דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת : "אחים בדם" בית צבי
ביקורת : "אחים בדם" בית צבי
חיים נוי |  18/02/14 |  צפיות: 2971

 

ביקורת : "אחים בדם" בית צבי – הפקה חדשה של מחזמר מרגש ומשובח

מאת חיים נוי

המחזמר "אחים בדם" מאת ווילי ראסל בהפקה החדשה של בית צבי ברמת גן הוא חוויה תיאטרלית, מרגשת ומשובחת.  ההפקה המרהיבה עם להקת שחקנים מוכשרת היא מעניינת, קולחת ואחת המשובחות שהופקו.

  המיוזיקל הצנוע הזה מוצג כבר מעל 30 שנה ברציפות ברחבי העולם בהצלחה רבה וגם בישראל הועלה בעבר ומספר פעמים בהפקות משובחות בבית ליסין ובבית צבי.

המחזה עוקב אחרי מיקי ואדי, זוג תאומים שהופרדו בלידתם. בעקבות מצוקתה הכלכלית של האם, גברת ג'ונסטון, היא נאלצת למסור את אחד מתאומיה לגברת ליונס, שבביתה היא עובדת כעוזרת. מיקי ג'ונסטון  ואדוארד ליונס גדלים באותו איזור מבלי לדעת זה על זה. כאשר הם נפגשים, הם הופכים לאחים בדם, למרות השוני הרב ביניהם, ומתאהבים באותה נערה– לינדה. בהתבגרותם, מיקי נושא את לינדה לאישה, מידרדר לעולם הפשע ונכנס לכלא. אדוארד הוא גבר מצליח, בוגר אוניברסיטה, חבר במועצת העיר. ביום שבו הם מגלים שהם אחים, מתממשת הנבואה האומרת שתאומים שהופרדו בלידתם, ימצאו את מותם ביום שבו תתגלה להם האמת.

וילי ראסל התבסס בכתיבת המחזה באופן מאוד רופף על הנובלה משנת 1844 "האחים קורסיקאן" של אלכסנדר דיומא. תחילה הוא כתב את המחזה ללא שירים ואחר כך עיבד אותו למחזמר.

ווילי ראסל הוא אחד המחזאים החשובים ביותר באנגליה. בין מחזותיו המצליחים: "לחנך את ריטה" ו"שירלי ולנטיין" – שניהם זכו  בפרס האוליביה לקומדיה הטובה ביותר, המחזמר "אחים בדם" שזכה בפרס האוליביה למחזמר הטוב ביותר.

שיר הסיום הידוע של המחזמר, "לא יכול להיות", עמד בשעתו בראש מצעד הפזמונים באנגליה.

התרגום המקורי של אהוד מנור נותר עכשווי ומדויק.

אבישי בן גל ביים את המחזמר בהצלחה רבה והצליח ללהטט עם להקת השחקנים הצעירה והעלה המופע קולח ומרגש, מפעים ומרהיב. המחזמר הוא חוויה תיאטרלית וגם קהל שצפה בו בעבר ומכיר את תוכנו, לא נותר אדיש ולחלוחית נקווית בעיניו בסצנת הסיום המרטיטה.

מיטל דמארי אחראית לתנועה ולקצב היפים.

נדב זילברמן ויואב מילשטיין מגלמים את האחים. נדב הוא פוחז ונטול עכבות בעוד יואב מגלם את הנער שגדל במשפחה בעלת יכולת רבה יותר ושפתו עשירה וגינוניו מהוקצעים. נדב הוא נהדר, חיית במה, מוכשר ביותר. יואב מילשטיין הוא מוצלח ומשובח. הוא מגלם את הדמות בצורה אמינה וכובשת.

מירית פרג'ון המצוינת מעצבת דמות מרגשת. זהו אולי התפקיד העוצמתי ביותר במחזות זמר ומירית מצליחה להעמיד משחק משובח, יכולת שירה נהדרת וכישרון נפלא.

נועה גודל מגלמת את המספרת. בעבר גולם התפקיד בידי זמרים בעלי קול בס בריטון רועמים . נועה הסופרנו היא נעימה והופעתה היא מיוחדת ונוקבת. נועה מופיעה לאורך העלילה כמין משולח המתווה את הדרך ומגלה לצופים את האמור להתרחש .

עדי אברהמי גונבת לפרקים את ההצגה ומגלמת את לינדה, הנערה שבה מתאהבים האחים. עדי מצליחה להיות דמות נעימה ומרגשת וכובשת במשחקה. יש לה יכולת מצוינת של גילום הדמות וקטע השירה שלה הוא מצוין ומבליט גם את סגולותיה כזמרת משובחת.

אייר שטיימן היא גברת ליונס האישה שמגדלת בחשאי את אחד האחים. אייר מגישה דמות מרגשת במיוחד, כובשת במשחקה ובקולה והסצנה של הפגישה בינה לבין האימא הביולוגית הוא מצוין. אייר היא שחקנית טובה ביותר.

יקיר שוקרון, מגלם את סמי , אחיו העבריין של מיקי. יקיר הוא שחקן מוכשר ומוצלח.

נתנאל בסיל כמר ליונס הוא שחקן מהוקצע ומצוין. בסצנת מכתבי הפיטורין הוא מגיש משחק ושירה מוצלחים במיוחד.

כמו כן יש לציין את מוטי חובה המעולה כשוטר, מחנכת ומעקל. זוהר בדש המשובח כחלבן וכרטיסן, רז אפשטיין ושירן חן המקסימות, ועוד להקת שחקנים מצוינת.

התפאורה של שני קאין היא מדהימה ויפה. חילופי התמונות מתבצעים על ידי מסילות נעות והאווירה היא של אנגליה , עם סמליה המובהקים, סגנון הבתים.

דנה ברלינר-קרן עיצבה את התלבושות היפיפיות, הנאות והאופייניות. במיוחד יש לציין את תלבושת המספרת, עם נוצות , משל לעורב המנבא את המתרחש.

אורי מורג אחראי לתאורה המוצלחת .

אלעד דדון המצוין עיצב את הסאונד המקצועי, הברור והמוקפד.

אלווירה כוחנוף המעולה אחראית להדרכה הקולית הנפלאה והצליחה להפיק מהזמרים יכולות מעולות.

הניהול המוזיקלי המוצלח הוא של רמי אוסרווסר. דניאל שוורצמן אחראי להדרכת המקהלה הנהדרת.

הדרכת הטקסט הופקדה בידי דפנה מרסר-הדרי שהצליחה להפיק הגשת משחק מצויינת.

חבל רק שלא תיקנו את השיר "לא יאומן" ששרים מירית והלהקה, שכן אין מילה כזו בעברית ולמרות שכך אולי נכתב התרגום- בעברית נכונה יש לומר – "לא ייאמן".

חבל גם שהמוזיקה היא פליי בק ולא הרכב תזמורתי חי, אולם ההפקה והביצוע הם מצוינים.

אחים בדם הועלה לראשונה בישראל ב-1989 עם שלומית אהרון ובבית צבי עם מיה דגן ובפעמים אחרות עם הילה מערבי וכן בתיאטרון הספרייה שליד בית צבי. לפני כשנתיים הוא הועלה שוב בבית ליסין עם מיה דגן.

אין ספק כי ההפקה הנוכחית של "אחים בדם" היא מקצועית ומרגשת מאוד. זו חוויה תיאטרלית ומוצלחת במיוחד, מחזמר מטלטל ועוצמתי וייתכן שזו אחת ההפקות הטובות ביותר של המחזמר הזה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק

BYD Energy Storage מאיצה את הרחבת רשת השירות לאחר מכירה הגלובלית של BESS
BYD Energy Storage בנתה רשת שירות לאחר מכירה מקיפה במסגרת רב-שכבתית: תחנות תפעול ותחזוקה, מרכזי פרויקטים, מרכזים אזוריים ומטה עולמי

DCO משיקה את המהדורה השנייה של פרסי שגשוג דיגיטלי להוקרה על פתרונות הבונים את העתיד הדיגיטלי
The Digital Cooperation Organization ‏(DCO) השיקה את המהדורה השניה של פרסי השגשוג הדיגיטלי Digital Prosperity Awards ‏(DPA) ופתחה את האפשרות להגשת מועמדויות ובקשות עבור פתרונות דיגיטליים במגזר הציבורי והפרטי וכן העירוני-חברתי בארצות החברות ומעבר להן.

בומי רוכשת את אלמנטרי דאטה הישראלית ומביאה נתונים מהימנים ומפוקחים אל עידן הבינה המלאכותית
הרכישה מוסיפה יכולות צפייה ואמינות נתונים המאומצות באופן נרחב לפלטפורמת Boomi Enterprise, ומעניקה לארגונים את איכות הנתונים ויכולות הפיקוח הנדרשים להפעלת בינה מלאכותית

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולות המיסוי ללקוחות פרטיים באמצעות KTA Tax
Andersen Global מרחיבה את יכולות המיסוי שלה בתחום הלקוחות הפרטיים באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם KTA Tax, משרד המתמחה במיסוי וממוקם בדבלין, המעניק ייעוץ ליחידים ולמשפחות מזה כמעט שלושה עשורים.

CGTN: מ"בירת תפוחי האדמה" ל"עיר אסימונים": כך עוברת עיר בצפון סין תהליך של שינוי
רשת CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד העיר אולאנצאב (Ulanqab), הממוקמת בצפון סין, ממירה את יתרונותיה הטבעיים למנועי צמיחה חדשים על רקע הפריחה העולמית בתחום הבינה המלאכותית; זאת, תוך יצירת איזון בין קידמה טכנולוגית וצמיחה כלכלית לבין שמירה על הסביבה, במטרה להתוות נתיב לפיתוח ירוק יותר

GTCFX ממנה את עבדולרחמן אחמד אל-עלי למנכ"ל, ומחזקת את ההנהגה באמצעות מומחיות רגולטורית נרחבת
חברת GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של עבדולרחמן אחמד אל עלי למנכ"ל. מינוי זה מהווה צעד משמעותי במסגרת מחויבותה המתמשכת של החברה לחיזוק ההנהגה, שיפור המצוינות התפעולית וקידום צמיחה בת-קיימא.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI