דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "לצאת מהארון" – פנינה קומית – מטר חצים על הומופוביה – תיאטרון בית ליסין
ביקורת: "לצאת מהארון" – פנינה קומית – מטר חצים על הומופוביה – תיאטרון בית ליסין
חיים נוי |  31/07/16 |  צפיות: 3530

ביקורת: "לצאת מהארון" – פנינה קומית – מטר חצים על הומופוביה – תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

"לצאת מהארון" העולה בתיאטרון בית ליסין היא פנינה קומית, מצחיקה עד דמעות ועם זאת משגרת חיצים חדים לעבר ההומופוביה ודעת הקהל על מה שמכונה חריגה מינית. ההצגה היא קולחת, מבוצעת במקצועיות רבה ומענגת ועם זאת מחדדת את דעת הקהל על הומופוביה והיחס כלפי הומוסקסואלים.

המחזאי הצרפתי פרנסיס ובר משגר עוד מחזה נוטף צחוקים  ומבדר מאוד. העלילה עוסקת בפיניון, חשב כספים במפעל לייצור קונדומים העומד בפני פיטורין בשל צמצומים בכוח האדם. שכנו ,בלון, גיי שהגיע זה עתה לבית המגורים, מייעץ לו להדליף כי הוא בעצם הומוסקסואל וכך יימנע המנהל לפטר אותו מחשש לתגובות זועמות מצד המגדר שעלול לצאת בהפגנות נגד המפעל. פיניון שהוא סטרייט לחלוטין ,נאלץ להסכים לפרסום תמונה כוזבת שלו שבה הוא מתעלס עם גבר בלבוש מינימאלי.

העצה הועילה , אלא שמכאן ואילך מקבלת העלילה סחרור ויחד עם כל הדמויות הפועלות , לוקה הקהל בהתקפת צחוק בלתי פוסקת. הגדיל לעשות אחד מהצופים בשורה לידי שגעה בקול צחוק פרוע וצווחני, מדביק את שאר הצופים שבקושי עצרו נהירה המונית לחדרי השירותים.

הבמאי אופיר אלון, רב אמן במלאכת הלהטוט של הצגות כאלה, הצליח להפיק מחזה קולח, ביצוע משכנע  ויכולות קומיות מופלאות מלהקת השחקנים, מבלי לגלוש למדרונות בשל אופי ההצגה ותוכנה.

יניב ביטון מגלם את פיניון באורח משובח ואמין. הוא מצליח להתפרע על הבמה בעיקר בזכות יכולת האיפוק שלו והרצינות לכאורה.

דב נבון הוא השכן, בלון, יועץ הסתרים של פיניון שבזכותו נמנעים הפיטורים, אך המפעל ועובדיו נכנסים לסחרחורת קומית. דב נבון הוא שחקן מקסים, מוכשר ומקצועי שמבצע את התפקיד באורח נהדר.

חי מאור, סנטיני, מנהל כוח האדם, גונב את ההצגה בדמות האיש שמתעב הומוסקסואלים והופך שומו שמיים לדמות שכלל לא חלם עליה. חי מגיש משחק נפלא.

מאיה בכובסקי הנהדרת מגלמת את אריאן חשבת כספים זוטרה ואת אשתו של סנטיני. מאיה מפליאה לגלם את הדמויות ומצטיינת בתפקידים השונים במהותם זה מזה .

מיכל שטמלר משובחת כורוניק מנהלת הכספים שעומדת על האמת בפרשה ומשחקה הוא נעים, מקסים ומקצועי.

עמי ויינברג מגלם את המנהל שחרד לגורל המפעל, משנה דעות והתנהגויות ומשחקו מוצלח מאוד.

רועי ויינברג מגלם את גיום, מנהל השיווק והוא מגיש משחק מוקפד, בהיר וברור ויש לו יכולת מקצועית וכישרון משחק מעולה.

דימה שבצ'נקו, אלוף אירופה בהתעמלות על עמוד, מגלם באורח מצוין שלל תפקידים . הוא מרגש במיוחד כאח במחלקה סגורה.

אלי ביז'אווי אחראי לתרגום קולח ומבריק.

אורנה סמורגונסקי  עצבה את התפאורה המאוירת והמקסימה  ואת התלבושות היפות והייחודיות, לרבות כובע הכובעון.

אביב קורן אחראי למוזיקה הענוגה והמקפיצה.

קרן גרנק עצבה את התאורה הראויה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק

BYD Energy Storage מאיצה את הרחבת רשת השירות לאחר מכירה הגלובלית של BESS
BYD Energy Storage בנתה רשת שירות לאחר מכירה מקיפה במסגרת רב-שכבתית: תחנות תפעול ותחזוקה, מרכזי פרויקטים, מרכזים אזוריים ומטה עולמי

DCO משיקה את המהדורה השנייה של פרסי שגשוג דיגיטלי להוקרה על פתרונות הבונים את העתיד הדיגיטלי
The Digital Cooperation Organization ‏(DCO) השיקה את המהדורה השניה של פרסי השגשוג הדיגיטלי Digital Prosperity Awards ‏(DPA) ופתחה את האפשרות להגשת מועמדויות ובקשות עבור פתרונות דיגיטליים במגזר הציבורי והפרטי וכן העירוני-חברתי בארצות החברות ומעבר להן.

בומי רוכשת את אלמנטרי דאטה הישראלית ומביאה נתונים מהימנים ומפוקחים אל עידן הבינה המלאכותית
הרכישה מוסיפה יכולות צפייה ואמינות נתונים המאומצות באופן נרחב לפלטפורמת Boomi Enterprise, ומעניקה לארגונים את איכות הנתונים ויכולות הפיקוח הנדרשים להפעלת בינה מלאכותית

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולות המיסוי ללקוחות פרטיים באמצעות KTA Tax
Andersen Global מרחיבה את יכולות המיסוי שלה בתחום הלקוחות הפרטיים באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם KTA Tax, משרד המתמחה במיסוי וממוקם בדבלין, המעניק ייעוץ ליחידים ולמשפחות מזה כמעט שלושה עשורים.

CGTN: מ"בירת תפוחי האדמה" ל"עיר אסימונים": כך עוברת עיר בצפון סין תהליך של שינוי
רשת CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד העיר אולאנצאב (Ulanqab), הממוקמת בצפון סין, ממירה את יתרונותיה הטבעיים למנועי צמיחה חדשים על רקע הפריחה העולמית בתחום הבינה המלאכותית; זאת, תוך יצירת איזון בין קידמה טכנולוגית וצמיחה כלכלית לבין שמירה על הסביבה, במטרה להתוות נתיב לפיתוח ירוק יותר

GTCFX ממנה את עבדולרחמן אחמד אל-עלי למנכ"ל, ומחזקת את ההנהגה באמצעות מומחיות רגולטורית נרחבת
חברת GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של עבדולרחמן אחמד אל עלי למנכ"ל. מינוי זה מהווה צעד משמעותי במסגרת מחויבותה המתמשכת של החברה לחיזוק ההנהגה, שיפור המצוינות התפעולית וקידום צמיחה בת-קיימא.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI