דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
חיים נוי |  15/02/23 |  צפיות: 1547

ביקורת: 1972סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי

מאת חיים נוי

תמונות מתקופת המהפכה המינית מרצדות ושועטות בהצגה המיוחדת 1972 סקס בעולם המחר העולה בבית צבי ברמת גן.

המחזה נכתב לפני כ 8 שנים על ידי קבוצת התיאטרוןwardrobe ensemble בבריסטול שבאנגליה ועד מהרה הציג ברחבי בריטניה ובארצות נוספות.

יאשה קריגר ביים וערך את המוזיקה התקופתית ובזכות הלהקה הכישרונית אנו צופים על הבמה בתמונות מייצגות שטלטלו את העולם באותה תקופה של מהפיכה מינית שנחשבת היום למיושנת.

כותבי המחזה מתארים את השנה הבועטת 1972 כשנה שבה חרך זיגי סטארדאסט את מצעדי הפזמונים, מכנסי הפדלפון היו בשיא האופנה, בלונדון נערך מצעד הגאווה הראשון , הבנות נמנעו מגילוח באזורים האינטימיים – אבל ניתן היה להריח את הסקס באוויר.

בתמונות המרצדות על הבמה אנו צופים בכריסטין העומדת לשכב הלילה בפעם הראשונה עם ריץ', סולן של להקת רוק מקומית. פני נמסה בכל פעם שמרטין המרצה שלה באוניברסיטה מדבר על תיאוריה פמיניסטית. אנה סבורה שטסה היא הבחורה הכי קולית שפגשה אי פעם, אך נכונה לה הפתעה תוך מספר שנים. אנטון לוקח בגדים של אמו ומודד אותם מול המראה.

אלה הם ארבעה סיפורים מיצגים על מפגשים ראשונים עם מיניות, עקומים ומביכים כמו שרק מפגשים ראשונים יכולים להיות. מנקודת המבט התרבותית של שנות השבעים, תקופה בועטת של שחרור ממתירנות מינית, מקשה המחזה כיצד זה היה אז ומה בעצם השתנה היום.

ההצגה שופעת שירים תקופתיים ובעצם כל הלהקה כמעט כל הזמן על הבמה ומפגינה ריקודים ושירים תוססים ויפים, מפליי בק, אך חבל שרובם אינם מושרים במלואם.

ים קצור מגלמת את כריסטין במשחק שובה לב ויפה. ליאור פרוטר מגלמת את פני במשחק משובח. שיר מורג נהדרת כאנה ואוראל גלעד מצוינת כטסה חברתה. אלון קטן, שי גורושין, אלון קובן, עמית רוטמן, יונתן גרבובסקי ויוחאי שירי מעולים במגוון התפקידים.

כאן המקום לציין את גילי גבל שעצבה את התנועה הנפלאה והמקסימה , חלק עיקרי בכל ההצגה.

תמר קינן תרגמה את המחזה לשפה קולחת . טל וייס עצב תפאורה מצומצמת וראויה, רונה משעול עצבה תלבושות יפות, דן גלזר עצב תאורה משובחת שהיא מרכיב חשוב במופע.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מרחיבה את 24iFM באמצעות זירת שירותים ופרסום בתחום סגנון החיים
ציון דרך אסטרטגי: ההתרחבות המסחרית של 24iFM מאחדת ניהול נכסים, שירותים ביתיים לפי דרישה ומבצעים מעסקים מתחומי הלייף-סטייל לכדי פלטפורמה דיגיטלית אחת.

שבוע האופנה של מיאמי מציין עשור במהדורה חגיגית ומיוחדת שתתקיים בין ה-13 ל-18 באוקטובר 2026
מהדורת ציון הדרך מפגישה בין מעצבים בינלאומיים, כישרונות מאמריקה הלטינית, חדשנות בתחום האופנה וחוויית קמעונאות חדשה של Stitch Lab.

מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK
מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK: רוזן, יועץ משפטי ידוע למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות– HDB

רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ
רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DOCS

ZNAKI FM מרחיבה את המהדורה הערבית שלה ומביאה את רשת החדשות והמידע שלה לקוראים במזרח התיכון
ZNAKI FM הודיעה היום על הרחבת המהדורה הערבית שלה בכתובת znaki.fm/ar. הפלטפורמה הרב-לשונית מציעה לקוראים דוברי ערבית חדשות מסביב לשעון בנושאי פוליטיקה, כלכלה, ספורט, תרבות, ידוענים וסגנון חיים – מאזור המפרץ, מצרים והעולם הערבי הרחב.

מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות
שותפות זו מחברת בין יכולות הייצור הפרמצבטיות באירופה של EUROAPI עם המומחיות של Medisca בייצור תרכובות ומאפשר להרחיב את הגישה, לחזק את מגוון ה-API ולקדם שיתוף פעולה בתחום הפפטידים

TensorX מגיעה להכנסות של 5 מיליון דולר וממנה את טים גרנט למנכ"ל על רקע האצת הביקוש לבינה מלאכותית ריבונית
טים גרנט, יו"ר הדירקטוריון מאז מאי, מונה למנכ"ל כאשר החברה מדבלין משרתת יותר מ-5,000 לקוחות משלמים ומרחיבה את התשתית שלה ברחבי אירופה

Andersen Consulting מצרפת את TalentSmartEQ לצורך קידום מנהיגות וטרנפורמציה עסקית
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום ההון האנושי באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם TalentSmartEQ, חברה מסן דייגו המתמקדת ביצירת חוויות למידה מעשיות, מעוררות מעורבות וניתנות ליישום, המבוססות על אינטליגנציה רגשית (EQ) ופיתוח מנהיגות.

קבוצת מובאדו מתקשרת בהסכם למכירת החזקה במניות הרוב במותג EBEL
Movado Group, Inc.‎ ‏(NYSE: MOV) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מחייב למכירת 95% מהמותג שלה, EBEL, תמורת 66.5 מיליון דולר לקבוצת רוכשים אסטרטגית בהובלת Montres Journe SA ‏("Montres Journe") יצרנית שעוני יוקרה שבסיסה בז'נבה, בהשתתפות Chanel ‏("שאנל") בית היוקרה, ופייר ז'אק, דמות מוכרת בתעשיית השעונים השווייצרית, שיכהן כמנכ"ל EBEL.

טולונה מודיעה על חילופי מנכ"ל מתוכננים לאחר 25 שנים
המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, יועץ בכיר ובעל מניות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI