מערכת מולטימדיה לרכב בהחלט יכולה לשפר את חווית הנסיעה והנהיגה. היא מיועדת בעיקר לרכבים פרטיים, אך אין מניעה להתקין אותה ברכבים מסחריים, רכבי הסעות ועוד. המערכת משדרגת את הסאונד בתוך הרכב ומבטיחה שורה ארוכה של יתרונות מתקדמים. לרוב כוללת המערכת רדיו, דיסק וכונן DVD עם מסכים תואמים ורמקולים הניתנים לכיוון באמצעות מסך מגע. דרך המערכת ניתן לקלוט תחנות טלוויזיה, להפעיל ניווט לוויני וגם להתחבר למצלמות נסיעה לאחור או מכשיר הטלפון הנייד.
השאלה היא כיצד בוחרים מערכת מולטימדיה לרכב ומה כדאי לבדוק. הנה 4 דברים חשובים שאי אפשר בלעדיהם:
1. התקנה
השוואה בין הצעות מחיר דורשת התייחסות לנושא ההתקנה. למרות שיש נהגים מנוסים שמכירים את תחום האלקטרוניקה ויכולים לבצע את ההתקנה של המערכת בעצמם, רוב הלקוחות זקוקים לשירותי התקנה מקצועיים. התקנה עשויה לייקר את עלות המערכת בעשרות אחוזים. הדרך למנוע את עוגמת הנפש היא לבדוק האם המחיר כולל התקנה. אין סיבה להתבייש וגם לא כדאי לחכות לרגע האחרון כדי לגלות הפתעות.
2. אחריות
עוד פרמטר חיוני עבור שביעות הרצון של הלקוח בא לידי ביטוי באחריות. השאיפה צריכה להיות קבלת תקופת אחריות ארוכה ככל האפשר. אחריות תבטיח טיפול במערכת מולטימדיה לרכב בכל מקרה של תקלה, נזק חיצוני, בלאי או שחיקה. אחריות עוזרת לנהג לישון בשקט בלילה והיא מונעת ממנו את עוגמת הנפש.
3. מפרט טכני
מערכת מולטימדיה לרכב נמדדת לפי המפרט הטכני. מי שלא בקיא בתחום מוזמן להתייעץ עם אנשי מקצוע, לקרוא מידע באתרי אינטרנט ולראות סרטוני הסבר והדרכה. אין טעם להוציא אלפי שקלים על מערכת מבלי לבדוק את המפרט הטכני. זו תעודת הזהות של המערכת והנתונים במפרט הם הגורם המשפיע על איכות הצליל והתמונה.
4. דגם/חברה
המחירים של מערכות מולטימדיה לרכב מושפעים מהבדלי המוניטין בין הדגמים והחברות. כמו בתחומים אחרים, גם בענף הסטריאו והרכב יש משמעות לשם המותג. לקוח שרוצה ליהנות מהמערכת צריך להתייחס לכך ולבצע השוואה אובייקטיבית על פי מחיר ומפרט.