דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים Syngenta משלימה רכישה של סנסקו
Syngenta משלימה רכישה של סנסקו
חיים נוי |  17/08/20 |  צפיות: 1994

Syngenta משלימה רכישה של סנסקו

-סנסקו הינה חברה דרום אפריקנית מובילה במחקר ופיתוח של זרעים עם מעמד חזק בשוק החיטה.

-הרכישה תאיץ את כניסת זרעי סינג'נטה לשוק הזרעים של דרום אפריקה

- ואת הטמעת תכונת הטכנולוגיה שלה, Vipera, כדי להתמודד עם אתגר תולעי זחל הפרודניה הסתווים ואת השפעתם ההרסנית על מגדלים דרום אפריקנים.

באזל, שווייץ, 17 באוגוסט 2020, (BUSINESS WIRE):


זרעי סינג'נטה Syngenta הודיעו היום כי השלימו את הרכישה של Sensako סנסקו, חברת זרעים מדרום אפריקה המתמחה בדגנים.

סנסקו הינה חברה מובילה במחקר ופיתוח של זרעים החל משנת 1958. יש לה מעמד חזק בשוק החיטה בדרום אפריקה עם מכירות נוספות בנמיביה, זמביה ולסוטו. הרכישה תניח את הבסיס לצמיחה ותעזור להאיץ את כניסת זרעי סינג'נטה לשוק הזרעים בדרום אפריקה בתחומי החיטה, תירס וחמניות.

"אנו שמחים לחבר את הצוות המוכשר של סנסקו לעסקי הזרעים העולמיים הצומחים שלנו", אמר ג'ף רו, נשיא זרעי סינג'נטה. "השקעה אסטרטגית זו פותחת עבורנו את הדלת להביא יותר בחירה, חדשנות וטכנולוגיה כדי לעזור למגדלים לשגשג באזור. והכי חשוב, תהיה לנו הזדמנות להציג למגדלים את התכונה הטכנולוגית שלנו, Vipera,  בכדי להתמודד עם האיום הקבוע והמתפשט במהירות של תולעת זחל הפרודניה בדרום אפריקה".

סנסקו משמשת כיום כמפיצת גרעיני החמניות של סינג'נטה. זרעי סינג'נטה מוכרים גם זרעי ירקות בדרום אפריקה, ו'סינג'נטה הגנה על היבול' הוא השחקן העיקרי בשוק זה.

"בזכות המותג סנסקו החזק, זרעי סינג'נטה מסוגלים להיכנס לשוק החיטה בדרום אפריקה כמובילי שוק", אמר גאל הילי, מנהל אזורי עבור זרעי אירופה, אפריקה והמזרח התיכון. "עם המאגר ההנבטה העולמי המוביל שלנו, ותוכניות הגידול הקיימות של סנסקו והנהגת מחקר ופיתוח מנוסה באפריקה, יש לנו גם הזדמנות גדילה משמעותית ביבולי ליבה- תירס, חמניות וסויה".

פטריק גרהאם, מנהל מסחרי של סנסקו הוסיף: "מאז קבלת בעלות על סנסקו ב-2008, התמקדות הליבה שלנו הייתה לעזור ליצרני ומעבדי תבואה באמצעות הגנטיקה המוכחת ופלטפורמות המחקר האיתנות שלנו. בסינג'נטה, אני בטוח שיש לנו פרטנר עם ערכים דומים. הניסיון, הטכנולוגיה והידע המקיף של סינג'נטה בזירת הזרעים יחד עם הפלטפורמה והנכסים שמציעה סנסקו, יהיו בעלי ערך רב ותועלת לחקלאות דרום אפריקה".

ד"ר פרנסואה קוקמואר, מנהל המחקר והפיתוח של סנסקו הביע: "אני מאוד נרגש ומצפה להיות מעורב באופן פעיל בשילוב הטכנולוגיה והגישה למקורות הנבטה לתוך הרקעים של דרום אפריקה שיש לסינג'נטה להציע. מאמת משולב זה יספק ערך עצום ליצרני דרום אפריקה".

אודות סינג'נטה

סינג'נטה Syngenta היא אחת מחברות החקלאות המובילות בעולם. השאיפה שלנו היא לעזור להזין את העולם באופן בטוח תוך שמירה על כדור הארץ. מטרתנו לשפר את הקיימות, האיכות והביטחון של החקלאות באמצעות מדע מהמעלה הראשונה ופתרונות גידולים חדשניים. הטכנולוגיות שלנו מאפשרות למיליוני חקלאים ברחבי העולם לנצל טוב יותר משאבי חקלאות מוגבלים. עם 28,000 אנשים ביותר מ-90 מדינות אנחנו פועלים כדי לשנות את האופן שבו מגדלים גידולים. באמצעות שותפויות, שיתופי פעולה ותוכנית הגידול הטוב אנחנו מחויבים לשיפור התפוקה של משקים חקלאיים, הצלת אדמות מהגרעה, חיזוק המיגוון הביולוגי והפחת חיים חדשים בקהילות כפריות. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתרים www.syngenta.com ו-www.goodgrowthplan.com. תעקבו אחרינו בטוויטר בכתובות www.twitter.com/Syngenta ו-www.twitter.com/SyngentaUS.

למידע נוסף על עסקי הזרעים של סינג'נטה, בקרו בבקשה באתר https://www.syngenta.com/seeds. למידע נוסף על סנסקו, בקרו בבקשה באתר https://www.sensako.co.za/

אנשי קשר

Media Relations Central Line
+41 61 323 23 23
[email protected]

Jason Sparks
Global Seeds Communications Lead
+1 224.760.8403
[email protected]

מקור:Syngenta

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce פורסת 11 רובוטי אירוח מסחריים ב-Novotel & Mercure Singapore on Stevens
מרחיבה את טביעת הרגל של רובוטיקה כשירות (RaaS) במרכז האירוח ברמת הפרימיום בסינגפור, ומספקת צי אוטונומי להובלה, שילוב של מעליות חכמות ושיפורי פרודוקטיביות תפעולית

LyondellBasell הסכימה למכור את אתר בית הזיקוק לשעבר ביוסטון
LyondellBasell (NYSE: LYB) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם למכירת האתר ששימש בעבר כבית הזיקוק שלה ביוסטון, יחד עם נכסים נלווים, לחברת Valero Refining-Texas, L.P. – חברת בת בבעלות מלאה של Valero Energy Corporation (NYSE: VLO, "Valero").

ארגון Fundación Reintegra זכה בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במקסיקו, במטרה לחולל שינוי בתהליך השילוב החברתי מחדש של בני נוער
ארגון Fundación Reintegra הוכר כזוכה המקסיקני בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במסגרת גרנד פרי מקסיקו סיטי בפורמולה 1 לשנת 2026. הארגון, המתמחה מזה ארבעה עשורים במניעת אלימות ובשיקום בני נוער, זכה במענק בסך 100,000 אירו מטעם חברת Allwyn – חברה בתחום הבידור המבוססת על פעילות בתחום ההגרלות.

שרבון משיקה תוכנית מומנטום מתקדמת (AMP) במטרה לגייס ולפתח את הדור הבא של מנהיגים
Chervon משיקה את תוכנית Advanced Momentum Program (AMP), הכפופה למאט דפאו, סגן נשיא בכיר למכירות, הדרכה וגיוס

EIG ו-Acwa מכריזות על Plenum Power, שותפות אסטרטגית להשקעה בתשתית האנרגיה האמריקאית
השותפות משלבת את המומחיות של EIG בבניית פלטפורמות, בהשקעות ובמימון עם יכולות מקיפות של Acwa לפיתוח ולתפעול תשתית אנרגיה. השקת השותפות צפויה להיות מלווה בהתחייבות השקעה ראשונית בסך של כ-4 מיליארד דולר

ראס אל-ח'ימה חתמה על הסכם ידידות היסטורי ועל 10 מזכרי הבנות במהלך ביקור בדרג בכיר בדרום סין
השייח' סעוד בן סקר אל-קאסימי, חבר המועצה העליונה של איחוד האמירויות ושליט ראס אל-ח'ימה, נכח במעמד חתימתו של הסכם היסטורי בין ראס אל-ח'ימה למחוז פוג'יין שבסין, עם סיומו של ביקור בן שישה ימים בסין.

עלייה במחיר הצעת הרכש המפושטת למניות North Atlantic Energies
חברת North Atlantic France הודיעה היום על החלטתה להעלות את המחיר במסגרת הצעת הרכש הכפויה – שתוגש בהתאם להליך המפושט – עבור מניות North Atlantic Energies שאינן נמצאות בבעלותה (להלן: "ההצעה"), ל-75 אירו למניה.

Bitget, Reality ו-Keyring מביאים לראשונה לשוק מסחר בבסיס מניות מבוזר לחלוטין
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה דו"ח של מחקר משותף שערכה עם Reality ו-Keyring הבוחן כיצד אסימוני מניות יכולים לתמוך באסטרטגיות מסחר מעבר להשקעה מסורתית במניות.

U.S. Polo Assn פועלת בשלב מוקדם ליישום דרישת האיחוד האירופי לדרכון מוצר דיגיטלי
מותג הספורט הגלובלי ממפה מיליוני מוצרים זמן רב לפני המועד האחרון לעמידה בדרישות האיחוד האירופי

קבוצת האחזקות אלושיבה תביא ללוב 12 מותגים בינלאומיים בתחום המזון והמשקאות עד שנת 2028
אחמד גדאללה חותם על הסכם זיכיון ראשי עם MADO מתורכיה: 7 מיליון דולר, 7 בתי קפה ו-350 מקומות עבודה בשלב הראשון; אתר הדגל בבנגזי, על שטח של 1,000 מ"ר, צפוי להיפתח ברבעון הראשון של 2027
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI