דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים חברת נאוטקס (NeoTX) מודיעה על קבלת האישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) ל- IND לביצוע מחקר קליני פאזה שניה עם נאפטומומאב אסטאפנטוקס (נאפ, naptumomab estafenatox)
חברת נאוטקס (NeoTX) מודיעה על קבלת האישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) ל- IND לביצוע מחקר קליני פאזה שניה עם נאפטומומאב אסטאפנטוקס (נאפ, naptumomab estafenatox)
חיים נוי |  19/04/21 |  צפיות: 1264

חברת נאוטקס (NeoTX) מודיעה על קבלת האישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) ל- IND לביצוע מחקר קליני פאזה שניה עם נאפטומומאב אסטאפנטוקס (נאפ, naptumomab estafenatox), התרופה המובילה של נאוטקס בטכנולוגיה של סופראנטיגן המכוון לגידול סרטני (Tumor Targeted Superantigen)

המחקר הקליני פאזה שניה (Phase 2a) בטיפול בחולי סרטן ריאה מסוג תאים שאינם קטנים (non-small cell lung cancer) צפוי להתחיל בגיוס החולים בארה"ב במחצית השניה של 2021

רחובות, 19 באפריל 2021, (GLOBE NEWSWIRE):

נאוטקס (NeoTX Therapeutics, Ltd.), חברת אימונו-אונקולוגיה בשלב הקליני, הודיעה היום שקיבלה אישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) לבקשה לתרופה ניסויית חדשה (IND) עבור נאפטומומאב אסטאפנטוקס (נאפ, naptumomab estafenatox). נאוטקס מפתחת טיפולים המפעילים את המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים על ידי שימוש בטכנולוגיה יחודית של סופראנטיגן המכוון לגידול סרטני ( Tumor Targeted Superantigen, TTS). נאפ, התרופה המובילה של נאוטקס בטכנולוגית TTS, קושרת חלק חיידקי מהונדס גנטית לתאי סרטן וגורמת להפעלה ממוקדת של המערכת החיסונית כנגד הגידול הסרטני. הטיפול עם נאפ הראה תוצאות ראשוניות של בטיחות ופעילות במחקרים קליניים בשלב מוקדם כנגד גידולים סרטניים מוצקים.

"אישור זה של ה- FDA הוא ציון דרך מרגש לנאוטקס", אמר ד"ר אשר נתן מנכ"ל חברת נאוטקס. "מחקרים פרה-קליניים ומחקרים קליניים מוקדמים הראו כי לנאפ יש את הפונציאל לשילוב עם טיפולים אחרים. סרטן ריאה מסוג תאים שאינם קטנים (Non-small cell lung cancer, NSCLC) הוא אחד מהגידולים הסרטניים הקטלניים ביותר ואנחנו מצפים לבחון את נאפ במחקר קליני בשילוב עם כימותרפיה כאופציה טיפולית חדשה ל- NSCLC לאחר כישלון של טיפולים סטנדרטים הקיימים היום."

המחקר הקליני שלב 2a, ללא סמיות (open label ), יבחן את השילוב של נאפ עם דוסטאקסל (docetaxel) ב-35 חולים עם NSCLC מתקדם או גרורתי שטופלו בעבר עם מעכבי בקרה חיסונית. היעד הראשי של המחקר הוא שיעור התגובה האובייקטיבי (ירידה או העלמות של הגידול על פי סריקה רדיוגרפית) שימדד לפי קריטריונים של RECIST 1.1. יעדים נוספים שיבחנו במחקר הם בטיחות, זמן ומשך התגובה, משך הזמן ללא התקדמות המחלה (progression free survival), שרידות (overall survival) ורמות מרקרים שונים שמעידים על המצאות התרופה והפעילות שלה במטופל.

אודות נאוטקס (NeoTX)

נאוטקס היא חברת אימונו-אונקולוגיה בשלב הקליני שמפתחת טיפולים המפעילים את המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים על ידי שימוש בטכנולוגיה יחודית של סופראנטיגן המכוון לגידול סרטני ( Tumor Targeted Superantigen, TTS). טכנולוגית ה- TTS קושרת חלק חיידקי מהונדס גנטית לתאי סרטן וגורמת להפעלה של תאים ספציפיים של מערכת החיסון מחוץ לסביבת הגידול הסרטני ומכוונת אותם לתוך הגידול כדי ליצור תגובה אנטי סרטנית יעילה. המולקולה המובילה של חברת נאוטקס מטכנולוגית TTS, נאפטומומאב אסטאפנטוקס (נאפ), נמצאת כעת במחקרים קליניים לטיפול בגידולים סרטניים מוצקים.

בימים אלה נאוטקס ממשיכה לגייס חולים למחקר קליני שלב 1b של נאפ עם דורבלומאב ((NCT03983954 בארבעה בתי חולים בישראל: איכילוב, רבין, רמב"ם ושיבא. פרטים נוספים על המחקר הקליני בישראל ניתן למצוא באתר הבא: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03983954

למידע נוסף על נאוטקס ניתן לבקר באתר של החברה- www.neotx.com

אשת קשר למדיה:

Cait Williamson, Ph.D.

LifeSci Public Relations

(646) 751-4366

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מרחיבה את 24iFM באמצעות זירת שירותים ופרסום בתחום סגנון החיים
ציון דרך אסטרטגי: ההתרחבות המסחרית של 24iFM מאחדת ניהול נכסים, שירותים ביתיים לפי דרישה ומבצעים מעסקים מתחומי הלייף-סטייל לכדי פלטפורמה דיגיטלית אחת.

שבוע האופנה של מיאמי מציין עשור במהדורה חגיגית ומיוחדת שתתקיים בין ה-13 ל-18 באוקטובר 2026
מהדורת ציון הדרך מפגישה בין מעצבים בינלאומיים, כישרונות מאמריקה הלטינית, חדשנות בתחום האופנה וחוויית קמעונאות חדשה של Stitch Lab.

מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK
מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK: רוזן, יועץ משפטי ידוע למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות– HDB

רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ
רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DOCS

ZNAKI FM מרחיבה את המהדורה הערבית שלה ומביאה את רשת החדשות והמידע שלה לקוראים במזרח התיכון
ZNAKI FM הודיעה היום על הרחבת המהדורה הערבית שלה בכתובת znaki.fm/ar. הפלטפורמה הרב-לשונית מציעה לקוראים דוברי ערבית חדשות מסביב לשעון בנושאי פוליטיקה, כלכלה, ספורט, תרבות, ידוענים וסגנון חיים – מאזור המפרץ, מצרים והעולם הערבי הרחב.

מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות
שותפות זו מחברת בין יכולות הייצור הפרמצבטיות באירופה של EUROAPI עם המומחיות של Medisca בייצור תרכובות ומאפשר להרחיב את הגישה, לחזק את מגוון ה-API ולקדם שיתוף פעולה בתחום הפפטידים

TensorX מגיעה להכנסות של 5 מיליון דולר וממנה את טים גרנט למנכ"ל על רקע האצת הביקוש לבינה מלאכותית ריבונית
טים גרנט, יו"ר הדירקטוריון מאז מאי, מונה למנכ"ל כאשר החברה מדבלין משרתת יותר מ-5,000 לקוחות משלמים ומרחיבה את התשתית שלה ברחבי אירופה

Andersen Consulting מצרפת את TalentSmartEQ לצורך קידום מנהיגות וטרנפורמציה עסקית
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום ההון האנושי באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם TalentSmartEQ, חברה מסן דייגו המתמקדת ביצירת חוויות למידה מעשיות, מעוררות מעורבות וניתנות ליישום, המבוססות על אינטליגנציה רגשית (EQ) ופיתוח מנהיגות.

קבוצת מובאדו מתקשרת בהסכם למכירת החזקה במניות הרוב במותג EBEL
Movado Group, Inc.‎ ‏(NYSE: MOV) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מחייב למכירת 95% מהמותג שלה, EBEL, תמורת 66.5 מיליון דולר לקבוצת רוכשים אסטרטגית בהובלת Montres Journe SA ‏("Montres Journe") יצרנית שעוני יוקרה שבסיסה בז'נבה, בהשתתפות Chanel ‏("שאנל") בית היוקרה, ופייר ז'אק, דמות מוכרת בתעשיית השעונים השווייצרית, שיכהן כמנכ"ל EBEL.

טולונה מודיעה על חילופי מנכ"ל מתוכננים לאחר 25 שנים
המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, יועץ בכיר ובעל מניות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI