דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
חיים נוי 15/02/23 |  צפיות: 1367

ביקורת: 1972סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי

מאת חיים נוי

תמונות מתקופת המהפכה המינית מרצדות ושועטות בהצגה המיוחדת 1972 סקס בעולם המחר העולה בבית צבי ברמת גן.

המחזה נכתב לפני כ 8 שנים על ידי קבוצת התיאטרוןwardrobe ensemble בבריסטול שבאנגליה ועד מהרה הציג ברחבי בריטניה ובארצות נוספות.

יאשה קריגר ביים וערך את המוזיקה התקופתית ובזכות הלהקה הכישרונית אנו צופים על הבמה בתמונות מייצגות שטלטלו את העולם באותה תקופה של מהפיכה מינית שנחשבת היום למיושנת.

כותבי המחזה מתארים את השנה הבועטת 1972 כשנה שבה חרך זיגי סטארדאסט את מצעדי הפזמונים, מכנסי הפדלפון היו בשיא האופנה, בלונדון נערך מצעד הגאווה הראשון , הבנות נמנעו מגילוח באזורים האינטימיים – אבל ניתן היה להריח את הסקס באוויר.

בתמונות המרצדות על הבמה אנו צופים בכריסטין העומדת לשכב הלילה בפעם הראשונה עם ריץ', סולן של להקת רוק מקומית. פני נמסה בכל פעם שמרטין המרצה שלה באוניברסיטה מדבר על תיאוריה פמיניסטית. אנה סבורה שטסה היא הבחורה הכי קולית שפגשה אי פעם, אך נכונה לה הפתעה תוך מספר שנים. אנטון לוקח בגדים של אמו ומודד אותם מול המראה.

אלה הם ארבעה סיפורים מיצגים על מפגשים ראשונים עם מיניות, עקומים ומביכים כמו שרק מפגשים ראשונים יכולים להיות. מנקודת המבט התרבותית של שנות השבעים, תקופה בועטת של שחרור ממתירנות מינית, מקשה המחזה כיצד זה היה אז ומה בעצם השתנה היום.

ההצגה שופעת שירים תקופתיים ובעצם כל הלהקה כמעט כל הזמן על הבמה ומפגינה ריקודים ושירים תוססים ויפים, מפליי בק, אך חבל שרובם אינם מושרים במלואם.

ים קצור מגלמת את כריסטין במשחק שובה לב ויפה. ליאור פרוטר מגלמת את פני במשחק משובח. שיר מורג נהדרת כאנה ואוראל גלעד מצוינת כטסה חברתה. אלון קטן, שי גורושין, אלון קובן, עמית רוטמן, יונתן גרבובסקי ויוחאי שירי מעולים במגוון התפקידים.

כאן המקום לציין את גילי גבל שעצבה את התנועה הנפלאה והמקסימה , חלק עיקרי בכל ההצגה.

תמר קינן תרגמה את המחזה לשפה קולחת . טל וייס עצב תפאורה מצומצמת וראויה, רונה משעול עצבה תלבושות יפות, דן גלזר עצב תאורה משובחת שהיא מרכיב חשוב במופע.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
UBTECH הסינית חושפת רובוט הומנואידי אולטרה-ביוני בגודל מלא מסדרת U1
UBTECH, מפתחת הרובוטים ההומנואידים הסינית, אירחה לאחרונה את אירוע ההשקה הגלובלי שלה לשנת 2026 בשנזן, וחשפה את אסטרטגיית הסימביוזה בין אדם למכונה שלה לטווח ארוך, את מותג הצריכה החדש UWORLD, ואת הרובוט ההומנואידי האולטרה-ביוני בגודל מלא בסדרת U1, המיועד לשימוש צרכני.

Meltwater מרחיבה את הגישה ל-Meltwater MCP ומביאה מודיעין בר-יישום אל תוך כלי הבינה המלאכותית שצוותים כבר משתמשים בהם.
Meltwater MCP היא פלטפורמת בינה תקשורתית מלאה היחידה שמתחברת ישירות לעוזרי בינה מלאכותית מובילים, סוכנים מותאמים אישית וזרימות עבודה של בינה מלאכותית - עם היכולת לנקוט פעולה, לא רק לענות על שאלות.

ניקסואה מכריזה על תוצאות ראשוניות לרבעון השני של 2026
המשך המומנטום בהשקה בארה"ב מוביל להכנסות נטו גלובליות ראשוניות של 7.7 מיליון אירו ברבעון השני.

Anaqua מחדשת את השותפות עם Sony לקידום חדשנות בתחום הקניין הרוחני
Anaqua, הספקית המובילה של פתרונות ושירותים טכנולוגיים לניהול חדשנות וקניין רוחני (IP), הודיעה היום על חידוש השותפות שלה עם Sony Group Corporation.

Bitget משדרגת את מסגרת המסחר המוסדית שלה כדי להעצים את השלב הבא של השוקים המבוססים על ריבוי נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הציגה מסגרת תמחור מוסדית משודרגת עבור התוכניות PRO ו-Liquidity Incentive שלה. מסגרת זו משפרת את עלויות המסחר, תמריצי הנזילות ומבנה השוק בשוקי הקריפטוגרפיה והפיננסים המסורתיים.

Hesab בוחרת ב-Movement כשכבת סליקה בלעדית של מטבעות יציבים עבור הבנק במשמורת עצמית הגלובלי שלה
שיתוף הפעולה מהווה אבן דרך בפריסת תשתית הסליקה למטבעות יציבים של Movement, ומעניק למשתמשי Hesab בלמעלה מ-160 מדינות בעלות אמיתית על כספם – לראשונה אי-פעם.

המחלקה הפרטית של השייח' מוחמד בן ח'אלד אל נהיאן משקיעה ב-MidOcean Energy ומקימה שותפות אסטרטגית עם EIG
המחלקה הפרטית של שייח' מוחמד בן ח'אלד אל נהיאן ("המחלקה הפרטית") התחייבה להשקיע 1.13 מיליארד דולר ב-MidOcean Energy ("MidOcean" או "החברה"), חברת גז טבעי נוזלי (LNG) אשר נוסדה ומנוהלת על ידי EIG.

בית הספר למנהל עסקים של לונדון מכריז על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט
בית הספר למנהל עסקים של לונדון (London Business School - LBS) הודיע היום על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט.

מפסולת פלסטיק ועד עטיפות שוקולד: LYB ו-Mondelez משתפות פעולה בפיתוח אריזות גמישות עבור החטיף Marabou שמקורן בפלסטיק ממוחזר
LyondellBasell (NYSE: LYB), מובילה גלובלית בתחום הכימיקלים, הכריזה על פתרון אריזה גמיש וחדשני לחטיפי השוקולד Marabou, שפותח בשיתוף פעולה עם Mondelez International, Amcor, Taghleef Industries וחברות מרכזיות אחרות בתעשייה

LIFEPODS חושפת את קפסולות ההישרדות מהדור הבא שלה בתערוכות VivaTech ו-Eurosatory 2026
Momentum Technologies, חברת דיפטק צרפתית המתמחה בפתרונות הגנה והישרדות בסיכונים גדולים, חשפה באופן רשמי את הקפסולות LIFEPODS שלה בגרסת 2026 של התערוכות VivaTech (Innovation Gallery, 17-20 ביוני) ו-Eurosatory (אולם 5B, דוכן E150, 15-18 ביוני).
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI