דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים המכון לחדשנות טכנולוגית של אבו דאבי יבנה את המחשב הקוונטי הראשון באיחוד האמירויות
המכון לחדשנות טכנולוגית של אבו דאבי יבנה את המחשב הקוונטי הראשון באיחוד האמירויות
חיים נוי 25/03/21 |  צפיות: 1348

המכון לחדשנות טכנולוגית של אבו דאבי יבנה את המחשב הקוונטי הראשון באיחוד האמירויות

המכון יבנה את המחשב במעבדות של המרכז למחקר קוונטי שלו, בשיתוף פעולה עם Qilimanjaro Quantum Tech מברצלונה

אבו דאבי, איחוד האמירויות, 23 במרץ 2021, (BUSINESS WIRE):

התחילה העבודה לבניית מחשב קוונטי באבו דאבי, באיחוד האמירויות, שיהיה אבן דרך חשובה עבור האזור בעידן זה של פריצות דרך במחשבים.

Technology Innovation Instituteהמכון לחדשנות טכנולוגית (TII), העמוד הייעודי של "מחקר שימושי" במועצה למחקר טכנולוגי מתקדם (ATRC) החדשה שהוקמה באבו דאבי, הודיע היום שצוות המרכז למחקר קוונטי (QRC) שלו בראשות פרופסור המחקר הראשי שלו חוסה איגנסיו לטורה, יבנה את המחשב הקוונטי בבירת איחוד האמירויות, בשיתוף פעולה עם חוקרים של Qilimanjaro Quantum Tech מברצלונה.

"אנו בחוד של תקופה חדשה עם הכניסה של המחשוב הקוונטי", אמר פייסל אל בנני, המזכיר הכללי של ATRC. "אנחנו גאים להתחיל בבנייה של אחד מהמחשבים המופלאים האלה שיעזור לנו בתחומים שונים, כמו גילוי תרופות חדשות, יצירת חומרים חדשים, תכנון סוללות טובות יותר ויישומים שונים של בינה מלאכותית".

מחשב קוונטי משתמש בתופעות של מכניקת קוונטים כגון "סופר פוזיציה" ו"שזירה" כדי ליצור ולתפעל חלקיקים תת אטומיים כמו אלקטרונים או פוטונים - ביטים קוונטים שנקראים גם "קיוביטים" - כדי ליצור עוצמות עיבוד חזקות יותר באופן אקספוננציאלי שיכולות לעזור לבצע חישובים מסובכים שייקח הרבה יותר זמן לבצע אותם אפילו על ידי מחשבי העל הקלאסיים הכי חזקים בעולם.

פרופ' לטורה הסביר שעבודת ההכנה כבר התחילה. "השלב הראשון בתהליך הוא לבנות מעבדה, לצייד אותה ולהשלים את ההתקנה של ציוד החדר הנקי, וכל זה כבר מתבצע. אחרי שזה ייעשה, הקיוביטים הראשונים יוכנו, יאופיינו וייבחנו לפי קריטריונים. אנחנו צופים שהשבבים הקוונטיים הפשוטים הראשונים "תוצרת אבו דאבי" יגיעו עד סוף הקיץ", אמר.

פרופ' לטורה אמר שיש כמה טכנולוגיות לבניית מחשבים קוונטיים כמו קיוביטים על מוליכים, מלכודות יונים, קיוביטים אופטיים ונקודות סחריר, והוסיף ש-QRC בחר להשתמש בקיוביטים על מוליכים, שהיא אותה טכנולוגיה שבה משתמשות IBM וגוגל בבניית המחשבים הקוונטיים שלהן, והם מציעים את טכנולוגיית הקיוביטים הכי טובה להגדלה למחשב קוונטי גדול יותר.

QRC הוא אחד משבעה מרכזי מחקר ייעודיים במכון לחדשנות טכנולוגית (TII).

אודות המכון לחדשנות טכנולוגית (TII)

המכון לחדשנות טכנולוגית (TII) הוא העמוד הייעודי של "מחקר שימושי" במועצה למחקר טכנולוגי מתקדם (ATRC). TII הוא מרכז מחקר ופיתוח גלובלי חלוצי שמתמקד במחקר שימושי ויכולות טכנולוגיות של העידן החדש. למכון יש שבעה מרכזי מחקר ייעודיים ראשונים בקוונטום, רובוטיקה אוטונומית, קריפטוגרפיה, חומרים מתקדמים, אבטחה דיגיטלית, אנרגיה מכוונת ומערכות מאובטחות. על ידי עבודה עם אנשים מוכשרים יוצאי דופן, אוניברסיטאות, מכוני מחקר ושותפים מהתעשייה מכל העולם, המכון מחבר קהילה אינטלקטואלית ותורם לבנייה של סביבת מו"פ שמחזקת את המעמד של אבו דאבי ואיחוד האמירויות כמרכז גלובלי של חדשנות.

למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.tii.ae.

התחברו איתנו במדיה החברתית:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tiiuae/

Twitter: https://twitter.com/TIIuae

Instagram: https://www.instagram.com/tiiuae/

אודות המרכז למחקר קוונטי (QRC)

Technology Innovation Institute המרכז למחקר קוונטי -- במכון לחדשנות טכנולוגית (TII) -- נוצר כדי לפתח מחקר קוונטי תיאורטי וניסויי ברמה עולמית על ידי בנייה והפעלה של מחשב קוונטי באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה תוך קידום של תקשורת קוונטית וחיישנים קוונטיים. מטרת המרכז היא לפתח טכנולוגיות חלוציות המגובות על ידי המומחיות של צוות בינ"ל של חוקרים מובילים, שמחויבים להשגת "יתרון קוונטי" שישנה את הכוח וההיקף של המחשבים. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר https://quantum.tii.ae.

*מקור: AETOSWire

גלריית תמונות/ מולטימדיה זמינה: https://www.businesswire.com/news/home/52400254/en

אנשי קשר

המכון לחדשנות טכנולוגית
Haitham Haddadin
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, מהווה את הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. תרגומים מסופקים למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם מול המסמך בשפת המקור, המהווה את הגרסה היחידה של טקסט זה שהינה בעלת תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית BUSINESS WIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget וחוליאן אלברס משתפים פעולה כדי להראות כיצד GetAgent גורם לכל סוחר לשחק בצורה חכמה יותר
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את הסרטון השני בסדרת שיתופי הפעולה שלה עם LALIGA, הפעם בכיכובם של אלוף הכדורגל חוליאן אלברס והסייען הקריפטוגרפי מועצם הבינה המלאכותית של הבורסה, GetAgent.

Expereo מקבלת הכרה כ"מקום עבודה מצוין לעבוד בו" באיחוד האמירויות לשנים 2025-2026"
Expereo, החברה המובילה בעולם לאספקת רשת כשירות (NaaS) אשר מחברת בין אנשים, מקומות ודברים בכל מקום, גאה להכריז כי קיבלה הכרה כ"מקום עבודה מצוין לעבוד בו" (Great Place To Work®) באיחוד האמירויות, זו הפעם הראשונה.

קבוצת EBC Financial נכנסת לדרום אפריקה ומקדמת התרחבות אסטרטגית באפריקה
EBC Financial Group מודיעה על אישור רגולטורי לחברת הבת שלה בדרום אפריקה, מה שממקם את החברה לגישה עתידית לשוק במגזר השירותים הפיננסיים המתפתח בדרום אפריקה.

Axi השתתפה בשבוע הפינטק בג'דה 2025, הציגה את מוצריה ושירותיה
Axi, מובילה פיננסית במסחר CFD ומט"ח מקוון, השתתפה בשבוע הפינטק של ג'דה 2025, שהתקיים ב-16-17 בנובמבר, במלון הילטון ג'דה בערב הסעודית.

פעילויות קידום והחלפת תרבות בינלאומיות לאמנויות לחימה סיניות התקיימו בדובאי
ב-27 בנובמבר התקיימה תערוכת חילופי אמנויות הלחימה סין-איחוד האמירויות 2025 "טיפוח חברות באמצעות אמנויות לחימה - תהודה הרמונית של דרך המשי" ב-Shangwu Kung Fu בדובאי, איחוד האמירויות

NPU IP VIP9000NanoOi-FS של VeriSilicon מקבל אישור ISO 26262 ASIL B
מרחיב את מגוון מוצרי ה-IP הפונקציונליים של החברה לבטיחות עם NPU IP

Perma-Pipe International Holdings, Inc.‎ סוגרת 52 מיליון דולר במענקי הרבעון השלישי, ומרחיבה את נוכחותה הגלובלית עם מרכזי נתונים בארה"ב ופרויקטים של Saudi Aramco
חברת ‏Perma-Pipe International Holdings, Inc.‎ ‏(נאסד"ק: PPIH) הודיעה כי סגרה מענקי פרויקטים בסך 52 מיליון דולר במהלך הרבעון השלישי של 2025, כולל 30 מיליון דולר שכבר הוכרזו בספטמבר.

Meltwater נבחרה כמובילה IDC MarketScape: פלטפורמות שיווק משפיענים עולמיות לחברות SMB לשנים 2025-2026
Meltwater, מובילה עולמית בתחום המדיה, המדיה החברתית ואינטליגנציה של משפיענים, זכתה להכרה כמובילה בהערכת הספקים החדשה IDC MarketScape: ניהול משפיענים עולמי לחברות SMB לשנים 2025–2026 (מסמך #US52967425, נובמבר 2025).

פלטפורמת התכנון Unison Planning™ של OMP, מונעת הבינה המלאכותית, משפרת את הזריזות בשרשרת האספקה ​​עבור McCormick & Co
OMP מסייעת ל-McCormick & Co, המובילה העולמית בשוק הטעמים, עם יוזמת תכנון עבור תפעול אוטונומי המונעת בידי בינה מלאכותית. שותפות זו מאפשרת ל-McCormick לנהל ייצור לפי הזמנה (ATO) כמו גם ייצור לפי מלאי (MTS) בתוך פלטפורמת Unison Planning™.

Nedap ו-iLOQ מכריזות על שותפות טכנולוגית אסטרטגית לפתרונות גישה שמוכנים לעתיד
Nedap (AMS:NEDAP), חברה מובילה עולמית לפתרונות אבטחה פיזיים, מכריזה על שותפות טכנולוגית אסטרטגית עם iLOQ, שחקנית מובילה במערכות נעילה ללא סוללות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI