דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים חברת ההשקעות של מונקו הוקמה כדי לנהל תוכנית של השקעות ישירות ממשלתיות גלובליות
חברת ההשקעות של מונקו הוקמה כדי לנהל תוכנית של השקעות ישירות ממשלתיות גלובליות
חיים נוי 11/05/17 |  צפיות: 2389
חברת ההשקעות של מונקו הוקמה כדי לנהל תוכנית של השקעות ישירות ממשלתיות גלובליות

מונטה קרלו, מונקו, 10 במאי 2017, (BUSINESS WIRE):

חברת ההשקעות של מונקו (MIC, "החברה") הוכרזה בתמיכתו של הנסיך אלבר השני ממונקו כדי לנהל תוכנית של השקעות ישירות שמתמקדת בהשגת החזקות שליטה בחברות ברחבי העולם. החברה מנוהלת על ידי ספטר פרטנרז (Scepter Partners), סינדיקט השקעות ובנק מסחרי שהוקם על ידי בעל ההון ראיו וויתאנייג' ומנוהל על ידי ועדת היגוי של ותיקים בענף ביניהם בריידי דוגן, לשעבר מנכ"ל קרדיט סוויס, וויליאם דויל, לשעבר מנכ"ל PotashCorp of Saskatchewan ובוב דיאמונד, המנכ"ל והמייסד של Atlas Merchant Capital ולשעבר מנכ"ל ברקליס. חברת ההשקעות הישירות הממשלתיות החדשה מתמקדת במתן שירות למשקיעים נבחרים שיוזמנו על ידי ספטר והנסיכות. החברה תנהל בתחילה תוכנית השקעות במוסדות פיננסיים ומשאבי טבע עם התרחבות למגזרים אחרים כשיושגו יכולות השקעה.

הנסיך אלבר השני ממונקו אמר: "חברת ההשקעות של מונקו תשנה את אופן המעורבות של עושר ממשלתי ומשקיעים פרטיים בהשקעות הון גדולות גלובליות. המייסדים של ספטר ואני אישרנו מחדש את המחויבות שלנו לגבות את המוסד הזה ונשתמש באופן פעיל בהון ובקשרים שלנו להצלחתו. אנחנו מאמינים ביוזמות הפיננסיות וההנהלה החזקה של ספטר ואנחנו בטוחים שהחברה תתפתח למוסד שבו כולנו נוכל להתגאות".

ספטר הוקמה על ידי בני משפחות שולטות מאסיה והמפרץ שאספו סינדיקט קבוע של משקיעים ממשלתיים סביב נכסים לפי שיקול דעת בשווי של 14 מיליארד דולר מבעלי העניין של ספטר. הנסיך עבדול עלי ייל קבייר, נסיך של ברוניי ומייסד שותף של ספטר, אישר: "הוד מעלתם ואני מחויבים במשותף לתמוך בהפיכתה של מונקו לשחקנית חשובה בהשקעות ישירות גלובליות ובניית ערך עבור בעלי העניין באמצעות פיתוח בר קיימא. יש לנו אמון מוחלט בהנהלה של ספטר ואנחנו תומכים בחזון הפיתוח של הנסיך אלבר השני ממונקו".

מר וויתאנייג', היו"ר הפעיל של ספטר פרטנרז, אמר: "אנחנו מחויבים לבנות את MIC באופן מחושב כדי שתהפוך לתאגיד עם אוריינטציה גלובלית שמשלב משקיעים ופעילים ברמה עולמית כדי ליצור קבוצה רבת עוצמה של חברות". MIC תהיה אמצעי השקעות על לאומי, שפתוח אך ורק למשקיעים ממשלתיים ומוסדיים. בשנה הראשונה אחרי השקתה, עם זאת, החברה עשויה להזמין משפחות Forbes 500 נבחרות שהן תושבות מונקו או ידידות שלה. המשפחות האלה נבחרות לפי התמקדות ג"ג וענפית כמשקיעים מייסדים בחברה ובעלים חלקיים של חברת הניהול. מרק תומס, סגן היו"ר של The Sovereign Trust, בעל המניות הגדול ביותר של ספטר, הוסיף: "החברה היא הפעם הראשונה שמבנה של השקעות ישירות ממשלתיות מחבר הון משמעותי לטווח הארוך עם כמה מהמשקיעים הפרטיים המצליחים ביותר בעולם. החברה קיימת כדי לעבוד עם אחד הנכסים הכי משכנעים של מונקו, החברים והתושבים שלה".

החברה תנצל בתחילה את המפגש הייחודי אצל ספטר של מומחיות פעולה בשירות פיננסיים ומשאבי טבע. ההנהלה תמקד את מאמציה בעיקר בחודשים הקרובים בהשקעות הראשונות של החברה וגם תחליט על המינוי של מנהלי השקעות פנימיים ומוסדות פיננסיים שישרתו את החברה. החברה ממוצבת לעבוד אך ורק עם אותם מוסדות פיננסיים גלובליים שהתחייבו לפעילות במונקו ולקלוט מנהלי השקעות שרוצים לעבור לפלטפורמת הון קבועה. ספטר מעבירה את ההנהלה שלה למונקו, שבה היא מקימה את המטה הגלובלי שלה.

למידע נוסף, בקרו בבקשה: www.scepterpartners.com.

אנשי קשר

Hill+Knowlton Strategies
Christopher Winans, 1-212-885-0381
[email protected]

מקור:Scepter Partners

גלריית מולטימדיה חכמה

הנסיך אלבר השני ממונקו (תמונה: Business Wire)

(תמונה: Business Wire)

צפו בהודעה הזאת ובמולטימדיה באינטרנט בכתובת: http://www.businesswire.com/news/home/20170510005927/en

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Andersen Consulting חותמת על הסכם לשיתוף פעולה עם Alfa Group
Andersen Consulting מוסיפה עומק להצעת אבטחת הסייבר שלה באמצעות הסכם לשיתוף פעולה עם Alfa Group, חברה מובילה לטכנולוגיה עם קרוב ל-30 שנות ניסיון של עזרה לארגונים בהגנה ובמיטוב הפעילות שלהם.

VeriSilicon משפרת את סדרת ISP8200-FS IP ומקבלת אישור בטיחות פונקציונלי מסוג ASIL B
מאפשר יישום במערכות מצלמות מהדור הבא עם ביצועים חזקים לענף הרכב

חברת Macrobond משיקה את Macrobond Amplify, סטנדרט חדש למחקר פיננסי אינטראקטיבי
חברת Macrobond, הפלטפורמה הגלובלית לנתונים מקרו-כלכליים ופיננסיים, הודיעה על השקת Macrobond Amplify, כלי מבוסס דפדפן להפצת מחקר, המאפשר לכלכלנים ואנליסטים לספק תוכן עשיר ואינטראקטיבי לקהל היעד שלהם בקנה מידה רחב

Multi-Color Corporation מקבלת אישור מבית המשפט לבקשה דחופה
מקבלת אישור זמני לגישה על מימון DIP בסך 125 מיליון דולר הפעילות הגלובלית והשירות ללקוחות ימשיכו כרגיל וללא שיבושים במסגרת הארגון מחדש; כל יצרני וספקי המסחר והסחורות יקבלו תשלום מלא

"שנת הסרדינים" מושקת באזור MENA במהלך אירוע GulFood
יוזמה עולמית לבריאות מטבולית יוצאת לדרך בתערוכת המזון הגדולה בעולם במזרח התיכון וצפון אפריקה צוות איגוד הבריאות הרפואית (MWA) ומנהלי Mega Sardines באירוע גולפוד דובאי 2026.

שליט ראס אל-ח'ימה העניק את פרס שייח' סעוד הבינלאומי למדעי החומרים בכנס IWAM 2026
הפרס מדגיש את מחויבותה העולמית של האמירות למדע, חדשנות ומחקר בחומרים מתקדמים

InterSystems זוכה בארבעה פרסי Best in KLAS לשנת 2026
זוכה להכרה על מצוינות במערכות EHR לטיפול אקוטי וברשומות טיפול משותפות ברחבי אסיה, אוקיאניה ואירופה

קבוצת Gulf Hotels מרחיבה את תיק האירוח עם השקת Gulf Catering
זרוע הקייטרינג החדשה מרחיבה את שירותי הקבוצה לאירועים מוסדיים, עסקיים וגדולים

מנכ"ל ונשיא Datavault AI מפרסם מכתב לבעלי המניות ובו הדגשת הישגי 2025 ותחזית לשנת 2026
• Datavault AI חתמה על הסכמי אסימונים ורישוי טכנולוגי בשווי 49 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2025, אשר משפיעים על הכנסות 2025 ו-2026.

Bodor Laser מציגה את הקונספט "מהירות קיצונית" בעיבוד צינורות, ומשיקה מכונת חיתוך צינורות במהירות גבוהה מבוססת לייזר מסדרת SK
Bodor Laser, יצרנית עולמית של פתרונות חיתוך באמצעות לייזר, הכריזה על השקת מכונת חיתוך צינורות במהירות גבוהה מבוססת לייזר מסדרת SK, לצד הצגת הקונספט החדש שלה "מהירות קיצונית" לעיבוד הצינורות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI