דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
ביקורת: 1972 סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי
חיים נוי |  15/02/23 |  צפיות: 1587

ביקורת: 1972סקס בעולם המחר- תמונות מתקופת המהפכה המינית – בועט ונוסטלגי - בית צבי

מאת חיים נוי

תמונות מתקופת המהפכה המינית מרצדות ושועטות בהצגה המיוחדת 1972 סקס בעולם המחר העולה בבית צבי ברמת גן.

המחזה נכתב לפני כ 8 שנים על ידי קבוצת התיאטרוןwardrobe ensemble בבריסטול שבאנגליה ועד מהרה הציג ברחבי בריטניה ובארצות נוספות.

יאשה קריגר ביים וערך את המוזיקה התקופתית ובזכות הלהקה הכישרונית אנו צופים על הבמה בתמונות מייצגות שטלטלו את העולם באותה תקופה של מהפיכה מינית שנחשבת היום למיושנת.

כותבי המחזה מתארים את השנה הבועטת 1972 כשנה שבה חרך זיגי סטארדאסט את מצעדי הפזמונים, מכנסי הפדלפון היו בשיא האופנה, בלונדון נערך מצעד הגאווה הראשון , הבנות נמנעו מגילוח באזורים האינטימיים – אבל ניתן היה להריח את הסקס באוויר.

בתמונות המרצדות על הבמה אנו צופים בכריסטין העומדת לשכב הלילה בפעם הראשונה עם ריץ', סולן של להקת רוק מקומית. פני נמסה בכל פעם שמרטין המרצה שלה באוניברסיטה מדבר על תיאוריה פמיניסטית. אנה סבורה שטסה היא הבחורה הכי קולית שפגשה אי פעם, אך נכונה לה הפתעה תוך מספר שנים. אנטון לוקח בגדים של אמו ומודד אותם מול המראה.

אלה הם ארבעה סיפורים מיצגים על מפגשים ראשונים עם מיניות, עקומים ומביכים כמו שרק מפגשים ראשונים יכולים להיות. מנקודת המבט התרבותית של שנות השבעים, תקופה בועטת של שחרור ממתירנות מינית, מקשה המחזה כיצד זה היה אז ומה בעצם השתנה היום.

ההצגה שופעת שירים תקופתיים ובעצם כל הלהקה כמעט כל הזמן על הבמה ומפגינה ריקודים ושירים תוססים ויפים, מפליי בק, אך חבל שרובם אינם מושרים במלואם.

ים קצור מגלמת את כריסטין במשחק שובה לב ויפה. ליאור פרוטר מגלמת את פני במשחק משובח. שיר מורג נהדרת כאנה ואוראל גלעד מצוינת כטסה חברתה. אלון קטן, שי גורושין, אלון קובן, עמית רוטמן, יונתן גרבובסקי ויוחאי שירי מעולים במגוון התפקידים.

כאן המקום לציין את גילי גבל שעצבה את התנועה הנפלאה והמקסימה , חלק עיקרי בכל ההצגה.

תמר קינן תרגמה את המחזה לשפה קולחת . טל וייס עצב תפאורה מצומצמת וראויה, רונה משעול עצבה תלבושות יפות, דן גלזר עצב תאורה משובחת שהיא מרכיב חשוב במופע.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
SGCA מציינת מצוינות בתקשורת באזור אסיה, אירופה והעולם הערבי
שייח' ד"ר סולטן בין אחמד בין סולטן אל קאסימי, סגן שליט שארג'ה ויו"ר מועצת המדיה של שארג'ה, העניק הוקרה לזוכים בפרס שארג'ה לתקשורת ממשלתית (SGCA) במהדורתו ה-13, אשר אורגן על ידי לשכת המדיה של ממשלת שארג'ה (SGMB).

אושר הרכב המציגים והדוברים המרכזיים עבור Blue Magic הולנד שיתקיים ב-17 בנובמבר
בכנס החדשנות יוצגו מיזמים טכנולוגיים על ידי חברות הולנדיות, וכן יישאו דברים תא"ל פיטר גילן, מארק לנגטון וקאדרי טמאי

יוניבר סולושנס מרחיבה את פורטפוליו הרכיבים מן הצומח באמצעות שיתוף פעולה אסטרטגי עם Roquette בצפון אמריקה
יוניבר סולושנס מרחיבה את פורטפוליו הרכיבים מן הצומח באמצעות שיתוף פעולה אסטרטגי עם Roquette בצפון אמריקה שיתוף פעולה חדש משפר את גישת הלקוחות לחלבונים מן הצומח, סיבים ורכיבים תאיתיים, ומקדם חדשנות בשווקי הבריאות והתזונה.

מועד אחרון בעניין ASTS
מועד אחרון בעניין ASTS: רוזן, משרד עורכי דין וותיק, קורא למשקיעים ב- AST SpaceMobile, Inc.‎, אשר ספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 בנובמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – ASTS

חדשות למשקיעי LKQ
חדשות למשקיעי LKQ: אם ספגתם הפסדים ב- LKQ Corporation, מומלץ ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

CGTN: הדיאלוג העולמי של ראשי הערים מאשש מחדש את מחויבותה של סין לפתיחות
האירוע המרכזי של הדיאלוג העולמי של ראשי ערים – נינגבו 2026 נפתח ביום שלישי בעיר הנמל נינגבו, בהשתתפות נציגים מ-15 מדינות ומ-20 ערים ברחבי העולם. האירוע, שנערך תחת הכותרת "פתיחות וקישוריות למען הזדמנויות משותפות", הניב 14 הסכמי שיתוף פעולה וכן את הסכמת נינגבו לפיתוח שיתופי – מסמך המדגיש את תפקידן של ערים כמנועים של סחר פתוח ותועלת הדדית.

מועד אחרון בתיק BIDU
מועד אחרון בתיק BIDU: רוזן, עו"ד מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Baidu, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, להבטיח לעצמם ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב- 13 בנובמבר בתביעה ייצוגית בניירות הערך – BIDU

מועד אחרון בעניין Tigo Energy
מועד אחרון בעניין Tigo Energy: רוזן, חברה שפתחה בהליכים ראשונה, מעודדת משקיעים של Tigo Energy, Inc עם הפסדים העולים על 100 אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי החברה - TYGO

Angelalign חשפה את SuperElastic*
חומר משופר וחדשני לקשתיות שקופות מעניק לאורתודונטים שליטה רבה יותר בטיפול

Hightouch משיקה את Match Booster באירופה, מעלה את שיעורי ההתאמה מבלי לפגוע בעמידה בדרישות התאימות
במסגרת פיילוט שנערך בחמישה שווקים, Match Booster גברה על ספקי הגיוס הקיימים בשוק חברות המדיה הגלובליות בכל מבחן ישיר מולם, והתאימה מספר גדול ביותר מ-15 אחוזים של אנשים בממוצע ועד 90% יתרון במבחן יחיד
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI