דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: בגדי המלך החדשים - מחזמר ילדים מושקע, תוסס, צבעוני - בית צבי
ביקורת: בגדי המלך החדשים - מחזמר ילדים מושקע, תוסס, צבעוני - בית צבי
חיים נוי 09/12/17 |  צפיות: 3251

ביקורת: בגדי המלך החדשים - מחזמר ילדים מושקע, תוסס, צבעוני  - בית צבי

מאת חיים נוי

"בגדי המלך החדשים" הוא מחזמר חדש , צבעוני, תוסס ומושקע, המבוסס על האגדה הידועה של הנס כריסטיאן אנדרסן והעולה לרגל חג החנוכה בבית צבי ברמת גן. המחזמר נכתב בידי אורי אוריין עם פזמונים ולחנים מקוריים של חזי שקד . הבמאי שוקי וגנר, שועל מחזות זמר ותיק, הצליח להפיק מופע לילדים ולכל המשפחה, מוקפד ותאווה לעיניים ולאוזן ושופע הברקות בימוי.

אין ספק כי נוכח גל המופעים העולים בחנוכה, המחזמר הזה הוא פנינה מעולה ומוצלחת, תרבותית ועם רמה תיאטרלית מקסימה.

הסופר הדני הנודע קיבל השראה לסיפורו הנודע בשנת 1837 על בסיס אגדת עם וייתכן שהוא מבוסס על סיפור של דון חואן מנואל מהמאה ה-12. למעשה זו אלגוריה על לחץ חברתי ועל נהירת הרבים אחרי המעטים, לפעמים מתוך חשש להיראות חריגים או מטופשים.

העלילה עוסקת במלך בממלכה עתיקה שרוב עיסוקו הוא בבגדיו והוא נוגש בבני עמו ומטיל עליהם מסים כבדים כדי לממן את תאוותו לבגדים מפוארים. צמד נוכלים, חוט ומחט, מגיע לממלכה והם מחליטים לגרוף מהמלך כסף רב עבור תפירת בגד שרד בלתי נראה לעיני אנשים נבערים. רק חכמים מסוגלים לראות את הבגד ההדור. המלך צועד עירום בתהלוכה וכולם מריעים וסבורים כי לבוש הוא בגדי מלכות ומתביישים לחשוף קלונם שאין הם רואים דבר. רק ילד קטן מעז לצעוק כי המלך הוא עירום ובכך גם טבע מונח לשון החושף את המציאות.

אורי אוריין ארג לא רק בגדי מלכות, אלא פרשיית אהבים קלה בין הנסיכה לאחד החייטים, טווה מעשייה קלילה ומלאת הומור ורוויה במוסר השכל ובמסרים חינוכיים. בין השיטין מבצבצת מציאות ממקומות מוכרים כמו למשל משפט המחץ של המלך- אין כלום כי לא היה כלום, הלקוח כנראה מאחת האגדות.

לטובת הילדים המלך בכלל לא צועד עירום, אלא לבוש בתחתונים צבעוניים שאין שום מניעה בעצם ללכת איתם אפילו לאופרה, בימינו אלה שכל דכפין הולך כאוות חפצו.

המחזמר מסופר על ידי שלוש המספרות שאנל, גוצ'י ודונטלה, מעין מקהלה יוונית, ומלווה בידי להקת רקדנים וזמרים.

תשבחות מיוחדות יש להעניק למעצבת התלבושות מאי ברנע על בגדים ססגוניים ואביזרים הזויים, צבעוניים וייחודיים. חגיגה של תלבושות.

עומר זמרי עיצב את הכוריאוגרפיה המצוינת שלה חלק נכבד בהצלחת המחזמר. הריקודים תוססים ועליזים, נופת צופים לעין.

סולימאן חוסייסי גילם את המלך גברדין באורח מקצועי ונעים.

זוג החייטים הנוכלים, מחט וחוט, ניר לוגסי וזיו עוז ארי , מצוינים בתפקיד. נוטלים את חלק הארי של ההצגה על כתפיהם ומצליחים לבדר ולהגיש משחק רב רושם ומוצלח.

הגר אנגל טובה מאוד כנסיכה המתאהבת במחט וגורמת לו ולחברו לחזור למוטב. יש לה יכולת ווקלית משובחת.

יעל דובר, אלי אלבז וגבריאלה שטרנפלד מעולות כשלוש המספרות והן מנווטות את העלילה בקצב ובמקצועיות, בקול ובמשחק משובחים.

הדר קרן מבליחה כצ'ינו בסצנת הכלא ומגישה משחק מעולה וקול מוצלח עד מאוד.

סתיו בן יוסף מצוינת כשרת התרבות. מיכל לוינטון טובה מאוד כשרת הבריאות המצוננת. איציק מלמד טוב מאוד כשר הביטחון, לא עלינו, המתעלף כל רגע. דניאל נחמן מגלם נהדר את שר האוצר המרושש.

הבמאי שוקי וגנר הצליח להפיק מחזמר נהדר וססגוני שופע קריצות אקטואליות והברקות בימוי. הילד שחושף את האמת נלקח מהקהל וזוכה לתשואות רמות.

הלחנים של חזי שקד מוצלחים מאוד. דפנה פרץ עצבה תפאורה מקסימה ופרקטית.מתן פרמינגר עצב תאורה ראויה.

אלעד דדון עיצב סאונד נפלא כראוי למחזמר מקצועי ומשובח. דוקי עצמון אחראית להדרכה הקולית המוצלחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום -  יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: אמנות הממשל: כיצד סין מעצבת דרך חדשה לפיתוח בר-קיימא
בעוד העולם מתמודד עם צמיחה כלכלית בת קיימא, סין משתמשת בהצלחה בטכנולוגיה כדי לשפר את פרנסתם של אנשים תוך שמירה על הסביבה.

מהדור הבא של הניידות ועד להתרחבות עולמית: iCAUR הציגה את החזון שלה בתערוכת הרכב בבייג'ינג 2026
התערוכה Beijing Auto Show 2026, שיצאה לדרך ב-24 באפריל, סימנה רגע מפתח עבור iCAUR כאשר החברה הציגה שני מוקדי התעניינות: מכונית הקונספט ROBOX ודגם V27 עם הגה ימני (RHD), ושניהם הוצגו על ידי ד"ר סו ג'ון (Dr. Su Jun), מנכ"ל iCAUR.

ביטגט מפרסמת את הוכחת הרזרבות האחרונה, תוך שמירה על גיבוי של 130% בפלטפורמה מרובת נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח הוכחת הרזרבות (PoR) האחרון שלה, המספק תמונה שקופה של יתרות הפלטפורמה בנכסי הליבה ככל שתנאי השוק ממשיכים להתפתח.

WeRide ולנובו משתפות פעולה לפריסת 200,000 כלי רכב אוטונומיים ברחבי העולם במשך חמש שנים
חברת WeRide (נאסד"ק: WRD, HKEX: 0800), מובילה עולמית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הכריזה על שיתוף פעולה מורחב עם לנובו (HKSE: 0992) בתערוכת Auto China 2026 במטרה להאיץ את המסחור בקנה מידה גדול של נהיגה אוטונומית ברמה 4 ברחבי העולם.

השקה חכמה בקהיר, יוקרה קלה מובילה את הדרך: Kaiyi X7 Hybrid מושקת רשמית במצרים
ב-14 באפריל, קיימה KAIYI Auto אירוע השקה גדול בקהיר עבור ה-KAIYI X7 Hybrid, רכב שטח SUV היברידי חכם ואלגנטי בעל 7 מושבים שנוצר עבור השוק הגלובלי.

ריסקיפייד תדווח ב-13 במאי על התוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2026
ריסקיפייד Riskified (NYSE: RSKD), חברה מובילה בתחום הונאות מסחר אלקטרוני ומודיעין סיכונים, הודיעה כי תפרסם את התוצאות הכספיות שלה לרבעון הראשון של שנת 2026 לפני פתיחת השוק ב-13 במאי 2026.

אנדרסן גלובל מרחיבה את הנוכחות שלה באפריקה עם השקת פירמה חברה בקמרון
Andersen Global אנדרסן גלובל משיקה פעילות בקמרון עם הצטרפותה של Phoenix Advisory כפירמה חברה ועם אימוצה את המותג Andersen.

Meta חתמה על הסכם עם AWS להפעלת בינה מלאכותית אוטונומית על גבי שבבי AWS Graviton
ההסכם מסייע להפעיל את עומסי העבודה האוטונומיים שמאחורי פעילות הבינה המלאכותית של Meta

WeRide WRD 3.0 פותח תאימות פלטפורמות מרובות שבבים, ומניע דמוקרטיזציה של ADAS
WeRide (נאסד"ק: WRD, HKEX: 0800), מובילה גלובלית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הכריזה כי WeRide Driving (WRD 3.0), פתרון ADAS חד-שלבי מקצה לקצה (Advanced Driver Assistance System), השיג תאימות מרובת שבבים בפלטפורמות מחשוב, כולל NVIDIA DRIVE®, Qualcomm Snapdragon® ו- SiEngine StarLight(AD1000).

JBL חוגגת 80 שנה להעצמת קולות
JBL, מותג השמע האייקוני מבית HARMAN, חוגג את יום השנה ה-80 שלו, המציין שמונה עשורים של אספקת סאונד שמניע דורות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI