דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים המרכז לחקר מערכות מאובטחות של המכון לחדשנות טכנולוגית יוצר שותפויות עם אוניברסיטאות מובילות בעולם בפרויקטים פורצי דרך
המרכז לחקר מערכות מאובטחות של המכון לחדשנות טכנולוגית יוצר שותפויות עם אוניברסיטאות מובילות בעולם בפרויקטים פורצי דרך
חיים נוי 21/04/21 |  צפיות: 1225

המרכז לחקר מערכות מאובטחות של המכון לחדשנות טכנולוגית יוצר שותפויות עם אוניברסיטאות מובילות בעולם בפרויקטים פורצי דרך

השותפויות עם אוניברסיטאות יוקרתיות מאיחוד האמירויות, ארה"ב ואירופה יקדמו פריצות דרך במערכות מאובטחות.

אבו דאבי, איחוד האמירויות, 21 באפריל 2021, (BUSINESS WIRE):

המכון לחדשנות טכנולוגית (TII), עמוד המחקר השימושי של המועצה למחקר טכנולוגי מתקדם (ATRC) של אבו דאבי, הודיע היום שהמרכז לחקר מערכות מאובטחות שלו (SSRC) יצר שותפויות עם אוניברסיטת חליפה, המכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה, אוניברסיטת טמפרה והאוניברסיטה למדעים ואומנויות שימושיים של דרום שווייץ (SUPSI). המרכז לחקר מערכות מאובטחות גם הודיע לאחרונה על יצירת שותפות עם אוניברסיטת פרדו.

ההודעה על שיתופי הפעולה האלה היא האחרונה בסדרה של הודעות של המכון לחדשנות טכנולוגית מאז הישיבה הראשונה של מועצת המנהלים של המועצה למחקר טכנולוגי מתקדם באוגוסט 2020. המרכז לחקר מערכות מאובטחות הוא אחד משבעה מרכזים ייעודיים ראשונים של המכון לחדשנות טכנולוגית. השותפויות האסטרטגיות יקדמו פריצות דרך בתחום של מערכות מאובטחות ותת התחומים שלו בפרויקטים קריטיים.

השותפות עם אוניברסיטת חליפה היוקרתית של איחוד האמירויות כולל ארבעה פרויקטים עיקריים, הראשון מהם חוקר אפשרויות לשימוש בלמידת מכונה כדי לגלות שליפת נתונים בטלפונים חכמים עם אנדרואיד. הפרויקט השני עוסק בפיתוח של פתרונות בתקשורת מאובטחת ברשתות אריג (מש) אלחוטיות עם מגבלות בצריכת החשמל ואילו השלישי חוקר אבטחת אלחוט פיזית ופרוטוקולי ניתוב בתקשורת עם כטב"מים. הפרויקט האחרון בוחן את שכבת האבטחה הפיזית של רשתות אלחוטיות מגוונות בין כטב"מ (כלי טיס בלתי מאויש) לקרקע. הפרויקט הזה מבקש להעריך את נקודות החולשה של הרשתות האלה ומציע פתרונות יעילים להפחית את חולשת המערכת.

השותפות עם המכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה בארצות הברית כולל פרויקט שיתכנן תיאוריה לבניית תוכנה עמידה מפני התקפות שיכולה לתת מענה לאילוצי זמן אמת במערכות סייבר - פיזיות ואוטונומיות (CPAS). צוות המחקר ידגים טכניקות שמשפרות את האבטחה של תוכנת ופלטפורמות CPAS, עם מיקוד בכטב"מ. שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת טמפרה בפינלנד כולל פרויקט שקשור לאבטחה של תשתיות קריטיות. הפרויקט הזה יחשוף שיטות להפחית את היכולת של תוקף לחדור, לגנוב ולשנות נתונים בתשתיות קריטיות. למחקר הזה יש מקרי שימוש בולטים בתחומים כמו פריסה של כטב"מ, שירותי חירום, תשתיות לפי דרישה ועיבוד נתונים של ערים חכמות.

השותפות עם SUPSI משווייץ תחקור ניווט אוטונומי מאובטח מבוסס בינה מלאכותית בננו כטב"מ, עם מיקוד באבטחה, אוטונומיה ועמידות. מטרת הצוות היא לאפשר תקשורת מאובטחת וחישובים במערכות סייבר- פיזיות (CPSs) עם אילוצי משאבים (כלומר, חישובים, זיכרון, צריכת חשמל ומטעד) על ידי שימוש בלמידת מכונה, למידה עמוקה וטכניקות מתקדמות של בינה מלאכותית.

בהתייחסו להודעות על השותפויות, ד"ר שריקנט (טיקי) תאקר, החוקר הראשי במרכז לחקר מערכות מאובטחות שמנהל את עבודת המחשוב האוטונומי המאובטח, אמר: "העולם שלנו יותר מחובר -- ויותר פגיע להתקפות סייבר. ערים חכמות, תחבורה ותשתיות קריטיות אחרות דורשות את רמות ההגנה הכי גבוהות נגד ההתקפות האלה. השותפויות והפרויקטים הקריטיים שהודענו עליהם עם מוסדות גלובליים יוקרתיים ללא יספק יקדמו באופן מרחיק לכת את הפתרונות למערכות אוטונומיות מאובטחות ועמידות שכוללים פלטפורמות, תוכנת מערכות, תקשורת, יישומים וכלילות נתונים".

במרץ 2021 המכון לחדשנות טכנולוגית הודיע שהמרכז לחקר מערכות מאובטחות יצר שותפות עם אוניברסיטת פרדו, אוניברסיטת מחקר ציבורית בעלת שם עולמי שנמצאת בארה"ב, כדי לשתף פעולה בפרויקט תלת שנתי של אבטחת סייבר מתוחכמת כדי להבטיח שאפשר יהיה להשתמש בכלי טיס בלתי מאוישים באופן בטוח ויעיל בפעילות עירונית.

למידע נוסף על המכון לחדשנות טכנולוגית (TII), בקרו בבקשה באתר www.tii.ae

*מקור: AETOSWire

גלריית תמונות/ מולטימדיה זמינה:

https://www.businesswire.com/news/home/52415645/en

אנשי קשר

Technology Innovation Institute
Haitham Haddadin
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, מהווה את הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. תרגומים מסופקים למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם מול המסמך בשפת המקור, המהווה את הגרסה היחידה של טקסט זה שהינה בעלת תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית BUSINESS WIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget וחוליאן אלברס משתפים פעולה כדי להראות כיצד GetAgent גורם לכל סוחר לשחק בצורה חכמה יותר
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את הסרטון השני בסדרת שיתופי הפעולה שלה עם LALIGA, הפעם בכיכובם של אלוף הכדורגל חוליאן אלברס והסייען הקריפטוגרפי מועצם הבינה המלאכותית של הבורסה, GetAgent.

Expereo מקבלת הכרה כ"מקום עבודה מצוין לעבוד בו" באיחוד האמירויות לשנים 2025-2026"
Expereo, החברה המובילה בעולם לאספקת רשת כשירות (NaaS) אשר מחברת בין אנשים, מקומות ודברים בכל מקום, גאה להכריז כי קיבלה הכרה כ"מקום עבודה מצוין לעבוד בו" (Great Place To Work®) באיחוד האמירויות, זו הפעם הראשונה.

קבוצת EBC Financial נכנסת לדרום אפריקה ומקדמת התרחבות אסטרטגית באפריקה
EBC Financial Group מודיעה על אישור רגולטורי לחברת הבת שלה בדרום אפריקה, מה שממקם את החברה לגישה עתידית לשוק במגזר השירותים הפיננסיים המתפתח בדרום אפריקה.

Axi השתתפה בשבוע הפינטק בג'דה 2025, הציגה את מוצריה ושירותיה
Axi, מובילה פיננסית במסחר CFD ומט"ח מקוון, השתתפה בשבוע הפינטק של ג'דה 2025, שהתקיים ב-16-17 בנובמבר, במלון הילטון ג'דה בערב הסעודית.

פעילויות קידום והחלפת תרבות בינלאומיות לאמנויות לחימה סיניות התקיימו בדובאי
ב-27 בנובמבר התקיימה תערוכת חילופי אמנויות הלחימה סין-איחוד האמירויות 2025 "טיפוח חברות באמצעות אמנויות לחימה - תהודה הרמונית של דרך המשי" ב-Shangwu Kung Fu בדובאי, איחוד האמירויות

NPU IP VIP9000NanoOi-FS של VeriSilicon מקבל אישור ISO 26262 ASIL B
מרחיב את מגוון מוצרי ה-IP הפונקציונליים של החברה לבטיחות עם NPU IP

Perma-Pipe International Holdings, Inc.‎ סוגרת 52 מיליון דולר במענקי הרבעון השלישי, ומרחיבה את נוכחותה הגלובלית עם מרכזי נתונים בארה"ב ופרויקטים של Saudi Aramco
חברת ‏Perma-Pipe International Holdings, Inc.‎ ‏(נאסד"ק: PPIH) הודיעה כי סגרה מענקי פרויקטים בסך 52 מיליון דולר במהלך הרבעון השלישי של 2025, כולל 30 מיליון דולר שכבר הוכרזו בספטמבר.

Meltwater נבחרה כמובילה IDC MarketScape: פלטפורמות שיווק משפיענים עולמיות לחברות SMB לשנים 2025-2026
Meltwater, מובילה עולמית בתחום המדיה, המדיה החברתית ואינטליגנציה של משפיענים, זכתה להכרה כמובילה בהערכת הספקים החדשה IDC MarketScape: ניהול משפיענים עולמי לחברות SMB לשנים 2025–2026 (מסמך #US52967425, נובמבר 2025).

פלטפורמת התכנון Unison Planning™ של OMP, מונעת הבינה המלאכותית, משפרת את הזריזות בשרשרת האספקה ​​עבור McCormick & Co
OMP מסייעת ל-McCormick & Co, המובילה העולמית בשוק הטעמים, עם יוזמת תכנון עבור תפעול אוטונומי המונעת בידי בינה מלאכותית. שותפות זו מאפשרת ל-McCormick לנהל ייצור לפי הזמנה (ATO) כמו גם ייצור לפי מלאי (MTS) בתוך פלטפורמת Unison Planning™.

Nedap ו-iLOQ מכריזות על שותפות טכנולוגית אסטרטגית לפתרונות גישה שמוכנים לעתיד
Nedap (AMS:NEDAP), חברה מובילה עולמית לפתרונות אבטחה פיזיים, מכריזה על שותפות טכנולוגית אסטרטגית עם iLOQ, שחקנית מובילה במערכות נעילה ללא סוללות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI