אופרת רוק היא מופע מוזיקלי קצבי ובועט, חריף ומרגש שלא מדלג על אף משוכה חברתית ופוליטית. לא כל אחד יזדהה או יאהב את המסר או התכנים, השנויים במחלוקת, חלקם בוטים, המשובצים בו. הקצב ועוצמת המוזיקה הם לפעמים ברף העליון של שלוות השמיעה שלה אנו רגילים. אין ספק שצעירים וצעירים ברוחם יתחברו לקצב ולמוזיקה. הביצועים עצמם הם עוצמתיים ונהדרים ומאפשרים לכל אחד לחשוב על עוד זווית בפנורמה המוטרפת של חיינו.

הכותב הוא חיים נוי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק

BYD Energy Storage מאיצה את הרחבת רשת השירות לאחר מכירה הגלובלית של BESS
BYD Energy Storage בנתה רשת שירות לאחר מכירה מקיפה במסגרת רב-שכבתית: תחנות תפעול ותחזוקה, מרכזי פרויקטים, מרכזים אזוריים ומטה עולמי

DCO משיקה את המהדורה השנייה של פרסי שגשוג דיגיטלי להוקרה על פתרונות הבונים את העתיד הדיגיטלי
The Digital Cooperation Organization ‏(DCO) השיקה את המהדורה השניה של פרסי השגשוג הדיגיטלי Digital Prosperity Awards ‏(DPA) ופתחה את האפשרות להגשת מועמדויות ובקשות עבור פתרונות דיגיטליים במגזר הציבורי והפרטי וכן העירוני-חברתי בארצות החברות ומעבר להן.

בומי רוכשת את אלמנטרי דאטה הישראלית ומביאה נתונים מהימנים ומפוקחים אל עידן הבינה המלאכותית
הרכישה מוסיפה יכולות צפייה ואמינות נתונים המאומצות באופן נרחב לפלטפורמת Boomi Enterprise, ומעניקה לארגונים את איכות הנתונים ויכולות הפיקוח הנדרשים להפעלת בינה מלאכותית

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולות המיסוי ללקוחות פרטיים באמצעות KTA Tax
Andersen Global מרחיבה את יכולות המיסוי שלה בתחום הלקוחות הפרטיים באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם KTA Tax, משרד המתמחה במיסוי וממוקם בדבלין, המעניק ייעוץ ליחידים ולמשפחות מזה כמעט שלושה עשורים.

CGTN: מ"בירת תפוחי האדמה" ל"עיר אסימונים": כך עוברת עיר בצפון סין תהליך של שינוי
רשת CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד העיר אולאנצאב (Ulanqab), הממוקמת בצפון סין, ממירה את יתרונותיה הטבעיים למנועי צמיחה חדשים על רקע הפריחה העולמית בתחום הבינה המלאכותית; זאת, תוך יצירת איזון בין קידמה טכנולוגית וצמיחה כלכלית לבין שמירה על הסביבה, במטרה להתוות נתיב לפיתוח ירוק יותר

GTCFX ממנה את עבדולרחמן אחמד אל-עלי למנכ"ל, ומחזקת את ההנהגה באמצעות מומחיות רגולטורית נרחבת
חברת GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של עבדולרחמן אחמד אל עלי למנכ"ל. מינוי זה מהווה צעד משמעותי במסגרת מחויבותה המתמשכת של החברה לחיזוק ההנהגה, שיפור המצוינות התפעולית וקידום צמיחה בת-קיימא.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI