דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" – המחזמר הנודע של אנדרו לויד-ובר – מרגש, תוסס ומענג – הפקת תיאטרון זרקור (תיאטרון גבעתיים וברחבי הארץ)
ביקורת: "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" – המחזמר הנודע של אנדרו לויד-ובר – מרגש, תוסס ומענג – הפקת תיאטרון זרקור (תיאטרון גבעתיים וברחבי הארץ)
חיים נוי 27/02/13 |  צפיות: 2499

ביקורת: "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" – המחזמר הנודע של אנדרו לויד-ובר – מרגש, תוסס ומענג – הפקת תיאטרון זרקור (תיאטרון גבעתיים וברחבי הארץ)

מאת חיים נוי

   המחזמר הנודע של אנדרו לויד-וובר "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" בהפקת תיאטרון זרקור הוא מופע מרהיב, מענג, תוסס ומרגש. להקת השחקנים-זמרים-רקדנים הצעירה מצליחה להביא לקהל ניחוח מהווסט אנד האנגלי ובעיקר את המוזיקה המוכרת וגם ביצועים משובחים.

המחזמר על יוסף ואחיו היה השני שכתב לויד-ובר, בשותפות עם התמלילן טים רייס. במקור הוא היה מחזמר קצר שנועד למסיבת סיום של בית ספר אנגלי לבנים. המופע קצר שבחים וובר הרחיב אותו והפך אותו לאחד ממחזות הזמר המוצלחים. יודעי חן מסוגלים להבחין כי ובר שתל בלחן את המוטיב של המחזמר הבא שלו אודות "ישו כוכב עליון" שהיה אז בשלבי טיוטה ראשונים.

המחזמר הועלה בארץ מספר פעמים ובין היתר בהבימה ובבית צבי.

ההפקה הנוכחית היא של זרקור – התיאטרון הישראלי למחזות זמר שבסיסו בירושלים ומטרתו היא להופיע גם בפריפריה, עבור קהל שאינו מבקר בדרך כלל במופעים כאלה במרכז. כמו כן הוא נועד להוות בית ומקום עבודה לשחקנים הצעירים, נוכח שוק העבודה הקשה בתחום התיאטרון בארץ.

הבמאית והכוריאוגרפית רוזה האודן הצליחה ללהטט עם חבורת השחקנים ולהפיק מהם מחזמר צבעוני ותוסס, מבדר ומושקע. רוזה יוצאת אנגליה, שם למדה והתמחתה על במות הווסט אנד, מביאה את הניחוח האנגלי המסורתי לקהל הישראלי. המחזמר על יוסף הוא פארודיה אודות הסיפור התנכי הידוע שבו נמכר יוסף לעבד על ידי אחיו ואולם סגולותיו בפיתרון חלומות מביאים אותו אל פרעה מלך מצרים והוא מתמנה למשנהו ואחר כך מביא את אחיו ואביהם וגומל להם טובה תחת הרעה. ובר הלחין את המוזיקה במספר סגנונות ובהם אפילו שנסון צרפתי ורוק'נרול . פרעה , למשל, הוא בן דמותו של אלביס פרסלי וזה הוא גם סגנון שירתו בהצגה.

תפקיד יוסף גולם בהצגה על ידי לירי אור. (בתפקיד מופיע לסירוגין גם גיא גרמן).

לירי מעצב את תפקיד יוסף בצורה מצוינת. לירי ניחן בקול נעים וברור. משחקו הוא מוצלח מאוד. ההופעה שלו היא מאוד רפרזנטטיבית . לירי הוא שחקן וזמר בעל פוטנציאל כביר וההופעה שלו היא מרשימה.

רועי פרילינג גונב את ההצגה בתפקיד פרעה. זהו תפקיד אפיזודי בעל משמעות ניכרת במחזמר. ההופעה אמורה להיות פארודייה והשירה היא בקצב הרוק. רועי משתלט על הבמה ועל הסצנה העיקרית שבה הוא נפגש עם יוסף והופעתו היא מוצלחת מאוד, מבדרת ויפה.

אסף ברזניצקי מצוין בתפקידיו כשר המשקים, גד ועוזר פוטיפר.

גיא גרמן הוא זמר מעולה והופעתו נפלאה.

נעמה גרינשטיין היא רקדנית מופלאה והיא משתלבת להפליא הן ביכולת הריקוד, המשחק והשירה.

לירז דבוש מצטיינת בתפקידיה כאחת המספרות ואשת אחד האחים.

ויטה חולודני הנהדרת היא זמרת, שחקנית ורקדנית מצויינת. היא פרפורמרית מעולה ומשחקה כובש.

מור חזן היא בעלת הופעה יפה מאוד ומשחקה הוא משובח מאוד.

נועה צפריר המדהימה היא שחקנית, זמרת ובעלת יכולת תנועה נפלאים. יש לה כישרון מולד והופעתה היא נהדרת .

נמרוד שדות , אורי שגיא, אריאל קרן, כובשים במשחקם את הבמה ביכולת התנועה, משחק ושירה .

ענבל קפלן היא בעלת קול קסום ויכולת תנועה יוצאת דופן.

דפנה פילצקי היא שחקנית טובה מאוד ומשחקה אמין, יפה ומושלם.

ליבי טננבוים היא זמרת, שחקנית ורקדנית מעולה ובעלת יכולת רבה מאוד של פרפורמרית.

דורון פוקסמן,אלון ונגר,נדב גל,יונתן בק , שי אשכנזי ועומרי אוזן – מושלמים בתפקידיהם והיכולת המעולה של המשחק.

רוזה האודן אחראית לכוריאוגרפיה ולבימוי המשובחים וההפקה היא מבדרת, תוססת ומקצועית.

דויד ולדמן אחראי לניהול המוזיקלי המצוין.

התפאורה של סטיבן האודן היא מוצלחת מאוד, פרקטית וצבעונית.

הזמרת הילה זהרור אחראית להדרכה הקולית המעולה והדבר בא לידי ביטוי ביכולת השירה המקצועית של המשתתפים.

התלבושות הנהדרות הן בעיצוב של ביילה לואיס.

ההפקה עדיין חורקת פה ושם בשל בעיות סאונד.

אין ספק כי המחזמר "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" מהווה הפקה מוצלחת מאוד, מבדרת , קולחת ותוססת . אם תצלח ההפקה את מהמורות הקשיים ההתחלתיים ותתבסס, הרי שתיאטרון זרקור, בהנהלתה של אסתר שנהב- שניידר,  יהווה גם בית מקצועי לשחקנים המצטיינים וגם בשורה לחובבי הז'אנר, במיוחד בערי הפריפרייה,  הכמהים לסוג זה של תרבות מוזיקלית.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget חיזקה את המנהיגות הגלובלית ואת ההשפעה הקהילתית עם נוכחות חזקה ב-TOKEN2049 Dubai
Bitget, הבורסה המובילה למטבעות קריפטוגרפים וחברת ה-Web3, סיכמה שבוע משפיע ומאיר עיניים ב-TOKEN2049. כנותנת חסות זהב, Bitget ציינה את נוכחותה באמצעות השתתפות באירועים, בדיאלוגים אסטרטגיים ובהפעלות ממוקדות קהילה, תוך מעורבות עם מנהיגי מפתח בתעשייה, שותפים ואלפי משתתפים מרחבי העולם.

Meltwater חושפת את Mira, עם חידושי בינה מלאכותית מעודכנים, בהשקת מוצר באמצע 2025
Meltwater, מובילה עולמית במדיה, מודיעין חברתי וצרכני, חשפה היום את החידושים האחרונים שלה, ובראשם הצגת הבכורה של Mira, חברת צוות משנת משחק בתחום הבינה המלאכותית, המסמנת את ההתפתחות הבאה בחבילת המוצרים של Meltwater המונעת בידי בינה מלאכותית.

OMP השיגה את שני הדירוגים הראשונים בארבעה תרחישי שימוש בדו"ח Gartner Critical Capabilities for Supply Chain Planning Solutions לשנת 2025
OMP, מובילה עולמית בפתרונות תכנון שרשרת אספקה, השיגה ארבעה ציונים שניים בטיבם בחמישה תרחישי שימוש, בהתאם להערכות בדו"ח Gartner® Critical Capabilities for Supply Chain Planning Solutions לשנת 2025. דו"ח זה, המצורף ל-Gartner Magic Quadrant™, מציע אומדן ליכולות של ספקיות פתרונות ניהול שרשרת האספקה שהחברה העריכה במחקר זה.

Bitget הפכה לספונסרית זהב עבור כנס Token2049 Dubai: המנכ"לית גרייסי צ'ן שיתפה את החזון לפרק הבא בעולם הקריפטוגרפיה
Bitget, הבורסה המובילה למטבעות קריפטוגרפים וחברת ה-Web3, השפיעה בגדול על כנס Token2049 Dubai כנותנת חסות זהב לאירוע ציון הדרך של השנה. Token2049 Dubai, שהתקיים ב-30 באפריל וה-1 במאי 2025, ב-Madinat Jumeirah Conference Centre, הפגיש את המוחות המבריקים והחדשנים הנועזים ביותר מכל רחבי האקו סיסטם של תעשיית הקריפטוגרפיה והבלוקצ'יין העולמית.

אנדרסן גלובל מחזקת את הפלטפורמה בפיליפינים עם חברת Du-Baladad and Associates
Andersen Global אנדרסן גלובל משפרת את נוכחותה באזור אסיה והאוקיאנוס השקט באמצעות הסכם לשיתוף פעולה עם Du-Baladad and Associates, חברה לשירותי מס ושירותים ארגוניים מהפיליפינים.

הקמפיין החדש של kate spade new york בכיכובן של אייס ספייס וצ’ארלי ד'אמליו באירוע המציין ידידות חזקה
המותג שם את הידידות במרכז קמפיין SS25, "לכבוד אלה שנושאים אותנו", ומציין את אלה שנושאים אותנו לאורך החיים, בדומה לתיק Deco המוביל את המותג.

פליקס בראבו מונה למנהל הדירקטוריון הבינלאומי ב-eXp Realty
®eXp Realty, סוכנות הנדל"ן הכי ממוקדת סוכנים בעולם (“the most agent-centric real estate brokerage on the planet™” ) וחברת הבת המרכזית של eXp World Holdings, Inc (נאסד"ק: EXPI) הודיעה על קידומו של פליקס בראבו (Felix Bravo) לתפקיד מנהל הדירקטוריון הבינלאומי - צעד מפתח להאצת המשימה של החברה לבנות את סוכנות התיווך הגלובלית המעצימה ביותר בעולם.

Perma-Pipe International Holdings, Inc מדווחת על התוצאות הפיננסיות לרבעון הרביעי ולשנת הכספים 2024
*החברה הגיעה למכירות נטו בסך 45.0 מיליון דולר ברבעון ולסך 158.4 מיליון דולר בשנה זו *ההכנסה לפני מס הכנסה בסך 5.3 מיליון דולר ברבעון ולסך 18.5 מיליון דולר בשנה זו * צבר הזמנות בסך 114.2 מיליון דולר נכון ל-31 בינואר 2025, בהשוואה ל-68.5 מיליון דולר ב-31 בינואר 2024

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בברזיל
בעקבות ההשקה הגלובלית של Andersen Consulting אשר התקיימה בפברואר האחרון, הארגון מרחיב את יכולות הייעוץ שלו בברזיל ומצרף את Albieri e Associados כחברה ב-Andersen Consulting.

eXp Realty משיקה באופן רשמי את תוכנית הספונסרים המשותפים, ומובילה עידן חדש של שיתוף פעולה וצמיחת סוכנים
eXp Realty מדמיינת מחדש דרכים למשיכה ופיתוח סוכנים עם מודל שנבנה לתמיכה חזקה יותר, השתלבות מהירה יותר וצמיחה בת-קיימא
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI