דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים מחקר חדש של ספרה מגלה: למרות לחץ המשקיעים הגובר, רק מעט חברות מתייחסות לתחום הקיימות בדיווחיהן הפומביים
מחקר חדש של ספרה מגלה: למרות לחץ המשקיעים הגובר, רק מעט חברות מתייחסות לתחום הקיימות בדיווחיהן הפומביים
חיים נוי 03/10/21 |  צפיות: 882

מחקר חדש של ספרה מגלה: למרות לחץ המשקיעים הגובר, רק מעט חברות מתייחסות לתחום הקיימות בדיווחיהן הפומביים

על פי נתוני המחקר, החברות מתקשות להניב הישגים בתחום הקיימות ולפרסם דיווחים הקשורים אליו, זאת למרות הצהרות רבות מצידן לעשות כן

שיקאגו, 30 בספטמבר 2021, (GLOBE NEWSWIRE):

למרות הלחץ שגובר מכל הכיוונים – ממשקיעים, ממשלות ומועצות מנהלים – חברות ברחבי העולם מתקשות לדווח על התקדמות בהשגת המטרות הסביבתיות, החברתיות והמשילות (ESG) שלהן. ואכן, סקר חדש של Sphera, ספקית גלובלית מובילה של תוכנות ניהול סיכונים ומדידת ביצועי ESG, מידע ושירותי יעוץ.

עם זאת, לא מדובר רק בעניין של חשיפת ההתקדמות בהשגת מטרותיהן; החברות נשרכות מאחור גם כשנבדק באיזה מצב הן מצויות בהגדרת מטרות ה-ESG שלהם מלכתחילה. פחות משליש (29%) מהנשאלים אמרו כי קבעו ותיקשרו יעדי הקיימות שלהם, ואף פחות - 16% - הציבו יעדי פליטה בהתאם ל"מסגרת יוזמת היעדים מבוססי המדע" (SBTi).

חוסר בולט זה של שקיפות ESG מדגיש את התהום ההולכת ונפערת בהתמדה במגזר הפרטי בין הבטחות ESG לפעולות. בהיעדר תקנות משמעותיות הניתנות לאכיפה ברחבי העולם, מתאפשר לחברות במידה רבה להתנדב מרצונן לקבלת על עצמן התחיבויות שכאלו, אך בפועל לא קיימים מנגנונים משמעותיים למדידת התקדמותן או למיצוי הדין עימן באם לא עמדו בהתחיבויות. כמחצית (51%) מהחברות שהשתתפו בסקר אישרו כי הנהלתן הבכירה מחוייבת לקיימות, אך רק 21% ציינו כי יש להן מפת דרכים ברורה ליישום, ורק 26% העידו כי שילבו באופן מלא קיימות באסטרטגיה העסקית שלהן.

"כשמדובר ביוזמות ESG ארגוניות, קל יותר לדבר מאשר לעשות'", אומר פול מארושקה, מנכ"ל Sphera. "החברות אמורות במידה רבה להסתדר בעצמן מבחינת יישום ומדידת ביצועי הקיימות שלהם, מה שמוביל ליצירה של מסגרות התנדבותיות שבסופו של דבר לא מתמרצות פעולה משמעותית. אבל עם הדו"ח האחרון של הפאנל הבין-ממשלתי לשינוי האקלים, שסיפק את האזהרה המשמעותית ביותר שלו עד כה – ובכך למעשה הצהיר כי אינו מוכן עוד לעבור לסדר היום על מה שהוא רואה כ'חצי עבודה' – והצהרתה של ועידת COP26 הקרובה המבטיחה למצות את הדין עם הקהילה העסקית, הארגונים צריכים להתחיל לקיים את ההבטחות שלהם ולהראות התקדמות מוחשית".

ממצאים אלה מופיעים בסקר הקיימות לשנת 2021 של ספרה, בו השתתפו 218 מנהיגים עסקיים גלובליים שהעריכו את מדדי הקיימות, המדידה והקידמה שלהם.

ממצאים נוספים מהסקר כוללים:

התעלמות מ-Scope 3. למרות שהפחתת הפליטות לאורך שרשרת הערך חיונית לעמידה ביעדי הפחתת הפחמן ולהגעה ל"אפס פליטות נטו" – עבור אותם עסקים שהתחייבו לכך – מעט מאוד חברות שילבו את פליטות Scope 3 בתוכניות הקיימות שלהן. רק 13% מהעסקים שהשתתפו בסקר אמרו כי זיהו את כל הקטגוריות הרלוונטיות של Scope 3 והשלימו את Hotspot analysis מתאים. 29% מציינים כי הם מביאים בחשבון את כל שרשרת הערך בעת חישוב בסיס הפליטות התאגידי שלהם או טביעת הרגל הפחמנית.

"פליטות scope 3 עלולות להוות את חלק הארי של טביעת הרגל הפחמנית הכוללת של החברה", הוסיף מרושקה, "מה שאומר שכל אסטרטגיית קיימות יציבה חייבת להיות משולבת בהערכת שרשרת האספקה, ולכלול מחויבות לעבודה עם ספקים שגם נוקטים צעדים מדידים על מנת להפחית את הפליטות שלהם. התוצאה הסופית, בסופו של דבר, יוצרת מקדם הכפלה מכפיל למאמצי הקיימות של שתי החברות".

איכות נתונים ירודה יכולה לפגוע אפילו במאמצים הטובים ביותר. רק מיעוט מהמשיבים (16%) משתמשים בנתונים ממאגרי מידע מסחריים מבוססים על מנת לכמת את טביעת הרגל הפחמנית הארגונית שלהם; 14% נוספים אומרים שהם משתמשים בנתונים איכותיים ומבוססים בתעשייה להערכה ראשונית ברמת המוצר. בפועל, משמעות הדבר היא שארגונים רבים נוספים משתמשים במערכות נתונים שאינן אופטימליות, כגון מסדי נתונים מבוססי הוצאה כספית או נתוני קליטה-תפוקה, על מנת למדוד את הפליטות שלהם. סוגים אלה של מקורות נתונים ממבט על, שאינם מדעיים, עלולים להוביל להערכות לא מדויקות, ולהחריף עוד יותר את הפער בין הבטחות הקיימות לתוצאות.

החברות הבינוניות מתקשות יותר. אולי באופן לא מפתיע, ארגונים גדולים עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר נוטים יותר להיות מדורגים כממוטבים (34%) במונחים של בגרות בקיימות. 1 במקביל, 39% מהעסקים הקטנים עם הכנסות של פחות מ-100 מיליון דולר נחשבים ממוטבים. עסקים בגודל בינוני מפגרים אחרי שניהם, עם שיעור אופטימיזציה של 30% בלבד. למעשה, עסקים בגודל בינוני נוטים יותר מעמיתיהם הגדולים או הקטנים יותר לא לחרוג מעבר לדרישות התאימות הבסיסיות (25% לעומת 13% לארגונים קטנים יותר ו-6% לארגונים גדולים יותר).

אודות סקר הבשלות לקיימות 2021


Sphera שיתפה פעולה עם אוניברסיטת אסלינגן בגרמניה במטרה לתכנן ולבצע סקר של חברות ברחבי אירופה, צפון אמריקה ואסיה-פסיפיק. המשיבים ייצגו עסקים במגוון רחב של תעשיות לרבות רכב, בנייה, חינוך, בריאות, נפט וגז, ייצור וטכנולוגיה. הסקר נערך בין ה-7 באפריל ל-3 במאי.

אודות Sphera

ספרה Spheraיוצרת עולם בטוח, בר-קיימא ופרודוקטיבי יותר. אנו ספק גלובלי מוביל של תוכנה לניהול סיכונים וסביבתיים, חברתיים ומשילות (ESG) עם דגש על סביבה, בריאות, בטיחות וקיימות (EHS&S), ניהול סיכונים תפעוליים וניהול מוצרים.

לפרטים נוספים:

Press Contact
Kylie Souder
[email protected]
+1 513-304-5776


*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: יותר ממסע: כיצד עומס הנסיעות בפסטיבל האביב משקף את סין המשתנה
עומס הנסיעות של פסטיבל האביב 2026 התחיל ב-2 בפברואר ויימשך 40 יום, ויסתיים ב-13 במרץ. לקראת ההגירה השנתית הזו, CGTN פרסם כתבה מרכזית שבוחנת כיצד האירוע עבר את תפקידו כתופעה תחבורתית, והפך לעדשה ייחודית דרכה ניתן לצפות בשינוי החברתי של סין.

QNA Marcom and Events מחזקת את הנוכחות שלה באסיה פסיפיק עם השקת משרד במומבאי
מטה חדש באזור אסיה-פסיפיק יקדם כנסים מגוונים ורחבי היקף ואירועים מרכזיים בתעשייה, ובניית מותגים עבור חברות מובילות ברחבי האזור.

100 בתי הקפה הטובים בעולם 2026 עם DaVinci Gourmet: דירוג בתי הקפה העולמי ייחשף במדריד
הרשימה תוכרז ב-16 בפברואר במהלך CoffeeFest מדריד, לאחר הערכת יותר מ-15,000 בתי קפה מרחבי העולם מדד מפתח לקהילת הקפה העולמית: למעלה מ-800 מומחים בתעשייה ו-350,000 קולות ציבור עיצבו את הדירוג הסופי

WENDEL: הסכם למכור את Stahl, המובילה העולמית בציפויים מיוחדים לחומרים גמישים, להנקל
חברת Wendel (Euronext: MF.FP) מודיעה כי חתמה על הסכם למכירת אחזקותיה ב-Stahl (לא כולל Muno) תמורת שווי ארגוני של 2.1 מיליארד אירו ל- Henkel, חברה מובילה עולמית בתחום הציפויים והדבקים שבסיסה בגרמניה, המשרתת מגוון רחב של שווקים תעשייתיים וצרכניים.

אנדוספן מודיעה על נתונים חיוביים של שנה אחת ממחקר ה-FDA המרכזי של TRIOMPHE עבור מערכת NEXUS® Aortic Arch Stent-Graft
Endospan (אנדוספן), חברה בבעלות פרטית עם פתרונות חלוציים לתיקון אנדווסקולרי של מחלת קשת אבי העורקים (aortic arch disease), הכריזה היום על תוצאות המחקר השנתי שלה TRIOMPHE Investigational Device Exemption (IDE), אשר בחן את מערכת השתלת התומכן של קשת אבי העורקים NEXUS (NEXUS® Aortic Arch Stent-Graft System) שהוצגה במהלך המפגש השנתי של אגודת מנתחי בית החזה (STS) בניו אורלינס

סימה גנוואני וד אירחה ערב VIP בלעדי לציון השקת קולקציית Kay Beauty × FSP Kay Kouture של Nysaa באיחוד האמירויות הערביות
סימה גנווני וד, מייסדת ויו"ר Apparel Group, אירחה ערב VIP בלעדי בביתה כדי לחגוג את השקת קולקציית Kay Kouture של Kay Beauty × Falguni Shane Peacock (FSP) באיחוד האמירויות הערביות, הזמינה כעת ב- Nysaa, יעד יופי רב-ממותגי רב-ערוצי, שנוצר כמיזם משותף בין Nykaa, חברת היופי והלייף סטייל המובילה בהודו, לבין Apparel Group, תאגיד בשווי מיליארדי דולרים מאז 1996 שבסיסו בדובאי, איחוד האמירויות הערביות.

לאן באמת נוסעים הנוסעים העסקיים ב-2026, לפי Holafly
מרכזי עסקים מובילים לשנת 2026 לפי Holafly

Cronos Group משיקה את מותג הפרימיום Lord Jones® בישראל ומקדמת אסטרטגיית מוצרים גלובלית חוצת גבולות
חברת Cronos Group Inc. (נאסד"ק: CRON; TSX: CRON) (“קרונוס” או “החברה”), מהחברות הגלובליות המובילות בעולם הקנאבינואידים, הודיעה היום על השקת מותג הקנאביס פרימיום Lord Jones® בישראל.

EZVIZ פורצת דרך באבטחה חיצונית עם משפחת מצלמות מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi
EZVIZ פורצת דרך באבטחה חיצונית עם משפחת מצלמות מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi, ומתמודדת עם אתגרים יומיומיים עם השראה לתרחישים חדשים, מבתים ועד לטבע משפחת מצלמות EZVIZ מבוססות סוללה עם 4G ו-Wi-Fi – השקת בכורה

Atos מוקמה כמובילה ב- IDC MarketScape™: הערכת ספקים בניהול זיהוי ותגובה (MDR) במזרח התיכון לשנת 2025
Atos דורגה בקטגוריית המובילים בדו"ח IDC MarketScape לשנת 2025: שירותי זיהוי ותגובה מנוהלים (MDR) במזרח התיכון (מסמך #META53011825, אוקטובר 2025). הכרה זו משקפת את המחויבות וההשקעה המתמשכת של Atos במתן שירותי אבטחה מנוהלים במזרח התיכון, המשלבים נוכחות מקומית חזקה עם קנה מידה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI