דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים UN Global Compact משיקה את קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה כדי לקדם פעולה אקלימית וצמיחה בת קיימא ברחבי היבשת
UN Global Compact משיקה את קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה כדי לקדם פעולה אקלימית וצמיחה בת קיימא ברחבי היבשת
חיים נוי 01/06/22 |  צפיות: 789

UN Global Compact משיקה את קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה כדי לקדם פעולה אקלימית וצמיחה בת קיימא ברחבי היבשת

קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה מאגדת מנכ"לים מרחבי היבשת כדי לקדם את הצמיחה, השגשוג והפיתוח בני הקיימא של אפריקה

ניו יורק, 31 במאי 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

במסגרת הכנס שנערך על ידי האו"ם גלובל קומפקט (UN Global Compact), מנכ"לים מרחבי אפריקה הודיעו היום על השקת קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה (ABLC).

הקואליציה תספק פלטפורמה למנהיגים עסקיים אפריקנים להשמיע קול אחיד במגזר הפרטי כשהם מעורבים באופן פעיל ומשמעותי בעבודה על הסוגיות הבוערות ביותר ביבשת באמצעות גישה מאורגנת, צופה פני עתיד ומבוססת עקרונות.

קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה היא יוזמה בהובלת המנכ"ל הנובעת מאסטרטגיית אפריקה העולמית של האו"ם 2021–2023 , והיא מחויבת לקדם צמיחה, שגשוג ופיתוח בני קיימא באפריקה על ידי הבאת השפעה ניתנת למדידה לנושאים הדחופים ביותר שלה. ה- ABLC יעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם UN Global Compactבאבוג'ה ועם 10 רשתות מקומיות של Global Compactהפועלות ברחבי אפריקה.

לקראת COP27 שיתקיים במצרים בנובמבר 2022, ה-ABLC ימקד את מאמציו בפיתוח בר-קיימא ובפעולה אקלימית שאפתנית על ידי הבאת נקודות המבט של עשרות מנכ"לים ויו"רים מובילים באפריקה לשיח העולמי. זה יגיע לשיאו בהצהרת האקלים של ABLC לתמיכה ב-COP27, המעוגנת במטרות הסכם פריז, יעדי הפיתוח בר הקיימא ועשיר העקרונות הקומפקטיים הגלובליים של האו"ם. חברי ABLC יוזמנו לחתום ולהכריז על התחייבויות ופעולות אמינות באמצעות הצהרת אקלים זו.

סגנית מזכ"ל האו"ם, אמינה מוחמד, קיבלה בברכה את החברים המייסדים של קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה, והפצירה בהם להשתמש בהשפעתם כדי להניע שינוי ברחבי היבשת.  "זו הזדמנות ליצור דיאלוג הוליסטי כדי ליישב את צרכי הפיתוח של היבשת עם הצורך בפעולה אקלימית שאפתנית, להתניע את המעבר לאנרגיה מתחדשת ולבנות חוסן ברחבי היבשת", אמרה.

בהשקת ה-ABLC, אמרה סנדה אוג'יאמבו, עוזרת המזכ"ל והמנכ"ל של UN Global Compact: "שינויי האקלים מציגים הזדמנות השקעה של 3 טריליון דולר באפריקה עד 2030. אבל הפוטנציאל הזה לא יתממש אלא אם כן המגזר הפרטי יהיה מעורב. לקואליציה זו יש תפקיד קריטי בהבטחת השמעת קולו של המגזר הפרטי באפריקה על הבמה העולמית כדי להבטיח שהצמיחה של היבשת תהיה לא רק בת קיימא אלא גם ירוקה".

11 החברים המייסדים של ABLC כוללים את הרברט ויגווה, מנכ"ל בנק אקסס, ניגריה; ברהים בנג'לון טויימי, יו"ר הבנק המרכזי של אפריקה, מרוקו; חיכם אלומי, יו"ר ומנכ"ל COFICAB; סטרייב מסיווה, מייסד ויו"ר בכיר, Econet Wireless, זימבבואה; ג'יימס מוואנגי, מנכ"ל, קבוצת אקוויטי, קניה; קארים ברנוסי, מנכ"ל קבוצת Intelcia, מרוקו; פותי מהאניאלה-דבנגווה, מנכ"ל, Naspers, דרום אפריקה; יסמין מוחמד פריד ח'מיס, מנכ"לית ויו"ר, Oriental Weavers Carpets Co, מצרים; פיטר נדגווה, מנכ"ל ספאריקום, קניה; פליטווד גרובלר, נשיא ומנכ"ל סאסול, דרום אפריקה; ואמיר ברסום, מייסד ומנכ"ל, Vezeeta, מצרים.

חברי ה-ABLC מתחייבים לקיים את עשרת העקרונות שלUN Global Compactולהפוך למשתתפים ב- UN Global Compact תוך שישה חודשים מההצטרפות.

באירוע ההשקה הווירטואלי השתתפו גם מנהיגים מהאו"ם, בהם עבדוללה שהיד, נשיא העצרת הכללית של האו"ם; קולן ויקסן קלפילה, נשיא המועצה הכלכלית והחברתית של האו"ם; אמינה מוחמד, סגנית מזכ"ל האו"ם; כריסטינה דוארטה, תת-מזכ"לית ויועצת מיוחדת לענייני אפריקה למזכ"ל האו"ם וסנדה אוג'ימבו, עוזרת המזכ"ל ומנכ"לית של UN Global Compact. הם חברו יחד היום כדי להשיק את ה-ABLC עם ד"ר מחמוד מוהילדין,מומחה האקלים הבכיר של האו"ם בנושא שינוי האקלים במצרים.

Boston Consulting Group מספקת תמיכה אסטרטגית ויישום ל- UN Global Compactעבור קואליציית המנהיגים העסקיים של אפריקה.  בראש ישיבת הפתיחה היום עמדה סנדה אוג'ימבו בתמיכתו של פטריק דופו, מנכ"ל, שותף בכיר וראש תחום אפריקה, BCG.

ההשקה היום תלווה בשישה מפגשי שולחן עגול אזוריים באביג'אן, קהיר, קזבלנקה, יוהנסבורג, לאגוס וניירובי ביוני וביולי כדי לדון, לעצב ולגייס עסקים עקרוניים ובני קיימא באפריקה.

אודות United Nations Global Compact

כיוזמה מיוחדת של מזכ"ל האו"ם, ה- Global Compact של האו"ם הוא קריאה לחברות בכל מקום ליישר את פעולותיהן והאסטרטגיות שלהן עם עשרת העקרונות בתחומים של זכויות אדם, עבודה, סביבה ומניעת שחיתות. השאיפה שלנו היא להאיץ ולהרחיב את ההשפעה הקולקטיבית הגלובלית של עסקים על ידי שמירה על עשרת העקרונות והשגת יעדי הפיתוח בר הקיימא באמצעות חברות אחראיות ומערכות אקולוגיות המאפשרות שינוי. עם יותר מ-15,000 חברות ו-3,000 חברות שאינן חברות חתומות עליהן, שבסיסן ביותר מ-160 מדינות, ו-69 רשתות מקומיות, ה- UN Global Compactהיא יוזמת הקיימות התאגידית הגדולה בעולם - עסק אחד של Global Compact המאחד את העולם למען עולם טוב יותר.

לקבלת מידע נוסף, עקבו אחר @globalcompactבמדיה החברתית ובקרו באתר האינטרנט שלנו www.unglobalcompact.org ו- Africa Business Leaders Coalition | UN Global Compact

קשרי מדיה

Alex Gee

[email protected]

Dan Thomas

United Nations Global Compact

(212) 907-1301

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
בקרדי לוקחת בעלות מלאה על TEELING® Irish Whiskey
מותג הוויסקי האירי מצטרף לפורטפוליו מותגי הפרימיום של החברה

הגיאוגרפיה החדשה של נסיעות עסקים: לאן אנשי מקצוע פונים הקיץ, לפי Holafly for Business
במשך שנים, מפת הנסיעות העסקיות בעולם הוגדרה במידה רבה על ידי מרכזים פיננסיים ומטה תאגידי. כיום, אנשי מקצוע נמשכים יותר ויותר ליעדים המשלבים רלוונטיות כלכלית עם אווירה נינוחה. מחקר חדש של Holafly for Business מגלה כי ספרד, יפן וארצות הברית הן היעדים המושכים את המספר הגבוה ביותר של נוסעים עסקיים הקיץ הזה, דבר המשקף התפתחות רחבה יותר באופן שבו אנשים נוסעים במסגרת עבודה ובסיבה לכך.

Denodo הוכרה כ-"אחת שכדאי לעקוב אחריה" בדו"ח Modern Marketing Data Stack של Snowflake
Denodo מעודדת את הצלחת הבינה המלאכותית של סוכן באינטגרציית נתונים באמצעות שיתוף פעולה עם Snowflake AI Data Cloud

ביטגט מתגמלת מסחר בין-שווקים עם תוכנית VIP Miracle Badge החדשה
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את תוכנית VIP Miracle Badge, יוזמה חדשה שנועדה להכיר בסוחרים פעילים בשוקי קריפטוגרפיה, מניות ו-CFD, תוך הרחבת הגישה לשירותי פרימיום ותגמולים בלעדיים.

Bitget משיקה את Stock+, ומציעה מניות אמריקאיות אמיתיות למשקיעים שפועלים בשוק הקריפטוגרפי
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את Stock+, תכונה חדשה במסגרת האקוסיסטם של Stocks 2.0 שלה, המאפשר למשתמשים לרכוש מניות אמריקאיות אמיתיות ישירות באמצעות USDC ונכסים דיגיטליים אחרים.

אנדרסן גלובל מוסיפה את Andersen in Indonesia
Andersen Global מחזקת את הנוכחות שלה בדרום-מזרח אסיה, כאשר VDB Loi באינדונזיה ממותגת מחדש ל-Andersen in Indonesia, והופכת לישות החברה החדשה ביותר שמצטרפת לארגון.

מרי קיי מאריכה את רצף ההצלחות שלה עם שנה רביעית ברציפות במקום הראשון במכירות ישירות גלובליות בתחום הטיפוח
Euromonitor International מכירה במעמד המוביל המתמשך של Mary Kay בתחום טיפוח העור וקוסמטיקה צבעונית

Bitget משדרגת את המסחר בעותקים של CFD עם בקרות סיכון מותאמות אישית
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הציגה שדרוגים משמעותיים למערכת מסחר ה-CFD Copy Trading שלה, המעניקה לעוקבים שליטה רבה יותר על ניהול הסיכונים באמצעות מודלים חדשים לגודל פוזיציות, הגדרות עצמאיות ללקיחת רווחים ועצירת הפסדים, ובקרות חשיפה מתקדמות.

ניקסואה תארח את יום המשקיעים בניו יורק ב-8 ביולי 2026
צוות ההנהלה והדירקטוריון ידונו בביצוע המסחרי בארה"ב, באסטרטגיית הצמיחה ובעדיפויות המרכזיות

יוניבר סולושנס מפרסמת את דוח הקיימות לשנת 2025 ומשיקה יעדי קיימות חדשים לשנת 2030
Univar Solutions LLC ("Univar Solutions", או "החברה"), ספקית פתרונות גלובלית מובילה למשתמשים במרכיבים וכימיקלים מיוחדים, הודיעה היום על פרסום דו"ח הקיימות לשנת 2025 ועל השקת התחייבויות הקיימות לשלב הבא באמצעות אסטרטגיית 2030 שלה, "צמיחה באמצעות מטרה".
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI