דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים תרו מפרסמת את התוצאות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017
תרו מפרסמת את התוצאות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017
חיים נוי 23/05/17 |  צפיות: 2515
תרו מפרסמת את התוצאות בשנה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017

הותורן, ניו יורק, 22 במאי 2017, (BUSINESS WIRE):

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ ("תרו" או "החברה") (NYSE:TARO) פרסמה היום תוצאות כספיות לא מבוקרות לרבעון והשנה שהסתיימו ב-31 במרץ 2017.

דגשים ברבעון שהסתיים ב-31 במרץ 2017 – לעומת 31 במרץ 2016

  • המכירותנטו של 196.4 מיליון דולר קטנו ב-68.7 מיליון דולר, או 25.9%, בגלל תחרותמתגברת מתמשכת וסביבת המחירים המאתגרת. הכמויות הכוללות גדלו ב-3%.
  • הרווחהגולמי של 143.8 מיליון דולר קטן ב-80.4 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירותנטו היה 73.2% לעומת 84.6% ברבעוןהמקביל בשנה שעברה.
  • הוצאותהמחקר ופיתוח של 19.9 מיליון דולר נשארו כמו ברבעון המקביל.
  • הוצאותהמכירה, שיווק, כלליות והנהלה של 22.2 מיליון דולר קטנו במקצת.
  • ההכנסההתפעולית של 101.7 מיליון דולר קטנה ב-80 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטוהייתה 51.8% לעומת 68.6% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • ההוצאהעל מטבע חוץ (מט"ח) קטנה ב-41.6 מיליון דולר ל-5.8 מיליון דולר, בעיקרבגלל היחלשות הדולר האמריקני מול הדולר הקנדי בשיעור נמוך יותר מאשר בשנההקודמת.
  • ההוצאהעל מיסים קטנה ב-5.6 מיליון דולר ל-17.3 מיליון דולר וכתוצאה מכך שיעור המסהאפקטיבי היה 17.3% לעומת 16.6% ברבעון המקביל בשנה שעברה.
  • ההכנסההנקייה המיוחסת לתרו הייתה 83.0 מיליון דולר לעומת 115.0 מיליון דולר,וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $2.05 לעומת $2.68 ברבעון המקביל בשנהשעברה.

דגשים בשנה שהסתיים ב-31 במרץ 2017 – בהשוואה ל-31 במרץ 2016

  • המכירותנטו של 879.4 מיליון דולר קטנו ב-71.4 מיליון דולר, או 7.5%. הכמויותהכוללות גדלו ב-2% לעומת השנה הקודמת.
  • הרווחהגולמי של 671.3 מיליון דולר קטן ב-107.7 מיליון דולר, וכאחוז מהמכירותנטו היה 76.3% לעומת 81.9% ברבעוןהמקביל בשנה שעברה.
  • הוצאותהמחקר ופיתוח של 70.6 מיליון דולר קטנו במקצת.
  • הוצאותהמכירה, שיווק, כלליות והנהלה קטנו ב-6.7 מיליון דולר ל-85.7 מיליון דולר,בעיקר בגלל הוצאה מופחתת על Keveyis וחיסכון בכמה מקומות אחרים.
  • ההכנסההתפעולית של 515.0 מיליון דולר קטנה ב-99.5 מיליון דולר וכאחוז מהמכירות נטוהייתה 58.6% לעומת 64.6%.
  • ההוצאהעל מט"ח גדלה ב-13.1 מיליון דולר ל-20.2 מיליון דולר, בעיקר בגללהתחזקות הדולר האמריקני מול הדולר הקנדי בשיעור קצת יותר נמוך לעומת השנההקודמת. ההשפעה של מט"ח נגרמה בעיקר בגלל המאזן.
  • רווחאחר, 11.2 מיליון דולר נטו גדל ב-8.5 מיליון דולר, בעיקר בגלל המכירה של Keveyis ברבעון השלישי של שנת הכספים 2017.
  • ההוצאהעל מיסים גדלה ב-8.5 מיליון דולר, בעיקר בגלל הטבות מס מסוימות שהשתקפו בשנההקודמת, שלא מומשו בשנה הנוכחית, וכתוצאה מכך שיעור המס האפקטיבי עלה ל-18.5%לעומת 15.0%.
  • ההכנסההנקייה המיוחסת לתרו הייתה 456.4 מיליון דולר לעומת 540.9 מיליון דולר,וכתוצאה מכך הרווח המדולל למניה היה $11.05 לעומת $12.62 בשנה שעברה.

דגשים בתזרים המזומנים והמאזן – בהשוואה ל-31 במרץ 2016

  • המזומניםשהגיעו מפעילות בתקופה שהסתיימה ב-31 במרץ 2017 היו 437.5 מיליון דולר, לעומת395.1 מיליון דולר.
  • נכוןל-31 במרץ 2017 המזומנים, כולל פיקדונות בנקאיים לטווח קצר וניירות ערךסחירים היו 1.4 מיליארד דולר, גידול של 158.1 מיליון דולר לעומת 31 במרץ 2016, למרות ההשפעה בסך 294.9 מיליון דולר של הרכישות מחדש של מניות שלהחברה בשנת הכספים הזאת.

מר אבהאי גנדי, המנכ"ל הזמני של תרו, אמר: "כידוע לכל, וכפי שאנחנו אומרים כבר זמן רב, כל המגזר הגנרי, כולל תרו, ניצב בפני תקופה קשה. סביבת המחירים בגנריקה ממשיכה להיות קשה, במיוחד בארה"ב, בגלל תחרות מוגברת בין היצרנים, נכנסים חדשים לשוק, לחצים מתאגידים של קונים ושיעורי אישור גבוהים יותר במסלול המקוצר (ANDA) של FDA". מר גנדי המשיך: "על סמך התיק המאוזן היטב שלנו, ההתמקדות המתמשכת בהשקעה במו"פ, צנרת הפיתוח הטובה שלנו והמאזן החזק של החברה, אנחנו מאמינים שהמעמד שלנו טוב בשוקי המטרה שלנו".

האישורים של FDA ובקשות לאישורים

החברה קיבלה לאחרונה אישורים ממינהל המזון והתרופות של ארה"ב ("FDA") עבור ארבע בקשות לתרופות חדשות במסלול מקוצר (ANDA): Brompheniramine Maleate, Pseudoephedrine Hydrochloride ו-Dextromethorphan Hydrobromide סירופ 2 mg/5 mL, 30mg/5 mL, 10 mg/5 mL, Metronidazole Gel USP, 1%, Tazarotene קרם 0.1% ו-Felbamate טבליות, 400 mg ו-600 mg. לחברה יש עכשיו בסך הכל שלושים וחמש בקשות ANDA שמחכות לאישור FDA, כולל 5 אישורים זמניים.

התוכנית לרכישה חוזרת של מניות - החזרת הון לבעלי המניות

ב-23 בנובמבר 2016 החברה הודיעה שמועצת המנהלים שלה אישרה רכישה מחדש של מניות רגילות בסך 250 מיליון דולר. האישור הזה בא בעקבות ההשלמה בהצלחה של התוכנית הקודמת לרכישה חוזרת של מניות בסך 250 מיליון דולר ב-19 באוגוסט 2016, שבמסגרתה החברה רכשה מחדש 1,801,099 מהמניות הרגילות שלה, שמהן 1,733,760 מניות נרכשו לפני 1 באפריל 2016.

לפי האישור מנובמבר 2016, הרכישות החוזרות יכולות להתבצע מעת לעת לפי שיקול דעתה של החברה, על סמך הערכות שוטפות של צורכי המזומנים של העסק, מחיר השוק של המניה ותנאי שוק כלליים. לא נקבעה מסגרת זמן לתוכנית לרכישה חוזרת, וכל תוכנית כזאת אפשר להשעות או להפסיק בכל עת. ההרשאה לרכישה חוזרת מאפשרת לחברה לרכוש את המניות הרגילות שלה מעת לעת באמצעות רכישות בשוק הפתוח, עסקאות בעקבות משא ומתן או באמצעים אחרים, כולל תוכניות מסחר לפי סעיף 10b5-1 בהתאם לחוקי ניירות ערך שחלים או מגבלות אחרות. ברבעון הרביעי החברה רכשה מחדש 207,503 מניות במחיר ממוצע של $103.99. במשך השנה החברה רכשה מחדש 2,252,725 מניות בשתי התוכניות.

הרכישה של Thallion Pharmaceuticals Inc.

ב-16 במרץ 2017 BELLUS Health Inc. ("בלוס") הודיעה שהתקשרה בהסכם לרכישת מניות עם תרו למכירה של חברת הבת בבעלות מלאה של בלוס Thallion Pharmaceuticals Inc. ("תליון"), כולל כל הזכויות לתרופה הפוטנציאלית Shigamab™. לפי ההסכם, תרו רוכשת את כל המניות המונפקות ושלא נפרעו של תליון תמורת תשלום כולל פוטנציאלי של 2.7 מיליון דולר קנדי. בנוסף, בלוס תקבל חלק מהכנסות אחרי אישור מסוימות שקשורות לתוכנית ה-Shigamab™.

רישיון פיתוח ומסחור למכירה וההפצה של Pliaglis®

ב-25 באפריל 2017 Crescita Therapeutics Inc. ("קרסיטה") הודיעה שהתקשרה בהסכם רישיון פיתוח ומסחור עם תרו, שמסגרתו קרסיטה העניקה לתרו רישיון בלעדי לזכויות המכירה וההפצה של Pliaglis® בשוק האמריקני ולגרסה משופרת מהדור השני שהוגשה לגביה בקשה לפטנט.

שיחת ועידה (08:00 שעון החוף המזרחי, 23 במאי 2017)

כפי שנמסר כבר, החברה תארח שיחת על הרווח בשעה 08:00 שעון החוף המזרחי ביום שלישי, 23 במאי 2017, שבה ההנהלה הבכירה תדון בביצועים של החברה ותענה על שאלות של המשתתפים. השיחה הזאת תהיה נגישה באמצעות חיוג אודיו ושידור אינטרנט. משתתפי שיחת האודיו יכולים לחייג את המספרים הבאים:

  • מספרחיוג חינם למשתתפים: +1(844) 421-0601 זיהוי: 21985230
  • מספרחיוג בינ"ל למשתתפים: +1(716) 247-5800 זיהוי: 21985230
  • שידוראינטרנט: פרטים נוספים נמצאים באתר שלנו, www.taro.com

כדי להשתתף בשיחת האודיו, חייגו בבקשה את המספרים המפורטים לעיל חמש עד עשר דקות לפני זמן ההתחלה המתוכנן. המרכזנית תמסור הוראות לגבי הצגת שאלות לפני השיחה. התעתיק של האירוע יהיה זמן באתר של החברה בכתובת www.taro.com. השמעה חוזרת של האודיו תהיה זמינה במשך עשרים וארבעה (24) ימים אחרי השיחה.

אודות תרו

תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ היא חברת תרופות רב לאומית המבוססת על מדע, שמחויבת לענות על הצרכים של לקוחותיה באמצעות גילוי, פיתוח, ייצור ושיווק של מוצרי בריאות באיכות הגבוהה ביותר. למידע נוסף על תרו תעשיות פרמצבטיקה בע"מ, בקרו בבקשה באתר של החברה בכתובת www.taro.com.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חדשות למשקיעים ב-Hyliion: אם סבלתם הפסדים ב- Hyliion Holdings Corp. (NYSE American: HYLN)
חדשות למשקיעים ב-Hyliion: אם סבלתם הפסדים ב- Hyliion Holdings Corp. (NYSE American: HYLN), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם

חדשות למשקיעים ב- ELWT: אם סבלתם הפסדים ב- Elauwit Connection, Inc. (נאסד"ק: ELWT)
חדשות למשקיעים ב- ELWT: אם סבלתם הפסדים ב- Elauwit Connection, Inc. (נאסד"ק: ELWT), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם

חדשות למשקיעים ב- Barclays: אם סבלתם הפסדים ב- Barclays PLC (NYSE: BCS)
חדשות למשקיעים ב- Barclays: אם סבלתם הפסדים ב- Barclays PLC (NYSE: BCS), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם

חדשות למשקיעים ב- Ensign: אם סבלתם הפסדים ב- The Ensign Group, Inc. (נאסד"ק: ENSG)
חדשות למשקיעים ב- Ensign: אם סבלתם הפסדים ב- The Ensign Group, Inc. (נאסד"ק: ENSG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם

חדשות למשקיעים ב-PFSI: אם סבלתם הפסדים ב- PennyMac Financial Services, Inc. (NYSE: PFSI)
חדשות למשקיעים ב-PFSI: אם סבלתם הפסדים ב- PennyMac Financial Services, Inc. (NYSE: PFSI), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם

OpenFX רוכשת את Global Ledger כדי להשיק חשבונות רב-מטבעיים עבור חברות פינטק
טיילר מקינטייר, מייסד שותף של Novo, מצטרף כראש מחלקת הבנקאות; OpenFX תשיק רשימת המתנה למוצר החשבונות הרב מטבעתיים שלה, מאה החברות הראשונות שיצטרפו לרשימת ההמתנה יקבלו זיכויים של 30,000 דולר בעמלות

תוכנית Pink Changing Lives®‎ של מרי קיי הופכת חזון להשפעה מדידה עבור נשים ברחבי העולם
יותר מ-4 מיליון נשים נהנו מתמיכה באמצעות ארגונים ללא כוונת רווח הנתמכים על ידי התוכנית מאז השקתה

PU Prime מרחיבה את המסחר בזהב עם השקת XAUUSD247
משקיעים פועלים יותר ויותר בשווקים הפעילים מסביב לשעון; בהקשר זה, השיקה PU Prime את XAUUSD247, המאפשר ללקוחות לסחור בזהב 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, בפלטפורמת MT5

Nyxoah מדווחת על תוצאות פיננסיות ותפעוליות ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2026
הביצוע המסחרי בארה"ב מניע את מומנטום ההשקה, מה שהוביל לצמיחה רציפה של 22% בהכנסות בארה"ב ברבעון השני של 2026 לעומת הרבעון הראשון של 2026

Hamilton Reserve Bank ו- SEE Capital Hamilton Ltd.‎ התקשרו בהסכם שיווק והפניית לקוחות
Hamilton Reserve Bank, הבנק הגלובלי הגדול ביותר שמשרדו הראשי ממוקם באזור הקריביים, אשר לו נוכחות עולמית ועם פיקדונות ונכסים במשמורת בהיקף של למעלה מ-20 מיליארד דולר ארה"ב והמשרת לקוחות ב-126 מטבעות וב-15 שפות, התקשר בהסדר עצמאי לשיווק ולהפניית לקוחות עם SEE Capital Hamilton Ltd.‎, חברת מימון תאגידי וייעוץ שמרכזה בניקוסיה, קפריסין, ובעלת קשרים עסקיים נרחבים בקפריסין, ביוון ובישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI